Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   60 / 583
(#) horvathrobert2006 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Hello.megnéztem a fent emlitett mosógépet.Azt csinálja(vagyis nem csinálja),hogy nem centizik,vagyis a vizet kidobja de a motor lassan forog,
(#) imikee10 válasza patexati hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
A műanyaggal nem is lenne gond mert a gépek 80% műanyag üsttel van szerelve és más gépnél akár 10-15 évig is elmegy vagy tovább. Sajnos whirlpool betegség hogy beázik. Olyannal még nem találkoztam awt sorozatból ami ne csordogált volna valahol. Körbe szedd ki az összes csavart mögötte a gumi tömítést kend be FBS-el és tedd össze. A csavarok meglazulnak és az miatt megkopik a gumi és nem tömít úgy. Fent az üst száj gumit is kend meg belülről mert ott is szeret folydogálni a víz, esetleg húzz a feszítő csavaron.

Imi
(#) szergej hozzászólása Okt 21, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!
Skacok van egy Wirpool FL5103/A mosógépem is nagyon rossz tapasztalatom
vele kapcsolatban , egy hónap vásárlás után előszór elkezdett pattogni
centrifugázáskor , később már mosás közben is centrifugázni illetve gyorsulni , a motor fordulat száma
Szerviz embere megalapított hogy hibás a motor , vártam rá 2 hétig ., jött a szerelő hozott egy motort , viszont a kollégájával szemben aszt mondta hogy nem a motor hibás ezért be kell vinni a szervizben hiba megállapításra , két hét múlva hoztak vissza , aláíratta velem - motor is a program kapcsoló cseréjét ,. egy hónap múlva úgy szintén centrifugázót a gép mosáskor illetve gyors fordulattál mosót pattogva.
Szerviz újra , szó nélkül újabb motor rendelés , két hét ..,jön a srác szó nélkül kiveszi a motort a dobozból kicseréli a motort vissza teszi a fedelet is aláírat gari levelet majd távozik , ürömömbe indítom a "mosást" mos is a gép de már a mosó víz adagolásakor öblítőt is beviszi , hívom a srácot telefonon - aszt válaszol hogy majd kérjem másik időpontot mert már messze jár is mivel már holnap lejár a gári kiszállási díj meg a többi,.- viszem a gépet magam a szervizbe , -leveszi a tetejét majd átállít a bordás műanyag láp fogazatát arrébb egy két centivel , na jó - haza - mosás hú de jó - mos a gép , így 3 hónapig mos , majd csak egyszer hallom hogy nem megy , megnézem -áll is forr benne a víz , na mondom ......,
Most ott tartok hogy bekapcsolom -a led világit az ajtó zár bezáródik de a program kapcsoló nem forog (mechanikus) is semmi se történik.
Ha tud valaki mondani hol keresgéljem hátha ki tudom ásni a gondját mert a szervizre nincs lóvém.
(#) Krisztian1031 válasza patexati hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Energomat Forevör!
Nekünk 25 éve az van, kifogástalan, és ha mégis van valamicske hiba, könnyen javítható! :yes:
A rák vigye a processzorokat a mosógépből
(#) patexati válasza Krisztian1031 hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Nekiálltam azért megcsinálom 19500 Ft lesz a programkapcsoló most darabokban van minden savazok,olyan lesz mint ha új lenne de le lesz a motor teteje védve megint folyna..
(#) rozsi válasza zoz11 hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Átnéztem fűtőrelét, és az egyik lábnál a forrasztás elengedte. Átforrasztottam, és úgy néz ki, hogy jó lett.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) zoz11 válasza rozsi hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Örülök neki hogy jó lett. Ez a dolog elég sokszor jelentkezik.

imikee10: Ha érzékelő hiba akkor általában szépen tovább cammog a program, hideg vízzel.
Természetesen kivételes esetek mindig vannak.

Üdv: Zoltán
(#) imikee10 válasza patexati hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Ha már ki van szedve akkor nézd meg a dob csonkot is mert szeretnek elrohadni és letörik. Repedésre utaló nyomokat keress rajta. Ha van rajta akkor lehet felújító készletet venni hozzá.

Imi
(#) patexati válasza imikee10 hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Köszi! Megnézem! Bár nem vettem észre semmi különöset.. Szerinted akkor tegyek tömítőpasztát ha rakom össze? Esetleg plusz csavarokat az eredeti mellé? Most kisavaztam rendesen olyan mint egy új Mindent szétszedtem,átvizsgáltam holnap teszem vissza a dobot és minden mást ha megjön a kapcsoló csak rá kell dugni és mehet is.
(#) imikee10 válasza patexati hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Tegyél tömítőt mindenféleképpen. A plussz csavar szerintem felesleges mert az is fellazul, inkább évente utána kell húzni.
(#) Mosógépes válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 22, 2010 /
 
Motor,szénkefe,ajtóretesz jó.Panelen amit lehetett megnéztünk,szivattyúk,mágnesszelepek hibátlanul működnek, a hibát nem találom. Ezt a mosógépet nem tudom beazonosítani mert a Privileg nem gyárt csak forgalmaz más gyártók készülékeit. Zolika60 kösz a tippet.Mosógépes
(#) zoz11 válasza Mosógépes hozzászólására (») Okt 22, 2010 /
 
Hello
Az valami szoftver hiba lesz, mivel a 90es hibakód konfigurálási hiba.
Valami oknál fogva nem akarja olvasni a prociból rendesen a szoftvert.
Ez lehet táp hiba miatt is, meg lehet a proci RESET jelével is gond.
EWM típusú panel van benne?
Üdv: Zoltán
(#) kormány zoltán hozzászólása Okt 23, 2010 /
 
Hali ! Megköszönném ha tudnátok segiteni. Egy privilég 6014 E mosogépröl van szo. Eddig szépen ment. most a következö a jelenség.kimos,de a vizet nemszivja le.és F41-es hibát ir. a szivattyura gondoltam,de az kiszerelt állapotban müködik. most összeraktam és semmi:? mostmár csak sipol és nemindul. előre is kösz a segitséget!!
(#) zoz11 válasza kormány zoltán hozzászólására (») Okt 23, 2010 /
 
Hello
Mindent oda tettél vissza ahol volt? A sípolás az mit takar? Lehet az nagyfrekis sípolás, de lehet a hangszóró sípolása is.
Szűrőt, meg a lefolyót megnézted, hogy nincs e eldugulva? Abszolút nem is ment a szivattyú?
Ha nem ment akkor lehet hogy a triakja a rossz a panelon.
Üdv: Zoltán
(#) kormány zoltán hozzászólása Okt 23, 2010 /
 
Üdv. A sipolás a mosás beprogramozása után van. szaggatott sipolás. a lefolyot átfujtam. amit irtál az a triak azt hogyan lehet diagnosztizálni?
(#) Mosógépes válasza zoz11 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Szia Zoltán. A panelen EWIV12101--128101 számsort találtam, valamint ezt a számot 132093217 sajnos a panelhibákhoz én kevés vagyok, de van akitől kérhetek segítséget. Bízom benne hogy még ha segítséggel is de meglehet javítani ezt az újszerü állapotban lévő mosógépet. Üdv Mosógépes
(#) pufituning hozzászólása Okt 27, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!

Megtaláltam a megoldást a kb másfél hónapja fórumba írt AWE 8525-ös program végignemfutási hibájával kapcsolatban!

(Indítottam a mosást, feltölti a vizet, mos, kb a felénél ürít, centrifugáz, feltölti a vizet ismét, öblít, a számláló lemegy 0:01-ig és itt megáll, az öblítést pedig addig csinálja míg kézzel át nem kapcsolom valamelyik centrifugálás programállásba, ahol azt becsülettel végigcsinálja! )

Mivel már mindent többször végigmértem, egy ideig tanácstalan voltam, néha szerettem volna baltával megjavítani, de úgy döntöttem hogy minden egyes alkatrészt kiszerelek, és precízen megvizsgálok. A vezérlőt kihagytam mivel egy régebbi vezérlővel is ugyanezt művelte.

Elkezdtem fentről a vízsugár irányítóval, szétszedtem , kézzel működtetve mikrokapcsoló tökéletesen működik, a bütykös vezérlő tárcsát kézzel forgatva szintén minden bütyöknél hibátlanul zárt. Látszott a mikrokapcsolón a forrasztási nyomokból hogy már volt cserélve. mivel volt ilyen mikrokapcsolóm összehasonlítottam vele, az enyémnek a tetején a pici nyomógombja magasságra kisebb volt.
Elkezdtem agyalni, ha van kisebb nyomógombú kapcsoló akkor lehet hogy van magasabb is, mivel a nyomógombot működtető műanyag kar és a gomb között kb 1.5 mm holtjáték egy kicsit sokknak tűnt.
A gomb tetejére próbaként ráragasztottam egy kb 1 mm vastag műanyag lapkát.
Gép összeszerel, és láss csodát hibátlanul működik!

Konklúzió: valaki aki annak idején kicserélte a mikrokapcsolót, egy kisebb nyomógombosat rakott bele, de ekkor még a gép működött egészen addig, míg évek múltával a műanyag vezérlő vagy a műanyag kar akár tized mm-es kopása miatt a zárás/nyitás időértékei a vezérlő számára értelmezhetetlen tartományba nem kerültek.

Naszóval látott már ilyet valaki?
(#) GAtesz válasza GAtesz hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Nos, a hiba elhárítva!
Whirpool AWM8125 bekapcsolás után villog a kettőspont és jóidő.
Előlapi panel csere. Vaterán haszáltba 3500Ft-ért.
És ismét mosunk!
Elektronikai érdekesség: Az előlapon egy "Invensys" feliratozású TQFP44 tokozású mifene.
Amit összedrótoztam a PC-mel és kikérdeztem őkelmét. Valójában egy ATMEGA16 !
Simán tudom írni olvasni programozni. Még led villogtató progit is írtam bele. (nagyon szenvedtem)
Visszatöltöttem az eredeti progit, és ma hiba ugyan az. Megjött az "új" előlap, összedugtam, és azzal csont nélkül működik.
Kérdés: Hogy lehet az, hogy simán tudom programozni az előlapi procit, de az eredeti programjával még sem működik. Meghalhatott bent az I2C busz kommunikáció?
Mert az erőátviteli panelon lévő procival (merthogy ott is van egy) I2C buszon kommunikál.
Vagy a programja sérült?
Ki kellene olvasnom a működő előlapból a programot és összehasonlítani?
Vagy simán le van ejtve és mossak?!
(#) lukovicsek hozzászólása Okt 29, 2010 /
 
Heló mindenkinek! A képen látható panelhez kérnék egy kis segitséget , egy ellenálásnak kellene az értéke amék elvan égve. Kösz mindenkinek!! Laci.
Elin!!
(#) zolika60 válasza GAtesz hozzászólására (») Okt 29, 2010 /
 
Szerintem olvasd ki, később még jól jöhet. (Másoknak is)
(#) liderces hozzászólása Okt 29, 2010 /
 
Sziasztok! Bosch mosogatógép service manuálját keresek de nem találok. A legnagyobb baj hogy nincs azonositó cimke rajta nem tudom a tipusát. Hogy lehet kideriteni? van e a belsejében még valahol azonositó egyéb segitség?
Azonkivül keresek bosch mosogatógéphez alkatrészt az ajtó alján van egy tömités és a fütőbetét házát egy kis motor is van beleépitve. Ez a kettő érdekelne. köszüdv
(#) jagyugyaerik hozzászólása Okt 31, 2010 /
 
Sziasztok,

Bocsánat, ha rossz helyre teszem fel a kérdésemet.
Nekünk van egy LG WD-10264NP Mosógépünk és ma anya beakarta indítani a mosást, de a kijelzőn csak az villogot, hogy PE.
Ha jól sejtem, akkor a pressure switchcsel lesz gond.
De nem tudom, légyszíves segítsetek ha tudtok.
(#) zoz11 válasza jagyugyaerik hozzászólására (») Okt 31, 2010 /
 
Hello
Szintszabályzó környékén kell keresni a problémát, lehet hogy a légcsapda van eldugulva.
De akkor is lehet ez ha az utolsó mosásnál valami oknál fogva nem nyomta ki a vízet.
Üdv: Zoltán
(#) jagyugyaerik válasza zoz11 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /
 
Na igen én is arra gondolok, hogy nem feltétlen a kapcsoló, de ott nem nagyon értem a működési elvet, mert sajna nem találtam sehol leírást.
Esetleg nem tudsz ajánlani valami szakirodalmat?
(#) imikee10 válasza jagyugyaerik hozzászólására (») Okt 31, 2010 /
 
Hali
A legrosszabb esetben az analóg szint szabályzó. Sajnos ezeknél elég sűrűn elállítódik az érték. Ilyenkor vagy utána kell állítani vagy pedig újat rakni bele. Vagy esetleg panelen a vevő rész, de találkoztam már olyannal is hogy nem volt meg a tápja.
Előtte ellenőrizd a azokat amit Zoz11 írt.

Üdv Imi
(#) jagyugyaerik válasza imikee10 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /
 
Okés köszi.
Egy kicsivel több infot tudnál adni az analóg szint szabályzóról?
(#) imikee10 válasza jagyugyaerik hozzászólására (») Okt 31, 2010 /
 
A szint szabályzóra egy gumi cső megy rá. Azt kövesd le az aljáig és a légcsapdánál találod magad. Azt takarítsd ki. Az ürítést kádba, wc-be próbáld megoldani, hogy szabadon távozzon a víz a gépből.
(#) jagyugyaerik válasza imikee10 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /
 
Értem köszönöm!
(#) kormány zoltán válasza zoz11 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /
 
köszi! most jutottam megint a mosogép közelébe. Kerestem a panelt amit irtál,és 1 olyat találtam, AKO 546 914. EEP 49 965-00. Gorenje 660 014. ezen a panelon találtam 3db olyan diodát aminél a panel elszineződött / kormos/ . a panelen GR 2,GR3,GR4 jelölés. Ez lehet a hiba oka? Vagy mást is keressek? Ja a sipolás az időkapcsolotol jön 1 darabig malyd abbahaggya. előre is köszönöm!
(#) attrax hozzászólása Nov 5, 2010 /
 
Hello,
a bűnös egy kb 10 éves FAGOR 1FET-116
Hiba:nem centriz.
A vizet kinyomja de mintha nem az egészet nyomná ki.A centrifugázás nem indul egyik programnál sem.
Kérdésem: A ránézésre hibátlan panelre kötött forgásérzékelő okozza vagy valami víz visszamarad?
Mi okozhatja, merre keresgéljek?(nem vagyok mosógépszerelő csak elektromos
Következő: »»   60 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem