Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Igen erre gondoltam.
A 74121 ic-ből időzítő kívül mit lehet még csinálni?
Hello!
Ha rá lépsz, laposat. De minden mást, amibe nem-újraindítható monostabil multivibrátor kell. üdv! proli007
Heló!
Pl. mibe kell nem-újraindítható monostabil multivibrátor?
Heló!
Megvan a nyák,már csak le kell maratni meg letisztítani,kifúrni és jöhet a várvavárt alkatrész beültetés. üdv. Peti
Sziasztok! Én is meg szeretném építeni kapcsolást:Bővebben: Link és nyák tervet szeretnék hozzá keresni de nem sok sikerrel jártam. Tudna valaki segíteni?
Helló. Miért nem csinálod meg saját magadnak?
Benne van a cikkben, hogy mekkora tápfeszültségre van szüksége a kapcsolásnak minimum, azt ki kell számolni 6LED-hez, aztán én biztosan használnék feszültség stabilizátort, a kiszámolt értéknél kicsit nagyobb értékűt, hogy legyen tartalék. Nem sok pénz.
Hello, azért mert még sajnos nem tudok bonyolultabb áramköröket tervezni.
Helló. Jaaaaa értem. Akkor kezd úgy mint Én. Forrpontos próbapanelen elhelyezed az alkatrészeket és beforrasztod a kivezetéseit, a megfelelőt a megfelelővel.
És kész is a bonyolult áramkör. Nekem sose volt panel maráshoz berendezésem és nem vesződtem azzal hogy minden egyes alkatrészt megrajzoljak egy programban. Fogtam egy darab forrpontos próbapanelt azt egy délután alatt megcsináltam szinte bármit hangerősítőket, villogókat, termosztátokat,tápegységeket. Utólag visszamértem az ilyen áramköreimet oszcilloszkóppal és egyik sem volt túl zajos sőt olyan is van ami egyáltalán nem zajos.
Megcsináltam a nyákot kifúrtam meg minden amikor raknám össze akkor néztem hogy nagy lett.Kezdhetem előről de nem baj, mert nagyon élvezetes a nyáklap készítész számomra legalább is,ma vagy lehet hogy holnap megcsinálom a megfelelő méretben. Üdv: PETI
Nem tudom, hogy milyen modon csinálod a NYÁK-ot, de elötte mindig nyomtass ki egyet és ellenörizd a méretet.
Igen,mostmár így fogom csinálni!
így csinálom én is. Bővebben: Link
Hm. szóval vasalod. Akkor nem akkora pazarlás, mert ha jó a méret már mehet is a Nyák-ra hameg nem ugyis mindegy...
Ja! Végülis nem akkora pazarlás,csak én egyből ellenőrzés nélkül vasaltam le,és marattam.De legalább már elmondhatom hogy csináltam nyomtatott áramkört.
Sziasztok!
LM391x-nél mi az oka annak, hogy a 9. LED folyamatosan világít? Még akkor is, ha nincs jel a bemeneten.
Ha direkt testre kötöd a bemenetet eltünik?
Nem tűnik el akkor sem.
Akkor sajna nagy valószinüséggel kipurcant...
3 darab ic-t próbáltam. Mindegyik megadta volna magát???
Igy már gyanusabb a kilencedik led polaritása, esetleg forrasztási hiba(zárlat a nyákon).
Meg javult a Attilla86 féle spektrum analizátorom és nem az ic-je volt rossz! Igaz az van írva készítő honlapjára 5V működik, ami így igaz is de oszlopos kijelzés csak akkor kapcsolódik ha táp feszt 8V-ra növeled ahogy éppen csökken táp fesz egy idő után át vált pontszerű kijelzésbe a Lm3915-ös és hiába kapcsolgatod kapcsolót csak pont szerű ha 8V -nál van táp fesz akkor már rendesen működik és lehet választani kapcsolóval kijelzés között De örülök Működik
Heló!
Megépítettem a nyákot, és már csak az ellenállásokon és egy kondenzátoron kívül minden be van építve.A kérdésem a következő: Az ellenállásokat mindegy hogy hogyan kötöm be,vagy nem?És ha nem akkor hogyan kössem be őket? Illetve van egy 220nF-os kondenzátorBővebben: Link amin nincs jelzés hogy melyik lába a +,-. Ebben kéne egy kicsit segíteni. Üdv.: Peti
Az ellenállásoknak és a kis kondinak is mindegy hogyan teszed be. Azoknál az alkatrészeknél aminél kritikus ugyis jelölve van.
Köszi!
Akkor holnap beforrasztom őket,és majd írok hogy milyen lett.Majd rakok fel róla képeket. Üdv.: Peti |
Bejelentkezés
Hirdetés |