Fórum témák
» Több friss téma |
Hello.
Segítséget szeretnék kérni egy Cerwin vega stealth series (15" .250w rms) hanszórónak a mély láda tervéröl. Milyen ládába érdemes rakni esetleg rajzok v csak tanácsok. Köszönöm
Sziasztok!
Én a BassBos6 nevű progival próbálkozom. Beállítottam a hangszóró paramétereit, megvan a doboz mérete is, de egy valamit nem értek, illetve nincs infó. A hangfal felső és alsó részét a dobozba kell süllyeszteni, vagy rátenni a tetejére? Ugye értitek, hogy mire gondolok? Bővebben: Link Nem véletlenül nincs képbeszúrási lehetőség az oldalon! Linkeld a képet legközelebb. szamóca
Ha megadtad az anyagvastagságokat ami , most 18 mm , akkor a Part List fülnél megtalálod , a szabásmintát . Egyébként rátenni kell.
Milyen hangszóró ez? Esetleg feltehetnéd a bassbox mentést.
A belter ,m^3 vagy liter az marad .a lapokat ugy teszed majd ahogy neked tetszik,Ott van a mereteknel "Dimension are ": "internal ", "external" vagyis az anyag vastagsagot beleszamitod vagy nem de az urtartalom kell maradjon.
Azért nem egészen mindegy, hogy miképp rakod össze, általánosságban jobban jársz, ha - ahogy te fogalmaztál - dobozba süllyeszted.
Megyek dolgozni és délután felteszem a mentést.
Ez egy mezítlábas Magnat hangszóró 330W RMS teljesítménnyel. Amúgy én is logikusabbnak tartom a dobozba való süllyesztést. Ui: Bocsánat a kép beszúrásáért
Ha véletlenül valami szub, akkor úgysem tudod elspórolni a keresztmerevítést.
Az igazság az, hogy én egy pár kétutas hangfalat akarok csinálni.
És a helyzet az, hogy az általam rendelkezésre álló anyagokból (kivéve a doboz anyaga) raknám össze. Tehát adott egy mélynyomó, ami 4 Ohmos, brutális RMS teljesítménnyel (330/600W) Továbbá van 2db Garry 4101-es magas sugárzóm, ami 8 Ohmos. Tudom, hogy a kettő nagyon nem passzol egymáshoz, de ez van... Az egy másik kérdés és topic hogy ehhez milyen hangváltót kellene építeni. Ja és csatoltam a BassBox mentést. Viszont nagyon nem tetszik a program által javasolt elrendezés, miként a front oldal van besüllyesztve és a felső oldal pedig nem. Én pont fordítva szoktam csinálni.
A lényeg úgyis az ,hogy a megfelelő űrtartalom meglegyen. Persze az oldalak aránya sem mindegy! Mint ahogy írták a merevítésekkel nem szabad spórolni , de figyelembe be kell venni , mert a belső térfogatot csökkenti.
Szerintem reflexbe kellene gondolkozni ,mert a 75 Hz-es F3 eléggé magas .Reflexben könnyedén elérhető a 40 Hz. Az adatok meg biztosan nem jók. Pl 3 Kg mms. Mi a pontos típusa a magnatoknak ? Idézet: „Mi a pontos típusa a magnatoknak ?” Ezek az adatok állnak a rendelkezésemre: Magnat Power Bull 3000 FS / Hz 28 Re / Ohm 3.3 Qms 4.6 Qes 0.34 Qts 0.32 Vas / Ltr 130 Xmax / mm 8 Spl / dB 95 Z 4Ohm Frekvenciatartomány: 22 - 200 Hz (1W/1m) 93 dB RMS 330W ______________________ Külső átmérő: 305 mm Beépítési átmérő: 285 mm Beépítési mélység: 130 mm Furattávolság: 295 mm Súly: 3000 g Idézet: Igen, azt a program is jelezte, de én zártat szeretnék... Persze nem ragaszkodom hozzá.„Szerintem reflexbe kellene gondolkozni ,mert a 75 Hz-es F3” Miben jelentkezne az, ha zártat építenék? A 3000 valami elütés lehet, vagy nem tudom... Ja és van valahol szakirodalom, hogy a hangszóró "részletes" paraméterei mit jelentenek?
Attól függ, mire használod. Zárt dobozban nincs igazán jó mélytartománya ennek a hangszórónak. Ebben jelentkezik főleg.
Aha, értem.
Akkor reflexre kellene csinálnom...
Azzal már többet hallasz 100Hz alatt. De a nagyobb probléma szerintem inkább középtájon jelentkezik majd, mert a magashangszóró 5k alatt nem váltható, és a 300-as magnat 1k fölött biztosan nem szól.
Akkor 3 utas lenne az igazi?
Ahhoz meg milyen közepet válasszak?
Hát egy háromutas váltó elég nagy kihívás, inkább másik mélyközépre volna szükség a magas mellé, és akkor lehetne hangoskodni vele.
A háromút is megoldható, csak nehéz jó középhangszórót találni. A mélytartományt modellezve legalább 90-91dB érzékenységű közép kell, ami 5k-nál még váltható.
Hát akkor még gondolkoznék egy ilyen típusú hangszórón, csak az a bajom, hogy nem találok részletes paramétereket róla
Ezt nem ajánlom, mert mélytartományban nagyon kevés, inkább egy olcsóbb ß-s Eminence mélyközép.
Sziasztok!
Nemrég letöltöttem a WinISD programot és kiszámíttattam vele egy dobozt viszont én nagyollom, szerintetek ez jo vagy tényleg nagy? 1db - 3W-os 4ohm-os magas 1db - 110w-os 4ohm-os mélyközép lenne benne a doboz méretei és a hangszóró adatai
Pontosabban milyen hangszóró ez?
A WinISD vagy más program nem tudja gombnyomásra meghatározni a hangszórónak megfelelő doboz térfogatát, hangolását, nem erre készült a program, szóval ezt ne is várd tőle.
ez egy sal wrx 16w viszont a decibelt elírtam 89db és csak 86ot írtam de mind1 mer ha 89et írok akkor mégnagyobnak csinálja a dobozt.
Pedig a 86 reálisabbnak tűnik. Honnan vannak az adatok?
Kérdés, hogy hol használnád (a dobozból gondolom, hogy nem autóban), mekkora helyiségben, milyen erősítővel?
150w-os sal BX 2055 boxxer erősítővel egy kb. 12 négyzetméteres szobában
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Autóba szeretnék egy mélyládát csinálni csak nem tudom melyik programnak higgyek, mert mindegyik mást ír Adott 2db Magnat Supreme 3000-es hangszóró és ezeket egy ládában szeretném elhelyezni. Az erősítő mivel mondtátok, hogy az is fontos tényező az egy: Audio Gods Xo-700 2Ohm 2Channel. A hangszóró adatait csatoltam.
Akkor nagyjából 18 literes doboz jöhet szóba, 40Hz körüli hangolással, pl. egy 45*100-as reflexcsővel.
Bővebben: Link
Autóban a kisebb dobozméret felé kell elmenni, tehát a két hangszórónál 2*40 liter 40Hz-es hangolással. A programok nem arra valók, hogy gombnyomásra megadják a tökéletes dobozméretet hajszálpontosan, ne várd tőlük, nem erre készültek. Csak a számolásban, a hsz várható viselkedésének megjelenítésében segítenek.
Szia! Tudom hogy már kerestem de nem tudtam melyik legyen a legjobb de most már tudom Köszönöm mégegyszer
|
Bejelentkezés
Hirdetés |