Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Sziasztok propeller guruk!
Egy kérdésem lenne hozzátok a forgótrafóval kapcsolatosan. Megoldható ezzel az elrendezéssel, hogy a forgórészen 5V mellett 5A-t kivegyek? :hide: Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Szerintem ahhoz elég durva tekercselés kellene. Minek neked a forgórészen 5A? Talán forgó labortápot tervezel?
Nézd meg a Ki, mit építettben belinkelt videómat! A LED-ek áramfelvétele: 16x3x80mA, ami 3840mA! És még nem is csúcson járnak a LED-ek... Meg azért legyen tartalék is...
Szia!
Ha lesz ilyen nagyfrekis meghajtó áramköri felépítés, akkor az is lehet, hogy valamilyen kapacitiv taggal le kell majd hangolni a rezgőköröket a rezonancia hullámhosszára....
Majd előbányászom a valós kétidejű szkópomat talán most lesz mire használni
Üdv.
Nagyon tetszik az smd-s panel . Mi a gyerekkel hagyományos alkatrészekből csináltuk légmagos tekerccsel és nagyon nagy a szélzaj már 1500 fordulaton is .Publikus -e ez a projekt amit csináltál ? Kapcsolási rajzok ,hex-ek infók, -Paneltervezést megoldjuk hogy legyen benne hazai is, bár ahogy a képen látom nem lesz olyan "gyári" Köszi. Bocsi hogy zavartalak.
Szia!
Úgy néz ki, ha nagyfrekisen sikerülne megoldani ezekkel a spirális tekercsekkel a meghajtást, a moduláció is tökéletesebben működne azon az átvitelen. (A forgó spirál fölött egy árnyékolást ki lehetne alakítani, pl. a felső takarólemez fémből is készülhetne, és máris megszüntetné az óra zavarását). Most fogom majd kipróbálni a ferritmagos néhány menetes tekercseimet nagyobb frekvencián járatni, (azok is elviselnének néhány KHz-től, 4-5Mhz-es frekvenciát). A meghajtás módját még csak elviekben kellene tisztázni, aztán jöhetnének a kísérletek is. Először egy egyszerű nf. szinusz oszcillátort kellene egy végfokhoz illeszteni, és kicsatolni az álló spirálra, majd megvizsgálni milyen teljesítmény vehető ki a fölötte lévő tekercsről, ha össze vannak hangolva.
Szia!
Igen, publikus. Eddig már legalább négyen építettük meg, Patexati NYÁK-tervei alapján, (az övé volt az első). A programot Hp41C feljesztette ki hozzá. Mindegyik tökéletes működő példány lett. A topikban megtalálható minden ehhez készült terv, kapcsolási rajz, és egyéb hozzávalók is. ("Gyári nyák ügyben H2opok fórumtársunkat kersed majd meg, talán tud még készíteni belőle cserébe valamiért...)
Szia Lajos!
Talán meg is van azállományod két lapra. Annyiban változott a kódok kiosztás, hogy még raktam be hiányzó parancsokat az üres helyekre, A *.LAY-ben be is írtam).
Szia!
Kipróbáltam a hexet majdnem jó Mellékelem a lay-t ráirtam a problémát. Ha még ezt meg tudnád oldani nagyon jó lenne. Köszönöm!
Szia Lajos!
Megvan a javítása a lapok kiosztásának.
Sziasztok !
Nem reklám (csak kicsit) *** Kérésre, moderálva. Üdv : István
Sziasztok!
Ha az általam módosított, "lapozós" távirányítót használja valaki és az alkalmazott kontrollernek van adat EEProm memóriája, adódik egy egyszerűbb módszer a parancsok átkódolására: - A távirányító fordítható úgy is, hogy a gombok kódjával megcímezze az adat EEPRrom -ját, és az onnan kiolvasott kódot küldje el infrán. Ha valamelyik lapon egy gombhoz nem kívánunk parancsot rendelni, a kódját az EEProm-ban állítsuk 0x80 -ra. Ha ezt a módszert követjük, elegendő a távirányító adat EEProm memóriáját újraprogramozni. - Ha több eszközt is szeretnénk egy távirányítóval kezelni, célszerű az azonos hatású parancsokhoz azonos kódot fordítani a programokban.
Sziasztok!
Végre elkészült az SMD f886 propeller végleges formája fali kivitelben. Néhány kép a működésról.
Ez Nagyon jól néz ki ! Gratulálok!!! ( Nekem csak a szegényember propellere jutott )
Szia!
Egyáltalán nem rossz az a "szegényember propellere", és igazán nagyszerű kivitelezése az óra és az egyre fontosabb ventillátor ötvözésének. - Időközben rájöttem egy kicsit "idegesítő" mocorgás hibájának kiküszöbölésére. Ez esetben nem kell mást tennünk, mit a "pici" index mágnest ”fejjel lefelé” beforgatni, és kész is a hibajelenség megszüntetése. Egy kis videó a helyes megoldás után. (Ezután meg sem moccan a kép.)
Szia! Gratulálok! Ha van erősebb kb 1cm-es átmérővel rendelkező kör alakú mágnesed az az igazán tuti! Mióta ezt az órát megépítettem nem volt bajom az index-el!
Szia!
Megint át kellett tanulmányoznom a Hall IC bipoláris (PC ventiből), működésének módját. Ha az egyik, pl. ”É” pólus fölött halad el a szenzor, nyitva marad a következő fordulatig, vagyis addig, amíg a mágnest ismét el nem éri a Hall elem. Ez a ”rossz” beállítás a hosszú ideje miatt, amit csak szkóppal tudnánk mérni, de forog közben az a propeller… A másik eset, és ez lesz a jó, amikor a Hall eléri a mágnest, már előtte átkapcsol. és vissza is, amikor elhaladt felette. Talán jobb lenne itt alkalmazni olyan Hall szenzort, amely unipoláris, az csak addig van bekapcsolva, amíg a mágneses térben tartózkodik a szenzor, és ad egy rövid kapcsoló impulzust.
És itt az enyém is.Kész lett!! Köszi minden segítséget!
Szia!
Nagyon profi lett, de ezt "titokban" el is vártuk Tőled. Gratula!
Erről a verzióról, elmondható, hogy csak 10db van a világon.
Szia!
Nagyon jók lettek az órátok! Nincs is 10 darab, az enyém még nincs kész....
Szia!
Most látom, a Tiednek rubin "tengelye" van.
Bocs az a ventillátor csak marháskodás volt. Az akkor tudja kiírni az időt, ha előtte bepötyögöd. Viszont 3 csúszóérintkezőn keresztül átviszi a 3 gombos vezérlést és a tápot. Maga a propeller elektronika pedig abban a 1,5 centis kupakban van. Azt hittem tudok majd belőle valamit csinálni, de miután szétszedtem rájöttem, hogy esélytelen, Azt a mini ledsort viszont lehet hogy mégis felfogom használni majd a wand óra egyik változatához, vagy mini propellerhez. Képzeld el milyen kicsi súlyú wand kart lehet vele csinálni.
Nekem 2 darab működik azt is számoljátok
Szia!
Ügyes kis eszköz az mindettől függetlenül, amilyeneket látni lehet a neten is néhány helyen. Még egy SMD f886 propellert kell építenem, mert ez annyira megtetszett itt a családnak, hogy nem is hagynak békén addig. Ahogy felraktam a "bemutató" falamra, máris nagy érdeklődést váltott ki. Különösen az analóg működés lehetőségeivel keltett fel komoly érdeklődést, így biztosan nem úszom meg az újraépítést. Hp41C igazán komoly munkát végzett ezekkel a speciális kijelzések megvalósításával. Egy kép amikor a propeller szinte áll, és egy kis videó az analóg óra néhány beállításáról.
Szia! Ha lesz időm rá valamikor tervezek még pár ilyen kijelzőnek való képet. Ha van ötleted írd meg! Van egy sablon lay-ban visszafelé valahol azon kirajzolja az ember azt behelyettesíti a mellette lévő táblázatba a file "súlyát" azt mehet bele az asm-be.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |