Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Egy olyan kérdésem lenne hogy ha egy olyan PLC rendszer programját kell elkészítenem ami 150 db érzékelőt tartalmaz, milyen programfejlesztési módszert ajánlasz?
Folyamatárba az kicsit durva ugye? Tényleg ha az algoritmust tervezed, segítségül mit használsz. Az előbb említett folyamatábra módszert vagy idődiagramot. Mit javasolsz nekem?
Helló hanter!
Idézet: „Tényleg ha az algoritmust tervezed, segítségül mit használsz. Az előbb említett folyamatábra módszert vagy idődiagramot.” Nem szoktam tudományos módszerekkel algoritmusokat tervezni.
Szia szirty, szép vasárnapot mindenkinek!
Mit javasolsz, hogyan tudom megkönnyíteni a munkám ilyen nagy projekteknél? Esetleg részekre kell osztani... Üdv hanter ![]()
Még valami:
Ha valaki szeretné tanulni a PLC programozást, de nincs neki vezérlője, ez is egy megoldás: Festo FluidSim, áramútba, létrába, funkcióblokkba lehet progizni.
Helló hanter!
Idézet: „Mit javasolsz, hogyan tudom megkönnyíteni a munkám ilyen nagy projekteknél? Esetleg részekre kell osztani...” Pontosan. Ha lehetséges, akkor funkcionálisan elkülönülő részekre kell osztani a feladatot. Így az egyszerűbb rész feladatok megírása könnyebb. Ezek tesztelése után már csak a részeket kell összeilleszteni és nem kell annyit törődni a részletekkel. Jól át kell azonban gondolni, hogy hol húzzuk meg a határt a részek között. Túlságosan elaprózni vagy elnagyolni sem jó, mert mindkét esetben ott találjuk magunkat, ahonnan elindultunk ![]() Általában a részekre bontás nem szokott gond lenni, mert a berendezés és annak működéséből adódik hogyan bontható ésszerűen részekre a feladat és így a program is. 150 bemenet még nem annyira sok. Menni fog az!
Szervusz szirty!
Sikerült megszereznem a Simatic manager 5.2.0.5 verzióját...természetesen tört verzió. Amikor a STEP 7-et szeretném feltelepíteni, akkor a mellékletben lévő ablak ugrik fel. Nem tudom megoldani a problémát. Mi lehet a gond? Üdv hanter ![]()
Lehet, hogy a fájlelérési útvonal túl hosszú, szedd ki a szóközöket, és a speciális karaktereket. De persze lehet nem ez a probléma.
Én is erre gyanakszom (szóközök, extra karakterek).
![]()
Hali!
Igen. Pl. a "+" karakter az igencsak gyanús ott az elérési útban, meg az ékezetes betű. Egyébként a Data1.cab ott van? ![]()
:integet2: Szervusz szirty, Norberto és Panhard!
![]() Köszi nektek a segítséget. Sajnos nem az elérési útvonallal vagy az extra karakterekkel lesz a baj, hanem azzal hogy nincs meg a Data1.cab nevű fájl. Valamelyikőtök fel tudná tenni ide ehhez a - 5.2.0.5 -verzióhoz hogy letölthessem? Szép estét/napot! Üdv hanter
Sziasztok!
Megoldottam! ![]() Az editor fent van, egyenlőre azt tanulmányozom, ha segítség kell visítani fogok! ![]() ![]()
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy találkozott e már valaki ABB LM041 plc-vel. Lenne egy pár kérdésem ezügyben. Egyébként mennyibe kerülne egy használt modell kb? Van hozzá bővítő is, csak sikerült tönkretenni és ki kellene cserélnem ![]() Előre is köszönöm a segítséget.
Szia !
Sajnos nem tudok segíteni. :-/
Sziasztok
Van egy Wme Automata plc-m mikor bekapcsolom a run led világít de nem csinál semmit. Olyan embert keresek aki ért hozzá és tud segíteni.Kérlek írjatok. Üdv.Steve
Szia szirty!
![]() Segítséged szeretném kérni, PLC témában. A kérésem viszont csak egyéb, privát módon szeretném feltenni. Tudsz nekem erre javaslatot adni? pl email cím Üdv hanter
Mert nem ismerem még annyira ezt az oldalt. Még tanulom...
![]()
Sziasztok
Milyen progival tudnák belépni egy Modicon tsx micro plc-be? Elsosorban hibakeresésre gondoltam, de késobb esetleg programozásra is. S5, S7, Allen Bradley tapasztalatom van, de Modicont most látok eloszor.
Csak azért mondom, mert vannak itt mások is, nem csak szirty, aki 3 hete nem volt itt. Biztos más is tudna segíteni, miért mindig csak tőle vársz segítséget? vagy annyira titkos a project?
![]()
Hali Panhard!
Idézet: „...szirty, aki 3 hete nem volt itt.” Minden nap benézek amikor tehetem...
Akkor bocs, csak az adataidnál az volt írva, hogy: 3 hete volt itt.
![]()
Hali Panhard!
Akkor bocs, csak az adataidnál az volt írva, hogy: 3 hete volt itt. Ennek egyszerűen az a magyarázata, hogy nem jelentkezek be minden nap, csupán minden nap megnézem van-e új üzenet, és ha van, akkor arra tudok/akarok-e válaszolni. Ezért te ott azt látod, hogy mikor jelentkeztem be és nem azt, hogy mikor "jártam itt".
Egyébként gondoltam, hogy így csinálod...
üdv. Meg tudnátok nézni hogy ebben mi a hiba?Csak nemrég kezdtem el PLC-kel foglalkozni.az volt a feladat hogy egy nyomógomb lenyomásának hatására 3 kimenet különböző késleltetéssel váltson át 1-re.Eddig megy is.Utánna mikor betettem a másik gombot I0.2-t rossz a progi. I0.2 lenyomása hatására mind a 3 kimenet egy adott idő után váltson 1ről 0 ra . A feladat első részénél az egyes kiementek bekapcsolás késleltetése az előző kimenetekhez képest értendő.Tehát ha tm0 3 ra van állítva q0.0 a gomb lenyomását követő 3 s múlva ha tm1 4 secre van állítva akkor g0.1 7sec múlva vált 1-re, ha tm2 5 secre van állítva akkor q0.2 12 sec múlva vált 1-re a gomb lenyomásához képest.Kikapcsolásnál pedig a ki gomb lenyomását követő 6 sec után mind3 kimenet egyszerre váltson 0-ra.Remélem érthető volt jobban nem tudom leírni.
köszi előre is!
Szia tabakiki!
![]() Akkor hát: N1=STA - indítja az Q0.0-át N2=STO - indít egy időzítőt ami ha lejárt törli a kimeneteket L1 - 1. lámpa L2 - 2. lámpa L3 - 3. lámpa Nem tudom milyen típusú időzítőket használsz, ezért egy olyat használok aminek a kimenetén addig van H szint amíg megy az idő. A segítség nyújtását számomra megnehezíti hogy nem tudom tárolós e a PLC kimenete és számomra ismeretlen is az eszköz. Feltételezem tárolós a kimenete. Ha jól értelmezem a folyamat végén szeretnéd kikapcsolni a kimeneteket… A nyomógomboknak megítélek egy flag bitet Az indító neve: STA S STA=N1 R STA=N T2*F0.2 A leállító neve:STO S STO=N2 R STO= N T3*F0.3 S L1=N T0*F0.0 S L2=N T1*F0.1 S L3=N T2*F0.2 S F0.0=T0 S F0.1=T1 S F0.2=T2 R L1=R L2=R L3=R F0.0=R F0.1=R F0.0=N T3*F0.3 S F0.3=STO R F0.3=N T3*F0.3 A timer-ek: S T0=STA S T1=N T0*F0.0 S T2=N T1*F0.1 S T3=STO Elvileg ez egy jó megoldás, remélem tudtam segíteni, már leszimulálni nincs időm. Üdv! ![]()
Sziasztok!
A S7 PLCSIM és a FESTO VEEP programja között van lehetőség PLC hiányában kommunikációt kialakítani? Üdv!
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek,hogy ide írok de sajnos külön topik,hogy Pneumatika nem találtam. Remélem azért tudtok nekem segíteni mert fontos lenne.Előre is köszönöm. Nos az út-lépés diagram alapján kell megcsinálni a kapcsolást. A feltételek: -Két kezes indítás -Két féle üzemmód:-automata üzemmód -egy ciklus üzemmód -Két féle stop:-táp elvétel -minden alaphelyzetbe álljon Nos én valamennyit megcsináltam ez nem tudom,hogy jó e.Megnéznétek nekem illetve berajzolnátok nekem amik a feltételek lennének? ![]()
Hali!
Vasárnap ránézek, addig nagyon sok dolgom van. Remélem előbb tudnak neked segíteni mint én. szia
Sziasztok,
Van egy gép, aminek a logikai analizációját kell megcsinálmom, 14db digitális kimenet, és 4db analóg kimenet, a bemenetek statikus feltételek, azok tiszták, csak a kimenetek állapotváltása nem egyértelmű, sok az összefüggés, egy ősrégi CMOS vezérlés, ezt kéne kiváltani PLC-vel! Csinált már valaki logikai analizátort PLC-vel? A jelek változási sebessége ms-os pontossággal elég, a kérdés, hogy erre a tartományra szükséges-e gyorsszámláló bemenet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |