Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
A huzal egyszeri szigetelés+ 10réteg lakk. Igényesen lett tekerve tehát teljesen sima meg szép egyenletes.
Kondenzátort gyárit hol lehet szerezni?
Egyszeres szigeteléssel nem fog menni ekkora szikra. Az, hogy hányszor lakkoztad, teljesen mindegy, a lakk anyaga a lényeg, és ha az nem epoxy, akkor tönkreteszed, ha nagy teljesítménnyel hajtod meg. Gyári kondenzátornak ne akard tudni az árát. Ha akarod, kérj ajánlatot a maxwelltől.
De tessék, itt van egy használt: Bővebben: Link Mire ideér a posta+áfa miatt lesz vagy 120 ezer
Nem epoxy csak sima nitro lakk. De 1m-est ki lehet belőle hozni biztonságosan? Hogy van bőr az arcukon 120ezert elkérni egy kondiért?? :eek2:
Nitrolakkal aztán végképp nem fogsz sokra menni.
1 métert még ki lehet hozni belőle. Ha soknak találod a 120-at akkor kérdezd meg mennyibe kerül náluk az 5MV-os 2pF-os kondi. Vagy egy 100kJ-os 200 kilós impulzus kondi 1-2 nagyságrenddel több csak.
Az jó lenne ha az egy métert meg lehet biztonságosan úszni. Lekenhetem trafó lakkal is vagyis gyantával. Ez már durva,hogy egy darab kondenzátor ami csak fólia+alu az ennyire sokba kerüljön. :eek2:
Most a nitrolakkra hiába kensz bármit is, ez már így marad, jobb ebből nem lesz sehogy sem.
Az, hogy gyanta nem mond túl sokat, gyantából van 600 féle. De ezzel már ne fáradj a jelenlegi szekundereden. A maxwellék azért nemcsak bevágnak egy darab alufóliát meg PE fóliát egy dobozba, és úgy adják a kondit. Nagyon sok helyen szükség van ilyen kondira, nincs alternatívája.
Akkor marad ez a szekunder egyenlőre.
Tehát kondít,hogyan tudok jót csinálni? Valami leírásod lenne,hogy pontosan miből menyi kel?
Képletem van, keresd vissza a topikból. Leírás is kell, hogy legyen, az oldalra még nem volt időm feltölteni azt a részt.
Most 77-oldalt olvassak vissza?
Igen, minden egyes betűt el kell olvass.
Még jó, hogy nincs se google, se az oldalba épített kereső, így aztán lehet gyakorolni az olvasást.
De van kereső. Ez jó?
Bővebben: Link
1 percembe került megkeresni. Kondiról is linkeltem már a leírásom itt a topikban. Bővebben: Link Persze ez 5 éves, és át kéne írjam, de jelenleg csak ezt tudom mutatni.
Szia,
Hol lehet szerezni kis kiszerelésben elég híg epoxy lakkot?
Az elég híg mit jelent? Vízfolyós? Nem tudom milyenek vannak, a noviánál lehet venni 1 kilós kiszerelésben azt hiszem 5-6 ezer forint körül (+a térhálósító).
0,09 -es huzalhoz gondoltam a híg lakkot, hogy bejusson közé. Szeretném rögzíteni, mert ha újra kell tekernem a 2000 menetem csomós hajhullás várható....
Milyen tesla lesz?
De ezek alapból nem lakkok, hanem kiöntőgyanták. Ha tesla szekunderről van szó, akkor ilyen kis méretű szekundernél nem kell feltétlen epoxy, jó a nitrolakk, vagy poliészter gyanta (1 kiló víztiszta belőle 1000 forint).
Nemsokára kész vagyok a Skori féle tesla tekercs 3. -al , már csak két alkatrész hiányzik. (Várom hogy meghozzák a boltba).
Egy 24 V-os reléből bontottam a huzalt kb 6 cm -re volt elég . Érdemes lenne mégegyet szétszedni és hozzátoldani ? Vagy bajt okozna a toldás ? Itt van pár kép: http://kepfeltoltes.hu/view/101003/tesla_002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/101003/tesla_005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szép!
Próba nyákra csináltad?
Igen . Így nem kell bajlódni a maratással , viszont elég rossz hogy így egy csomót kell vezetékezni meg forrasztgatni.
Na igen én is ezért utálom de kisebb dolgoknál jó vagy ha nincs más.
De szép lett. Majd tegyél fel képeket ha működik mindenféle képen
Remélem a héten meglessz a két alkatrész. Addig megcsinálom a tetőkapacitást . Mekkorát rakjak rá és milyet?
Egymást keresztezik a menetek?
Csak ott azon a részen , mert ott egy picit lazább de meg lehet igazítani. (felhős idő volt). Mért , nagy baj ?
Sehogy sem fog működni, ha keresztezik egymást a menetek.
Az összes huzalt tekerd le a csévéről, mert ebből normális szekunder már nem lesz (a toldás szükségessége miatt).
Tudod én is hányszor el rontottam tekercseléskor?
Sok baj van egy ilyennel,de csak egyszer kel jól megcsinálni. De én szerintem sem fog jól menni így. Én mikor tekertem sokszor volt az,hogy össze gyűrődött és kezdhette előröl. A szép szekunderhez idő és türelem kel!
De, van egy mód.. ha pontban éjfélkor a hűtő tetejére teszed, és közben elmondasz 10 miteslánkat..
A toldást még elbirná a tekercs, de a keresztezésekkel baj lesz. Nekem 2 toldás van kereszt nélkül és remekül megy.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |