Fórum témák
» Több friss téma |
Hali. Tv-ben elszállt egy BU508DF tranyó. Viszont van itthon 2SC5129. Ez is NPN 1500V 10A 50W. Helyettesíthető?
A BU508DF-ben van dióda, ezt mellé kell tenned a 2SC5129-nek. Egy próbát megér, csak tegyél egy gyors diódát a CE-közé , úgy ahogy a BU-nál van!
-szerintem-
Szia!
Jobb lenne egy D-s (diódás) típus, de ez is jó lehet. Próbáld ki.
Az egész cél-hw -ről (gázelemző) nem fogok tudni rajzot feltenni, de arról a nyákról, amiben az eprom van megpróbálok rajzot csinálni.
BU508DF. Amelyik nem diódás, az BU508AF.
Pont az volna a lényeg, hogy látszon, hogy mire csatlakozik rá az eprom. Talán könnyebb lenne kikövetkeztetni a tipust a bekötés alapján.
Ácsi. Az eprom egy kis nyákon van, kb. 8x8cm. Az epromon kívül van rajta 2-3 ic és néhány passzív alkatrész. Ez a kis nyák egy DB25-ben végződik, és így van feltolva egy nagy nyákra, ami a gázelemző része. Akkor elég a kis nyák rajza, ugye?
Az 1N4007 sima egyenirányító! Itt el kellene viselnie a diódának záró irányban a CE-n lévő maximális feszültséget és még gyorsnak is illene lennie. Ha nincs ilyen a fiókban , nem érdemes keresgélni, egyszerűbb venni egy diódás tranzisztort, akár ami benne volt .
-szerintem-
Átnéztem a készletem és találtam egy rakat IC-t amiről fogalmam sincs hogy mit csinál? Ha valamelyiket ismered akkor megírnád hogy mire lehet használni vagy melyik kapcsolásba való?
![]() A második képen lévők: MH74S04, MH8430, MH84S04, MH8400, MH5430, SN7403NS3, SN75114N, SN74LS156N és SN75110AN. A3. képen lévők: 7473PC, 74164PC, 74166N, 74123PC, 74HC32AP, M74HCT158B1, 75110PC, KP565PY2, KP53_H2, SN54LS10J (a _ valamilyen orosz betű amit nem tudom hogy kell írni ![]() A 4. képen lévők: SN75H52BP, TDA7231A,24C04, 21C04, és egy atml008 24C04 (ez gondolom avr) Egy kicsit sok, de ha csak párra is megmondod hogy mire való már sokat segítettél. Főleg az első és az utolsó képen lévők érdekelnének. És ha lehet NE olyanokat írjatok hogy használjam a google-t. Most nézem ott is, csak aki már épített belőle valamit az többet tud róla mint a google. A válaszokat előre i köszönöm ![]()
A képeket pont fordítva rakta fel
![]() ![]()
A 74-gyel és 84-gyel kezdődők mind TTL logikai IC-k. Logikai kapukat, áramköröket tartalmaz. Ha van belőle egy zsáknyi, akkor talán lehet belőle építkezni, bármit, ami eszedbejut. Manapság kissé idejétmúlt dolgok ezek, a mikrovezérlők, FPGA-k és egyéb célspecifikus IC-k mellett.
A 24-gyel kezdődőek azok EEPROM-ok. Néhány tíz kilobyte méretű adattárral. Ilyesmik őrzik a mosógépekben is a programot például.
Köszönöm a gyors válaszodat. Hát sejtettem hogy nem sok mindenre fogom használni őket. Talán az epromokat... Az első vagyis az utólso képen lévőket nem ismeri valaki?
Én csak beütöttem a gugliba ezt is ezt is,
Az SN75110, -114 vonalmeghajtó IC -k a tizlábúról nem találtam semmit, az oldalát is jó lenne látni.
Ezeket már én i néztem. Csak azt nem értem hogy ha a 8259-es programozható akkor hogy került egy analóg IC packba
![]()
Sziasztok!
Adatokat keresnék egy dióda hidról vagy mitomén mi a pontos neve. Gyártmánya EWM, Tipusa MDD-90-04 A 8922D. ART.nr.64.0065.04 ezek vannak rajta feliratozva. Vagy rosszul közelitem meg a dolgot vagy béna vagyok de google nem ad rendes adatlapot róla. Ha valaki ismeri vagy megtalálja vagy az adatait megosztaná nagyon megköszönném! Köszönet minden infóért!
Szerinted ez jó lessz? Szintén gugli
ez tökéletes
![]() ![]()
Köszönöm! Ezt miből szürted le? vagy ismered valahonnan? Egy co-heggesztő szerves tartozéka de egyik kicsit kezd zárlatos lenni szivárog és ettől vagy sem de eléggé fröcsköl a gép meg durrog. Lecserélném egy Semikron SKKD 81/12 65EN tipusra, persze a hármat egyszerre egyformára! Ha jó helyette, a semikronok oldalán ugyan ez az ábra van mint ezen csak nem tudom az értékeket.
Mégegyszer kösz mindenki segitségét és még várom a hozzászólásokat.
Egyszer régebben egy Mitsubishi katalógusban ezt adták meg helyettesítőnek.
Üdv mindenkinek!
Van egy 36TXE21 14305 L159-39C S0141 típussal fémjelzett bimetálos hőkapcsolóm. A kérdés meg az lenne, hogy ez hány fokon kapcsol be, illetve ki. Személy szerint én 39°C-ra tippelnék, de ez csak tipp. Egy biztos, hogy 80°C alatt van a kikapcsolása (sütőben mérve). Adatlapot sajnos nem találtam hozzá. ![]() Előre is köszönöm!
Srácok voltam ma vadászni a méhtelepen és leltem egy pár ilyet: képek Nincs valakinek tippe mi lehet? Meg egy másik cuccot is találtam, az talán biztosíték, de nem *** benne biztos.
Az értékek a képről nem leolvashatók, de 30VA van ráírva meg fesz:1Kv és alulra valami 15kA Nem lehet hogy ez valami bazierős trisztor? Van két nagyáramú kimenet, és a bakelit búra alatt 2 csavaros kisebb bemenet ahogy látom. Köszi ha valakinek van valami tippje ÁÁÁ..
Transzformátornak transzformátor, de úgy hívják, hogy áramváltó. A primer az egy menet, az az egyenesen átmenő sín, a szekunder köré van tekerve. Nagy áramok mérésére való. A porcelán testű meg egy 400 A -es késes biztosíték. Otthon egyikre sincs igazán szükség.
Viszont biztos van benne egy csomó réz, ami esetleg trafótekeréshez felhasználható.
![]() Persze, csak akkor, ha szétbontható belül és nem kell megküzdeni érte. ![]()
A piszkos fehér kerámia az egy késes-biztositék értékei olvasahatóak de gondolom már kuka. A három bakelit meg áramváltó előtét villanyórához. De majd még megerősitik vagy cáfolják. üdv
Mivel többnyire rendesen impregnálva van, az átütési feszültség miatt, sok munka után mehet vissza a MÉH -be mint rézhulladék. Már a sínben is van rendesen rézanyag
Üdv.
A HEStore -rol akarok rendelni ellenállásokat de nem tudom melyik mennyi ohm os ill. kiloohmos! Itt vannak amilyeneket rendelni akarok: 3,9KΩ 220KΩ 10KΩ 56KΩ 38KΩ 200Ω Előre is kösz!
Most ez komoly? Oda van írva: három egész kilenc tized kiloohm, azaz háromezerkilencszáz ohm. És így tovább...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |