Fórum témák
» Több friss téma |
Szóval mi lehet a baj h csak balra kanyarodik a gépezet?
Szia! Ha minden igaz akkor a te autód rádiórendszere is az erre a célra speckón kifejlesztett TX-2 RX-2 IC párossal működik. Fogd meg a multimétered, és mérj feszültséget az autóban levő IC 2-es és 6-os lába között, itt ha jobbra nyomod a távirányítón a kart és a rádió rész ok, akkor kb. 3-6V-ot kell mérned.
Ha jól láttam előző képeken RX-2 IC van a kocsijában.
szerintem nem az ic rossz hanem valamelyik tranzisztor de nemtudom pontosan mert a tranzisztorok zárlata tönkretehette az ic-t is.
Az IC adatlapja szerint a kimenetei áramgenerátorosak, és 1-1db védődióda is van a táp és a test felé. Persze ezek a diódák átmehettek zárlatba is, de erre szerintem kicsi az esély, mert általában egy pár100 Ohmos ellenálláson kerszetül megy a tranyó bázisára. Azért írtam, hogy mérje meg az IC kimenetét.
itt az ic adatlapja ami a kocsi vevőjében van.
ebben találsz írást az antennárol is,sajnos angolul de megérthető.itt
Ez a link komplett rádiós modulé, nem a vezérlő IC-é, azt csatolom, általában ezek vannak a Made In Japan autókban.
Megmértem azt amit mondtál és az eredmény 3.2-3.5v-körül mozog,ha jobbra nyomom a távirányítót,ha pedig balra akkor semmi.
Az már elég kellene hogy legyen a tranzisztor vezérlésére.
Szerintem lehet hogy megint tranziszor csere lesz mert lehet megint összeégett a tranzisztor. forraszd ki a tranzisztorokat amik régebben melegedtek és mérj rájuk multiméterrel.
Ok
Holnap kicserélem minden tranzisztort ami van a nyáklapon,és remélem h minden jó lesz.
Üdv!
Kicseréltem most a többi tranzisztort,és most meg csak jobbra megy és balra nem. Szerintem a tranzisztorok körül lesz a baj,addig cserélgetem őket míg jó nem lesz a kocsi.
Na ez érdekes helyzet.
Nyáklapon nincs szakadás?
Hello. Lenne 1 problémám. Van 1 Tamiya TNX robbanomotoros RC autóm és nem igazán működik. Használtan vettem, tudom hogy ez hiba volt mert csak a szívás van vele. Tulajdonképp elindul de lefullad szinte azonnal utána, jobb esetben ha nyomkodom a házt akkor nem. Tudom hogy ennek nem sok köze van az elektronikához de remélem akad itt valaki aki tudna nekem válaszolni hogy mi lehet a baj. Már mindent megpróbáltam, valószínüleg eladom és veszek énis egy elektromosat mert ezzel már nem tudom mit lehetne kezdeni. Tudtok boltot amiben le lehet adni? vagy szerviz vagy valami...
Heló!
Megint cseréltem tranzisztort, most már megy balra meg jobbra is de viszont jobbra csak lassan forog a motor,balra meg gyorsan .Az lehet ennek az oka h S8050D331 helyett S8050D998-at tettem.Amúgy azzal tisztában vagyok h mi van az S8050-nel,de mit jelent az a D331 meg a D998?
Szeva!
Készíts róla pár képet! Értek a robbanómotorokhoz ezt a jelenséget akkor lehet általában tapasztalni ha a karburátor/porlasztó koszos/el van álítva vagy a légszűrő koszos. De még számtalan oka lehet. Nem tudom milyen lehet a benne lévő motor de ha küldesz képet töbet tudok mondani
Esetleg kéz alatt,vagy vatera!
Meglett a gubanc h miért nem kanyarodott csak egy irányba,az egyik S8550D331-es tranzisztor adta fel a szolgálatot.
De kicseréltem és minden rendben. Már csak azt kell megoldani h nagyobb legyen a hatótáv.
Háát koszosnak elég koszos.. Amint nappal lesz küldök képet.
Máskor használd a válasz gombot.
Oké akkor majd többet tudok mondani. Ez nitróval megy ugye?
Ezek voltak a hibás tranzisztorok.
Annak mi lehet az oka h a hatótáv ilyen kicsi?
Nézd át a nyáklapot az antennátol az IC-ig neme van hibás forrasztás.
Az eredeti antennánál ne tegyél rá nagyobbat nem célravezető.
Ahogy végig mentem az ic-ig találtam egy részt ahol valamilyen kis alkatrész hiányzott,áthidaltam ezt a részt,tettem rá kb 15 cm hosszú antennát,és tökéletesen megy.Eddig kb 50m-ről próbáltam,és tökéletesen működik.
Köszönöm az összes segítségedet!!! Lesz még rc-vel kapcsolatos kérdésem. Ha összeraktam a kocsit,rakok fel egy pár képet róla.
Oké örülök hogy jólett.
Várom a kérdéseket
Én hogy csinálnám a vezérlést?
Csak is valami full hidas vezérlés jöhet szóba. Szeretnék hozzá fet drivert is, hogy ne kelljen sokat kínlódni a rossz jelalakokkal. A kis táp miatt lehet gáz lesz a fetek vezérlésével, de még csak elméleti szinten mozgunk. A kérdés az, hogy hogy lehet úgy megoldani a vezérlést, hogy ez a pici változás amit a vevő produkál, jól tudja vezérelni a motort. Esetleg tudsz abban majd segíteni, hogy át írod a progit egy smd pic-re? Én még csak most ismerkedek a pic-ek világával, és még nem nagyon vágom a pitét. Esetleg egy ilyen meghajtó fokozat? Katt ide.
Laci0629
A következő amit meg kéne oldani egy rc repülővel kapcsolatos,keresek egy repülővel foglalkozó témát, és ott folytassuk tovább!
Ezt találtam itt mindenfélével foglalkoznak.Bővebben: Link
Bocsi! h még visszatérek az előzőre,de amikor összeraktam a kocsit kipróbáltam és jól ment,ezután ráraktam kasznit meg a platót és ezután már megint lecsökkent a hatótáv.Leszedtem a kasznit meg a platót és megint jó volt.Az lehet rá hatással h rárakom a kasznit?Vagy esetleg csináljam meg h az antenna jó nagy legyen rajta?
Hát akkor lehet van még szakadás a nyákon.
Vagy próbáld meg nagyobb antennával.
Heló!
Az ic-ig nincs semmi szakadás, minden jól van rajta,nem hiányzik semmi alkatrész.Raktam az autóra is egy teleszkópos antennát,és most már jobb lett.Így elmegy kb 100m-re. A hatótávhoz van köze az antenna ellenállásának?
Nem az ellenállásának, hanem a méretének.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |