Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   59 / 583
(#) zoltan888 hozzászólása Okt 14, 2010 /
 
Teljesen mindegy mi micsoda csak azt szeretném tudni hogy mi lehet az oka hogy nem indul a mosógép.miért nem kapcsolható be!?köszi
(#) egriocsi hozzászólása Okt 16, 2010 /
 
Sziasztok!
Van egy AWE 8725-ös típusú mosógépem.
Kb egy hónapja szétégett az ajtó zár kacsolója. Beszereztem egy újat és a csere után a gép tökéletes volt amíg el nem értünk a centrifugáláshoz.A víz kiszivattyúzás után sajnos nem indul a centrifuga.Szeretnék a segítséged kérni mit kellene még rajta cserélni.[i]
(#) szalaizsolt0011 hozzászólása Okt 16, 2010 /
 
Sziasztok!
Samsung R843as mosógép egy bizonyos 2H hibaüzenetet jelenít meg a kijelzőn, és a vizet nem engedi le!
Kérlek titeket segítsetek!
Köszönöm
(#) zoz11 válasza szalaizsolt0011 hozzászólására (») Okt 16, 2010 /
 
Hello
Elvan dugulva szűrője, vagy a lefolyónál van valami.
De még az is lehet, hogy a szivattyúlapáthoz szorult valami, még esetleg szivattyú hiba is lehet.
Üdv: Zoltán
(#) polcsi73 válasza egriocsi hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Az én Whirlpool AWT 2284/800 tip. gépem szintén nem centrifugázik. Olvastam a fordulatszámszabályzó panel okozta hibákról, ami közt ez is szerepelt. Szerszámot ragadtam és kiszereltem a panelt. Szakadást nem találtam, de pontosan kimérni nem tudom. A visszaszerelés után azt tapasztaltam, hogy a gép centrizik, majd egy idő után megint semmi. Szerszám-kiszed-mozgat-működik. Ezért is kérem a segítségeteket, hogy ki tud szerezni működőképes panelt. Előre is köszönöm!
(#) tiggersoft válasza polcsi73 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Velem ugyan ezt csinálta a tacho generátor! Szoval nem biztos, hogy elektronika.
(#) vgyre válasza polcsi73 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Új panel helyett inkább egy nagyítót kell elővenni és tüzetesen átvizsgálni a programkapcsolót. Elsősorban a két kis relé kivezetéseit. Ahol repedés látszik átforrasztani.
Gyula
(#) rozsi hozzászólása Okt 17, 2010 /
 
Hello Mindenkinek!

Van egy Indesit WITL 125-ös mosógépünk, ami egyszer csak elkezdett NEM fűteni. Ezért a programok sem mennek végig, csak próbálkozik a fűtéssel. Ha hidegvizes programra állítjuk, rendesen végigmegy a program, ezért gondolom, hogy a fűtés hiánya miatt nem hajlandó továbblépni. A fűtőbetét jó, mert ha direkt áramot adok neki, akkor fűt rendesen.

Az elektronikát kiszerelve azt láttam, hogy az R20-as ellenállás, és környéke tiszta korom. Ha valaki ismeri ezt a típust, tudna segíteni, hogy mi lehet a baj, illetve javítható-e? Egy pár képet mellékelek, hátha segít.

Az elektronika részéhez nem értek, úgyhogy laikus számára is érthetően írjatok légyszi!

Köszönettel, Rozsi
(#) zoz11 válasza rozsi hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Hello
Az csak fekete fémpor amit a levegőből szed össze. Azt le kell róla takarítani.
A fűtőbetétnek a reléjét érdemes megnézni, az pedig a baloldali relé ami egyedül van, ennek a forrasztását, érintkezőit stb.
Ha nem értesz az elektronikához akkor meg tovább nem érdemes keresgélned.
Üdv: Zoltán
(#) imikee10 válasza rozsi hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
A port nitro higitóval kell lemosni. A nem fűtést az szerintem ennél nem a relé okozza mivel Omron általában ez nem szokott besülni vagy megszakadni. A Nais az annál inkább...
A hőérzékelőt kellene elsősorban megnézni. A fűtőszál környékén található vagy a fűtőszálban van benne egy patron amire 2 vezeték megy vagy a fűtőszál fölött egy klikszon formájú amire szintén 2 szálvezeték megy.
Általában kék színű a hőérzékelő vezetékje és elég vékony a fűtőszáléhoz. Le kell húzni a veztéket róla és ellenállást mérni rajta. Olyan 10-20 Kohm körül kell lennnie és melegítésre csökkennie.
Ha nem ez a gond akkor nagy valószínűséggel panel hiba.

Imi
(#) rozsi válasza imikee10 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Szerintem, nem érzékelő hiba, mert elindítottam egy programot, és egyáltalán nem megy áram a fűtőszálhoz. Ha viszont direktbe adok áramot neki, akkor szépen felfűt, és a program is végig megy rendesen. Ebből én arra következtetek, hogy az érzékelő működik. Cáfolj meg, ha nem így van. De azért megmérem majd az ellenállását.

Rozsi
(#) imikee10 válasza rozsi hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Akkor most megcáfollak mert nem jelenti azt amit írtál hidd el. Túl vagyok már pár 100 gépen.

Imi
(#) Mosógépes hozzászólása Okt 17, 2010 /
 
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy privileg sensation 75 tipusu mosógépem van, amelyik a főkapcsoló bekapcsolása után E90 hibakódot ír ki még a start gomb megnyomása előtt. Néhány próbálkozásnál életre kel a gép, lezár az ajtóretesz, elindul a vízfelvétel valamint a motor is reverzál az egyik irányba. Majd ezután jön az E90es hibakód.
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Okt 19, 2010 /
 
Sziasztok.Van egy whirlpool awt 2205 ös mosógép,ami nem öblit. A szerelö azt mondta,hogy a pumpával minden ok,az elektronikához nem ért.Valkinek valami ötlete ,hogy hol kezdjem?
(#) lukovicsek hozzászólása Okt 19, 2010 /
 
Üdv mindenkinek. Van valakinek egy Whirlpool 2288 pr.kapcsolója ami működik is?? Laci.
(#) zolika60 válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Okt 19, 2010 /
 
Már bocsánat de milyen szerelő az?
(#) zolika60 válasza Mosógépes hozzászólására (») Okt 19, 2010 /
 
Motor jó? Szénkefét nézted? Persze ez csak tipp. nem értek igazán hozzá.
(#) patexati hozzászólása Okt 19, 2010 /
 
Sziasztok! ma megadta magát a Whirlpool awt 2205 mosógépünk.. Egyszerűen nem ment .. Szétkaptam és ha belefújtam a nyomáskapcsolóba akkor ment a szivattyú,stb tehát adott életjelet magáról ezért feltételezem a mikrokontroller jó még bent.. Szétszedtem a programkapcsolót egy zárlatos diódát,egy zárlatos tranzisztort és egy szakadt átkötést találtam és eléggé pörkölt a nyák ezen környéke..Valaki találkozott ilyen hibával? Nem kapcsolja be a mágneszelepet nem kap vizet így el sem indul.. Esetleg rajz vagy fotó jó lenne ezen részről.. Nem okoz különösebb problémát a kiforrasztás van megfelelő smd állomásom csak érdekel más véleménye is mielőtt belevágok.. Csúnya ára van állítólag egy ilyen kapcsolónak ezért is erőltetem..
(#) imikee10 válasza patexati hozzászólására (») Okt 19, 2010 /
 
Szia!
Rajzot felejtsd el mert az nincs.
Kimondott ilyen hibával nem találkoztam, de ha kellenek az alkatrész típusok akkor keresek egy ugyan ilyen panelt és leírkálom őket.
Próbáld meg megtaknyolni mert az új tényleg horror.
Próbáld meg centrire állítani és tacho nélkül, ha felpörgeti és tovább kattot a programkapcsoló akkor valószínűleg tényleg jó a procija.
Sok siket hozzá.

Imi
(#) szepi003 válasza patexati hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Szia. A megégett rész a motor taho generátor jelfeldolgozó egysége valószínű,hogy vizet kapott a motor. Ha szerencséd van csak a tranzisztort a diódát és a kondit kell kicserélni,ja és a taho generátort.Ha ez sem segít akkor a proci is meghalt akkor quka.Sajnos ilyen megégett panel van nekem is egy dobozzal. sok sikert a javításhoz üdv szepi003
(#) Tanyasipeti válasza patexati hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Sajnos, a pumpa bekapcsolódása nem egyértelmű jele annak, hogy a proci él, mert gyakran úgy oldják meg a túltöltés megakadályozását (konkrétan whirlpoolnál több elektronikáról biztosan tudom), hogy a szintkapcsoló megfelelő kontaktusai a pumpát vezérlő triac MT1-MT2 lábait egyszerűen rövire zárják.

(Biztonsági funkcióról lévén szó, ez a megoldás jobb, mint a procira bízni a kapcsolást)

Ha csak a tacho áramkör károsodott volna, akkor legalább megpróbálná a proci a motort felpörgetni, mondjuk egy centrifugázásnál és akkor észlelné, mi a hiba.

-Tápok megvannak? (5V,12V)
-A proci órajel generátora elindul?
-Ajtó reteszt megpróbálja zárni, vagy a motort felpörgetni?

Ha idáig minden válasz igen, akkor folytasd. Ha nem, akkor a további erőlködés csak időpocsékolás.

Sajnos, a tacho áramkörbe - vélhetően, mert ott nem jelenik meg alkatrész meghibásodás esetén a hálózati fesz- semmilyen áramköri védelmet nem szoktak tenni, ami megmentené a procit, ha mégis oda kóvályog a 220, pl. egy beázás esetén. (sőt, sok elektronikán ilyen céllal egy nyamvadt ellenállást sem tesznek sehova
(#) patexati válasza szepi003 hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Szia! Hát elkeserítő dologra jutottam A képen látható diódák közül elment az egyik..Azonban ez nem okozza feltétlenül a kontroller halálát szerintem mert ez a két dióda egymással ellentétes polaritással van kötve össze egymással párhuzamosan.. Én 47 Ohmot mérek a két dióda helye közt ha bent a kontroller,ha kiveszem akkor nullát mivel a kontrollerre megy a diódapárról.. Meg e tudnád nekem mérni egy működőben,hogy ott mekkora az ellenállás ha bent a dióda meg minden? Tönkre nem tesz a mérés semmit mert a diódák védik a kontrollert csak énnekem ez a 47 Ohm kevésnek tűnik.. Ez a rész amúgy a PC portja a kontrollernek itt teszik bele a szoftvert. Ha tudod mérd meg légy szíves addig nem veszek másikat. Esetleg egy jó wbáruház is érdekelne hol lehet venni ilyen kapcsolót (22500 Ft árban találtam)..Köszönöm!
(#) patexati válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Szia! Nem találtam beázásra utaló jelet teljesen ép korroziómentes volt a nyák! Az ajtót bezárta mikor megadta magát és ki is nyitotta és ismét lezárta ha bekapcsoltam azóta nem volt tápon mióta szétkaptam! Procit kivettem nem lyukas bár ez semmit nem jelent de a 230 Volt ilyesmit szét szokott csapni.. A program szinkronmotort teszteltem 18 mA áramfelvételen ment folyamatosan kicsit meleg lett egy óra után..Ha te is tudnál segíteni a mérésben akkor segíts légy szíves! Ha nagy eltérés van nincs értelme folytatni ismerem ezeknek a soklábú jószágoknak a lelki világát
(#) patexati válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Szia! Ez a "taho generátor" nekem nem tiszta (nem igen szereltem ilyen gépet még) ez a motorban egy jelgenerátort takar? Nincs 5 Volt a nyákon valamiért keresem az okát de nem találom Kijavítottam a hibás diódákat,tranzisztort,kondit,átkötéseket,szakadásokat de semmit nem, csinál még a szinkron motor sem megy mi viszi az órát tovább..
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Közben megtaláltam tényleg volt ott rozsda valószínű beázhatott..
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Azt le tudnátok mérni hány Ohm egy ilyen generátornak a tekercsellenállása?Én 70 Ohm-ot mérek rajt.
(#) tiggersoft válasza patexati hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Az nekem is 70 ohm volt.(Whirpool)
(#) patexati válasza tiggersoft hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
köszi! Ezek szerint az jó.
(#) patexati hozzászólása Okt 20, 2010 /
 
Sajnos rájöttem a hiba okára Zárlatos a processzor Ha kiveszem egyből van 3,3V az epromon (3,3V-os az eprom és a proci is) Labortápról táplálva zárlati áramba megy át. Szerintetek a tahogenerátornak van akkor köze hozzá? Gondolom ha vizet kap lehúzza testre a burkolaton a vezérlőpanel nem leválasztott vezérlését így 230V-os zárlatot képez egy hurokban.. Talán ha fordítva lett volna bedugva nem lett volna baja de késő..Aki tud segítsen,hol érdemes beszerezni mert meg kell csinálnom mindenképp..
(#) patexati hozzászólása Okt 20, 2010 /
 
Bocsánat,hogy teleirkálom a topicot de még lenne egy kérdésem. Úgy vettem észre elég erősen rohad a gép motor felőli oldala és az üstön is rozsrásak a csavarok a motor felett.. Ebben az üstben van tömítés vagy pasztával van tömítve? Nm szedtem szét előbb kérdezek.. Azt hiszem holnap beüzemelem a 25 éves hajdu energomat gépet ideiglenesen az még megy mai napig szerintem ez meg 4 év után ilyen állapotban van Nem hittem a szememnek mikor megláttam,hogy az üst is műanyag Hihetetlen gagyi szerkezet..
Következő: »»   59 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem