Fórum témák
» Több friss téma |
*Bzzzzzz* Kis ésszel nem! Én is csinálom éppen ugyanezt a projectet. és én tudtam DIY módszerrel csinálni hozzá átalakítót, az a lényeg hogy jó minőségű műnyomó papírra csinálod meg az átalakító áramkört, de a lapot tele kell vele nyomtatni, és addig vasalni egyenként míg jó nem lesz, utána a forrasztás már ehhez képest gyerekjáték! Ahogy ZSozsóó mondta legfőbbkép türelem kell hozzá.
hello tudna nekem valaki segiteni kellene nekem egy olyan kapcsolás a torzitóm-hoz ami csapdába ejti a zajt !
földelés csillapitom de akkor is zajos .
Octave divider, germánium tranyós Fuzz, Minimoog-féle feszültségvezérelt aluláteresztő szűrő, modulálhatóan expression pedállal, LFO-val, burkológörbe követővel, és véletlenfeszültség generátorral ...
Apám, ez aztán üt, mint a traktorkerék! Gratula, nagyon komoly!!!
Hali!
Lehet célszerűbb lenne kideríteni honnan is jön és megszüntetni az okot, mielőtt bármi egyéb lépést teszel! mesélj a setupról, milyen cuccok vannak, milyen táppal, mi hova dugva stb...
Dolgozol valami erősítőn mostanában? Nekem nemrég lett kész a v30-as 412, Attilával sokat melóztunk rajta, bár a nagyobb rész az elismerésből őt illeti, ha érdekel, azt hiszem a 127es oldalon vannak róla képek. Kunyiztam egy ProTone logót az elejére Most egy félvezetősbe akarok belemászni, bár biztos szar hangja lesz, de azért megpróbálom. Egyrészt a sok drága csöves motyó halomban áll itt nálam, másrészt meg szeretem a félvezetőket (na, nem azokat akik a parlamentben vannak ) Olyan kis fej méretben gondolkozok, mint Attila mini fejei, szobagitáros lévén, meg a v30-asok mellett úgysem kell pár wattnál több ...
igen, 3 gitárfej készül párhuzamosan, majd ... még nem kiabálom el .. a sasszi is kész a két nagy tervemhez" ... abba is belekezdek még idén ! Fejben már "készül" egy full Ge tranyós ( végfok is ! ) 1-2 W-is gitárcucc, felvételekhez, hogy szénné lehessen hajtani, és hozza azt az "igazi" fuzzos, mélydús recsegős hangot , meg egy akkumulátoros kombón, az valószínűleg kapcsolóüzemű végfokkal lesz majd , de ezek csak tervek ...
Másik terv : megépíteni egy Plexi, vagy JCM 800-as topológiájú előfokot csövekkel, Si tranzisztorokkal, Ge tranzisztorokkal, jFET-ekkel, MOS FETekkel, illetve a "komplett" csöves Plexi 6AU6 Push-Pull végfokkal . Amúgy Nekem van egy, az Attila MINI-jénél kisebb 17 Wattos "nyolcszázas" fejem 37 cm széles ! de ez a sok terv ... annyi van már, hogy "ütik" egymást, és úgyis a megrendeléseket , és javításokat veszem előre, mert ugye a pénz .... De mostanság inkább effektekkel foglalkoztam, meg zenéltem ... Megcsekkolom a cuccodat !
Akkor a félvezetősök terén hasonló cipőben járunk, én annyiban változtattam, hogy jfet motyó: saját elő fokozat j202 ből meg j201-ekből, szerintem nem jó egyszerűen másolni a csöves kapcsolásokat, jó lesz jó lesz, de nem az igazi, érdemes kísérletezni saját elképzelésekkel ezután meg egy fázisferdítő és "vég" jfetekből szintén, klasszikus PP kapcsolás, végén szimetrizálás alsó határfrekivel, mint egy gagyi kimenő sziumlátor visszacsatolás. Ezután meg LM3886 IC ami a teljesítményt adja, "FDD" funkcióval. A visszacsatolás viszonyok kb az 5f6a bassman -éval azonosak. A "vég szim" bemeneti érzékenységre kb 100mV ot mértem szkópon, még vissza kell osztani kicsit a bemenetet, mert az előfokozaton a tone stack után is jóval nagyobb fesz van, annyira nem akarom túlvezérelni. Most fülre van belőve, előfokozat kihajtva, majd a tone stack után beállítottam akkora feszt egy potival, mikor már hallottam, hogy nem nő a hangerő a "vég szim" után, csak torzabb. Így tudom jól "szénné" hajtani, az izzadást a vég IC-re bízom. Ilyesmivel foglalkozok...
A kis fejedet láttam, szoktam lesni a hangmestert, jópofa cuccnak tűnik!
várom azokat a torzitókat amelyek meg vannak csinálva és tesztellve vannak.
Itt van egy csomó pedál, meg vannak csinálva és tesztelve is alaposan.
Beteszed a GOOGLE-ba hogy "Torzito tipus PCB "...DIY xyz distortion project.
Egy ilyen cuccnak nem kell PCB eleg egy olyan "szita" probalap.Sot meg komplexebb cuchoz is ilyen "szita" kell. Nyomtatott aramkor-lap akkor szukseges ha sorozatba akarod gyartani.
Tisztelt Csongor! Jó kis kapcsolás csak semmi köze a boss ds 1 -hez. A diódák variálásával (esetleg led) különféle hanghatások érhetők el. A 741 -es sem biztos ,hogy a legjobb választás ha megnézed az adatlapját de azért megteszi.
Hello!
Igen nagy a csend...Mi jóval foglalkoztok manapság, osszatok meg valami fejlesztési eredményt Én most erre a jfet motyómra koncentrálok, igen- igen kéne tekerni hozzá egy kimenőt, úgy lenne az igazi Kb 1cm^2-nyi keresztmetszetet kéne összetennem, vadászom a vasakat, remélem csak akad majd valami... Egyelőre szól ahogy szól, de még azért akarok vele foglalkozni.... Életem első movie maker videjóa... Nagyon gány lett... Ki mit szakért mostanában!!!? Zsolti
Viszonylag elfogadható áron milyen hangszórókból lehetne csinálni egy négyhangszórós ládát? Kb10 -12 colos hangszórókkal és 50-80W körülit. A video alatt az a jfetes hangja volt?
Mindig az a kérdés, neked mi az elfogadható! Nekem ez a V30 4X12 kb 20 ezerrel került kevesebbe, mintha megvettem volna a boltban. Persze ebben nincs benne a sok mesterhez hurcolás, könyörgés, fuvardíj, stbstb...a munkáról nem beszélve. tehát ha neked 20 ezer elfogadható egy 160-70 ezer forintos ládánál, akkor celestion hangszórók a 12" esekből: v30, greenback a v30 nagyon hasonlít rá, csak keményebb a közép/magas tartománya, olyan üvöltős , g12t75 az inkább a tompább tónusa és közepe miatt inkább metál/hard zenére való szerintem...Aztán ha olcsósítani akarsz, akkor eminence, rengeteg jó eminence 12" os van, jó ár/értékben. Ha nagyon az olcsóságra akarsz rámenni, akkor ajánlom a Viktorsound-ot egyre több helyen találkozni vele, magyar gyártmány és nagyon kedvező áron, de ezért esetleg be kell áldozni némi érzékenységet. A lehetőségek határtalanok. 50-80W az "nem sok", igazából arra figyelj, ha torzított zenét játszol, akkor az nagyon megviseli a szórót, szóval egy 50W os szórót egy 50W -os torzított fej szerény véleményem szerint legyilkolja.
Celestion, Eminence, Viktorsound (google). A videó alatt a jfetes szól, igen. Még fejlesztésre szorul, de főleg az ilyen "közép darálós", "vég letörős" hangzás a cél.
Kóci!
Idézet: „abba is belekezdek még idén ! Fejben már "készül" egy full Ge tranyós ( végfok is ! ) 1-2 W-is gitárcucc,” ColorStar-ból szedhetsz ki jó kis PNP Ge végtranyókat, nekem is onnan van egy nagy marékkal, azokból 10-20W-ot is nyugodtan kivehetsz! Én is gondolkoztam a nagy retróban, csöves előfok, hangszín, és Ge- végfok trafóval hajtva...
Hali!
Valóban komoly cuccot lehet kihozni germániumos végből, szerintem Kocosnak direkt kell olyan "szerény" 1-2W teljesítmény, hogy egy érzékeny ládán se legyen nagy a halláskárosodás, ha odab*sz az ember neki, meg lehessen vele jól felvenni A torzítás is épeszű keretek között történik ilyenkor (már ami a vég torzítását illeti!). Abban tudnátok segíteni, hogy ha egy kis "kimenőt" nevezzük inkább csatoló trafónak akarok csinálni a pp jfetes "végerősítőhöz", akkor hogy álljak neki egy korrekt tervezésnek? Eddig abból indultam ki, hogy voltonkénti menetszám, gerjesztés, alsó határfreki, vas keresztmetszet az ismert "4,44" es képletből. Így kijött 1cm^2 re kb 170-170 menet a primernek, 1T-val számoltam, 70Hz Fa-val. Namost ez így okés kb? Lehet egyáltalán annyira gerjeszteni egy kutya közönséges vasat? Ennyi menet felgerjeszti annyira? A vezeték keresztmetszet mekkora legyen? Vagy úgy, hogy a primerek meg a szekunder betöltsék az ablakot? Bocsi, csak ehhez kicsit láma vagyok. Ha tudtok segíteni, vagy, hogy hogyan méretezzek, azt nagyon megköszönném! A szekunder ellenállást még nem tudom mennyire kéne ,a primer 20-30kOhm lenne (egy oldalra), gondolom a szekunder sem lehet nagyon kisebb, mert nem lesz elég szekundér menet(nem számít mennyi, mert ezután jön gyakorlatilag a végfokozat, IC-s, ezt meg leterhelem annyival, amennyit kér....)Kicsit most meg vagyok lőve Valami ötlet, segédlet, ökölszabály? Zsolti
Csao, én találtam egész jó árban 201 est, meg egyebet is, 1000 db nál már egészen olcsó, és a szállítás sem vészes.
Bővebben: Link
Hali!
Igen, valószínű innen rendelünk mi is! 500- ra gondoltam, úgy 10 eurócentet ír! Ha valaki be akar szállni rendelésbe innen, az jelezzen! Zsolti
Nem szabad ! Maximum AC187/188 lehet benne ! 3 W-nál semmiképp sem lehet több ! De AC128-cal lenne tuti, egy wattal, fázisfordító, és kimenőtrafóval !
így van ! felvételre kell egy kis cucc, amit szénné lehet hajtani szobában,é s hozza a jó kis germánim tranyós recsegős hangot ! Nagyobb telejsítményhez lenne Color starból, más egyébből kitermelt telejsítménytranyó, sőt szovjet tranyókból vadi újat, illetve AD, ASZ magyar TO-3 tokú tranzisztorok ...
majd utánaszámolok, e most megyek koncertre ! |..|, (nem is rockot játszunk amúgy )
Kb ugyanazon az ösvényen járunk akkor, főleg ami a célkitűzéseket illeti! Szobahangerőn dús fasza torzítás...Ehhez kell nékem a kimenő a jelenlegi differencia erősítő helyett(műverősítő, felesleges alkatrészek...). Előre is köszönöm az utánaszámolást, jó mulatást a koncertre
Hali!
Engem érdekelne! Kb. 30 darabra gondoltam. Ha rendelsz, akkor adok címet, a postaköltséget állom.
Oki! Pontosat nem tudok mondani az időpontról, még valószínű a hónapban, addig reménykedek megy lejjebb kicsit ez a fránya euró
Szia!
Én LOMEX-től rendeltem J201-et, ott is volt 21-09-82 cikkszámmal... Igaz, most nincs, de én még időben vettem azt az 50-et...
Én is onnan szerváltam jópár darabot, ha jól emlékszem 20 forint körül volt. Sajna már nincs nekik...
Csao, hq néha drága, de így végre sikerült szabadulnom, szal indul a hétvége
RÁkkendrol Hogyan kéne továbbmenni ?
Ha valakit zsibbasztottam bocs, nekem ma egykor kezdődött a "hétvége"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |