Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   328 / 1274
(#) moltam hozzászólása Szept 7, 2010 /

Helosztok.
Kaptam egy RFT Colortron 4100 at. Hibajelenség: A TV ciripelő hangot hallat. A televízió rajza.
(#) BarnaPili válasza moltam hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

De elindul?
Van nagyfesz,fény...vagy csak ciripel?
(#) moltam válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Ciripel csak, a taszatúra LED je világít, lehet programot váltani. A hangszóróból búgás hallható.

Fogj egy papírcsövet,vedd le TV hátulját,és hallgasd meg vele honnan jön a ciripelés.Emlékeim szerint a táp primér oldalán lévő elektrolit kondik kiszáradásakor hallatszott belőle ez a hang.Azokat cseréld ki.
István

Sortápfeszt pufferelő 100u helyett jó lesz 220u?
(#) Mzperiksz hozzászólása Szept 7, 2010 /

Sziasztok!
Van egy samsung CK-5027x tipusú készülék aminek a panelszáma P68SC-N . Az a hibája ,hogy csatorna keresésnél a talált csatiknál nem áll meg mindíg tovább szalad,(egygombos gyorskeresövel rendelkezik)amikor megállítom a store gombbal ,eltárolom a hibátlanúl bejövö programokat jól tárolja ,csak pár pillanatig jó és elhangolódik.Ismét csatorna váltás, jó a kép és elmászik.Már mident végig néztem de semmit nem találtam benne tippem az van.Kéthete edzek rajta .A tunercserén ,kondizáson,tranyókon,trimmereken,feszültségméréseken túl vagyok de nem változott semmi .
Szeretnék tanácsot kérni tőletek hogy mi lehet a hibája esetleg típushiba.
Előre is köszönöm szépen a tippeket.

Igen:Csak a feszültségtűrése legyen megfelelő.Ezek szerint az a baj?
István
(#) BarnaPili válasza Mzperiksz hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Én a KF fokozatban néznék szét,lehet egy kontakthiba vagy egy kirohadt forrasztás.A kis tekercsek lábai eléggé evés ónt vesznek fel,sokszor talélkoztam ott kontakthibával.Picit hangolhatsz is a tekrcseken,főleg az AFC tekercsen.
Hátha.
István

Ki volt száradva ez is, de a hiba a cserével maradt.
(#) kadarist válasza moltam hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Szia!
Colortronnál a tápegység ciripelése, meg a hangszóróbúgás terheletlen állapotot jelez a tápegység részéről. A 146V rámegy sortrafó 2-es lábára?
(#) kopisti válasza kadarist hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Szia,

Köszi a segítséget. Sajnos van egy kis gond, nem tudom letölteni, azt mondja kliens hiba zárjam be a böngészőt. Nem tudnád direktbe megküldeni a fájl-t, vagy a belépési kombinációt?
Köszi .
(#) Mzperiksz válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

Köszi Pista a tippeket ,holnap ránézek a tekercsre.Amúgy a panelt végig dögönyöztem kontaktra vadászva de semmi változás nem mutatkozott.Nekem a TDA 8362 gyanús mivel a tunerjel ide fut be .
Üdv Albert
(#) kadarist válasza kopisti hozzászólására (») Szept 7, 2010 /

A szervízmanuált elküldtem a megadott címedre.

Én veszettül félreértettem valamit.A képernyő nem világosodik ki,ugye?
(#) weinhardt hozzászólása Szept 8, 2010 /

Beko tv hez univerzális távirányitot tudnátok ajánlanani vagy kodokat
(#) moltam válasza BarnaPili hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Köszönöm a segítséget.
Az összes tápelkó cseréjével a hiba megszűnt.
(#) kovacspista hozzászólása Szept 8, 2010 /

Sziasztok! Ismét van egy frankó TV. A képen látható hiba jelenség. Ez egy 22.2 saszival szerelt grundig, 16:9-es
TV. A T505 számú BDX53C tranzisztor Nyitó irányba ok.de záró irányba 1,6 , 1,6 kohmot mutatott, valamint a collektor és emiter között mind két irányba 16 ohm-ot.
Hibásnak vettem, kicseréltem - igaz BDW83C-re-, ami szerintem jó helyette. Ez után megmértem a tápokat, jónak találtam. A mérések közben a C524 1mikró/100V-os
kondenzátor igen hangosan és látványosan elszállt. 3V-ot
találtam rajta?!, kicseréltem. Megnéztem a meghajtást szkóppal. Szerintem kevés. A képen látható jelalak 0,5 V-os állásban. Bekapcsoláskor egy pillanatra felugrik 3V-ra, de lévén a ZD502 10 voltos, szerintem kevés. A mérőpontokon, hogy minek kellene lenni nem találtam, valamint a 100Hz-es panel rajzát sem. A szervíz menübe belementem de nem reagál semmilyen horizontális változtatásra -bár csak ezeket próbáltam-
. Kikapcsolt állapotban - továbbra is a 11-es ponton maradva- kb. 3 másodpercenként 1db fűrész jel 1v-os,
majd 1 másodperc múlva ugyan ez negatívba. Most ebben az állapotában, hosszabb ideig nem merem üzemeltetni. Valami ötlet valakinek ha van tudassa velem. Köszönöm.
(#) Villany hozzászólása Szept 8, 2010 /

Sziasztok!
Én abszolút kezdő,amatőr vagyok ,de a segítségetekre lenne szükségem.Van egy Panasonic 80 cm-es 100 hz-es tv,amit most kaptam (képcsöves) és az a baja,hogy a képen keresztbe halovány csíkok vannak és a sötét színek előállításával is bajok vannak,meg ki-be kapcsol amikor éppen kedve van.Abban kérném a segítségeteket,hogy egyáltalán érdemese foglalkozni vele,és ha igen akkor valamilyen tv-szerelőt,ha ajánlanátok Budapest környékén,azt nagyon megköszönném,mert a multkor én nagyon befaragtam eggyel.
Köszönöm
(#) gabinjo hozzászólása Szept 8, 2010 /

Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem.Van egy Loewe telerent 700-as TV-m. Megjavítottam a tápját. Jó is lett, de a TV-nek lett 2 hibája: az egyik az hogy a fehér szín világoskéknek látszik és emiatt a többi szín se olyan, mint volt( hangyás képnél is világoskék).A másik az hogy a teletextet és más on screen dolgot(menü stb) a TV jobb szélén teljes hosszban nem jeleníti meg 11cm-es sávban.Nagyon hálás lennék minden használható ötletnek.
(#) moltam hozzászólása Szept 8, 2010 /

Helosztok.
Újabb hibája van a Colortronnak. A kép fekete-fehér. Mi lehet a baj?
(#) Mzperiksz válasza Mzperiksz hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Köszönöm a segítséget.
A kF tekercsen kellet állítani és tökéletesen működik a tv.

Végre vissza adhatom a gazdinak.

Üdv Albert
(#) erikabanhidi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Üdvözlöm!
Köszönöm a segítséget! A hibát elhárítottuk férjemmel, hosszas mérés és sok elko cserével (összeset kidobtuk). Volt a panelon stab. ic csere is, mert hazavágta a kondi azt is. Most üzemel és a biztonság kedvéért beépítettem egy nagyon csendes ventit is a hűtésre, mert nagy hőt termelt az LCD TV.
Köszönettel: Erika
(#) Xabi hozzászólása Szept 9, 2010 /

Sziasztok!
A nagyszuleimnek van egy NEI tipusu TVjuk.Eddig eleg jol mukodott de mostanaban osszeugrik a kep.(mikor beinditod megy de egy kis ido utan csak egy feher csik van a kepernyo kozepen,es ha megutod a tetejet a Tv-nek akkor van amikor megjavul, de az a gond h nem tart sokaig.)Mi lehet a gond?Ha valaki tudna segiteni barmivel is kerem szoljon.Hogy tudnam megjavitani.(Szamitanak ram mivel elektronika szakon vegeztem, de tapasztalatom az 0.)Elore is koszonom a tanacsokat es a otleteket.
(#) kadarist válasza Xabi hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Szia!
Forrasztáshiba lehet az eltérítőtekercsek csatlakozóinál. Nézd át a nyáklapot a forrasztási oldalon.
(#) Xabi hozzászólása Szept 10, 2010 /

koszi.megnezem aztan meg irok.
(#) Xabi hozzászólása Szept 10, 2010 /

Atneztem a nyaklapot de minden jonak tunik, szep gyari forrasztas.Most mondta nagytatam h mostanaban mar nem javul meg ha meguti a tetejet.Miutan bekapcsolod megy kb 10-15 percet es utanna osszemegy a kep,es csak akkor jon helyre ha kikapcsolod es varsz 15-20 percet.Csatoltam nehany kepet hatha valamit lattok amit en nem.Elore is koszonom.
Xabi
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Helosztok.
Kicsréltem egy szakadt 2.2u s kondit, csavartam a kvarc melletti trimmerkondin, de a színek nem jöttek vissza.
(#) lapose válasza moltam hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Szia!

Ha jól emlékszem van rajta színkapcsoló, azt ellenőrizted?
(#) kadarist válasza Xabi hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Az alaplap forrasztásait is átnézted? Az eltérítőtekercsre menő barna-fekete vezeték vonalát nézd át. Bekapcsolt állapotban mozgasd a vezetékeket, így könnyebb behatárolni a hibát.
(#) moltam válasza lapose hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Helo.
Csak AFC és hangszóró ki/be kapcsoló van rajta. (plusz a nyákon egy service kapcsoló, ami nem tudom mire szolgál).
Következő: »»   328 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem