Fórum témák
» Több friss téma |
ha csövet teszel bele akkor az már nem zárt hanem reflex. kivéve ha állványhüvelyre gondolsz, de szerintem nem arra gondoltál.
Nem álványról van szó hanem reflexről.
Rücsis festést, hogy lehet csinálni?? Vagy valami ahhoz hasonlót. Az például milyen festék amit a garry használ? Vagy valami akármilyen érdekelne ami nem drágább mint a láda volt maga.
Rücsis festést úgy lehet csinálni, hogy az adott festéket hagyod kicsit szikkadni hogy sűrűbb legyen (pl. leveszed néhány órára a doboz tetejét) majd egy egyszerű festékszóróval gyakorlatilag felköpködöd a felületre, persze nem a száddal hanem sűrített levegővel. Hajdanán ilyen egyszerű festékszórót 2 db golyóstoll betétből csináltunk.
Hmm... Ez egész jól hangzik. Képet tudnál mutatni róla? Viszont szerintem pisztollyal nem hiszem, hogy túl jó ötlet lenne ilyet csinálni mert szétszedné a pisztolyt.
Bővebben: Link Ez micsoda? Milyen henger az és mit hengerel? Ezen a képen is látszik valami belőle.
Bővebben: Link Ezt a festést is érdekel, hogy hogyan kell.
Ez az "otthoni rücsi" Egyszerű festő-hengerrel (Teddy-henger) a már lealapozott cuccra ráfest. Ez konkrétan jó ronda lett, kicsit hígítanék a festéken… Amúgy nem rossz dolog ez, meg nem mai "találmány", de nem fog úgy kinézni, mint a festőműhelyben rücsizett… Amúgy ott se valami húdebonyolult módon készítenek rücskös festést - bármelyik barkácsboltban lehet festett felületre fújkálható pacázót venni (Az se röcsizés, de sokkal jobban mutat, mint egy kopár felület.)
Helló,
Mit értesz a "pacázó" alatt? Milyen festékkel lehet lefesteni a hangfalakat szted?
Rücsifestést a következőképp lehet a legjobban csinálni:
Bemész a festékboltba és veszel rücsifestéket ( hivatalosan azt hiszem alvázvédő üregelő ) .1 literes speciális aluflakonban van. ( nem olcsó, mert kb 2000 ft/ flakon ) Veszel hozzá rücsipisztolyt ( kb 2000 ft ). A rücsipisztoly az egy nagyon egyszerű szórópisztoly, az aljára menettel feltekerhető a flakon, a levegőnyomással és a fúvókaállással tudod a rücsi finomságát állítani. ezt felszórod a ládára, majd miután megszáradt, a neked tetsző festékkel lefested. Ez a lehető legolcsóbb-drága megoldás. Előnye, hogy a rücsifesték rugalmas marad, kevésbé sérülékeny. Az igazán profi megoldás a kétkomponensű speciális hangfalfesték, spec. műgyanta alapú rücsivel. Ez a megfizethetetlen kategória felé konvergál.
Az a pacázó az micsoda, hogy kell kérni? Jól hangzik mesélhetnél még róla.
Szóval az a "pacázó" egy olyan cucc, aminek nem tudom a nevét Bemész a B@umax-ba vagy az Oßi-ba, és a festékszóróknál vannak ilyen spec. színűek, stbstb. Na, ezek is ott lesznek, a felület úgy fog kinézni, mint ha összecsapkodták volna festékkel, de olyan szépen. Az benne a jó, hogy több féle színben kapható, így ha van egy végleges (!) alapod, arra ízlés szerint fújhatsz más színűt (úgy van értelme, ha más színűt fújsz rá).
1ébként ez egy jó link, köszi, eddig csak a bitumenesről hallottam.
Itt ülök a tapétázott fal mellett és tök így néz ki a tapéta rücskei is. Esetleg nem lehetne a hangdobozt ilyen tapétával bevonni ,utána valami lakk ,(hogy erősebb legyen) és festés?
Nem tudom mennyire lenne időtálló. Lehet, hogy csak egy pakolás aztán nem maradna belőle semmi.
Nem, mert ebben az a vicc, hogy általában vízállóak, és a karcolgatást is nagyon jól tűrik!
Normál roadolás mellett semeddig se bírja ki. Ez biztos. Ha meg úgy kell rá vigyázni mint egy hímes tojásra, akkor megette a fene.
Meg lehet csinálni zománcfestékkel is , csak nem szabad higítani. Felhordás után jól el kell dolgozni , hosszában ,és keresztben is. Pár perc múlva újra átmenni rajta , és akkor jól megtépi. A jó alapfelület itt is fontos.
hello én kihangositáshoz szeretnék csinálni egy pár hangfalat vannak ötleteitek?
Ez a láda milyen lehet? Felvenné a versenyt egy rutse-val? Csatoltam róla egy két infót. Azért kérdezem, mert meg van a terve és érdemes-e belefogni, kipróbálni.
Hali!
Olcsó (350 Ft/db) fekete akril sziloplaszt, mennyire képezhet tartós bevonatot? Egy próbakenést már csináltam vele. Olyan senem kemény, senem puha, gumis de nem tapadós tapintású, jó kinézetű bevonatot ad a forgácslapon, viszont száradás után egyben le lehet tépni róla.
Kérdésben a válasz. Nem tapad => leválik.
Hali.
A "nem tapad"-ot, nem úgy értettem hogy leválik, hanem úgy, hogy a felhordott megszáradt felület tapintásra nem tapad annyira mint pl egy gumilap. A forgácslapról le lehet ugyan húzni, de ennyi erővel ( vagy egy picit többel ), egy felragasztott filcet, vagy műbőrt is le lehet tépni. Ez volt itthon félig beszáradva, hát kipróbáltam hogy milyen... Lehet hogy jobb lenne a bitumen-kaucsuk (zsindely tömítő) ? Az jobban ragad és ridegebb keményebb kötést ad, viszont sokkal nehezebb kenni.
Öööö a "sziló" hosszú távon lekívánkozik magától is, legalábbis én így vettem észre. Akril tömítőt még csak valódi fán teszteltem, ott fennmaradt, de az nem is csoda szerintem. Senki nem nyúlt hozzá a felkenés óta.
A bitu biztos jobban ottmarad. Kicsit melegítve talán képlékenyebb.
Talán ha jó durva csiszolószalaggal felérdesítem a doboz felületét, akkor megtapad rajta. A bitumenessel elvileg sem javasolt hidegben dolgozni. Majd kipróbálom a legközelebbi ládámnál amiben Em. delta 15 LFA lesz (bassgitárhoz). Végül is kb 4 tubus sziló (max 3000 Ft) elég egy ilyen dobozhoz. Olcsóbb lenne sokkal mint bármilyen textil, vagy bőr plusz a Palmatex, nem beszélve a szabás és a ragasztás nehézkes műveletéről...
Lényegében szerintem arról lenne szó , hogy a szilkon nem jó , mert nem festhető. (Az ecetszagú cucc) . Az akril festhető de nem fog jól tapadni , mint ahogy ezt már kitárgyaltátok. Inkább valami ragasztó-tömítő anyagot javasolnék. Nemcsak sima tömítőt.
Valami sikaflexes cuccot használnék. De annál olcsóbb megoldás nincs , mint az szórógittet alvázvédő pisztollyal ,vagy rücsi pisztollyal megrücsizni, és utána megfújni egy selyemfényű , vagy matt feketével. Mondjuk rücsizés alá is kell a jó alapfelület ,mert csak akkor lesz szép.
Hali!
Hát igen, a szórópisztoly lenne a legjobb, ha vóóóna Majd legfeljebb elviszem a cuccot karosszériás haverhoz alvázvédőztetni, de az majdnem biztos, hogy a következő kombómat nem fogom lebőrözni. Bármilyen szép is, iszonyat munka
Rakok be estére képet a teddy-s dombor festésről. Hátha megtetszik , és nem olyan drága.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |