Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az biztos hogy azt a kategóriát nem hétköznapi embereknek találták ki
![]()
A Weller az az a páka, amivel akkor sem lehet berürödni, ha használtan veszed. Csak arra kell figyelni, hogy a kapcsolóbetét jó legyen és akkor örök élet. :yes:
Valószínű, hogy én vagyok a birka, de ez miaz?
![]()
Én is ezt mondtam, csak nekem nem hitte el :beka2:
Hogy hogy nem lehet befürödni vele? Egyszer mindennek lejár az ideje. Azaz a fűtőszála is elég..
![]()
Nekem régebben volt egy ilyen pákám, annak szét volt hullva a kapcsolórésze, alig kapcsolt már. Egyszer bekapcsolt, majd már csak akkor kapcsolt ki, amikor a fűtőbetét megszakadt.
![]() ![]()
Amit nagybátyámtól kaptam, az tulajdonképpen nála örök életű volt, sohasem volt semmi baja! Én is hosszú évekig használtam, miután meghalt benne a fűtőszál…
Hát igen. Aki még a saját nevét sem tudja leírni helyesen, az csak ilyeneket írkálhat.
![]()
Igen, ami általában 20-22év után következik be
![]()
Pontosan! Ne OFFoljunk tovább az OFFban, mert az nem egészséges - ne álmodjunk ilyesmivel, csak ha épp építünk valamit… Röhögjünk az ilyen embereken, mint akire felhívta a kolléga a figyelmünket
![]()
Én csak azt nem értem, hogy 6 hozzászólása van a gyereknek, azok pedig nem épp - hogy fogalmazzak finoman - nem fogalmazok sehogy… Szóval az ilyen hogy van még mindig a fórumon?
![]() ![]() ![]()
Tesóm, bejön a szobába: -Nincs is sok víz a pincében.
-ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Reggel még 25centivel alatta volt a talajvíz szintje. ![]() ![]() ![]()
Még jó, hogy nincs pincénk
![]()
Az egész ház alatt van pince. ~három hete vonult ki a víz, júniusi bejövetel után. A sok lepakolt cucc, még hagyján. Az OSB lapok érzékenyek meg a papírdobozok.
A probléma az, hogy mivel melegszünk a télen? A pincében van a központi kályha. A víz miatt nem lehetett bekészíteni semmit. Ami meg bent volt, az teljesen nedves. Ma lekvárfőzés volt a pincében, az udvarra hordom ki ládában a tűzrevalót, hogy be tudjak gyújtani, nagyjából megszáradjon. Ha már van ami ég, akkor mielőtt ráteszek valamit a tűzre, előtte szárítom. De ezt hóban fagyban nem lehet eljátszani. :no: Van valakinek jó ötlete? Szerk: Múltkor volt Zentán olyan eső, hogy összeszaladt a víz az utcán. Volt olyan mélygarázs, ahol a kocsi tetejéig ért csak a víz. Ma nagyapámék, előbb kisöpörték a garázsból a vizet, hogy be tudjon állni. A főútról letóduló víz beszaladt a garázsba náluk (nem mélygarázs, földszinten van, az úttól 50méterre). Határon túl, ma nem volt eső? Itt reggel is volt egy égszakadás és este is.
Exeméknél az volt, hogy a gyújtós a sufniban volt, az könnyen meggyulladt, addig hordtunk be fát a szobába, megszikkadt nagyjából, mire rá kellett őket pakolni. Ha van miből, egy próbatüzelést kell csinálni, és a környékébe telepíteni a tüzelőt, így jó eséllyel egy nap alatt megszáradnak - persze ez is iszonyatos munka
![]()
Az a furcsa az egészben, hogy itt a vezetékes gáz, és milyen rengetegen tértek át fa- esetleg vegyes tüzelésre. Amikor is annyi munka van vele, és szerintem az a kínlódás ami van vele, annyit nem ér… Már csak azért is, mert eléggé drága a fa pont emiatt, hogy viszik… Mi most cseréltünk kazánt, egy Baxi virít a régi 20éves helyén, ami máz a fénykorában is ótvarnak számított (akkor erre volt pénz). Turbós, meg minden ami kell - reméljük beválik, ha eljön az ideje. Ehhez persze még az is kéne, hogy ne a régi radiátorokkal kelljen használni, mert rengeteg víz van a rendszerben… (Aki tud alig használt lemezradiátorokat, szóljon
![]()
Be van szerelve a gáz központi is. DE! Mikor drága pénzért be lett vezetve a gáz, még olcsón adták. Apró pénzért ki lehetett vele fűteni a telet. 2-3évet azzal lett fűtve. Nem kis összeg volt a bekötés. DE azóta mindig csak emelik az árát. Abból a pénzből, amit egy hónap alatt elköltenénk a gázra, eddig meg tudtuk oldani a teljes telet. Csutka+szén. Most tervben van még 20%drágítás, de még nem fogadták el az illetékesek.
No ez a jó üzletpolitika. Nép kifizeti a teljes rendszer kiépítését, privatizáljuk, majd jól megemeljük az árát. Null befektetés, szép jövedelem. ![]()
És a tüzelőanyagokét is meg fogják, mert úgyis kifizeti a nép, ha nem akar megfagyni… Mi szívjuk a fogunkat már évek óta, mert tavasszal-ősszel annyi fa hulladék összejön minden vackeráyból, hogy simán áttüzelhettük volna vele a hosszabb teleket is. Csak a kéményt nem lehetett kivitelezni sehova
![]()
Nekünk valami szerintem nem gyári(házilag épített) vegyestüzelésű kazán van, meg persze gázkazán. Ilyenkor, amikor hűvösebb van lommal, fával bemelegítünk, de annyi fa és lom nincs, hogy az egész telet áttüzeljük, meg ha nincs is itthon senki egész nap, akkor ki tüzelne? (persze apám most itthon van, de inkább dolgozna, minthogy itthon ül)
Jó ez a vegyestüzelésű kazán nagyon, hamar felfűti a házat. Két-háromszor indul be a szivattyú és utána már meleg a visszatérő ág. Egyébként nálunk is rengeteg víz van a rendszerben, az a régifajta(öntöttvas vagy milyen) radiátorok vannak, mivel akkor ezt tudta apám olcsón szerezni. ![]()
A régi kazánunk olyan volt, hogy azt fel se lehet fogni - én nem tudtam, amikor szétszedtük
![]() ![]() ![]()
Nálunk is az a gond, hogy a radiátorok igénylik a vizet, de a gázkazán meg nem tudja teljesen átmelegíteni. Viszont a lapradiátorok ára meg kissé sok, hogy lecserélhessük.
A vegyestüzelésű kazán nálunk egy minden oldalon duplafalú vastag lemezből készült, a tűztér tetejénél meg jó pár vastag átmenő csővel. Pár éve kilyukadt az egyik átmenő cső, és még lezárni sem tudtuk a kazánt, mert a visszatérő csőre nem tettek szelepet. ![]() ![]() A munkával kapcsolatban: Apám már egy éve munkanélküli, itt semmit nem talált még, már nem tudja, hogy mit csináljon. Anyámék már azt mondogatják, hogy nemsokára lehet a net is ki lesz kötve. Szóval egyre szarabb a helyzet és ebből elég nehéz lesz kimászni ilyen körülmények között. Az árak emelkednek, munka nincs. ![]()
** De ne politizáljunk! Én is egy éve vagyok itthon, eleinte jó volt a hosszú nyári szünet, de mostmár unalmas is, meg pénzem sincs semmire. Ezért is söprök ki mindent a műhelyemből
![]() ![]()
Van egy technikusim, és egy diplomám. Ugye a mai "nyuszika meg sapkája" világban a technikusnak azt mondják, hogy nem elég a képzettsége, a diplomásnak meg azt, hogy túlképzett. Nos, nekem mondhatják. Nekem azt mondják, hogy nincs szakmai tapasztalatom. Mindenkin találnak fogást! Egyszerűen nem kellek! Diplomaátadó előtt fél-háromnegyed évvel már elkezdtem állást keresni: semmi eredmény! Azaz: több, mint egy éve aktív álláskereső vagyok.
Én még mindig azt mondom, hogy igenis az állam - a mindenkori kormány - kötelessége, hogy munkahelyet teremtsen, és utána meg is tartsa. Többek között Ezért van a dolgozók adójából "etetve" (akik persze bármikor lehetnek munkanélküliek hosszabb-rövidebb, de inkább hosszabb időre: ezt sosem felejtsék el, nekik is lehet bármikor rosszabb a helyzetük) eltartva egy államrendszer. Pártnév és ideológia nélkül egyetemlegesen mindegyiknek kutya kötelessége. Vagy nem annyit elvonni, és lehetőséget teremteni az állampolgárnak, hogy maga teremtsen hálót önmaga és családja alá megtakarításokkal, vagy pedig elvonni többet, de cserébe adni védőhálót. Itthon az a divat: elveszem a fizetésed kétharmadát, de nem adok semmit cserébe, lásd egy régebbi hozzászólásomat Abban az esetben, ha valaki önhibáján kívül elveszti, vagy épp nem talál, pedig elvárható, JOGOSAN elvárható egy olyan szociális háló, mely megóv a lecsúszástól. Ez nyugaton működik, milyen érdekes. Aki volt Hollandiában: láttatok holland hajléktalant, vagy nyomorgó munkanélkülit, (rokkant)nyugdíjast? Nem. Miért? Nem azért, mert becsukom a szemem és kitakaritom őket az aluljáróból. Nem látom, megszűnt a probléma?! Az a szokás, hogy mindent az egyénre tolunk, minden felelősséget. Megtehetjük ezt akkor is, ha 1 millió felett van a munkanélküliek száma? Nem (magyar megoldás - gratulálok annak az elmebeteg érzéketlen fráternek, akinek kipattant az agyából az aluljárós rendelet). Hollandiában olyan a rendszer, hogy megóv, de nem is ösztönöz arra, hogy sokáig munkanélküliként az állam nyakán élj. Magyarországon ha elveszted az állásod, mindened adod el. Kocsid, értékeid. Szép lassan csúszol le. Azért, mert 20 éve nagy nulla a szociális háló. Vannak tartós munkanélküliek, akik évek óta keresnek állást ismétlem keresnek!!!, mégsem találnak. Ők semmilyen támogatást nem kapnak sehonnan. Ez is nonszensz. klemo, ha nem anyádékkal élnél, akkor 2 év nincs munka után már rég az utcán lennél. Ez nem sarkítás. A kedvencem: hiányszakmák. Folyamatosan azt ugatják, hogy ennyi annyi asztalos, hegesztő, CNC-s kell. Van több, mint 1 millió munkanélküli. Képezzünk át belőlük amennyit lehet. Mondjuk kell 100.000 (erős túlbecslés) a fent említettekből összesen. Mennyi is marad? Akkor hathatós megoldás ezzel dobálózni? Valóban munkára fogható az összes "üres kéz"? Persze, hogy nem! Eddig bármely politikusi kijelentést (legyen ez kormánypárti vagy ellenzéki) körülbelül öt perc számolással meg tudtam cáfolni.
Szerintem is, mert ezt privátban is kitárgyaltuk, meg a sajnálkozással nem lesz jobb senkinek… Meséljünk vicceket, viduljunk, így jobban telik az idő, és nem kell ezeken a dolgokon gondolkodni, épp eleget tesszük azt nap mint nap… A hülyeségről. Ha még nem linkelték volna be tízszer
![]() (És köszi, hogy kivettétek a hozzászólásomból azt a részt, épp kérni akartam ![]()
Azért nem gondolod komolyan, hogy minden munkanélküli átképezhető a hiányszakmákra. Éppen az a baj, hogy sajnos nem. Egy analfabéta segédmunkásból nem lesz hegesztő. De egy könyvtárosból sem. Tehát a számításod alapjában hibás.
Ha már más téma...
![]() ![]() Bővebben: Link Szerintetek a színek egyszerre mennek, vagy külön?! ![]()
Na mivan?
![]() Száznál is többször láttam már. Nagyon jó! Kollégámon ha látom , hogy morcos akkor csak megkérdezem tőle : Na mivan? És mivel neki is nagy kedvence rögtön elszáll a komor hangulata. ![]()
Hamár humor.
![]() Ma délelőtt elmentem kapunyitót javítani, persze telefon itthon a polcon, mert minek is vigyem arra a fél órára, meg amúgy sem nagyon használom a telefont. Arra jó, ha végszükség esetén valakit fel kell hívni. Hazajövök, anyám mondja, hogy csörgött a telefonom. Megnéztem 3 nem fogadott hívás ugyanarról a számról. A szám számomra ismeretlen, ha akar valamit majd hív(biztos fontos volt, mert 3szor is hívott). Hívott is. Na de se bemutatkozás, se semmi, csak valaki, mintha részeg lett volna kissé, érthetetlen beszéddel motyogott valamit. Erre mondom neki, hogy szerintem téves hívás. Visszakérdezett, átadta valami fiatalabb srácnak, megkérdezte, hogy nem X Y vagyok. Mondtam, hogy nem, erre bocsánatot kért és lerakta. Kicsit nevettem a csávón, mert egy szavát sem lehetett érteni. ![]() ![]() Hát mi van itt ma? Ennyit egész évben nem csörög a telefonom, mint ma délelőtt összesen. Idézet: Azt magyarázza meg valaki hogy lesz egy fél éves képzés alapján eladható cnc-s egy emberből. Nem tudja eladni magát, a főnök inkább vesz fel olyat akinek nincs is meg a szakmája mint egy fél éves képzés után elbutított embereket. Hegesztő meg na az a legszebb, mert oké hogy hegesztő de ott vannak minősítések, nem kis pénzért, ismételni is kell bizonyos időnként. Megnézem én egy 10 éve mindennel hegesztő hegesztőt és egy fél éves képzés után talán ívet tud húzni embernek az elhelyezkedési esélyeit. „A kedvencem: hiányszakmák. Folyamatosan azt ugatják, hogy ennyi annyi asztalos, hegesztő, CNC-s kell.” Képeznek jóval több hegesztőt és cnc-st normál képzésben és mégis a tizede ha szakmába marad. A miért az is egyszerű, jött jobb ez az első a másik meg nem tudja a szakmát. |
Bejelentkezés
Hirdetés |