Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok köszi a gyors reakciót hát én/mi már mindent megpróbáltunk ez egy wifi alapú hálózati kapcsolat 4/2MBit igen statikus IP-m van olyat is hallottam hogy az "átjáróban" lévő "hotspot miatt nem engedi megosztani a netet és még az ftp-s gépet sem teszi láthatóvá a külvilág számára.ja és melleékesen DHCP szerverrel kiosztott IP címem van szerintetek ez befolyásol valamit?
Bővebben: Link
Itt egy kép az adattábláról, ahol írja is hogy 12V1(white), olyan kép ahol a vezetékek látszanának pont nincs ott ahonnan ezt linkeltem szóval a hír igaz... ha érdekel holnap le is tudom fotózni elég furcsa látvány...
Ha driverre gyanakodsz akkor szedd le a gyárit és aztán tedd fel ezt: Bővebben: Link
Ez egy egyénileg készített driver, próbáld ki hátha... Ez XP 32bites, az oldalon találsz újabb oprendszerhez valót is...
Ez jó. SuperB 460 járt már nálam, azokon a címke is más volt, ez talán valami OEM macska lesz, az egyik 12V-os ágat rendszerint fekete csíkkal jelölik, ha jelölik egyáltalán. Az ATX csatiba belefut ez a fehér, vagy a molex-ek/PCI ex kapja meg?
Most kérem másodjára, hogy írd már le, milyen eszközökből építkezel. A hotspot-os dolog egy akármilyen routernél (ezért kérem, hogy írd le pl..) nem igaz, maga az AP funkció a routerben egy, a LAN felé átlátszó történet, se címfordítás, se egyéb móka nincsen, csak rádió a kábel helyett.
FTP szervernek statikus IP-t osztunk, mert mi van akkor, ha a DHCP nem azt a címet adja neki, amit tegnap, akkor borul a port forward.
Az alaplap is a molex-ek is a pciex is, ahogy néztem most csak az alaplapi 12V-os 4 tüskés csatlakozóba mennek csak a "szokványos" sárga színű kábelek... Amúgy egy dobozos darab a táp, most nem szedem ki meg nem forgatom de a nyákra az fsp tipusszám után emélkeim szerint zárójelben talán 'new' vagy 'v2' vagy valami ilyesmi volt írva... Viszont jó táp halk szinte csak hideg levegő jön ki belőle mondjuk alatta van egy 12cm-es házventilátor, bár nincs nagyon terhelve se max 95W körüli felvett teljesítmény és tényleg tudja a 0.95ös cosFi-t... a chieftek 400-asomnál emlékeim szerint nem ennyire jó a fázisjavítás...
Akkor nincs baj, az ATX csatin sárga van . A 0,95-ös PF az egy kb. minimum minden aktív PFC-s tápnál, a csífteked gondolom, passzív lesz még, de amúgy a PF-nél a hatásfok sokkal lényegesebb tulajdonság szerintem.
Amúgy csak a 12V 4pines részen a 24esen is fehér van... A Pf azért lényeges nekem mert van egy szünetmentesem és nem nagy teljesítményű ott számít, meg persze a hatásfok is ugyanannyira, elvileg 80+os ez a táp a multkor találtam róla egy francia vagy belga tesztet ott mindenfélét mértek rajta és jól szerepelt...(tegnap azt próbáltam megkeresni ott volt kép a fehér madzagokról is de nem találtam) a dobozára viszont nincs ráírva, hogy 80+os lenne... A csíftek viszont ugyanezzel a szünetmentessel rögtön lekapcsolt, azért gondoltam hogy aktív pfc-s bár nem néztem még...
Azt nem tudod, hogy ez a csíftek aktív pfc és nem szinuszos szünetmentes esete hogy néz ki a valóságban? Ha láttál már ilyet... mert ez rögtön bekapcsoláskor leállt, csak túlterhelés led világított és lekapcsolt meg a relé kattogott benne... Az ups egyébként működik a régi P3 as gépemmel utána járattam...
Az UC3817-es PFC vezérlők voltak kissé érzékenyek a négyszög, vagy közelítéses kimenetű UPS-ekre, akkus üzemnél a kimeneti jelalak okozta a gondot: Az aktív PFC, törekedvén az ohmikus terhelésre, a meredeken felfutó feszültség mellé meredeken felfutó áramot produkál, aminek eredménye a túlterhelés az UPS-en. Egy soros tekercs amúgy megoldja ezt a problémát, csak akkor értelemszerűen elvész a PFC hatásából valamennyi, az újabb PFC-vezérlők meg vélhetően az áram korlátozása árán, vagy a lépcsőzetes jelalak átlagolásával képesek megoldani a dolgot.
Sziasztok' Szervergép lenne egy IBM Netfinity a másik gép egy sima asztali pc e között a 2 gép között kellene elosztani a netet router:TP-LINK TL-WR 340gd tegnap ujra megprobáltam és valami olyasmit irt hogy a "wan ip cím és a lan ip cím egy azon alhálózaton nem lehet egyforma" átirtam de a hiba ugyanugy fennáll.
De melyiket és mire? Próbáld meg pontosabban leírni, hogy mi és miért van.
Sorjában: Kaptál egy IP-t a szolgáltatótól. Ezt a TPlink WAN IP-hez írd be, statikus IP-t választva a kapcsolódási opciók között. Kaptál DNS címet is, azt is jegyezd be, vagy használd a google-ét (8.8.4.4, 8.8.8.8). Ezzel a WAN oldal készen van. LAN oldalon a DHCP maradhat engedélyezve (kezdőcíme legyen mondjuk 100-tól, hogy a statikus eszköz IP-jét ne tudja véletlenül se kiosztani), a port forwarding-ot elvileg megcsináltad, ha nem, akkor e szerint. Ha a WAN IP a 192.168.1.0-s alhálóban van (a TPlinkkkel egyezőn), akkor a LAN IP-t át kell írni pl. 192.168.2.1-re (ez a router IP-je lesz magyarán, ha ezt átírod, a DHCP is átkerül ide automatikusan, én most nem töltöm le a használatiját, gondolom neked megvan). A port forwarding alatti IP legyen mondjuk a 192.168.2.2 célra írva a netfinity (gondolom, ő FTP-zik) címe is ez legyen, alhálómaszk, amit felkínál, átjáró a router címe (..2.1), DNS szintén a router címe (..2.1). Wifit beállítod akármire, WPA2 legyen rajta, aztán ennyi, meg a csatorna ne legyen 6 és 11 körül, 8-9 környékén már talán kevés router fog adni a környéken.
sziasztok! én már csak nevetni tudok az egészen megcsináltam mindent 3 szor egymásután de semmi eredmény esetleg valami más felvetés?
Köszi az infót ezt eddig nem olvastam így sehol, mindenhol csak ködösen volt hogy a csíftek nem jó nem-szinuszos szünetmentessel.
Idézet: „esetleg valami más felvetés?” Nálad kiszűri a böngésző didyman kérdéseit? Ha válaszolnál pontosan, precízen a kérdéseire, akkor 100 %, hogy lehetne haladni is az ügyben, méghozzá pozitív irányban.
Szia Didyman.
Ha az alaplapon, és a hangkártyán lévő összes elkót kicserélem akkor szerinted megszűnhet(-nek) az "alapzaj(-ok)"? Az "alapzaj" nem szó szerint értendő, arra gondoltam, hogy a hang útjába beszűrődik egy bizonyos mennyiségű, különböző frekvenciájú zaj. Az az hallani, amikor PIO mód lezajlik a HDD a Memória, és a CPU között kb olyan -3 -0dB között, illetve egy olyan 4 kHz magasságában egy fütyülő hang is megjelenik ami hol csökken hol növekszik az elején, aztán egy idő múlva folyamatos. Ennek már jóval magasabb, kb olyan 10dB is lehet, de lehet túloztam. Gondolom ez a tápegységnek lenne a "zaja", és ott is szerteszét kéne elkóznom az egészet, esetleg ha nincsen EMI szűrő akkor azt pótoljam. A gép kifogástalanul működik, egyébként a korábbi Miro Sound PCM10 -es kártyával megkent, ALi deszkáról van szó. Előre is minden segítséget köszi.
Bár nem nekem címezted a kérdést, de leírom hasonló körben szerzett tapasztalataimat, hátha segít valamit:
-a gép amit használok, a korábbi !GABA! márkájú tápegységgel az alaplapi hangkártyán emlékeim szerint zaj nélkül lehetett zenét hallgatni, a táp csíftekre cserélésekor(egyéb okok miatt, mert a korábbi táp gyenge volt bootkor néha cd-rom el el tűnt... de ez nem ide tartozik) előjött az általad is leírt jelenség, vinyó felpörög ha mondjuk file-t keresek rajta hallani, az egeret húzom mintha "fénykardoznék" zzzzzzz zzzzzzz, meg hasonlók... na ez az egyik, többféle pci-s hangkártyát kipróbáltam ugyanebben az alaplapban nem hallottam ezt rajtuk -másik egyik pci-s kipróbált kártya ez egy abszolút minimalista cmi8738 (kb 3cm széles nyákon!) egy alapzajt (folyamatos zúgás...) produkált amit elnyomott a magasabb hangerőre állított zene, viszont ez a zaj valószínű a kártya sajátja, mert másik gépben is ugyanúgy hallatszott... -ami nekem úgy tűnik megfelelő lett egy pci-s hangkártya (egyik a kipróbáltak közül egy cmi8768...) és nincs zaj, bár írod, hogy neked is külön kártyád van, de tapasztalataim alapján azt mondom próbáld meg másik gépben hátha a zaj egy része mégis a kártya sajátja, csak mielőtt vad kondizásba kezdessz bár lehet az megszüntetheti...
Sziasztok! Van egy koros Dell c600 laptopom, amelyet bekapcsolt állapotban, modemhez csatlakoztatva ért egy vihar. Azóta nem indul el. Mi lehet a hibája?
Hát így látatlanban nem tudom, hogy mit lehetne írni mást, mint, hogy ha az a "vihar érte" az túlfeszültséget jelent, akkor megsült benne valami és azért nem kapcsol be esetleg...
Köszi a segítséget.
A kártya ha utánanézel nem kispályás, már csak a korához képest is nézzük, mert egy igen nagy tudású kártyáról van szó. A zaj tuti hogy nem a sajátja, és nagyon alacsony az alapzaja, köszönhetően a FET -es integrált erősítőnek és az 5V -os "faromtápnak" a kártyán. Ezen is van vagy 20 darab elkó, és ha figyelembe vesszük, hogy az elkóknak 3000 óra az élettartamuk,akkor azért ez egy jelentős hibaforrás alapköve lehet. A hangkártyán biztos hogy cserélni fogom az elkókat, és lehet hogy az alaplap is bele fog esni, de a tápegységhez már nemigen akarok elkó készletet venni, előtte még lepróbálom egy másik ATX -es gépben, egy olyan alaplappal, ahol nem olyan "fejlett" a VRM, hogy legyen miből következtetni.
Jó kérdés. Lehet, hogy földhurok miatt zenél, és akkor a kondizással lehet, hogy semmit sem érsz el. De az alaplap háztól elszigetelése például tesztelésnek jó ötlet, meg a tápvonalak megtámogatása friss kondikkal, hogy egyáltalán változik-e valami. Ha a nem használt bemeneteket a szoftveres keverőn elnémítodttad (ez fontos!) és így is zajong, akkor vagy az analóg végek tápja szed össze zajt, vagy a gép belsejében nem kicsi EM-sugárzásból szed össze valamit a hangkályha nagyimpedanciás analóg területe: Ezeken megfelelő árnyékolással és a tápvonalak LC-szűrővel való ellátása tud segíteni. Aztán lehet, hogy a kártya hátlaplemez elszigetelése oldja meg a dolgot.
A Gaba tápos dologhoz annyit tennék hozzá, hogy lehet, éppen azért volt csendes vele az adott gép, mert a testpont pláne olcsóbb tápokon nincs ráhúzva a kimeneti oldal GND-re, hanem az majd az alaplapon keresztül záródik hozzá.
Kérlek. Ellenállástól hídig akármi . Villámverésnél nincs pontos recept, azt sem lehet megmondani, hogy jobbra, vagy balra megy tovább, annyira érdekes jelenség, sokszor tök egyértelmű áldozatot kihagy és a panel másik sarkán, mindentől távoli alkatrészt kiluggat.
Ez az, a számítógép nem házban üzemel.
Egyszerűen össze van rakva és kész. A nem használt bemeneteket elnémítottam természetesen. Milyen értékű LC tagot használjak a szűréshez? Az árnyékoláson már gondolkoztam jómagam is, de előtte szerintem végig fogom elkózni. Milyen jó minőségű elkókat használjak, és hol lehet beszerezni?
Hali!
Nekem is meg gyűlt a bajom a különböző kiszűrődésekkel.Nálam, jellemzően akkor jelentkeztek a ZZZZZ-k, mikor a PC hangerő szabályzója maximumon volt . A PC "spíkeren"jól lehetett hallani a belső hangokat.A megoldást az össze hangolás jelentette egy kicsit elvenni abból hozzáadni ahhoz.Később észre vettem, hogy ha a számítógépet újra indítom, a POST és a betöltő kép között a PC "spíker" jelentősen sistereg gerjed, egyszerre, mintha a "levegőben lógna" a bemenet.A megoldást a bemenet lehúzása volt .(egy 1u kondi sorba kötve a meleg ponttal és egy 22k ellenállás a testre ).Most már jóval csendesebb csak az erősítő saját zaját lehet hallani de csak akkor ha teljes hangerőre van állítva.
Sziasztok!
Nemrég raktam össze egy kis gépet a Lányoméknak.Nincs is vele különösebben semmi csak néha teljesen össze vissza alapon kéri az idő beállítását. Két hete majd minden nap két hét szünet és most szóltak hogy megint kéri a beállítást.Az elemet cseréltem, elemtartót takarítottam és a hálózatról nem volt leválasztva.Mitől lehet ez?
Szia Didyman, ahogy megkaptam az új bánkártyám máris veszek egy rakat kondit.
Szerencsére 1u 50V os elkóból van originál 200db, így azzal sem lesz gond, illetve 22K -os ellenállatból is van egy rakás bontott így ezeddig nem fog majd gondot okozni. A kérdésem az lenne, hogy az ismerősödet megkérdezted e a Roland LAPC-1 kártyával kapcsolatban? Nagyon tudnék egy olyan kártyának örülni.
Az elemtartónál nézd meg nem-e kontakthibás, az elég furcsa dolgokat tud művelni, nekem a múltkor a régi P3-as gépem szórakozott lefagyogatott, meg ki is kapcsolt talán, aztán műterhelésre téve a tápot beindult majd kikapcsolt, kiderült a zöld drót csatlakozója az atx csatlakozóban ki volt lazulva... (előtte lett nem sokkal bele téve az a táp) Jobb ötletem legalábbis nekem nincs, vagy valami alaplapi gondja van, próbálj meg esetleg egy CMOS reset-et is adni neki hátha csak meg van zavarodva...
A probléma megoldva.
A következő metódust használtam. Felírtam minden IC típusát, hogy azért mégis csak tisztában legyek mi mihez kapcsolódik, mi mért felel, netán a felelősséget is lehet hárítani. Amikor felírogattam papírra hogy miből mennyi kondenzátor kell, fennakadt a szemem kettő darab sárga fikuszon (ami nem fémházas volt), amit erőltetve 1µF -nak láttam, de azt már végleg nem tudtam kivenni hogy mekkora tűrésű. Ekkor előkaptam az AD1848KP 16bites DA adatlapját és láss csodát, a kondenzátorok a 26 és 31 -es lábhoz futnak be, és azokon R L szűrőt azonosítottam. Ekkor gondolkodás nélkül lecseréltem egy furat szerelt verziójú elkóra, és nagyságrendekkel lecsökkent a zaj. Már alig észrevehető a zaj, azt hiszem holnap még ezeken kívül 23 elkó fog lecserélődni, és akkora már szerintem teljesen elfog tűnni a zaj, és fütty. Azért az nem semmi hogy szinte annyi elkó van a hangkártyán, mint az alaplapon. A zene alatt annyira észrevehetően már nem lehet hallani a füttyöt, de azelőtt a két elkó csere előtt olyan hangos volt, annyira éles volt, hogy az már erősen zavart és a fejem is megfájdult.
Üdv!
Valaki nem tudja,hogy milyen típusú ill. hol lehet kapni alaplapra csatlakoztatható speaker-t!!!
Egy 8 ohm-os kishngszóró jó lesz szpíkernek.
Hali!
Átnéztem meg kapartam most jó -legalább is nem szóltak eddig- de az érdekes hogy csak úgy elfelejti az órát viszont más beállításokat nem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |