Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Lapozás: OK   32 / 78
(#) kadarist hozzászólása Júl 2, 2010 /
 
De ez már nem elvi: Bővebben: Link
(#) 06smici hozzászólása Júl 3, 2010 /
 
Üdv
Én is belefogtam egy keverőbe, már kész is minden csak a crossfader hiányzik.Néztem gyáriakat de azokat olyan áron adják hogy abból már vehetnék egy fél keverőt Itt az oldalon néztem már egy fader kapcsolást ami elég jónak tűnik csak potit nem találtam hozzá. Honnét lehetne jó minőségű 47K-s sztereó tolópotit szerezni ami csúszik rendesen? Illetve azokon a gyári fadereken van valamilyen panel is. Ahhoz nincs valakinek kapcsolási rajza, vagy legalább a bekötéséhez valami?
(#) Sinike hozzászólása Júl 8, 2010 /
 
Hi.

Egy kérdésem lenne: van egy gyári keverőm (tán minimix4, vagy vmi hasonló volt a neve). Akartam bele tenni hangszín-szabályzót és fejhallgató kimenetet, de nem fért a dobozába. Nem is volt anyagom, meg sok éve nem is érdekelt, de plexi házat csináltam neki, sehol egy fém árnyék.
Gondolom, ezért lett zajos egy picit??
Megoldható valahogy; pl. alufóliázom a belsejét, vagy mindenképp új, fémház kell neki?

Köszike
(#) Sinike hozzászólása Júl 9, 2010 /
 
Hi.

Egy kérdésem lenne: van egy gyári keverőm (tán minimix4, vagy vmi hasonló volt a neve). Akartam bele tenni hangszín-szabályzót és fejhallgató kimenetet, de nem fért a dobozába. Nem is volt anyagom, meg sok éve nem is érdekelt, de plexi házat csináltam neki, sehol egy fém árnyék.
Gondolom, ezért lett zajos egy picit??
Megoldható valahogy; pl. alufóliázom a belsejét, vagy mindenképp új, fémház kell neki?

Köszike
(#) proli007 válasza Sinike hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Hello!
Ha a zaj alatt a hálózati környezetből felvett 50Hz-re gondolsz, akkor szükséges az árnyékolás, de ha mondjuk sziszeg-suhog, akkor köze nincs hozzá. Egyébként ne alufóliázd, hanem van bádog, avagy horganyzott vaslemez (mint a konzervdoboz). Ezt forraszthatod, hajlíthatod, és mágnesesen is árnyékolhat, ha ügyesen készíted el. Amúgy lehet, hogy csak az érzékeny pontokat kell árnyékolni. Ezt meg kis tapizással megtudhatod, hol vannak..
üdv! proli007
(#) MisiMisi válasza Sinike hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Szia! Az én tapasztalatom szerint nem mindig elég a fóliázás, de érdemes körülfóliázni, meg a keverő nyáklapja alá vagy fölé tenni egy vastagabb fém lemezt(alumínium, ólom, vas, mindegy). Azt próbáltad, hogy nem a bemenetek közül zajos-e valamelyik, vagy a tápegység?

üdv:

Misi
(#) Sinike válasza MisiMisi hozzászólására (») Júl 10, 2010 /
 
Szia.
A tápot és a bemeneteket kizárnám - táp ugyanaz, mint eddig, bemenetek pedig 5cm, és árnyékolt.
Ma összebarkácsoltam egy dobozt számítógép házból, az biztos jó lesz Sikerült ugyanazt a formát behajtogatnom Szeretem a különleges dolgokat - ha össze lesz dobva, teszek fel képet Ha ezzel sem lesz jó, akkor másutt keresem a hibát.
Üdv.
(#) Sinike válasza proli007 hozzászólására (») Júl 10, 2010 /
 
Igen, ilyen szuszogásféle, az a tipikus sistergésféle, mint amikor az unitra magnóra hangerőt felnyomod és épp nem szól zene Az 50Hz túl egyszerű lenne
Mesélj arról a tapizásról, ahol búg ha hozzáérek, azt a részt árnyékoljam?
De ez már csak tanulmányi kérdés, mert ma összeütöttem egy fémházat neki. Ha kész lesz, teszek fel képeket is (ha ki fog nézni valahogy )
Üdv.
(#) proli007 válasza Sinike hozzászólására (») Júl 10, 2010 /
 
Hello!
- A sistergés, az áramköri zaj, azt árnyékolással nem lehet kivédeni, ott kisebb zajú erősítőelemek alkalmazása szükséges. Esetleg át kell tekinteni, nincs-e valahol többleterősítés ami csak növeli a zajt.
- A "tapizás" nagyon egyszerű dolog. Hallgatod az erősítőt (bemeneti jel nélkül) és közelíted a kezedet az áramköri részletek felé. Meg fogod találni az érzékeny pontokat, ott búgni kezd.
üdv! proli007
(#) djsittes17 hozzászólása Júl 12, 2010 /
 
sziasztok! szeretnék építeni egy 2 sávos keverőt lm324a-ra. Tudna valaki segíteni?
(#) Zoltan.ms hozzászólása Júl 27, 2010 /
 
sziasztok azt szeretném kérdezni S.O.S.-ben, hogy a mellékelt keverő kapcsolásnak hol lehet szabályozni az erősítését?
Melyik ellenállást (ellenállásokat) kell változtatni és milyen irányban, hogy növekedjen az erősítés.
Ha jól tudom ez egy az egyes (100K-100K ellenállás párok miatt gondolom) erősírésű kapcsolás....
Köszönet
(#) gyurák válasza 5cmarzo hozzászólására (») Aug 18, 2010 /
 
Helo

ebben a témában találtam egy keverö kapcsolási rajzot amit te tetél fel az érdekelne hogy ehez vannak e zsák és beültetési rajzaid és alkatrész lista mert van amit nem értek és hogy a bemenetek stereok e

ha nincs már meg akkor esetleg tudnál küldeni vagy ajánlani valami másikat

köszi
(#) KTobi válasza gyurák hozzászólására (») Aug 18, 2010 /
 
Ezek itt mono bemenetek, mikrofonra tervezve szerintem. Ha neked sztereó keverő kell, akkor legegyszerűbb csak sztereó potenciométerekre rákötni a jelet, vagy pedig megépíted az előbb említett kapcsolást kellő számú szabályzóval a gyűjtősínek előtt, a sztereó bemenetre pedig értelemszerűen sztereó potival vezérled egyszerre a két szabályzóját. Kicsit cifrán van ez megfogalmazva, ha érted a működését akkor nem okoz problémát a megértése.
(#) gyurák válasza KTobi hozzászólására (») Aug 18, 2010 /
 
hát nem igazán értem a dolgokat a leg egyszerübben akkor értenémm meg ha esetleg be rajzolnád hogy hova és mit és hogyan kéne mert én még kezdö vagyok ezekben

amugy meg pl nem tudom mi a külömbség az A és a B IC között mert a B nincs is meg nevezve
(#) KTobi válasza gyurák hozzászólására (») Aug 18, 2010 /
 
Írd meg pontosan mit szeretnél.
(#) gyurák válasza KTobi hozzászólására (») Aug 18, 2010 /
 
végülis én egy 4-6 csatornás keveröt akarok amin leg alább kétt olyan sztereo bementvan amire egy számitogépet vagy cd-és dekket lehet kötni meg akkor pár mikrofon bemet ami végülis lemehet mono de ugy tudom hogy a mostani mikrofonok már sztereo jelet adnak le legalábbis ahány mikrofonnal és kábelel volt már dolgom mind 3 lábu volt plusz nem tudom a csatlakozo kasznijára volt e valami kötve me hogy ami kemegy az erösitbe jel arra egy sztereo pitit masterként rá legyen kötve

köszi
(#) KTobi válasza gyurák hozzászólására (») Aug 18, 2010 /
 
Gondold meg mit akarsz. Mert ez még mindig nagyon tág. A 4 csatornás keverőnek kettő azaz két sztereó bemenete van. Mert a sztereó bemenet az már két csatorna.
Minden mikrofon mono, ahogy minden hangszer is mono.
Most tekintsünk el az orgonától.
Azért három csatlakozósak mert szimmetrikus jelet adnak. Ne említsem esetleg fantom tápot igényelnek.
Ha neked adottak ezek a mikrofonok már, és ezeket használod, akkor már egy adott keverőn használtad.
Egy szimmetrikus mikrofon vezérléséhez már nem ez a rajz való. Kell még elébe a szimmetrikus jelből szokványos jelet generáló differenciálerősítő.
Egy nagyon profi keverő elemeinek rajzát kaptam én linkben egy féléve válaszul ebben a topicban. Viszont ha nem tudod megérteni a részek működését, akkor nem tudod összerakni mi kell neked.

Az előbb kérdezted mi az A és mi a B IC. Egy tokban két műveleti erősítő van, ezeket részenként rajzoltak be, hogy átláthatóbb legyen a kapcsolási rajz, tehát az A és B félIC képez egy ICt.

Én inkább ajánlanám egy kis gyári keverő megvételét. Hacsak nem vagy elszánva egy fél év kutakodásra, hogy megértsd a részek működését és összeállítsd a számodra ideális keverőt.
[OFF]Mielőtt magadra vennéd, én legalább 6 éve indultam meg, hogy építek egy keverőerősítőt, fogalmam se volt, hogy egyáltalán hogy is működik. Pár éve megvan az elméleti elektro tudásom. Ez idén volt alkalmam közelről tapasztalni egyet, és megérteni melyik tekerentyű mire szolgál, hiába értettem az elméletét, ha nem tudtam a gyakorlati funkcióját. És várható, hogy egy év múlva már meglesz a pontos terve, hogy mit akarok, és majd megcsinálom az elkövetkezőkben valamikor.
(#) hadavid hozzászólása Aug 24, 2010 /
 
sziasztok,
megépítette valaki az elő oldalon látható hangszínszabályzót?(kapcsolási rajzot mellékelem)
Nekem nagyon nagy a jelveszteségem, de abban sem vagyok biztos hogy működik. Lehetséges hogy ez után még egy műveleti erősítő IC-t (PL TL082) kell beépíteni?
(#) lapose válasza hadavid hozzászólására (») Aug 24, 2010 /
 
Szia!

Ha nagy a jelveszteséged valami rossz.
De szerintem felejtsd el a 741-et, vagy 747-et.
Itt egy rajz emberibb formátumban normális OPA-val: Bővebben: Link
(#) hadavid hozzászólása Aug 25, 2010 /
 
Kösz a segítséget . Ezek szerint a uA747 egy idejemúlt műveleti erősítő?
(#) lapose válasza hadavid hozzászólására (») Aug 25, 2010 /
 
Idézet:
„Ezek szerint a uA747 egy idejemúlt műveleti erősítő?”


Hangra én már nem használnám..
(#) tsanyesz hozzászólása Aug 25, 2010 /
 
Sziasztok!
Nem teljesen ide tartozik, de végülis keverőről van szó, csak már megépítették. Bajban vagyok egy Stanton SMX-301 keverővel. A tápcsatlakozó bekötésére lenne szükségem, de nem találtam sehol. Úgy szereztem a gépet, hogy nincs tápja. 3 pólusó csatlakozója van, azt hiszem a CB rádiók mikrofonján volt hasonló. Kéne egy bekötés, meg ha véletlenül akad, egy Service Manual sem ártana. Előre is köszönöm.
(#) szamóca válasza tsanyesz hozzászólására (») Aug 26, 2010 /
 
Nem lehet következtetni a csatlakozó utáni alkatrészekből a tápfeszültségre? Lehetnek valami 78xx 79xx stabilizátorok, vagy a kondik tápfesztűrése, esetleg szitázott felirat. Vész esetén én +-12V-al bepróbálnám, de lekövetném az áramkört. Gondolom valami ME-ös (max+-15V) megoldás van benne.
(#) hadavid hozzászólása Aug 26, 2010 /
 
kösz, én se fogom. Összekötöttem a hangszínszabályót a mini mixer műveleti erősítőjével (TL082) egész jól működik!
(#) Hori95 hozzászólása Szept 26, 2010 /
 
Hello keresek egy egyszerű keverö erösitö kapcs rajzot amiben 1 bemenet és egy mic bemenet. És két kimenetet gondoltam de a bemenetet sztereóba szeretném azaz 2 jack-el. A segicséget elöre is köszi
(#) J-O-E válasza Hori95 hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Marcel a segítséget megkaptad volna az Erősítő mindig és mindigfórumban is ahol szintén ugyanezt kérdezted, de te nem reagáltál!
Ez egy fórum lenne nem kívánság műsor, de tanácsom az hogy írd le mennyit szánsz rá, és mivel rendelkezel a megépítéséhez, ha erre sem reagálsz akkor nem lehet segíteni.
(#) Hori95 hozzászólása Szept 26, 2010 /
 
Na mondom van egy doboz amibe majd belerakom és már megvan a trafo ami kell egy 2x50w keverö erösitöhöz és hát a pénz az olyna 5 ezer körül.
(#) J-O-E válasza Hori95 hozzászólására (») Szept 26, 2010 /
 
Le tudod mérni a trafóról lejövő feszültségeket?
Fontos lenne a végfok szempontjából, és a teljesítményét sem lenne rossz tudni kb. mekkora?
(#) Hori95 hozzászólása Szept 26, 2010 /
 
hát figy holnapra megmondok mindent ok? mert a trafo még nicns nálam hanem a haveromnál de aszem 12 v 100w vagy 200w nem tudom majd holnapra megmondom
(#) Hori95 válasza (») Szept 26, 2010 /
 
okés köszi
Következő: »»   32 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem