Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   329 / 1274
(#) Xabi hozzászólása Szept 10, 2010 /

Halas koszonet.Ahogy mozgatom a vezetekeket helyrejon.Koszonom megegyszer a segitseget.Megyek is h javitsam meg.Koszi
(#) Xabi hozzászólása Szept 10, 2010 /

Megvolt repedve a cinezes.Megcineztem es mukodik.Koszi a segitseget.
(#) kadarist válasza Xabi hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Szívesen!
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Kvarcot is cseréltem, semmi változás...
(#) kadarist válasza moltam hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Szia!
A telítettség-potméterről a beállítófeszültség eljut a mátrix-IC-re?
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Szept 10, 2010 /

Sziasztok .tud -e valaki valami elektronikai üzletet pesten,vagy környékén ami nyitva van szombaton,vagy valaki árul tda 8138 as ic et?
(#) gabinjo hozzászólása Szept 10, 2010 /

Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem.Van egy Loewe telerent 700-as 13 éves TV-m. Gond van a tápjával. Amikor bekapcsolom pár másodperc múlva kikapcsol készenlétre.Néha bekapcsol de akkor a fehér szín világoskéknek látszik ( hangyás képnél is.)Kicseréltem a primer oldali elkókat és a szekunder oldalon is majdnem mindet.Nem történt változás. Nagyon hálás lennék minden használható ötletért.
(#) kovacspista hozzászólása Szept 10, 2010 /

Úgy látszik egyedül kell a halálos ítéletet kimondanom a grundigra és az orionra is!
(#) moltam válasza kadarist hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Helo.
Eljut.
(#) kadarist válasza gabinjo hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Szia!
Hasonlítsd össze a képcsőkatódok feszültségeit. Lehet, hogy kék katód végfokozata halott.
(#) kovacspista válasza gabinjo hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Szerintem is ne a tápnál kutakodj. Valamilyen terhelés miatt lehet a gond és a jelek szerint valamilyen színnel kapcsolatos áramkörben.

Az is lehet, hogy a sugáráram-védelem lép működésbe, és ezért kapcsol ki a készülék. Ha többet vagy kevesebbet érzékel, akkor leállítja a sorvégfokozatot a vezérlő. A kék képernyő ilyen jellegű hibát valószínűsít.
(#) bandus hozzászólása Szept 10, 2010 /

sziasztok

van egy Philps Match Line Flat tv-m amely bekapcsolás
után egy két perc mulva ki kapcsol mi lehet a baja?
(#) kadarist válasza bandus hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Szia!
Talán forrasztáshiba okozza a hibát. Kérlek, hogy nagy betűvel kezdd a mondatot.
(#) gabinjo válasza kadarist hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Szia!
Köszönöm a hozzászólást.Egyenlőre most nem akar bekapcsolni a TV,így nem tudom megmérni a katódfeszt. Gondolom a színpanelen kell nézni a képcső nyakán.Egészen pontosan hol nézzem ezeket, ahol rákapcsolódik a képcső?

Egy kis időre azért illene bekapcsolnia a tévének a színhibától függetlenül is.

Ha a sugáráram védelemről van szó akkor ezt a táphiba okozza? A képernyő csak a fehér szín esetében világoskék, amúgy rendesen megvannak a színek csak ez miatt egy kicsit más az egész árnyalata.

Akkor állítani kell a kék meghajtáson. Egyre valószínűbb, hogy a két jelenségnek nincs köze egymáshoz.

Ha így van, akkor nincs valami mentő ötleted, hogy mit vizsgáljak,hogy legalább bekapcsoljon a TV?

A tévé pontos típusa kellene.

Rajz: Get Manual. Mivel készenlétbe kapcsol, ezért a tápegység primer oldali hibája nem valószínű. A sorvezérlést kellene átnézni, a T534-et és a meghajtását. Esetleg forrasztáshiba is lehet a sortrafó környékén.
(#) jenci2010 hozzászólása Szept 11, 2010 /

Adott egy Videoton-ts3341.tv. Hang van távirányitora is reagál. De a kép erősen fegér csikos és nem lehet látni az adot csatornát . átnézegetem de nem látok semmi hibát. Megkőszőném ha megtudnátok mondani .
Hogy mi lehet a baja.hol keresem a hibát ?.

Sziasztok

Régeben Kadaristal csináltunk egy. Blaukpunt IS75-51 VT- Tv .
Biztos nem emlékszel rá. de amujgy muxik.Csak egy kis gond van vele. Még most jutott időm hozáűlni.

A hiba mikor kikapcsolom a tv t a távirányitoval . Akkor nagyon csúnyán megy el a kép. Rngem nem érdekelne csak az a baj gogy már kezdi kiégetni a képcsővet kőzépen. .

Mit nézek meg miért megy el inen csúnyán a kép kikapcsoláskor ? Jah és nagy fehér foltban megy el .

Kőszi a választ előre is
(#) kadarist válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Tekerd lejjebb a G2-t. A G1 feszültsége a rajz szerint alakul?
(#) jenci2010 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 11, 2010 /

Már megtettem . de akkor nagyon sőtét a képe

jah és egy kicsit homájos a képe .

A képcső földelővezetéke a helyén van? G1 vonala jó?

azt azért megnézem lehet elfelejtettem

Fuu nagy bajban vagyok szédszedtem a tv t és rá esett a csavar huzo a tv hang végfok hűtőrácsára és őssze zárta a txt panelel és elment a kép. se készenléti semmi csak bekapcsolom mágnesel megy a képcső és fekete a kép se hang se kép kérlek valakli sűrgősen segitsetek mert nincs másik tévém az asszony agyonvág ha nem csinálom meg !!

Szerintem vágjon agyon az asszony. Én mindenképp támogatnám

Jaj ne már segitesz? Én nemszeretném hogy agyon vágjon semmi kép
Következő: »»   329 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem