Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok
Áááááá azt tuti elírták. annyi nem lehet....... inkább 920Ft+áfa.......
De tényleg ennyi van ott. A HQ-sok valamit nagyon elnézhettek........
Felhozom a topikot, mivel többen fordultak hozzám az usb-s icd2-vel kapcsolatban, és szerintem jobb, ha mindenki látja a kérdéseket és a válaszokat.
Idézet: „Először is pl. Működik a 2. verzió is kifogástalanul?” Mindegyik verzió kifogástalanul működik, feltéve, hogy ott használod, ahol alkalmas rá. Az 1. verzió csak a kb. 4,5V-tól nagyobb feszültségről működő céláramkörökkel működik. Azért, mert nincsenek rajta az alacsonyabb feszültségűekhez szükséges szintillesztő pufferek. Idézet: „Mivel jobb a 3.? Csak mert szabályozható a tápfesz?” A CMOS kapcsolók jelenléte a fő különbség. Idézet: „Azt akarom kérdezni, hogy mik a tapasztalatok az első változat ICD2-vel sebbesség terén?” Sebesség tekintetében mindhárom verzió teljesen azonos a gyári usb-s icd2-vel. A sebesség sokszorosa a soros porton keresztül működő icd2 sebességének. Idézet: „Ha a progit step módban futtatom akkor két lépés közőtt kb mennyi időt kell várni míg letölti a változók tartalmát?” Azt vettem észre, hogy ez nagyban függ az MPLAB verziójától is. A 7.31 verzióban 1 másodperc alatt van a változók letöltésének ideje. 7.41 verzióban valamiért tovább tart, de ott is 2 másodperc alatt megvan. Idézet: „Nagyon megtetszett az ICD2-esed 1. verziója, és meg is szeretném építeni, csak annyi lenne a kérdésem, hogy a 170uH-s tekercset hogyan tudom megcsinálni? Vagy lehet készen venni így tekercselve? Vagy jó hozzá olyan is, ami úgy néz ki, mint egy ellenállás?” Az induktivitásnál az a lényeg, hogy a telítési árama (saturation current) legalább 150mA legyen. Az értéke nem annyira kritikus, ami van a boltban 170uH felett legközelebb, azt vedd meg. Idézet: „még egy kérdés: tudnál nekem csinálni egy NYÁK-ot? Mert én már 2x is megpróbáltam, de nem sikerűlt túl jól, most meg nem süt a nap.. Ha tudsz, mennyibe kerülne?” Nyákkészítést nem vállalok. Ha magad nemtudsz készíteni, akkor nézd meg pl. ezt a céget: [link=http://nyak.atw.hu/]http://nyak.atw.hu/[/link] Egy srác csináltatott itt, 1800Ft volt postaköltséggel, utánvéttel. Átutalással olcsóbb. Idézet: „A hobby elektronika honlapon olvastam a ICD2 USB-ről működő kapcsolásról a leírásokdat. Ha megoldható elküldenéd az elkészítéshez szükséges információkat. Mert sem a végleges verzió kapcsolási, sem az alkatrészlistát, sem a nyák, csak mindössze a beültetési rajzát találtam ott meg.” Most néztem, fenn vannak a kapcsolási és nyákrajzok is. A szövegben van a link rájuk, és pdf-ben vannak. Mindhárom kapcsolás végleges verzió. Az összes icd2-vel kapcsolatosan felmerülő információt felteszem a honlapomra. A profilomnál megtaláljátok a címet.
Sziasztok!
Egyelőre egy elméleti kérdésem lenne... Van ugye ez a Cypress által gyártott CY7C64613 típusjelű IC, amit már sajnos nem lehet beszerezni...ez eddig nem is probléma...az utódjából viszont sikerült elcsípnem pár darabot...(nem rendeltem...) Vajon HA az elsővel megépíthető verzióba beletenném az újabb IC-t, mi történne? Elindulna egyáltalán? Az adatlapjukat összehasonlítottam, és elvilekben nem nagyon különbözik a két IC...(csak USB-sebességben...) Kíváncsian várom az ötleteket
Én láttam ott különbségeket a memóriacímekben is.
Ha az ICD2-höz akarod használni, akkor inkább szabadulj meg tőlük, és vegyél 18F4550-et, és azzal építs, az biztos működik.
átterveztem az 1-es nyákot sprint layoutban, felteszem, ha valakit érdekel!
remélem nem készítettetek panelt az előző változattal, mert van benne egy-két apróbb hiba! amit most csatolok, az tuti, mert erről csináltam nyákot, és tökéletesen működik! Ha a pdf-et nyomtatjátok ki, azzal vigyázni kell, mert csak 97%os mérettel nyomtatja alapból, és úgy a PICek lábai nem igazán fognak stimmelni, én sajnos tapasztalatból beszélek, de másodszorra már tökéletes lett a nyák!
Sziasztok!
Nekem tokeletesen mukodik a PicS-fele, ha az ICD adja a tapot az aramkornek, ha viszont kulso taprol megy akkor verify error, debug modban is, programozasnal is! 5V-os a kulso tap! Nemertem! a.
Mennyit mutat a Programmer-->Settings-->Power-nél a Target Vdd-re?
Szia!
Az van, hogy nem szeretném nullázni a gépem USB portját egy esetleges rövidzárral (vagy ICD2-n, vagy magán a cáláramkörben). Hogyan tudnék ez ellen védekezni? Az egyik nyilvánvaló védelem a biztosíték, de ehhez tudnom kell az áramkör tipikus áramfelvételét. Tudnál erről adni valamilyen felvilágosítást? (A másik, számomra jobban preferált a külső tápegység használata, bár a közös földet így sem úszom meg). Köszi
Ja, bocs, van mégegy kéredésem: Milyen programmal lehet ilyen kapcs. rajzokat csinálni, mint ami pl. a cikkhez csatolt pdf-ben is volt?
Eagle! A cikkben is benne van...
Van itt a fórumon külön topic-ja Üdv!
Én is gondolkodtam túláramvédelmen, de végül úgy döntöttem, nincs rá szükség, mivel az usb eleve túláramvédett.
Az icd2 egyébként úgy 100mA körül fogyaszthat, de ez változik a világító ledek számától függően. A biztosíték nem elég gyors, akkor is záródik egy pillanatra az usb port, és akkor is nullázni fog a gép. A korrekt megoldás a külső tápegység. A közös föld meg miért is jelent gondot?
Szia! Azt, hogy az usb túláramvédett, azt nem tudtam. Végül akkor maradok a küldő tápegységnél. A közös földet azért érzem gondnak, mert esetlegesen a szg. usb földjén futhat akkora áram, hogy felégeti a fezetéket az alaplapon + miegymás.
Tudom, hogy a PC tápegysége galvanikusan el van választva a hálózattól, de laptopnál ugyanezt ki tudja. Olvastam, hogy valaki külső firewire hangkártyát használt, és ha a laptop külső tápról ment, akkor brumm jelent meg a hangkártya kimenetén. Ez alighanem földhurok, szal jobb vigyázni. Persze ha ennyire nincs magas áramfelvétele az ICD-nek, akkor akár mehet akkuról is (és akkor laptoppal szintén hordozható). A válaszokat köszi (meg a nyákrajzot is), ha készen van, akkor beszámolok róla itt.
A digipot a ChipCAD-nél 2-300 Ft. (A PIC-eket is ott érdemes) Az MC34063 szerintem a legtöbb helyen símán meg van, kb. 150 Ft.
Az MC34063 valóban van pl. a Lomexben is, bocsi a hülye kérdésért. A problémát a digit. potméter jelenti, mert a chipcadnél DIP tokozásban nincs raktáron, csak rövid szállítási határidővel. Ez mit tesz pontosan? Pár nap? Csak mert ahogy a chipcad irodáját elnézem, nem az egy-két darabos megrendelésekhez szoktak... . Szóval nem ciki őket néhány darabos megrendeléssel ugráltatni?
Nem ciki!
Egyébként úgy is megmondják a minimális rendelhető darabaszámot.
Annyira nem ciki, hogy most jövök a ChipCad-ből. Vettem MCP41010-est, 1 db-ot és DIP tokost...
Chipcad.hu altalaban felettebb segitokesz szokott lenni. Szerintem jo a kiszolgalas es a weblapjuk is eleg jo. Neha meg meg is mutatjak az adott alkatreszt ha van raktaron.
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám! Megépítettem az ICD2 1 verziót! A17F877 felprogramoztam, utánna fel akartam programozni a 18F4550 de jött a baj! Az író programba betöltöm a HEXet és folyamatosan kiírja hogy HEX error 000020 - 000027 v 28 8error! Mi lehet ez? Az írom Pro pic2 a sotware Winpic! Eddig soha nem volt ilyen problémám! Várom a segítségeteket, előre is köszönöm! Zoli
Foglalatban próbálod az égetést?
Én is ugyan ebben a felállásban használom a propic2-őt, de a foglalatban soha nem sikerült beégetnem a 18F4550-est. Watt fórumtársunk bölcs tanácsát megfogadva szépen az égetőből "kidrótoztam" a szükséges vonalakat (Vdd, Vss, Vpp, PGD,PGC) egy próbapanelre és ott gond nélkül felprogramoztam a PIC-et. Azóta csak így csinálom más PIC-ekkel is. (a Winpic helyett megpróbálhatod még Watt égetőprogramját is, a honlapjáról letölthető!)
Sziasztok!
Lehet hogy nem vagyok eléggé körültekintő de abban szeretném kérni a segítségeteket hogy rátaláljak a következőre! Megépítettem az USB ICD2 v.1. Viszont nem találom a hozzá csatlakoztatható adaptert rajzát! Sajnos nem mindennel vagyok tisztában, remélem ezt elnézitek nekem! Ha lehet valaki segítsen már ebben nekem! Előre is köszönöm! Zoli
Sziasztok!
Megint ÉN! Sikerült megirnom a 18F4550 et! Letöltöttem az új winpic programot! Egyből megtudtam írni! Ezt azért írom mert gondolom másoknak is okozott ez egy kis fejfájást! Ezzel tudtam Én kiküszöbölni az íróból való kivezetékezést! Próbáljátok Ti is ki! Remélem meglessz a siker! Zoli
Ha elárulod, milyen adaptert keresel, akkor lehet, hogy tudunk segíteni.
Az ICD2 céláramkörön belüli programoz, így nem kell hozzá semmilyen adapter (már ha azt érted adapter alatt, amit én). Persze égethető vele úgy is, mint a foglalatos égetőkkel, de nem sok értelme van.
"Céláramkörön belül programoz" Ez gondolom azt jelenti, h a pic már benne van a köré fejlesztett kapcsolásban a nyákon.
Ekkor kell a nyákra tervezni plusz kimeneteket a pic megfelelő lábaihoz? Mert ez macerásabb, mint egy foglalatot hozzá biggyeszteni az icd2-höz, és ha kész a progizás, csak utánna véglegesíteni a kapcsolásban a picet. (Hacsak nem profi tömeggyártásban nyomja az ember ) Legalábbis én most ott tartok, hogy ilyen foglalatos kis panelt akarok készíteni az icd2-mhöz, de nem találtam még eddig sehol ilyen "általános lábkiosztásokat". Pls Help!
Nem muszály plusz kimeneteket tervezni. Ha DIL tokos chipekkel fejlesztesz, akkor készíthetsz olyant, hogy profi foglalatokra ráforrasztod a vezetékeket, arra a néhány lábra, és a programozás idejére a két foglalatot egymásba téve, és a felsőbe téve a picet tudsz fejleszteni. Ekkor a céláramkör tervezésénél csak annyit kell megoldani, hogy a programozáshoz használt lábak kimenetként legyenek használva, valamint a cmos kapcsolós icd2 kell.
Idézet: És az nem macerás, hogy minden egyes próbához kiveszem a chipet a céláramkörből, beteszem az égetőbe, majd vissza? Már neis haragudj, de ekkora baromságot már rég hallottam! Az ICD2 fejlesztői programozó, nem gyártási, meg smd-nél nemis használható a kiteszem-beteszem.„Mert ez macerásabb, mint egy foglalatot hozzá biggyeszteni az icd2-höz, és ha kész a progizás, csak utánna véglegesíteni a kapcsolásban a picet.” Lábkiosztást találsz az adatlapokban, abból állítsd össze.
Sorry, magyarázatom:
Én elektronikai cégnél smd javítok, és ott kell a külön csati a felprogizáshoz, de én vmiért ugy gondoltam, hogy ha csinálok egy fullos ák-t. (hagyományos alkatrészekből, otthoni maratással) akkor fixre beforrasztom a picet (pl hőmérő, mivel ott további progizás nem lesz rajta), és nem foglalattal teszem bele. DE: ha, ahogy te mondod, hogy egy foglalat a nyákban, egy foglalat a kábelekkel az icd2-höz, és ebben a pic, akkor az megint 1 kiveszem, a pict, 2 beteszem a foglalatot, 3 beteszem a pict, 4 progizok, majd vissza az egész. azaz 7 lépés. Ellenben a " icd2 foglalatba be, progi, foglalatból ki, ák.ba be"(4) lépéseivel Vagy tévedek? Egyébként a te általad összeállított, MPI által ujjátervezett (tőle vettem a nyákot) icd2-m van, ma lett kész, elsőre működik, bár még progizáshoz nem jutottam, mert már nincs ic foglalatom... De köszönet neked is! Szerk.: De abban igazad van, hogy ha a hőmérő nem megy elsőre, akkor a te taktikáddal macera nélkül lehet vele még próbálkozni akár ezerszer is!
Áhh, Te vagy a mester, átgondoltam, és igazad van!
Csak más irányból közelítettük meg a dolgot, te tapasztalatból írtad, és gondolom, hogy te ugy indulnál el, hogy kész ák, és bele a pic, és akár lépésenként felállítani a programot. Én meg ugy gondoltam hogy kész a tökéletes program, és beleteszem az ák.-ba és működik is, max ha havonta egyszer akarok változtatni rajta, akkor kiveszem belőle... Megértettem, és köszönöm az okítást... Weboldalad mikorra várható, hogy elérhető lesz? Bocs, de ez a felismerésem megért egy uj hozzászólást!
Idézet: „DE: ha, ahogy te mondod, hogy egy foglalat a nyákban, egy foglalat a kábelekkel az icd2-höz, és ebben a pic, akkor az megint 1 kiveszem, a pict, 2 beteszem a foglalatot, 3 beteszem a pict, 4 progizok, majd vissza az egész. azaz 7 lépés. Ellenben a " icd2 foglalatba be, progi, foglalatból ki, ák.ba be"(4) lépéseivel Vagy tévedek?” Igen, tévedésben vagy, már ami a 7 lépes kíszámítását illeti. Azt a foglalatos eszközt, amit potyo írt hivatalosan a Microchip panelen Header board-nak nevezi és forgalmazza (Leírás a Microchip-nél ), de nyák nélkül is elkészíthető. A fejlesztéshez a PIC-et egyszer teszed bele és ezt az egészet a céláramkörbe, aztán debug és programozás ahányszor kell, de ehhez nem veszed ki, mert az ICD2-vel mindkettőt meg tudod csinálni. Ez akkor jó, ha nem akarsz csatlakozókat a céláramkörbe. (Szerintem egyébként meg, ha van hely nem nagy dolog egy 5-ös tüskesort betervezni az áramkörbe és az IC-khez pedig mindig foglalatot használni, de ez persze egyéni ízlés... meg talán, tapsztalat.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |