Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv.Mindenkinek.
A segitségeteket szeretném kérni.Van egy Technic CTV-2001 R tipusu TV-m, amely megállás nélkül a TV csatornákat keresi. Amikor megtalálta megáll 5 mp-re, aztán tovább keres és igy tovább. Nem lehet megállitani, lementeni,csak megállás nélkül keres. Ha lenne valami ötletetek, hogy mi lehet a baja, vagy egy kapcsrajza valakinek azt nagyon megköszönném. Előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
Van egy beko-NR TVB 3090-es tipusu televizióm amelynek 2-db av csatlakozója van de sajnos az eggyik sem müködik,ha csatlakoztatok valamit csak zavaró sötét csikok látszódnak a képernyőn,találkozott e már valaki ilyen hibával,mi lehet a baj.
Vízszintesen vagy függőlegesen van az a 7 cm.És milyen típusú a TV?Gyártó,típusszám,esetleg sasszé szám.
István
Üdv! Igen csatornaváltós, a felsorolt típusok nem biztos megegyeznek vele, most küldött egy kedves
fórum tag egy linket ahol elérhető a kapcsolási rajz. Köszönöm szíves segítségedet.
Szia!
Orilux rajz: Get Manual
Szia!
Ezt a linket kaptam meg pár perccel ezelőtt. Mégegyszer köszönöm a te segítségedet is
Hello köszi a reagálást
vízszintes sáv van a típusszámát nem igazén tudom mert nincs mega papír a hátulján Graetz márkájú de ez tudom nem segít valószínű a függőleges eltérítéssel van gond. A kondik épnek látszanak cserélgettem ki egy párat , de semmi változás ötletedet , tanácsodat fogadom A sasszé szám hol található?
Kis kék kondit szakadásnak mérem. Értéket nem látok rajta, mekkorának kell lennie?
egy rajz a géphez.A pozíciószáma C170 vagy C171.Nem emlékszem sajnos pontosan,hogy melyik volt az.De gyanús,hogy a trafó mellett lévő lapos.A linken megtalálod a rajzát a TV-nek.
István
Ha Graetz gyártmány akkor ez egy ITT Nokia belsővel szerelt gép.Ha kicsi a képméret,akkor lehet hogy elég széthúzni a függőleges potival. Van benne egy 20onharminc lábú IC,ebből jönnek ki mindenféle vezérlőjelek,mellett lenni kell pár potméternek,és rá van szitázva mind mellé egy kis piktogram.Az utal rá,hogy mit állít.Óvatosa tekerd meg azt amelyik mellett a képméret szerű van.Jegyezd meg hol állt! Ha tudsz,akkor tölts fel ide egy fotót a panelről,és írd le a sorkimenőn található számot.
István
Idézet: Sikerült végre beszereznem a darlingtont. A többi tápfesz-elkó renden van, megy a TV. „Ha igazán jót akarunk, akkor összefordítunk két 100uF, 63V-os elkót, és ezt tesszük a 10 mikrós helyébe. De egy 47 ľF-os 63V-os is sokáig elél abban a pozícióban.” A két 100µF/63V-os kondit nehezen lehetett volna beapplikálni, ezért 1db 100µF/63V-ost tettem oda. Köszi még egyszer a segítséget!
Szívesen!
Sziasztok!
Van egy Sony KV-X2551D típusú tv-m. Az a problémám, hogy bekapcsolt állapotban mindig ott virít a képernyő jobb oldalán a zöld OSD felirat, hogy SONY és alatta a csatorna száma, és nem akar onnan eltünni. Sajna eredeti táv nincs meg hozzá, így nemtudom van e erre esetleg valami gomb, bár kétlem. Mitől lehet ez? Esetleg lehet hogy valami memória hiba?
Szia!
Az INFO vagy OSD gombot tartsd nyomva. Persze csak ha van olyan rajta.
Megvan a tv pontos típusa. Orion NR T 2835STX-S. A paneljére Grundig XDK190-06. Vettem bele D2586-os tranzisztort, most ismét elindul a tv, de a kép még mindig párna-torzított. Mit nézzek meg? Mi lehet a hiba?
A szürke mezőkben lévő alkatrészeket ellenőrizd. FET, csatoló-fóliakondi, nagyobbacska ellenállások. A kondenzátorokat kapacitásméréssel ellenőrizd, mert szeretnek megszakadni.
Bemenem a tv servíz menüjébe, gondoltah hátha ki tudom toli a képet, de rányomtam a gyári beállításokra, és most elment minden.. Nem tudja valaki mik az alapbeállítások?
A szervízmenüben egyet nem szabad: rányomni a gyári beállításokra. Ha így most nincs képed, akkor EEPROM-cserét lehet csinálni. Talán egy üressel elindul. Ha nem akkor fel kell tölteni a típusnak (nem sasszinak) megfelelő tartalommal.
Ez kísértetiesen hasonlít az én általam javítandó grundig
TV-hez. Ugyan ez a gondom vele, be van esve a két széle. Gondolom itt is van egy panel amin az eprom, memória stb van. Nálam ebből nem jön ki meghajtás és ezért van ez a gond. Két 64 lábú smd ic van rajta, és rajz sincs róla. Nem tudom mihez lehet így kezdeni. Nálad is a 12 ponton kellene lenni meghajtásnak. Nem tudom mekkora, mert a mérőpontok adatai is hiányoznak, de biztos, hogy jelentős , határozott jelet kellene mérni.
Sziasztok!
Van VCVdigital tv.A tápban elment egy tranyó kicseréltem a készenléti jel megjött.A tv viszont nem indul.Sorvégtranyó jó, tápfeszek meg vannak kivétel 8V-os rész amit a tda9351 vezérel. merre keresgéljek tovább.Lehet sortrafós?
Szia!
Rajzod van? Melyik tranyó "ment el"? Pontosabb típusszámot kellene tudnunk erről a tévéről.
2sa1015 ment el.Egyébként 95% azonos a kapcsi rajz hyundai tévével.32 centis kis tévé.
De mi a típusszáma? Hyundai micsodával azonos?
VCT-1440 Vox Digital a márka. A Hyundai pedig HE-TC2970F.
Újra van kép a tv-n. Csak catornát kellett váltanom . 1-2 dolgon kellett csak állítanom a menüben..
Most már csak a torzítást kellene megoldanom. Vlamki tipp valamelyik alkatrészre? Nincs kapacitásmérőm.. Anélkül nem igazán tudok elindulni.
Szia! Köszönöm, de megtaláltam, bele is mentem a menüébe, de nem reagált semmire. Most vagy nem jó vagy én nem tudtam állítani, de a táblázat alapján próbáltam egy csomó lehetőséget, de semmi nem változott.
A sortápfeszültség is jó? Rajz: Get Manual
El is mented a beállításokat? Ha szervi baja van, akkor természetes, hogy nem reagál a változtatásokra. A rajzban benne vannak az oszcillogrammok is.
Nézd meg a meghajtást amit írtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |