Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   176 / 489
(#) zolee1209 hozzászólása Okt 11, 2010 /
 
Sziasztok propeller guruk!
Egy kérdésem lenne hozzátok a forgótrafóval kapcsolatosan. Megoldható ezzel az elrendezéssel, hogy a forgórészen 5V mellett 5A-t kivegyek? :hide: Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
(#) edison14 válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szerintem ahhoz elég durva tekercselés kellene. Minek neked a forgórészen 5A? Talán forgó labortápot tervezel?
(#) zolee1209 válasza edison14 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Nézd meg a Ki, mit építettben belinkelt videómat! A LED-ek áramfelvétele: 16x3x80mA, ami 3840mA! És még nem is csúcson járnak a LED-ek... Meg azért legyen tartalék is...
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szia!
Ha lesz ilyen nagyfrekis meghajtó áramköri felépítés, akkor az is lehet, hogy valamilyen kapacitiv taggal le kell majd hangolni a rezgőköröket a rezonancia hullámhosszára....
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Majd előbányászom a valós kétidejű szkópomat talán most lesz mire használni
(#) zamatőr válasza janocsi hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Üdv.
Nagyon tetszik az smd-s panel . Mi a gyerekkel hagyományos alkatrészekből csináltuk légmagos tekerccsel és nagyon nagy a szélzaj már 1500 fordulaton is .Publikus -e ez a projekt amit csináltál ? Kapcsolási rajzok ,hex-ek infók, -Paneltervezést megoldjuk hogy legyen benne hazai is, bár ahogy a képen látom nem lesz olyan "gyári"
Köszi.
Bocsi hogy zavartalak.
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Szia!
Úgy néz ki, ha nagyfrekisen sikerülne megoldani ezekkel a spirális tekercsekkel a meghajtást, a moduláció is tökéletesebben működne azon az átvitelen. (A forgó spirál fölött egy árnyékolást ki lehetne alakítani, pl. a felső takarólemez fémből is készülhetne, és máris megszüntetné az óra zavarását). Most fogom majd kipróbálni a ferritmagos néhány menetes tekercseimet nagyobb frekvencián járatni, (azok is elviselnének néhány KHz-től, 4-5Mhz-es frekvenciát). A meghajtás módját még csak elviekben kellene tisztázni, aztán jöhetnének a kísérletek is. Először egy egyszerű nf. szinusz oszcillátort kellene egy végfokhoz illeszteni, és kicsatolni az álló spirálra, majd megvizsgálni milyen teljesítmény vehető ki a fölötte lévő tekercsről, ha össze vannak hangolva.
(#) janocsi válasza zamatőr hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Szia!
Igen, publikus. Eddig már legalább négyen építettük meg, Patexati NYÁK-tervei alapján, (az övé volt az első). A programot Hp41C feljesztette ki hozzá. Mindegyik tökéletes működő példány lett. A topikban megtalálható minden ehhez készült terv, kapcsolási rajz, és egyéb hozzávalók is. ("Gyári nyák ügyben H2opok fórumtársunkat kersed majd meg, talán tud még készíteni belőle cserébe valamiért...)
(#) janocsi válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Szia Lajos!
Talán meg is van azállományod két lapra. Annyiban változott a kódok kiosztás, hogy még raktam be hiányzó parancsokat az üres helyekre, A *.LAY-ben be is írtam).
(#) lajos1969 válasza janocsi hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Szia!
Kipróbáltam a hexet majdnem jó
Mellékelem a lay-t ráirtam a problémát.
Ha még ezt meg tudnád oldani nagyon jó lenne.
Köszönöm!
(#) janocsi válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Szia Lajos!
Megvan a javítása a lapok kiosztásának.
(#) slogan hozzászólása Okt 12, 2010 /
 
Sziasztok !

Nem reklám (csak kicsit)
*** Kérésre, moderálva.
Üdv : István
(#) Hp41C válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Sziasztok!

Ha az általam módosított, "lapozós" távirányítót használja valaki és az alkalmazott kontrollernek van adat EEProm memóriája, adódik egy egyszerűbb módszer a parancsok átkódolására:
- A távirányító fordítható úgy is, hogy a gombok kódjával megcímezze az adat EEPRrom -ját, és az onnan kiolvasott kódot küldje el infrán. Ha valamelyik lapon egy gombhoz nem kívánunk parancsot rendelni, a kódját az EEProm-ban állítsuk 0x80 -ra. Ha ezt a módszert követjük, elegendő a távirányító adat EEProm memóriáját újraprogramozni.
- Ha több eszközt is szeretnénk egy távirányítóval kezelni, célszerű az azonos hatású parancsokhoz azonos kódot fordítani a programokban.
(#) slogan válasza slogan hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Hehe
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Sziasztok!
Végre elkészült az SMD f886 propeller végleges formája fali kivitelben. Néhány kép a működésról.
(#) sooty válasza janocsi hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Ez Nagyon jól néz ki ! Gratulálok!!! ( Nekem csak a szegényember propellere jutott )
(#) janocsi válasza sooty hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Szia!
Egyáltalán nem rossz az a "szegényember propellere", és igazán nagyszerű kivitelezése az óra és az egyre fontosabb ventillátor ötvözésének.
- Időközben rájöttem egy kicsit "idegesítő" mocorgás hibájának kiküszöbölésére. Ez esetben nem kell mást tennünk, mit a "pici" index mágnest ”fejjel lefelé” beforgatni, és kész is a hibajelenség megszüntetése. Egy kis videó a helyes megoldás után. (Ezután meg sem moccan a kép.)
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Szia! Gratulálok! Ha van erősebb kb 1cm-es átmérővel rendelkező kör alakú mágnesed az az igazán tuti! Mióta ezt az órát megépítettem nem volt bajom az index-el!
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Szia!
Megint át kellett tanulmányoznom a Hall IC bipoláris (PC ventiből), működésének módját. Ha az egyik, pl. ”É” pólus fölött halad el a szenzor, nyitva marad a következő fordulatig, vagyis addig, amíg a mágnest ismét el nem éri a Hall elem. Ez a ”rossz” beállítás a hosszú ideje miatt, amit csak szkóppal tudnánk mérni, de forog közben az a propeller… A másik eset, és ez lesz a jó, amikor a Hall eléri a mágnest, már előtte átkapcsol. és vissza is, amikor elhaladt felette. Talán jobb lenne itt alkalmazni olyan Hall szenzort, amely unipoláris, az csak addig van bekapcsolva, amíg a mágneses térben tartózkodik a szenzor, és ad egy rövid kapcsoló impulzust.
(#) H2opok válasza janocsi hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
És itt az enyém is.Kész lett!! Köszi minden segítséget!
(#) janocsi válasza H2opok hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Szia!
Nagyon profi lett, de ezt "titokban" el is vártuk Tőled.
Gratula!
(#) H2opok válasza janocsi hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Erről a verzióról, elmondható, hogy csak 10db van a világon.
(#) patexati válasza H2opok hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Szia! Örülök,hogy minden sikerült!
(#) Hp41C válasza H2opok hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Szia!

Nagyon jók lettek az órátok!
Nincs is 10 darab, az enyém még nincs kész....
(#) janocsi válasza H2opok hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Szia!
Most látom, a Tiednek rubin "tengelye" van.
(#) H2opok válasza patexati hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Várom a következő verziót.
(#) sooty válasza janocsi hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Bocs az a ventillátor csak marháskodás volt. Az akkor tudja kiírni az időt, ha előtte bepötyögöd. Viszont 3 csúszóérintkezőn keresztül átviszi a 3 gombos vezérlést és a tápot. Maga a propeller elektronika pedig abban a 1,5 centis kupakban van. Azt hittem tudok majd belőle valamit csinálni, de miután szétszedtem rájöttem, hogy esélytelen, Azt a mini ledsort viszont lehet hogy mégis felfogom használni majd a wand óra egyik változatához, vagy mini propellerhez. Képzeld el milyen kicsi súlyú wand kart lehet vele csinálni.
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 14, 2010 /
 
Nekem 2 darab működik azt is számoljátok
(#) janocsi válasza sooty hozzászólására (») Okt 14, 2010 /
 
Szia!
Ügyes kis eszköz az mindettől függetlenül, amilyeneket látni lehet a neten is néhány helyen.
Még egy SMD f886 propellert kell építenem, mert ez annyira megtetszett itt a családnak, hogy nem is hagynak békén addig. Ahogy felraktam a "bemutató" falamra, máris nagy érdeklődést váltott ki. Különösen az analóg működés lehetőségeivel keltett fel komoly érdeklődést, így biztosan nem úszom meg az újraépítést. Hp41C igazán komoly munkát végzett ezekkel a speciális kijelzések megvalósításával. Egy kép amikor a propeller szinte áll, és egy kis videó az analóg óra néhány beállításáról.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Okt 15, 2010 /
 
Szia! Ha lesz időm rá valamikor tervezek még pár ilyen kijelzőnek való képet. Ha van ötleted írd meg! Van egy sablon lay-ban visszafelé valahol azon kirajzolja az ember azt behelyettesíti a mellette lévő táblázatba a file "súlyát" azt mehet bele az asm-be.
Következő: »»   176 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem