Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » B5 és B8 végerősítő
 
Témaindító: banyaiakos, idő: Máj 31, 2008
Lapozás: OK   29 / 62
(#) rolitechno válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Az a pech ed hogy jó ízlésem van az ilyenekhez és a DOZ odat + 2 csöves gépedet kivéve a te érdekedbe nem osztályoznám egyik alkotásodat sem ( konstrukció terén ). A kivételekhez viszont "őszintén" gratulálok .
(#) fleto4 hozzászólása Okt 17, 2010 /
 
Én kérdeztem KD-tól, hogy érdemes e megépíteni. Azt mondta, hogy némelyik utánépítésnek borzalmas volt a hangja az övéhez képest. Álloítólag nagyon kényes a megépítésre. A bemenetre TOS BC546, meg PHI BC556 felemás tranzisztorokat ajánlották nekem. Még a tápra mondták, hogy nagyon beleszól a minőségébe, meg a két 220µF elkó. Ezekről annyit tudok, hogy Yageo 220µF 10V 85C olcsó típus. Elna, sanyó meg minőségibb elkokat nem ajánlották bele, vagy csak próbálgatva, hangzásra.
(#) CIROKL válasza rolitechno hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Idézet:
„z a pech ed hogy jó ízlésem van az ilyenekhez és a DOZ odat + 2 csöves gépedet kivéve a te érdekedbe nem osztályoznám egyik alkotásodat sem ( konstrukció terén ). A kivételekhez viszont "őszintén" gratulálok .”

Még az a szerencse hogy nem neked kell az én gépeimet osztályozni , izlések és pofonok tudod neked a sajátod nekem az enyém , ennyi csupán csak

Ezek után a nagyot mondó szavak után már már alig várom hogy bemutasd a remekműved , hoppá mit mondtam no majd meglássuk .
A külsőség meg az csak kül csin semmi más nem azt nézem mi a külső az nálam semmit nem mutat annál inkább az hogy mi van benne ?
Itt ebben az esetben meg nincs miről beszélni , ez is egy erősítő a sok közül , neked lehet veri a szintet de attól még messzi van ami nekem is bejön a jó izlésről nem beszélve ! [OFF]
(#) fleto4 válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Szerintem hasonlítsátok össze a gépeiteket és győzzön a jobb. Kár ezen összeveszni.

Ha a B5 jön ki győztesen, akkor olyat építek, ha nem, akkor azt, ami jobb volt nála. :yes: De több hangfalon kéne őket összemérni, mert az csak egy dolog, hogy egy amp barátságban van egy hangsugárzóval és azon jó egy másikon meg megdöglik a hangja. Lehet, hogy mindketten csak egy saját rendszeretekbe passzoló vasat találtatok, aztán azt hiszitek, hogy az a legeslegjobb a világon.
(#) rolitechno válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
A külcsínyről annyit hogy hozzátartozik az erősítőhöz. De ... ha nem is a színét az anyagát és a retro vagy modern stílusokat nézzük is azért ne nézzen már ki úgy mint egy kenyérsütő >itt a funkcionálhatóságra is gondolok tudod megnéztem rengeteg képet ( belülről ) milliós erősítőkről és az egészet összegezve rendeztem el az alkatrészeket (benne) kívül meg majd amit a pénztálcám enged mert nem akarom hoyg többe kerüljön a leves mint a hús mert ugye az a lényeg mi van ( belül ) meghát mi lenne benne ? biztos nem csapágy meg gardán
(#) CIROKL válasza fleto4 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
[/OFF]Bocs de semmi gondom a B5 -el annál inkább az ajnározásával van , ez is egy erősítő meg létezik számtalan más ettől még jobb vagy rosszabb hangú erősítő .
Ha gondosan olvasol akkor véled felfedezni hogy nem én hasonlítok itt semmit , bár megtehetném de nem az én posztom , csupán csak válaszoltam egy felvetődött témára ami engem érint .
A B5 -öt meg már össze vetettük több esetben sok más egyéb erősítővel is , erre azt mondom nekem nem az esetem / de ez legyen az én személyes véleményem / Nekem erőszakos a hangképe drasztikusan nem tetszik és e[OFF]
Ezek után már nincs miről itt irnom ezzel be is fejezem eme eszme futtatást !
(#) fleto4 válasza rolitechno hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Az audiodiy nevű forumon olvastam ilyen b5 konstrukciós összehasonlításről. Három b5 volt összehasonlítva. Azt írták,hogy egészen más volt mind a háromnak a hangja. Volt egy nagyon jó hangú egy nagyon rosz, meg egy harmadik, amiről nem sokat írtak.
Ez a rákfenéje a dolognak. Én utánkókányolt hiragáknál halottam ilyen sokkos eltéréseket, mikor egymás után meg lettek hallgatva egy baráti audiós szeánszon. Elvileg hiraga volt mindegyik, de teljesen más volt a hangjuk minőségileg is jellegre is. QUAD 405-öknél ugyanez előfordul. Ahány utánépítés annyi hag. Ráadásul voltak jól sikerültek, amik a gyári quadnál is szebb hangúak lettek.
(#) CIROKL válasza rolitechno hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Drága Roli addig még nem mutatsz akár mit is a művedről addig itt semmit nem produkáltál ezt vésd a fejedbe !
A külcsin csak szemfényvesztés ezt te is tudod nem kéne itt a milkás erősítőket példának felhozni , ennek itt nincs helye ez a fórum nem a te fórumod ezért ezzel a példákkal nem jó helyre irsz !
A kenyérpiritó meg aztán kell főleg a hideg téli estéken , mondtam neked csak a saját dolgoddal foglalkozz ha nem tetszik a más munkája azt légyszives tarts magadban és gondolkozz mielőtt le irsz valamit , ezt nem csak te és én olvassuk ezért a jövőben jó lenne ha nem minősítenél én sem teszem mert nincs produktum amit betudná mutatni és így a vita csak egyoldalú .
(#) fleto4 válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Egy jól sikerültet kéne meghallgatni. Lamalasé jól szólt az audiodiy-es talin. Mindent alázott hangra. Még 2A3 SE-t is lenyomta .

Hapróéról meg azt olvasom, hogy tda 7294 esnél is gyenguszabb.

Most akkor hogy is van ez?
(#) fleto4 válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Néztem a galériádat. Nekem nagyon tetszik a design.

A nyitott csupasz paneles kivitelek viszont nem veszélyesek kicsit?
(#) rolitechno válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Sajnálom Lacim hogy mindig félreértesz mert ezzel magadat is félrevezeted. Ha kicsit figyeltél volna ( a milliós erősítőket és a saját ötleteimet nézve csináltam ) >>> a külső még nincs kész tehát a (belső) lett tervezve és megépítve. Na és ne beszélj magad ellen hiszen a DOZ od azért nem semmi kívülről sem. Akkor minek vitatod a külső fontosságát? Ez a fórum a Te fórumod mivel te vagy az idősebb és te csináltál már vagy 100 erősítőt. Ja ha megsértettelek valamivel bocsáss meg tudom neked ez nem a stílusod
(#) rolitechno válasza fleto4 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Köszönöm, végre 1 értelmes hozzászólás ezt elhiszem én is tapasztaltam már habár túl sok egyforma erősítőt még nem hallottam. Csináltam egyszer egy quad 405 öt . Az egyik panel egy régi ROBSON ból lett kivéve a másik az teljesen új volt. A régit felújítottam ( kondik stb ) és mégis szebben szólt mint a teljesen új. Én nemtudom hogy hogyan szól egy másik B5 ös de azt tudom hogy jóval többet kaptam mint vártam. Majd ha készen lesz full ...teszek fel képeket róla . Az elrendezés és a sok ESR kondi a tápfesz, nameg a jó minőségű MKP 5 ös kondik lehetséges hogy befolyásolják a minőséget . És nembeszélve a nyugalmi áram beállításáról sem. Nekem 20 mv . Ezzel a végfok picit jobban melegszik de szebben szól. Torzítani egyszerűen nem akar és minden frekvencián dinamikus. Főleg a magason.
(#) CIROKL válasza fleto4 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Röviden nem , ha bővebben érdekel esetleg a dolog akkor más topikban beszélhetünk róla , itt már igy is sok az off!
(#) rolitechno válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Ne feledd ez nem A class és az AB k legjobbjai közé tartozik. Valóban nem annyira selymes, de azért én ezt a nagyszerű tervezést ami szinte minden szempontból az 1 ik legjobb high end AB osztály ... szóval nem fikáznám.
(#) CIROKL válasza rolitechno hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Nézd csak mit mutatok neked itt lehet erről vitázni :
Bővebben: Link
(#) rolitechno válasza fleto4 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Bocs hogy közbe szólok . Ez megint egy jó meglátás A hangfalaim valóban nem gyengék és valóban az a furcsa hogy ezzel az erősítővel szinte nem akar betorzítani . Mindvégig pontos és dinamikus , ha viszont torzít akkor finoman teszi ( ezzel a hangfallal ) Van ezen kívül egy pár SONY is azzal is jól szól persze terjedelemben és db. ben közel sincs a WIGO vs VISATON hoz. Sokkal erőteljesebben torzít még kis hangerőn is.
(#) lamalas válasza fleto4 hozzászólására (») Okt 18, 2010 / 1
 
A kulonbozo utanepitett B5 es B8 erositok hangjaban relative sok elteres tapasztalhato feltehetoen az atfogo negativ visszacsatolas hianya miatt. Igy erzekenyebb lesz a kapcsolas a beepitett alkatreszek (fokepp az aktiv elemek) eltero tulajdonsagaira.

Az hogy az en erositom adott helyen, adott idoben, adott hangsugarzokkal es hangforrasokkal "jobban" szolt mint mas erositok nem sokat mond. Eloszor is mit jelent az, hogy jobban? Miben hatarozza meg azt az ember, hogy jobban? Az, hogy pl. tobb mely es/vagy magas volt v. epp dinamikusabbnak es/vagy tisztabbnak tunt a hangja mint mas erositoke még nem feltetlen jelenti azt, hogy jobb. Mas helyen, mas hangsugarzoval, mas erositokkel osszehasonlitva lehet h. "rosszabbul" teljesitett volna. De ez is relativ. Egy-egy meghallgatasbol szerintem nem lehet vegso iteletet hozni, mar csak azert sem mert masok vagyunk, mas izlesunk van.

Van olyan rendszer amiben nagyon jol teljesit az en B5-os erositom masikban kevesbe. Egy masik erosito lehet hogy abban a rendszerben "sokkal jobb" amiben a B5 rosszabb. No akkor megis melyik a "jobb hangu" erosito? Nagyon nem egyszeru ez az osszehasonlitosdi az audio vilagaban mert oriasi a szubketiv tenyezo! Sajnos v. nem sajnos de a szubjetiv hangminoseg nem merheto egzaktul.
(#) rolitechno hozzászólása Nov 19, 2010 /
 
Sziasztok . B5 : ha a nyugalmi áramot 17 mv ról leveszem 15 re akkor a torzítás előbb jelentkezik elvileg ugye ?? mintha úgy hallanám. Viszont az biztos hogy az erősítő nem melegszik annyira ....
(#) lamalas válasza rolitechno hozzászólására (») Nov 19, 2010 / 1
 
A nyugalmi aram mertekegysege biztos nem lehet mV!!! Szoval az a feszultseg amit a nyugalmi aram ejt az emitterellenallasokon az lehet 17mV. Ha ezt csokkented 15mV-ra az nagyon keves valtozas, ebbol adodo torzitasvaltozast nem fogsz hallani, legalabbis nem olyan jellegut amire Te gondolsz (keresztezesi torzitas).
Az biztos, hogy ha csokkented a nyugalmi aramot akkor kisebb lesz a vegtranzisztorok nyugalmi disszipacioja is, de szerintem ez is elhanyagolhato merteku, ha 17mV-rol 15mV-ra csokkented a feszultseget.
(#) rolitechno válasza lamalas hozzászólására (») Nov 19, 2010 /
 
Köszi a választ...egyébként hallani a különbséget és érzékelhető is a tranzisztorok fűtésén . Igaz valóban minimálisan
(#) rolitechno hozzászólása Dec 3, 2010 /
 
Sziasztok. Tudna valaki segíteni abban hogy a B5 höz leírt hangszóróvédelemhez ajánlott légmentes , nemes gázzal töltött relét mutat...valami linkre vagy esetleg márkára és típusra gondoltam. A legjobb lenne ha kifejezetten audiofil célra gyártott cuccot tudna valaki. Köszi !
(#) petemazi válasza rolitechno hozzászólására (») Dec 3, 2010 /
 
Nem hiszem, hogy lenne audiofil célra gyártott relé. (ha igen, akkor földműves látáscsökkentés) Illetve én azt nagyáramú relének hívom.
(#) szamóca válasza petemazi hozzászólására (») Dec 3, 2010 /
 
A nemesgázos "drágaszág" szerepe az érintkező oxidáció meggátlásának egyik formája lenne. (Ugyanúgy ahogy az aranyat, ezüstöt is ötvözeteiket is többek közt ezért használják több, kevesebb sikerrel.) A hagyományos jelfogók árának a többszörösét kérik el ezekért. Audiófüleknek sok mindent eladtak már célspecifikusan nekik gyártva úgymond, természetesen horror összegekért. Példának okáért itt van egy wichman betét kifejezetten nekik gyártva.
Bővebben: Link De azért mert van rá kereslet......
(#) rolitechno válasza szamóca hozzászólására (») Dec 3, 2010 /
 
Nem semmi 200 Ft 1 db 1 W os ellenállásért és ez még csak a kisebb alkatrész...az a baj hogy hajlamos vagyok az ilyenekre és sajnos akaratom ellenére a drágább alkatrészt szeretném. Úgy érzem el kell kezdenem 1 építést ilyen cuccokkal. Egyébként jó kis oldal még nem láttam nem kellett volna megmutatnod de azért nagyon szépen köszi !
(#) rolitechno válasza szamóca hozzászólására (») Dec 3, 2010 /
 
Bocsika most látom hogy van 700 Ft ért is ami 3.65 $...nemrossz 1 W resistor
(#) szamóca válasza rolitechno hozzászólására (») Dec 3, 2010 /
 
Nem leszek gonosz, nem mutatok több ilyen oldalt.
(#) rolitechno hozzászólása Dec 3, 2010 /
 
Szerintetek is jobban szól olyan alkatrészekkel ugyanaz az építmény
(#) saraha válasza szamóca hozzászólására (») Dec 3, 2010 /
 
Te jó Isten! Ez komoly? Ennyi pénzért márt össze lehet ügyeskedni egy fél amp-ot.
(#) Alkotó válasza rolitechno hozzászólására (») Dec 3, 2010 /
 
Nehéz kérdés, sokat vitatkoztak már erről. Szerintem inkább az a jó erősítő, ami "normál" alkatrészekkel is tud jól szólni, ha rendesen meg van csinálva.
Közben rájöttem, a "spéci" alkatrészek biztosan nagyon jók, legalábbis az őket áruló cégeknek.
(#) hangszoros válasza rolitechno hozzászólására (») Dec 3, 2010 /
 
Azért kint se hülye mindenki, hogy szórja pénzét, ha nem kap érte valamit.
Az más kérdés, hogy melyik éri meg ?
Egy erősitő hangját döntően a beépitett alkatrészek döntik el normál körülmények között. A maradékba osztozik a megépités módja, és a kapcsolás
Annál a 700 forintos ellenálásnál lényegesen drágábbak vannak. 10 fontos 1Wattost például leutáltam, pedig sztárnak számit a világban. Nem is 1Wattos volt 0.6W most jut eszemben.
Van egy szint amikor a továbblépés nem megy másképp, csak ha az apró részletekre is nagyon figyelünk.
Következő: »»   29 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem