Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Esetleg vkinek nincs egy EA7386S-be valo vagy abba jo toroid trafoja és eladná?
Sziasztok!
lehet hülye kérdés, de szerintetek lehet jó erősítőt készíteni at-s tápok tranzisztoraiból, mert nekem van vagy 20db most otthon. Üdv:Márk
Helló! Ez elég hülye kérdés lesz......
![]() ![]() ![]() ![]()
A hangkártyádba bele van építve egy kis erősítő, hogy kiadhassa a szabvány max 0,775mV-ot.
A windows hangerőszabályzójánál nyomd fel a hanghullámot(wave) és a hangerőt(volume)! ![]()
elvolvastam újra a hsz-ed, lehet erre gondolsz:
van egy hangszínszabályzód, ami előerősítő is egyben. igen, az erősítő magában is erősít, de kell neki egy megfelelő szintű jel, hogy kiadhassa magából a maxot!
értlek! Köszi a segítséget...
![]() ![]()
Szevasztok
Nekem is készül a quad 405öm ![]() Pont most tesztelgettem egy lm1036tal előfokot (Urbános egységcsomag, picit drága de nagyon jó a nyák), szerintem teljesen korrekt. Azt javaslom Sandra, hogy egy L7812-es stabról tápláld, ami után még raksz egy 1000µF kondit, nekem igy teljesen jól szól, nincs zaj és max hangerőn se torzit ![]() Egy kérdésem hagy legyen, sok helyen olvastam, hogy leföldelitek az erősítőt, namost ezt én kihagynám, az para neki??? Gondoltam, hogy a tápból jövő 0 pontot rányomom az erősítő házára egy kondival, az jó neki??? Valahol olvastam, hogy 10nF kondi kell, vélemény??? Hja, még valami, kiváncsiság képpen rámértem a hangkari kijővőjére, maxra tolva mindent 1KHz-val 1,5V-ot mutatott a műszer, hát ez meg mééé van??? Pacsi mindenkinek ![]()
Sziasztok!szeretnék egy erősítőt építeni az autómba, de csak hangszóróim vannak (még). (2*75W 4ohm 45-20khz). Én inkább szivesen csak a mély hangokat szeretném megszólaltatni, a ládát is megépíteném hozzá, csk foggalmam sincs hogy lehetne ehhez egy úgymond olcsó, egyszerű de normális, élvezhető erősítőt építeni!!Valaki tud segíteni?? Előre is köszönöm!!
Okés! Köszi a tanácsot.....
![]() ![]() ![]() Egyébként nem Sandra hanem sardna00 ![]() ![]()
Szevasztok!
Holnap tesztelem az új high-end végfokomat. Ha meggyőző lessz a hangja feldobom a nyákot+kapcsolási rajzot. (Ez lessz a 118. erősítőm, . ![]()
Sorry Sardna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Meggyőztél! Majd ha összejön rá a lóvé akkor már rendelem is!
![]() ![]() ![]()
Sziasztok
Szereztem egy Philips 628-as erősítőt, tuneres. A végfok tranyóit kicserélték régebben BD249C-kre, mert az eredetiek leégtek. 4 ilyen tranyó van benne. Minden működik rajta, de a hűtőborda, ami a BD-k vannak, bekapcsolás után 5 perccel már 50-60 fokos, még terheletlenül is. Normális ez? TaTa
sztem nagyfrekis gerjedés, tranyó csere után nem állították be a nyugalmit?
![]()
Szia
Nem tudom, megmérni sem tudom. Azt mondta akitől kaptam, hogy a tranyók miatt van, merthogy erősebbek, mint az eredetiek. Bár kétlem, hogy ezért lenne. Amúgy nagyon szépen szól, minden funkció tökéletesen működik, csak ez a melegedés zavar... TaTa
Sziasztok
Megnéztem jobban ezt az erősítőt. Szóval ez egy Philips AM/FM Stereo Receiver 682-es egészen pontosan. A BD249C-k bordája nagyon melegszik. Nem tudom az számít-e, hogy nincsenek elszigetelve a bordától. Csak hővezető paszta van a tranyó háta és a borda közé kenve, se csillám, se szilikonlap, se műanyaggyűrű a csavar körül... Szabi említette a nagyfrekvenciás gerjedést, ami hibás munkapontra utal. Esetleg ötlet, hogy azt hol tudom belőni? Van 1-2 trimmer a nyákon, de egyelőre nem nyúltam semmihez. Ja, és egy multiméteren kívűl nem vagyok felműszerezve sehogy... ![]() TaTa
Hali.
Szerintem jo mind a 2BD, mert azt írtad h szól ha csak egyik is rossz lenne akkor már kinn lenne a kimeneten a fél tápfesz. Nézd átt a panelt lehet hogy fölrobbant a nyák valahol, és mikor kicserélték a tranyókat nem vették észre, de ez is kizárná a müködést. Én láttam már hasonló esetet egy denon szobai végfoknál ott sem lehetett munkapontot állitani mert tartozik hozzá egy kis teljesítményü tranzisztor aminek hőkapcsolatban kell lennie a végfokokkal keress ijet és mérd meg vagy ha nem tudod akkor cseréld ki jóra nem nagy összeg. Csillámot, és szigetelőgyürüt minden képp tegyél a tranyók alá, munkapontot pedig ugy tudsz állítani hogy kb 100mA-ra állitod a müszered és ezen keresztül kapja valamejik tápot. Állits be kb 30mA-t , és csnézd meg a másik táp ágban is. Ha van másik trimmer az meg szerintem a kimeneti egyenszintet állitja azt utánna tudod már ellenörizni könnyen. Na sok sikert ez jo hosszura sikerült, remélem tovább jutsz vele. ![]()
Szia
Szerintem itt is az lesz, hogy egy kis tranyó van hőkapcsolatban a végfokokkal, mert mikor kivettem a bordát, láttam egy kicsi tranyót, ami nyakon volt kenve jó adag hőpasztával, és ott volt a borda mellett. De viszont mikor kicserélték a végfoktranyókat, akkor nem ugyanoda rakták vissza a bordát, hanem feljebb emelték, mivel a BD-k lábai nem passzoltak a panel furataiba, az eredeti tranyók kisebbek voltak, közelebb voltak a kivezetéseik, ezért kábelezve vannak bekötve a nyákra, és a borda meg a nyák között van kábé 2 centi távolság, ergo a kicsi tranyó nem kapja meg a hőkapcsot a bordával... lehet, hogy ez a baj? TaTa
Sziasztok
Most éppen az van, hogy feloperáltam a bordára azt a kicsi tranyót. Nem változott semmi. Valamit elszúrtam, a nagy méricskélésben, mert kicseréltem a BD-t, amin nem volt fesz, de most sincs, és az az oldal nagyon recseg, a másik jó. Emlékszem, mikor rámértem, lehet, hogy összeérintettem két lábat, és elszállt valami. Vajon mi szállt el a tranyó előtt, hogy nem kap áramot? ![]() TaTa
A végfok tranyó biztos h kap tápot mert a tápfesz egynesen a BD-k kolektoraira kell h menjen, persze mindegyika saját polaritását látja, ha valamelyik nem kap akkor ott kereskedj akörül.
Majd írj hogy mik a fejlemények mert az ilyen dolgok érdekelnek.
Szia
Igazad lesz, mert van két BD, aminek közvetlen a tápról van bekötve a középső lába. Leírok ide mindent, legalább meglesz a dokumentáció, ha nagyon elkavarok valamit, itt meg tudom nézni, mit csináltam... ![]() TaTa
Na van egy castone kapcsolásom és az lenne a kérdésem ez hogy is szólhat és kellene nekem hozzá nyák ez a kapcsolás 150watt de sztem biztos leadja ha ez tényleg castone. Ez tényleg castone? Köszönöm előre a válaszokat is és ehhez elég egy 400wattos táp vagy inkább 500wattos.
Hy!
Szeretnék építeni egy erősítőt kb 2x90W-osat. Ha valaki tudna nekem küldeni egy viszonylag egyszerű rajzot akkor azt nagyon megköszönném. peace
Ha magasabbak az igényeid akkor pedig a VF2 ajánlom...
Esetleg rapillanthatsz az ST-151-re (lsd. forumtopicban).
Sziasztok emberek!
Kaptam egy rajzot, hogy próbáljam ki! A tervezője meg van győződve arról, hogy ez milyen csúcs kapcsolás! Szerintem full hibás, de annyira meggyőzően állítja, hogy ez mien jó... Mi a véleményetek róla, mint szakembernek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |