Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   105 / 1144
(#) didyman hozzászólása Szept 26, 2010 /

Kodekből én divx-et teszek, az sajnos kell, mert egy ordas nagy bloatware lett belőle, én csak a dekódert és a webplayer-t teszem fel, aztán egy ffdshow kerül még fel. Magamnak használok quicktime alternative-ot, meg realalternative-ot, mert ezekből a generikus a divx-nél is randább, valamint DVD-hez a dscaler mpeg kodekjét, nekem az vált be. VLC jó dolog, de nekem a jetaudio jobban tetszik, annak meg nincs kodekje (azaz van, az mp3-hoz használ egy saját, érdekes megoldást).
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Melyik PC fogyaszt 300W-ot? Egy átlag irodaihoz közeli valami 40-70W körül kér filmezés közben, ami filmet egy kisebb étvágyú LCD monitoron nézel és nem egy nagyobb étvágyú nappalis tévén.
Nero-t meg hát...A showtime az egy rossz vicc.
(#) rolandosss21 hozzászólása Szept 26, 2010 /

Sziasztok! Olyan gondom lenne, hogy vettem egy számítógépet. A pontos típusát nem tudom csak annyit hogy Medion epc. Meg találtam róla egy linket http://www.clubic.com/forum/petites-annonces-ventes-achats/pc-salon...1.html

Ne erről a gépről van szó. Amint lehet látni van rajta egy kijelző és egy hangerő tekerő is, ezzel lenne a probléma. Feltelepítettem rá a Windows7-et is de a kijelző még mindig nem ír ki semmit csak egy kék jel világít rajta azt hiszem a winchester használatát mutatja. Meg a hangerő tekerő sem működik csak a kék fény világít körülötte. Az alaplapra van rákötve usb-vel az egész. Nem tudom, lehet hogy egy driver kellene neki? vagy egy program? Ha tudnátok ebben segíteni az nagyon jó lenne. Előre is köszi a választ. Üdv
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Nem mindenki rendelkezik TFT monitorral Tv-vel Sajnos Én is ezek közé tartozom.A hagyományos monitorok pedig egész szépen fogyasztanak de mindenesetre sokkal többet mint egy asztali gép.A Nero-val nem volt semmi bajom ellenben annál több a a Win saját media lejátszójával.
(#) marcall válasza rolandosss21 hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Üdv!
Vagy driver vagy program az biztos!
Vagy esetleg ha van neki BIOS-a nézd meg ott nem e kell engedélyezni vagy nincs e elkötve az alaplapon a kijelző!
(#) rolandosss21 válasza marcall hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

A biosban nincs semmi Am nézelődtem valami olyasmi a neve hogy fic spectra, de konkrét dolgot nem találtam a kijelzőről. Sztem valaki buherálta az alaplap már nem az eredeti és nem jól köthette vissza. Most vmi bekötési rajzot keresek hozzá. Eddig nem sok sikerrel
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Akkor egy 55 centis TV-t és egy 17 colos CRT monitort vess össze, ez most teljesen mindegy, a 300W-os PC szúrt szemet csak. Néro az gyártson CD-írót (bár újabban arról is szokok lefelé, IMGBurn szimpibb sokkal), ne médiapléjert. Nekem a Windows sajátja működik, ritkán van bajom vele, gyorsan indul, stb. De ez úgyis egyéni tapasztalat és ízlés kérdése.
(#) marcall válasza rolandosss21 hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Üdv!
Ha pontosan megtudod mondani milyen alaplap van benne akkor lehet tudok segíteni!
Itt néz körül!
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Igazad van a PC önmagában "40W" ami a duplája az Én asztali DVDémnek. A 69cm CRT TV 90W A 17" monitor 230V 1,5 A (szintén CRT) ami a akárhogy is nézve marha sok.
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Üdv!

Idézet:
„A 17" monitor 230V 1,5 A (szintén CRT) ami a akárhogy is nézve marha sok.”

Nehogy azt hidd, hogy ennyit fogyaszt! mivel kapcsolóüzemű tápegység van benne, ez a bekapcsoláskor fellépő pillanatnyi maximális áramfelvétel. De amúgy ez a monitor is kb 65 - 90W-ot fog fogyasztani. Sajnos...
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Még jó hogy mondod, mert most utána számolva kezdtem aggódni.(Csak azt nem értem miért ez-1,5A- szerepel az adatlapján és nem az átlagos)De ez tényleg sok bár cserébe 45 fok alatt is lehet látni Na mind egy akkor mindenki döntse el hol nézi a néznivalót.
(#) Rober_4 válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Hát nem hiszem, hogy jó lenne az ha ráírnának egy tetszőleges értéket a minimum és a csúcsfogyasztás között. Mire mennénk vele? A 1,5 A azt jelenti, hogy a normális működéshez ezt az áramerősséget mindenképp biztosítani kell, illetve ha van benne biztosíték, akkor ennek értéke 1,5A-es legyen, hogy valóban megvédje a készüléket a csúcsfogyasztás pillanataiban is. :emptybottle:
(#) Zotya27 válasza didyman hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Helo!
Egy kis részletezés szükséges amit leírtál, sorry ehhez kevés vagyok... köszönöm.
(#) belfi2 válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Szó sincs tetszőleges értékről.PL 230V 0,4A (MAX 1,5A)
(#) Diversion hozzászólása Szept 27, 2010 /

Sziasztok!
A gépem a legváratlanabb pillanatokban lefagy, naponta többször is. Ha nem dolgozik, akkor is. Biztosan gyakori probléma, szerintem memória kártya hiba, de kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is. Vírus, ilyesmi nincs, a gép tiszta. Köszi.
(#) marcall válasza Diversion hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Ha arra gyanakszol akkor tessék lefuttatni egy memória tesztet!
Ha ismered a Linuxot akkor a LiveCd-jén van egy frankó teszt!
De most azt mondod,hogy csak így lefagy az lehet több dolog is!(pl.:táp,memória,hűtés,HDD,kábel,stb,stb..)
(#) Kovidivi válasza didyman hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Már kiderült, hogy olyan 5.5Mbps és 11Mbps körül szinkronoz a netem, jó esetben kicsit több. Ma volt egy teszt, egyik laposon 13Mbps volt a net, nálam pár perc múlva mérve csak 6Mbps Ennek oka, hogy a wifi kártyámhoz nem kaptam antennát, ezért egy Fuji Pa2548-ból "loptam" ki, és azt raktam a kijelző mögé. Nem a leg tetejére, ahogy volt, hanem kb. középre, és a vízszintes távolság sem a maximális köztük. Ez lehet az ok a lassulásnak?
(#) belfi2 hozzászólása Szept 27, 2010 /

Üdv.A lányomék szóltak hogy sokszor spontán újra indul a gépük nézzem meg mi baja lehet.Vírus kergetővel megnéztem volt is egy pár vírus.Jó kapjon egy új Xp-t-Most jönnek a problémák,a telepítő leformáz de a fájlok másolásakor különböző kiírásokkal leáll.Sajnos nem jegyeztem meg, mert sosem ugyan az. Valamilyen .dll.-sys. exe. fájl másolása nem megfelelő.(47%-55% között)Tettem bele másik CD-rom olvasót de nem segített.Próbáltam másik lemezzel de semmi változás.Most legutóbb ez van" A telepítő nem tudja másolni a következő fájlt:parport,sys" Mi lehet a baj mert eddig ilyet nem csinált?
(#) tiggersoft válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Nekem ilyet akkor csinált amikor húzva volt a proci a régi gépemben. Telepités idejére vissza alapra és minden rendben ment.
(#) Retskaszni válasza besi99 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Üdv!

ITRY márkájú kamerába sikerült belefutnom. Először ment is szépen a dolog, de újra kellett telepítenem a rendszert és ekkor kerültem bajba, mert nincs meg a telepítőlemez. Őszintén szólva nem is emlékszem, hogy lett volna, de valahogy már egyszer feltelepítettem. Próbáltam keresni hozzá drivert, de sehol semmi. Ha esetleg valaki tudna ebben segíteni, annak nagyon örülnék.
A fórumra is úgy találtam rá, hogy itt ez téma volt egyszer, remélem azóta nem landolt a kukában a cucc és tudtok segíteni.
(#) Retskaszni válasza Diversion hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Üdv!

Nekem akkor szokott a gépem ilyeneket csinálni, ha beporosodik a hűtés (és gondolom melegszik, mivel a por leszigeteli). Kitisztítom, utána semmi baja.
(#) tiggersoft válasza Retskaszni hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Itt emlitette, de neki volt hozzá lemez és azzal is küzdött. Próbáld meg felvenni vele a kapcsolatot hátha elküldi a drivert.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 27, 2010 /

Sziasztok.

Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy a win7 -es gépen hol lehet beállítani a hálózati kártya IP címét?
Éppen karbantartok egyet, és elég ciki, hogy egy ilyen beállítást nem találok meg.

Egyszerűen hihetetlenül el van szórva minden beállítás, és annyira idegesítő ez az egész, hogy...
(#) Collector válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Vezérlőpult-hálózat és internet-hálózati kapcsolatok- xy kapcsolat (helyi kapcsolat a neve alapból).
(#) belfi2 válasza tiggersoft hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Lehet mégis megvan a hiba! Csináltam egy RAM tesztet. Az első 57 hiba után megálltam most tesztelem a többit.
(#) _ampervadasz_ válasza Collector hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Köszi a segítséget. Ide már eljutottam, de annyira el van minden rejtve, meg össze vissza dobálva hogy az elképesztő.

Nem tudnám megszokni.

Minden esetre köszi segítséget.
(#) Collector válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Én is a start menüben lévő keresővel keresek mindent, még a számológépet is.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Nem olvas itt eleget a kolléga? Spontán újraindulgató XP sosem az XP nyűgje, hanem a vasé. Memóriateszt, ezt is olvashatta párszor . Amiket leírt tünetnek, az erősen memóriagyanús, meg púpos kondi gyakran a mögöttes oka.
(#) didyman válasza Retskaszni hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Eszközkezelőben nézd meg az egyedi azonosítóját (USB/VID_xxxx&PIDxxxx dolog lesz a speciális tulajdonságai között).
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Ez igaz! Végül ,mikor a kéthónapos DVD íróval sem olvasta be az adatokat , rájöttem, de akkor már beírtam a fórumba.Púpos kondi az nincs de a RAM az totál káros.ilyet még úgy sem láttam a memteszt tiszta piros volt.Érdekes módon semmi nem utalt a hibára, értem ez alatt BIOS hangok, vagy hibás memória érték, minden úgy volt ahogy lennie kel.Induláskor rövid bipp,a BIOS-ban a két RAM modul rendes értéke.
Következő: »»   105 / 1144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem