Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
A segéd táp trafónak elég 14VA-is! A ferrit trafó E65!
A gate meghajtó ferrittrafó lehet E-E mag 20-25mm-es légrés nélkül! Vagy E-I 25, de itt 0,5mm légrés kell! A tekercselésre fektess nagy hangsúlyt szigetelés és kezdő pontokra! Ventillátor 12V 90mm-es , de lehet nagyobb 120mm és lehet 230V-s is!
Rendben. Egy eladónak van ilyen diódája olcsón, sok, plusz nála láttam E25-ös magot csévével. Táp pufferkondik is vannak nála, szerintem összeszedek pár cuccot tőle. E25 mag Az eladó termékei.
Még szétnézek, mert E65-öt eddig még nem láttam. Azt is jó lenne összeszedni valahonnan olcsón.
Ezek a magok E-E magok és azt írja, hogy légréses!
De ez nem jó neked Ebben az esetben légrés nélküli kell! Légréses az E-I magba kell! Ne keverd! Egyébként potom pénzért van a LOMEX-él! Vagy a Tali bt -él, de itt van E 65 is meg nagyobb is! A kondik sem olcsók nála ahogy nézem! A LOMEX-él 470 µF 420V elkó 105C' 290Ft
Amit linkeltem, az légrés nélküli, de van az eladónál légréses is.
Nem légréses, oda is írta, hogy légrés nélküliek.
Szia!
Bár nem ide vág és bocs az off-ért,de ma az M5-ön láttam egy bordó volvót Tubi 56 rendszámmal. Igaz hogy ez az inverteres heggesztőtrafókra semmilyen hatással nincs,csak érdekes milyen véletlenek vannak (vagy mégsem?)
Igen ilyenek a véletlenek! Nekem Mazda 3-as volt, amit most adtam el az új Renault Fluance Privileg meg csak Szeptemberben jön meg sajnos, addig kocsi nélkül vagyok, horgászni sem tudok most menni, de majd bepótolom! De azért kösz!
Idézet: „Igen ismerős a rajz, mintha láttam volna már!” :gumicsirke: :hide:
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, már napok óta robbantgatok egy Weldarc 1100 típusú francia hegesztőt. A vezérlése UC3845 ami meghajt 3db SGP15N120 típusú IGBT-t A hegesztő úgy néz ki mint ha beindulna aztán vagy 10mp múlva felrobban az IGBT. Olvastam itt a fórumon hogy ez az IC hajlamos a gerjedésre meg érzékeny a tápfesz stabilitásra. Ebben a hegesztőben viszont az egyenirányított nagy áramú részből van leosztva táplálva az IC. Esetleg van valakinek ötlete merre tovább mit kellene megnéznem ? Előre is köszi! Bővebben: Link
Elsőnek azt kéne kiderítened, mitől megy tönkre az igbt.
Mi a velemenyetek, E19-es ferit mag, PC tapbol kibanyaszva,ujra tekerve 0,22 mm-es drottal(szigetelessel egyutt 0,22), jo lesz vagy keves a mag es a drot keresztmetszete. Azert tekertem 0,22-bol, mert vastagabbol nem fert ra a 35 menet. Persze a meghajto traforol irok.
Úgy néz ki tudok olcsón E65-ös magot is(olcsó a tme-hez és lomexhez képest). Annyi kérdésem van ,hogy za eladó azt mondta, hogy M2TN-C anyagból van. Ez jó lehet nekem? Ha jó, akkor szólok is neki, hogy kell. Ja igen 1 pár mag 2000Ft és 500 hozzá a csévetest. Szerintem jó ár.
Azt írta, hogy talán 3 db van összesen. Nagyobbat nem kérdeztem, de megkérdezhetem, ha érdekel.
Ha mondasz egy elérhetőséget, az is jó, majd intézkedek, de meg is kérdezheted.
A fentebb linkelt vaterás linkemen szereplő eladótól kérdeztem.
Összeszedtem az alkatrészeket lomexből, meg megnéztem a drágább dolgokat a HQ-ban is. Elég érdekes végeredmény lett. A Lomex jóval olcsóbb. A Hq-ban összeszedett félvezetők és drágább alkatrészek többe kerülnének, mint a lomexben az összes szükséges alkatrész.
Trafóügy is megoldani látszik, hűtőbordát is kinéztem már, így kb 20ezer Ft körül jön ki az anyagköltség majd. Ez még nem is olyan sok. Szerk.: Egy alkatrész értéke számomra rejtély. Tt1.1-es tekercsnél van egy 1,6/0,5W feliratú ellenállás. Az most 1,6 Ohm lenne?Szerintem itt hiányzik valami.
Nem hiányzik onnan semmi,az az ellenállás 1,6 ohm/0,5W,lehetőleg pontos és megbízható legyen,az áram beállításban van rendkívül fontos szerepe,az sem baj,ha 1W értékű.
Remélem légrés nélküli,elvileg megfelel.
Rendben, csak kicsit kevésnek tűnt, de jobban megnézve az IC adatlapját értem is már miért.
Nem hinném,hogy gerjedékenyebb lenne mint más IC-k, 100n a táplábon biztosan megfogja.Csatlakoznék pimi9 kollégához,meg kéne keresni,miért mennek tönkre az IGBT-k,zárlatos főtrafó,leszakadt snubber kör,de a vezérlésben is lehetnek hibák.
Ja még egy utolsó kérdés mára. A linkelt hűtőborda megfelelő lenne? Bővebben: Link
Ha bizonytalan vagy valamiben,kérdezz nyugodtan,segíteni fogunk,mintsem valami "butaság" miatt elfüstöljön a készülő masina.Nyugodtan,megfontoltan csináld és akkor nagy az esélye a sikernek.
Rendben, jönni is fogok még tutira. Én sem szeretném hogy füstfelhő legyen a gépből. Nem kétfilléres alkatrészekről van szó, nem szeretném egy pillanat alatt elfüstölni őket.
Köszönöm a válaszokat, hasznos volt, de sajna nem működik így sem esetleg nem érdekel valakit alkatrésznek? minden benne van, csak az IGBT-k rosszak.
Gyári doboz, trafó, aljzat, teljesen ép csak nem működik .
Szia , nézzél be az apróhirdetések "keres" oldalára mert azt hiszem András pont ilyen készülékeket keres . :yes:
Most láttam az apróban a linken lévő trafót. Ez alkalmas lenne főtrafó helyére? Talán még bolygatni sem kellene, mert menetszám megegyezik(persze ha a keresztmetszet is jó lenne). Bővebben: Link
Megkérdezem mennyiért adná, hátha jó lenne és nem is drága.
Nem lapozgattam át az összes oldalt ezért nem tudom hogy fent van-e de én ezeket a kapcsolási rajzokat találtam.
meg egy oroszt Inverteres heggtrafó |
Bejelentkezés
Hirdetés |