Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   338 / 1274
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

A képcső hibája a torz színezés. A fűtőáram növelése javíthat az állapotán. A potmétereket tekerd középállásba, és innen kezdd újra a beállítást.
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

A fűtőáramot miként tudnám növelni? Hol találom az ehhez kapcsolódó alkatrészt?
(#) soos csaba hozzászólása Szept 18, 2010 /

Még csinálhatja a magas feszültségi trafót vezérlő Bu típusú tranyó is ezt a jelenséget mikor zárlatba van. Lehet hogy neked nem pont BU-típusú tranyó van benne hanem valami más típusú, ez csak egy példa. Ez a tranyó egy nagyobbacska hűtőbordán kell hogy el helyezkedjen, és a kollektor lába be kell hogy csatlakozzon a magasfeszültségű trafó egyik lábába, innen tudod azonosítani hogy erről a tranyórol van szó. Kiforrasztod ha meg lelted ezt a tranyót, és le méred, ha zárlatos akkor ott van a kutya el ásva, és azért tilt le a tápod ha be kapcsolod.

A képcső fűtőáramkörében szokott lenni egy sorosan kötött ellenállás. Az ellenállás értékének csökkentésével növeled a fűtőáramot. A rajz segít.

Akkor aztmondod keressem meg neten a tv kapcsolását és tegyek be egy kissebb ellenállást?

Azt mondom, igen, de ez most melyik tévé? Mi a típusa?
(#) darcrow válasza zatika hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Helló,
ha 32-es akkor lehet csak 1024 * 768 max felbontást tud megjeleniteni, de a nagyobbat is kéne érzékelnie csak kiirná hogy nem támogatott üzemmód.
Lehet föpanel /main/ hiba ,ha hdmi sincs ezeknek a vezérlő ic-jével lesz valami,talán még balsö/factory/ menüt kéne megnézni nincs-e elállitva valami.

Ezaz, hogy a doboz hátuljáról hiányzik a matrica. Toshiba képcső van benne A59JMZ40x04 típusu.

A tv pedig teljesen így néz ki :
kép

Hiába van meg a kép, nem bírok rájönni a típusra.
Esetleg tudsz segíteni a keresésben?
(#) Soldier20 válasza bihari laci hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Köszi a segítséget.
(#) mobazs hozzászólása Szept 18, 2010 /

Szia!

Orion ctv 1221-hez lenne szükségem manuálra.

Probléma: bekapcsoláskor a fényerő 0 szinten van mindig

illetve érdekelne hogy a service menüt miként lehet elérni

köszönöm
(#) kadarist válasza mobazs hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Szia!
Valamilyen sasszisám van-e az alaplapon? (11AK...)?

Az alaplapon milyen sassziszámra utaló feliratokat látsz?
(#) mobazs válasza kadarist hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

> Valamilyen sasszisám van-e az alaplapon? (11AK...)?

nem találtam

ebben a fórumban találtam egy beszélgetést ezzel a TV-vel kapcsolatban:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1983_6_ASC.html

lehet hogy az a doksi segítene rajtam is

HL512-M7
Ez van a nyákon. Más felirat, nem nagyon van az alaplapon

Na ezt jólmegcsináltam
Kivettem az 5,6 ohmos 2W-os ellenállást, beraktam helyette egy 2,7 ohmosat 5W.
Kapcsolom be a tv-t. Szokásos bekapcsolás, aztán kép még nem jött be, pakk kikapcsol a tv, ez kb 2 mp alatt.

Az 500mA os biztosíték ami ott volt, nincs kiégve, de azért kicseréltem, vissazraktam az eredeti ellenállást, és így sem kapcsol be. Vezetősáv nem sérült. De rövidzárat mérek a sorkimenő két lába között ahonnan megy a fűtőszálhoz az áram. Amikor kapcsolom be a tv-t akkor a sorkimenő fűtőszálhoz menő két vezetékek között 1V körüli feszt mértem.

Táv egyes gomb benyomásakor csak csattanás (sercegés, mintha "átütne" hallatszik a sorkimenő trafótól. Most akkor mitörtén? Képcsőt baszarintottam tönkre, vagy a sorkimenőnek van KO?
Vagy más alkatrész a ludas?
(#) kovacspista válasza velegiistvan hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Ha jól értem Te vagy az "ugyan az a kanalis jon be ". Mert mint ha más lett volna a neved.A hangoló fesz stabilitása nem szokott bonyolult lenni. Ezért kellene megmérni, mert ebböl ki derülne ez is. Csatorna váltás után változik de utána stabilnak kell lennie. Te akarod javítani - ebben tudunk segíteni - vagy csak érdeklődsz?
(#) kovacspista válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Megtaláltalak valegiistvan 4 oldallal visszább, az előbb csk 3 at mentem vissza. Bocs fiúk!
(#) bladzser2 hozzászólása Szept 18, 2010 /

Heló!
Egy orion tv-ben kicseréltem a fűtőszálnál lévő5,6 ohmos ellenállást egy 2,7 ohmosra jobb szín elérése végett.
Bekapcsoltam a tv-t amikor jött volna be a kép akkor hirtelen katt kikapcsolt. Volt sorosan egy 500mA-os biztosíték, azt nem vágta ki. A panelon a vezetősáv sehol nem szakadt. Mi mehetett tönkre. Sercegő hang hallatszik bekapcsoláskor a sorkimenőből, de semmi szikra nincs vagy ilyesmi. Mit tettem benne tönkre a tuningommal?
(#) qgiszimi hozzászólása Szept 18, 2010 /

Hello,
Van nálam egy 21 éves csoda, egy Orion Sorrento. Egy bekapcsoláskor nem volt kép, majd amperszaga lett. Egy elégett ellenállást kicsréltem a főtáp panelen (R712 20ohm).
Standby rendben megy most, de bekapcsolva a táp "bu-bu-bu-bu" hangot hallat, nagyfesz hallatszik, hogy van, de kép nincs.
Tranzisztorok a táp és a nagyfesz panelen okék.
Merre induljak?
Köszönöm,
q
(#) kovacspista válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

A sorkimenőt! Színes tv-knél nem jön be ez a féle tuning.
Régen a FF tv-knél alkalmaztuk a fűtés emelését. Ez az orion magyar?
(#) BarnaPili válasza qgiszimi hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

A tápban a 47 µF-os elkót cseréld ki.Jobb oldalt a primer oldalon van.
István
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Ezzel vitatkoznék! A fűtőáramnövelés szokott segíteni: magasabb keatódhőmérséklet, több emmittáló elektron.. A sorkimenő ebbe nem halhat bele.
(#) zoly15 hozzászólása Szept 19, 2010 /

Üdv mindenkinek! Kaptam javításra egy "Interfunk SAVONA 9868" tipusú tv-t. A hiba a következő: Készenlétben működik, amint bekapcsolnám tilt a táp. Van mikor bekapcsol de akkor is kb 5 percet aztán szintén tilt a táp. Gyanakodtam a sorkimenőre de nem ütött át. Próbáltam lehúzni a képcsőről, de a hiba még fennáll. Aztán lehúztam a képcső nyakáról a panelt. Ekkor elindult a táp, sorkimenő is hallhatóan megy. Mi lehet a gond? Képcső zárlat? Ha igen, orvosolható? Előre is köszönöm!
(#) bladzser2 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Ez logikus szerintem is. De most mégis akkor mi szállt el, képcső, sorkimenő vagy a táp szállt el?

Kovacspista: igen magyar orion
(#) kadarist válasza bladzser2 hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Mérd ki a fűtőszálat a képcsőben. Valami forrasztásgond lehet, esetleg összeérő forrasztás az ellenálláscsere után, vagy valami egyszerű dolog. Csatlakozót nem dugtál vissza fordítva?

Nincs semmiforrastási hiba, de a sorkimenő fűtőszálhoz menő lét lába között zárlatot mérek ...

Az valószínűleg nem zárlat lesz, hanem a sorkimenő fűtőtekercsének pár menetét méred zárlatnak.
(#) lopo hozzászólása Szept 19, 2010 /

Helló!Van egy Samsung CK-566BT tipusú tv-m. Az a baja hogy mikor bekapcsolom akkor nem jön be az adó egyből(Hang van a kép 2-30 perc alatt jön be és sárgán az esetek90 %-ban de van mikor visszaál rendesen).A csatorna,a hang és a menü látszik de most már több mint fél órát kell várni.Nincs valakinek ötlete hogy mi lehet a baj?
Köszi.

Felvettem telefonnal hogy milyen hangot ad ki a sorkimenő, (olyan relécsattogás szerű)...

Jegyzet.mp3

És ilyenkor nincs semmilyen életjel? Csak a csattogás?
Következő: »»   338 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem