Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Na még egy utolsó és nem fárasztalak tovább.
A 4,7k helyett jó a 100k? És a 4,7ľF hejett a 100ľF ?
Tulajdonképen a 12V az elég lesz neki?
Igen, úgy tűnik.
Sziasztok!
Én még nagyon kezdő vagyok az elektronikában, és egy olyan gondba ütköztem, hogy egy készülékről kellene egy TTL-jelet egy másikra vinni, viszont az adott készüléken olyan kimenet van, amire azt mondták nekem egy elektronikai alkatrész üzletben, hogy még nem láttak ilyet... Ha valaki tudja, hogy mi ez, azt nagyon megköszönném... Sajnos elég gyenge a felbontás, mobillal készült, ha ez kevés, akkor megpróbálok csinálni jobbat... Természetesen a pirossal bekeretezettekről van szó...
Sziasztok a 4,7uf et írják úgy hogy 47 uf mert sok hejen láttam hogy az volt kiírva a kép alá hogy 4,7uf és aképre meg 47 volt írva
Szia!
Nem. Csak értelmetlen 100 ugyan úgy kinéző alkatrészt lefotózni 100szor. Elektrolit kondenzátor mindenki tudja, hogy néz ki úgy, hogy még ez is sok ha képet mellekékelnek. Képről a méreteket szemmel úgy sem tudod meghatározni.
Hali!
Nem,nem írják,ez két külön mértékegység.
de valamejikre rá van írva
Bocs hogy így megszóllak, de nálad nem húzza alá hozzászólás írásnál pirossal a helytelenül írt szavakat? Esetleg nagybetű, kérdőjel, pont meg ilyesmik nincsenek a billentyűzeteden?
A kereső sokat segít. Fölösleges beírkálnod ötpercenként. 47pF
[OFF]Nálam speciel mindent aláhúz...Azt hiszi angolul írok,de rosszul (Google Chrome)
Úgy látom alapvető problémákkal küzdesz. Meg kellene ismerkedned az alkatrészekkel, és az azokat jelölő értékekkel, mértékegységekkel. Nem az a lényeg, hogy egy alkatrész hogy néz ki, mert például egy 2µF-os elkó pont úgy néz ki mint egy 100µF-os , csak kicsit kisebb, mert így a kérdéseid ezreit fogod ránk zúditani, aminek az lesz a vége, hogy elküldenek melegebb éghajlatra, a fórum nem arra van, hogy a lusta kisfiúkat megtanítsa elektronikázni, hanem arra, hogy ha valami nem megy, esetleg nem lehet ilyen jellegű dolgot megtalálni az interneten, akkor az okosabbak segítsék a kevésbé tapasztalt fiatal kollégákat. De alapvető hülyeségekkel kérlek ne tömd tele a HE egyébként is véges szerverét. Kicsit legyél kreatív és autodidakta, a cikkekben remek leírások vannak, hogy melyik alkatrész mire való, ezeket olvasd el, és próbáld megérteni, hidd el, sokkal többet fogsz így megtanulni, mintha minden butaságot megkérdezel itt a fórumon másodpercenként. Mindig az alapokal kel kezdeni, arra szilárdan lehet építeni, tudom, hogy érdekesebb azonnal pl 500w-os erősítőt építeni, mert én is ilyen voltam, de kellő tapasztalat nélkül csak kudarc lesz a vége. Ha például elolvasod a tranzisztorokról szóló részt, ott gyönyörűen le van írva , hogy van PNP és NPN tipusú tranzisztor, egy tranzisztornak van feszültség és áram tűrése, illetve max disszipációja, ha helyettesíteni akarsz valamit , akkor ezeket illik megnézni, ha elolvasod, akkor rájössz magadtól is melyik tipus illik oda, ahol a helyettesítés szükséges, mondjuk megnyitod a kérdéses alkatrész adatlapját, ott máris írják hogy PNP, ami neked kell az meg mondjuk NPN, tehát már kereshetsz is másikat. Így máris megtanultad, hogy merre érdemes keresgélni, és nem fogsz 2 percenként irogatni. Hidd el, a feltörekvő , tanulni akaró fiatal kollégákat mindenhol jobban segítik, mint aki lusta, és mástól várja el a segítséget. Te is tegyél valamit a problémád megoldása érdekében.
Teccikérteni?
Szerintem érdemesebb lenne az elején kezdeni. Mondjuk az első fejezettel.
Csak azért linkeltem ezt,mivel őt az ellenállás és a kondenzátor érdekelte
Akkor lehet nekem is ezért húzza alá az egészet? (Ubuntu linux / mozilla.) És tényleg, ha angolul írok, nem húzza alá. Eh, köszi a tippet!
Be kell állítani a helyesírás ellenőrzést magyarra. Nekem sikerült a chrome-ban is. Ne kérdezd, hol, mert már letöröltem.
Sziasztok!
Szereztem egy tápot csak nem tudom hány VA-s és ezért kérnélek titeket,hogy ha tudjátok akkor számoljátok ki. A vasmag méreteit képben küldöm.
Szia. Úgy 50VA körül van.
Helló!
Köszi, de ez szerintem nem az, ez jóval kisebb, holnap próbálok jobb képet csinálni róla mellette vonalzóval... Amúgy ez valami amerikai készülék, itt megtalálható...
Hello!
Ez LEMO csatlakozók. Jó minőségűek, de rendes áruk van. Általában speciális Koax kábel is szükséges hozzájuk.. üdv! proli007
Sziasztok!
Sok hozzászólásban olvastam már , hogy a panelt sósav +hidrogén peroxid keverékével maratták ki . Az én kérdésem az lenne , hogy a 12% hidrogén peroxid jó-e maratáshoz vagy erősebb kell? És ha igen akkor kb. milyen arányban kellene összekeverni a kettőt? A válaszokat előre is köszönöm.
Szia !
Igen szoktam használni a keresőt mivel rengeteget olvasok a fórumon(csak olvasni szoktam mert béna vagyok az elektróhoz).De az én problémám , hogy legtöbbször azt olvasom , hogy 20%-os a peroxid . Ezért kérdeztem.
Szia!
Szerintem köbzoli arra célzott, hogy nem jó helyen tetted fel a kérdésed Amúgy én vaskloriddal maratok de szerintem csak az idő tolódik ki ha enyhébb az oldat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |