Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők

Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   57 / 151
(#) peti16biro válasza tiggersoft hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Igen erre gondoltam.
A 74121 ic-ből időzítő kívül mit lehet még csinálni?
(#) proli007 válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Hello!
Ha rá lépsz, laposat. De minden mást, amibe nem-újraindítható monostabil multivibrátor kell.
üdv! proli007
(#) peti16biro válasza proli007 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Heló!
Pl. mibe kell nem-újraindítható monostabil multivibrátor?
(#) proli007 válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Hello!
Mi lenne, ha kicsit önállóbb lennél? Tessék!
üdv! proli007
(#) peti16biro válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Heló!
Megvan a nyák,már csak le kell maratni meg letisztítani,kifúrni és jöhet a várvavárt alkatrész beültetés.
üdv. Peti
(#) peti16biro válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Heló!
Az lenne a kérdésem hogy,1n4007 és 1N4148-as dióda helyett jó-e 1N4001-es?
(#) tiggersoft válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

(#) kirally hozzászólása Okt 8, 2010 /

Sziasztok! Én is meg szeretném építeni kapcsolást:Bővebben: Link és nyák tervet szeretnék hozzá keresni de nem sok sikerrel jártam. Tudna valaki segíteni?
(#) Steven19 válasza kirally hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Helló. Miért nem csinálod meg saját magadnak?
(#) bancsi15 hozzászólása Okt 10, 2010 /

Sziasztok!

Megépítettem ezt a kapcsolást 6 db LED-del egy TDA2030A-s sztereo végfokhoz. Az lenne a kérdésem, hogy párhuzamosan rá lehet kötni a tápját a TDA tápjára? Nem lesz sok a kapcsolásnak az a 33V amiről a TDA üzemel, vagy érdemes egy, mondjuk 7812-es stab-ot csinálni neki?

Köszi
(#) Kovidivi válasza bancsi15 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Benne van a cikkben, hogy mekkora tápfeszültségre van szüksége a kapcsolásnak minimum, azt ki kell számolni 6LED-hez, aztán én biztosan használnék feszültség stabilizátort, a kiszámolt értéknél kicsit nagyobb értékűt, hogy legyen tartalék. Nem sok pénz.
(#) kirally válasza Steven19 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Hello, azért mert még sajnos nem tudok bonyolultabb áramköröket tervezni.
(#) Steven19 válasza kirally hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Helló. Jaaaaa értem. Akkor kezd úgy mint Én. Forrpontos próbapanelen elhelyezed az alkatrészeket és beforrasztod a kivezetéseit, a megfelelőt a megfelelővel.
És kész is a bonyolult áramkör. Nekem sose volt panel maráshoz berendezésem és nem vesződtem azzal hogy minden egyes alkatrészt megrajzoljak egy programban. Fogtam egy darab forrpontos próbapanelt azt egy délután alatt megcsináltam szinte bármit hangerősítőket, villogókat, termosztátokat,tápegységeket. Utólag visszamértem az ilyen áramköreimet oszcilloszkóppal és egyik sem volt túl zajos sőt olyan is van ami egyáltalán nem zajos.
(#) kirally válasza Steven19 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Köszönöm a segítséget!
(#) peti16biro válasza tiggersoft hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Megcsináltam a nyákot kifúrtam meg minden amikor raknám össze akkor néztem hogy nagy lett.Kezdhetem előről de nem baj, mert nagyon élvezetes a nyáklap készítész számomra legalább is,ma vagy lehet hogy holnap megcsinálom a megfelelő méretben. Üdv: PETI
(#) tiggersoft válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Nem tudom, hogy milyen modon csinálod a NYÁK-ot, de elötte mindig nyomtass ki egyet és ellenörizd a méretet.

Igen,mostmár így fogom csinálni!

így csinálom én is. Bővebben: Link
(#) tiggersoft válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 12, 2010 /

Hm. szóval vasalod. Akkor nem akkora pazarlás, mert ha jó a méret már mehet is a Nyák-ra hameg nem ugyis mindegy...

Ja! Végülis nem akkora pazarlás,csak én egyből ellenőrzés nélkül vasaltam le,és marattam.De legalább már elmondhatom hogy csináltam nyomtatott áramkört.
(#) simib hozzászólása Okt 14, 2010 /

Sziasztok!

LM391x-nél mi az oka annak, hogy a 9. LED folyamatosan világít? Még akkor is, ha nincs jel a bemeneten.
(#) tiggersoft válasza simib hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Ha direkt testre kötöd a bemenetet eltünik?
(#) simib válasza tiggersoft hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Nem tűnik el akkor sem.

Akkor sajna nagy valószinüséggel kipurcant...
(#) simib válasza tiggersoft hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

3 darab ic-t próbáltam. Mindegyik megadta volna magát???

Igy már gyanusabb a kilencedik led polaritása, esetleg forrasztási hiba(zárlat a nyákon).
(#) dj.csont hozzászólása Okt 18, 2010 /

Meg javult a Attilla86 féle spektrum analizátorom és nem az ic-je volt rossz! Igaz az van írva készítő honlapjára 5V működik, ami így igaz is de oszlopos kijelzés csak akkor kapcsolódik ha táp feszt 8V-ra növeled ahogy éppen csökken táp fesz egy idő után át vált pontszerű kijelzésbe a Lm3915-ös és hiába kapcsolgatod kapcsolót csak pont szerű ha 8V -nál van táp fesz akkor már rendesen működik és lehet választani kapcsolóval kijelzés között De örülök Működik
(#) peti16biro válasza tiggersoft hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Heló!
Megépítettem a nyákot, és már csak az ellenállásokon és egy kondenzátoron kívül minden be van építve.A kérdésem a következő:
Az ellenállásokat mindegy hogy hogyan kötöm be,vagy nem?És ha nem akkor hogyan kössem be őket?
Illetve van egy 220nF-os kondenzátorBővebben: Link amin nincs jelzés hogy melyik lába a +,-.
Ebben kéne egy kicsit segíteni.
Üdv.: Peti
(#) tiggersoft válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Az ellenállásoknak és a kis kondinak is mindegy hogyan teszed be. Azoknál az alkatrészeknél aminél kritikus ugyis jelölve van.
(#) peti16biro válasza tiggersoft hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Köszi!
Akkor holnap beforrasztom őket,és majd írok hogy milyen lett.Majd rakok fel róla képeket.
Üdv.: Peti
Következő: »»   57 / 151
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem