Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Várj, valamit akkor sem értek! Szétszedtem a motort és csak egy tekercs van benne. Egy tekercsel hogy lesz 2 fázisú amikor csak 1 fázist kap?
Vagy úgy érted hogy 2 tekercs van benne, az egyikkel sorbakötve egy kondi a másik pedig natúran kivezetve? A kondi fázistolást hoz létre mely hatására elindul a motor a másik irányba? Ha ez valóban igy van -közbe nézem a szétszedett mikrohullámú sütő tányérforgató motorját- könnyen lehet rátekercselni egy második tekercset hiszen a csévetest közel 1/3 észén van csak tekercs a többi üres...
Nálam a mikroban forog a tányér mindkét irányba. Amit te szedtél szét abban nem?
Nálam is kétirányú, de ez "ötletszerű".
Azoknál a motoroknál,ahol mindig egyirányba kell, hogy forogjon, mechanikus gátló van beépítve.
Sziasztok!
A folytonos félreértések elkerülésére újból felrakom az általam már jóval korábban elkészített "sztepper" motoros meghajtás fontosabb lépéseit az elkészítéséről, különös tekintettel az eredeti AC 230V-os szinkron motor helyettesítésére. Egy nagy PC Floppy meghajtóban találtam megfelelő unipoláris léptetőmotort, (hasonló motor is beépíthető a kosárba, legfeljebb ki kell hozzá alakítani a helyét, ha a mérete miatt ”kilógna” a végén), amely kényelmesen elfért az eredeti lamináló motor mechanikában az eredeti motor tekercsének helyén. Mint már többször is írtam, a fogaskerék mechanikát nem célszerű kihagyni, sőt fokozottan ajánlott egy ilyen alkalmazás esetében, hiszen nagy szükség van az erőátvitelre, a kb.1:80 áttételre a motor és a kihajtás közé. Ez esetben csak egy egyszerű logikai áramkörökből kialakított elektronikára volt még szükség, amellyel kb. (3-300) fordulat/perc szabályozása is lehetséges egy menetben. Itt a kétirányú motorforgás sem lehet már akadály, ha valakinek erre is szüksége lenne egy plusz kapcsoló, vagy más ”vezérlő” elektronika beépítésével. Most csak a motor átalakításáról néhány képben.
Tud valaki olyan maratószert ami az ónt nem bántja csak a rezet?
Sziasztok!
Most vettem műnyomóhoz hasonlatos 120 gr-s pappírt, Úgy-ahogy átlátszó, jó volt a kétoldalas nyákhoz... Pan*onban lehet kapni A4-es kiszerelésben... Meg vagyok vele elégedve... Sziasztok!
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni Tőletek avval kapcsolatban ,hogy vettem peroxidot és ahogy nekiálltam összeöntöttem a peroxidot a savval egyből elkezdett pezsegni és kb fél perc alatt lemarta azt is ami kellett volna.Kérdés mit rontottam el?(azt hozzá teszem hogy nem hígítottam). A válaszokat előre is köszönöm.
Sok volt a peroxid.
Először keverd el, utána mehet bele a nyák. Ha csak megbarnul a felület akkor kevés a peroxid. Ha pezseg mint állat akkor sok. Ha kissé pezseg, akkor jó, ilyenkor kb 30mp a maratás. Lehet higítani vízzel ilyenkor lassabb a maratás, de akkor már inkább a nátriumperszulfát, mert az legalább nem büdös. Egyébként higítatlanul döbbenet gyors, de nagyobb nyákot nem bíznék rá, kétoldalast meg pláne. A kétoldalasokon eleve vékonyabb a réz, (legalábbis a nálam lévő a1-ás lap ilyen) és hiába csinálsz akármit, akkor is szélén kezdi enni ha a fene fenét eszik, és mire egy nagyobb nyákon beér középre, a széle már kuka. A nátriumperszulfátos meg igaz hogy 15-20 perc, de a buborékos maratóban egyenletes, és 3 hét múlva is használható, ellentétben a peroxidossal, mert a reakció végén a kettő elegye víz lesz, az meg nem túl maró jellegű.
Köszönöm a gyors választ! Amúgy lehet az baj ,hogy a gyógyszertárban vettem? csak azért kérdem mert nem tudták megmondani pontosan , hogy hány %os .
Sebaj majd legközelebb hígítok rajta.
Nézd meg a filmemet, figyelmedbe ajánlom.
Üdv!
Köszi de már láttam vagy 10 szer
Ennek örülök. Azért bátorkodtam ajánlani, mivel ott az arányok pontosan be vannak mutatva. Bevált, alámarás mentes. Persze nem a leggyorsabb, de stabilan dolgozik a keverék.
Megint megnéztem !
Legközelebb (hétfőn) már így csinálom én is , és majd reménykedem , hogy jó lesz . Köszönöm a segítséget.
Örülök, ha segíteni tudtam!
Szia! A mikrohullámú sütő tányérforgató motorja 1 fázisú, a bekapcsolás pillanatában kapott pozitív vagy negatív félhullámtól függ a forgásirány. Meg lehetne oldani, hogy a neked megfelelő irányban induljon, csak kell hozzá egy áramkör, ami az adott félhullámra kapcsolja be a motort.
Sziasztok
szeretnék segítséget kérni van nekem egy pdf file-ban lévő nyáktervem csak sajnos nincsen tükrözve! tudna esetleg valaki segíteni abban hogy hogyan lehet pdf file-t tükrözni nyomtatás előtt. előre is köszi
Egy példa:konvertáld át képformátumra jpeg,ilyesmi.Azt meg bármilyen képszerkesztővel lehet tükrözni pl: nero.
köszi
erre már én is gondoltam de ott meg nálam mindig automatikusan kinagyítja A4-es méretre. biztos én rontok valamit el. megtudnád esetleg mondani hogyan tudom a valós 1:1 méretben nyomtatni?
Szia
Használd a Foxit pdf editort, az ingyenes is használató, csak egy plusz szöveget rárak a pdf doksira, de nem zavaró, abban is van tükrözési lehetőség, és az eredeti méret is megmarad.
Nekem meg van az okosított változat, de nem tud tükrözni, de ha te meg találtad benne, akkor mondd meg légyszi, hogy én is tudjam.
Vasalásnál a papírbeállításoknál tudunk több festékek kicsikarni a lézernyomtatóból? (a csatolt képen van a "Boríték" után még a "Vékony papír")
Na de írásvetítő fóliára akarsz nyomtatni, vagy műnyomóra?
A tn150 ugyan úgy megeszi a kémiai ónt mint a rezet.
Még mindig várom az ötleteket mi az ami a rezet megeszi, de az ónt nem.
Írásvetítő fóliára kicsit necces lenne vasalni.
Szia! Kicsit nagy lenne. Nem helyből felszálló repülőt akar építeni.
Szerintem a programkapcsoló motorjára gondolt...
Szerinted?
Üdv a szakértőknek!
Tudna valaki tanácsot adni? Egy számológép felhajtható kijelzője megszünt jól mutatni mert egy átlátszó fólia NYÁK érintkezősáv elvált a chip panel érintkezősávjától. Először csak az első számjegy nem volt teljes,de mára már teljes szegmenskáosz van . Kézzel "nyomkodva" a kijelző próbálkozik de nem jó. Ha nem tévedek a fólián mintha grafitsávok lennének. Van valami megoldás a fólia rögzítésére jó kontakttal,vagy kuka?
Háááát, ez erősen "kuka" kategória...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |