Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Igen. Ha minden alkatrész jó, akkor IC-csere.
Sziasztok!
Adott egy Samsung CW-28D085V tip. tv. Standby állapot rendben. Ha a távszabályzóval bekapcsolom, dallammal jelzi a bekapcsolást, megjelenik a nagyfesz, de mire a képcső felfűtene, egy másik dallam kíséretében visszaáll standby-ba. Pár másodperc múlva előlről kezdődik az egész. Hideg forrasztásokat, égésnyomokat, áthúzásokat valamint púpos elkókat nem találtam, amperszagot nem érezni. Állítólag a jelen állapot előtt már rendetlenkedett a képszinkron. Sajnos semmi rajz nincs róla. Ha valaki javítási tippet vagy rajzot tudna adni, azt előre is köszönöm. Nagypapa
Rajz: Get Manual. A tápegység és sorvégfokozat kimeneteinek tápfeszültségeit ellenőrizd. Különösképpen a függőleges eltérítés végfokozatának tápfeszültségeit nézd meg(IC301, 6-os,1-es lábak).
Egyáltalán nins kép.Én is sorkimenőre tippeltem,csak reménykedtem hátha más baja lehet.Bár két évesen néha el kezdett sípolni.Most legalább kiforrta magát.
Szia István!
Először is köszönöm hogy válaszoltál a kérdésemre. Tegnap minden forrasztást átnéztem, még nagyítóval is, a gyanúsnak ítélt helyeket átforrasztottam, de csak annyiban változott a helyzet, hogy bekapcsoláskor világít a LED, de a távirányítóra, ill. a készülék csatornaváltójára már nem reagál . Megjegyzem, a képcső paneljén /hátulról nézve/ a jobb oldali háromlábú fekete téglatest alakú valami elég gyanúsan könnyen mozgott, ezt forrasztva összefolyt az ón és amikorra sikerült helyrehozni, gondolom jól felmelegedett. Annyi eszem nem volt, hogy egy lapos fogóval hűtést csináljak. Egyébként a képcső láb felőli része világít, bekapcsoláskor kattan a hangszóró, de sercegést nem hallok. Igaz, nem is hallok valami nagyon jól. Na, még majd próbálkozok. Van még két TV, az egyik VESTEL, annak a képernyője világít, de csak oldalt csíkozott fehér fényt ad. Kép semmi. A másik egy kisképernyős ORION az meg egy darabig normálisan működik, majd meggondolja magát és sűrűn ki-bekapcsolgat, végűl kikapcs. Egyszer már azt is átforrasztgattam, pár hónapig bírta aztán kezdődött minden elölről. Igazság szerint van egy orosz katonai mutatós műszerem, de nem igazán tudom használni, meg aztán nem szeretném tönkrevágni egy esetlleges negatív feszültséggel. A digitális műszerem meg megbolondúlt, akármilyen mérésnél csak pörög a számláló. Kösz a türelmet:mazsola
Üdv Mindenkinek!
Tanácsra, segítségre van szükségem! Szeretném megpróbálni a mamámnak ezt a kis tv-t életre kelteni. ITT kis képernyős tv-ről van szó. A dobozról minden cédula leesett már. A látható képernyő 14 coll. Csak antenna bemenet és egy scart van rajta. Készítettem fotókat, ami segíthet az azonosításban. Kitűnő képe volt az utolsó kikapcsolásig. Most a jelenség az alábbi: villásdugó be, elöl világít a LED, ha távirányítóval vagy az előlapon lévő gombbal indítom a LED lassan kialszik de nem történik semmi. Hamar ki is húztuk a röfiből. Levettem a hátulját. Igen tiszta a készülék belül. Igyekeztem figyelmesen mindent végig szemlélni. Semmi nem púpos, nem égett, nem repedt sem a panel, sem alkatrész. Bizti (1 van) jó. Lehúztam minden csatit, picit befújtam, majd vissza. Így dugtam be újra, de kézben tartva a villás dugót. Mintha a lemágnesezést hallottam volna 2 pillanatra. Ám észre vettem, hogy a 2. kép jobb szélén, a nagy fekete elkótól és a kábelektől jobbra az a kb. 2 centi magas fehér izé bal oldala alig észrevehetően felparázslik, majd hamar elhalványul. Kihúztam azonnal! Kiforrasztottam. 3 lába van. A középsőhöz képest az egyik 35 ohm, a másik szakadtnak mérhető. Ilyen micsodát kellene venni? Mi a neve? Ellenőrizzek még mást is? Köszönöm a segítséget
Szia!
Ez a lemágnesezés PTK ellenállása. Beszerzési forrás: Bővebben: Link. A tápegység elkóit cseréd még ki a stabil indulás érdekében.
Köszönöm a gyors választ!
Elég, ha elviszem nekik a kiforrasztott alkatrészt? A felirat, ami rajta van nem kell, hogy azonos legyen? A tápegység elkói azok, amik a második képen vannak mind? Elnézést sok kérdésért, de én csak egy programozó vagyok! Valami jellemzően okozhatta ennek a meghibásodását, vagy csak öreg volt?
Vidd el mintának. A felirat nem lényeges, visztont a lábtávolságok és az ellenállásértékek fontosak. Az ajánlott típus jó lesz. Bővebben: Link
Szia! Még nem tudtam megnézni. Majd hétvégén megyek haza, és akkor kipróbálom.
Szia!
Beforrasztottam az új PTK-t, de nem indul a készülék. Most jól hallani a lemágnesezés. És nagyon gyenge, ciripelés szerűség hallható egészen közelről a sorkimenő irányából. Képcső nem fűt. Kikapcsoltam. A PTK forró, más nem. A sorkimenőtől jobbra, az alu kereten lévő S2055AF langyos. Kíváncsiságból kivettem. A B-E 43 ohm bármilyen polaritással. C-B 900 ohm, C-E 870 ohm, ill. C-B 440 ohm, C-E 450 ohm fordított polaritással. Gyanús értékek? A led világít, amikor a távirányítóval bekapcsolom kialszik, de se fény se hang. Belátom, hogy így távirányítással nem könnyű! Nincs a gyakorlott szem előtt minden.
Az értékek gyanúsak. Diódaméréssel mérd ki a tranzisztort, és ne ellenállásméréssel.
Úgy mértem, hogy a műszert dióda állásba kapcsoltam. Nem így kellene?
De dióda állásban nem ohm-ban kapod meg az eredményt, hanem millivoltban (nyitófeszültség). Úgy néz ki, hogy ez a tranzisztor halott.
Köszönöm!
Van a HQ-nál, holnap megveszem.
Sziasztok! Megoldódott a probléma. Kadarist ötlete az eltérítéssel kapcsolatban bevált. Az általam sokszor emlegetett melegítős módszerrel elsőre eltaláltam a hibás
kondenzátort. Megszűntek a csíkok. Az AV felírat jelenlétéről csak annyit,hogy nekem viszonylag fiatal samsung TV-m van és azon is fent marad a felírat addig. még nem kap jelet. Nem lett volna egyszerű kitolni a képet. lévén, hogy egyetlen poti sincs a készülékbe. Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Az Orionok közül melyik ez a készülék? Mert igen sok van belőlük!
Örülök a sikernek! Ha a vezérlő rossz időpontban kapuzza be a sugáráram-kontroll mérősorait, akkor azok látszódnak a képernyőn.
Megnézted mi az ábra? Vaktába nem tudunk segíteni!
Igen. tudom az okát de a legjobb példa ez az eset arra,hogy több mint 40-év gyakorlat sem elég mindig.
Mint írtam sok ilyennel találkoztam de mindig a szín dekóder volt a gond, és tessék, így járok!
Én meg dekóderhibával nem találkoztam ilyen esetben. Ilyen ez a tévétechnika
Egyetértek! Kiszámíthatatlan esetekbe szaladhat bele az ember, ezért írtam sokkal előbb, hogy csak óvatosan az "értek hozzá" kifejezéssel!
Szia!
Kicseréltem az IC-t semmi változás. R 441, R412 és R422 továbbra sem reagál. Most hogyan tovább?
Szia!Érdekelne az egyik tv.Nekem egy Grundig Atlanta72 ST172 IDTV-m van ami valszeg képcső hibás. A száma megegyezik az általad megadottal:cuc1822.Ha van rá lehetőség,akkor megnézném és esetleg megvenném.Nagyon szeretem ezt a tv-m,de nincs hozzá szinte semmi....kidobni sajnálnám,ezért vadászok hosszú hónapok óta alkatrésznek valót hozzá.
Egy laza kérdésem azért lenne a fórumozókhoz,ha vki ért komolyabban a tv-khez:a két készülék képcsöve csak szerintem vagy ténylegesen megegyező? Köszi előre is mindenkinek!
Szia,
kis segítséget kérnék. Kaptam régebben egy TS 4351 tipusu Videoton TV-t de nincs meg a kezelési utasítás, így nem tudom programozni, távvezérlőt szereztem hozzá de nem tudok a kijelzőn látható kódok közt kiigazodni. Ha Neked meglenne a kezelési utasítása, nagyon megköszönnék egy beszkennelt copit. Üdvözlettel: Péter Béla Siemens Trafó Kft (belapeter)
Helosztok.
Kaptam három televíziót. Egy nyugatnémet Spectra Colort, egy Junosztot és egy Vidi TS3302 SP t. A nyugatnémet sokszorozó csere után működik, a junosztba GT906A kellene. Milyen tranzisztorral lehet ezt helyettesíteni? A Videoton RGB panelján R20 elfüstöl, a képernyő egy pillanatra teljesen kék lesz majd elsötétül (gondolom túl nagy lesz a sugáráram, és a védelem letilt.). A két tranyó jó. Mi lehet a gond?
Szia!
GT906 helyett egy 100V 10A-es PNP tranyó jó lesz. A Vidinél lehet, hogy képcsőzárlat lesz.
A nyitófeszültség eltérés nem számít? A képcsőzárlatot meg lehet szüntetni mondjuk egy párszáz voltra töltött elkó rásütésével?
Én már többször cseréltem germániumtranyót szilíciumra ebben a pozícióban, minden probléma nélkül.
A képcsövet először ellenállásméréssel ki kellene mérni. Ha valóban zárlatos valamelyik másik elektródához, akkor a kondis zárlatmentesítés egy járható út. |
Bejelentkezés
Hirdetés |