Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   361 / 1274
(#) kadarist válasza axterix hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Akkor cseréld az ellenállást és indíts. Ez az R817?

Pana táp.JPG

(#) skero hozzászólása Okt 28, 2010 /

Sziasztok kaptam egy tv -t. Az a baja hogy kicsit ferde benne a kép úgy hogy egyik oldalon lejjebb van ha pl egy vízszintes egyenes vonal van az adásban és kicsit szét van húzódva a kép. Mit javasoltok hogyan lehet megjavítani? Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza skero hozzászólására (») Okt 28, 2010 / 1

Szia!
Egy képet mutass a hibáról, mert így elég nehéz elképzelni.
(#) gerry hozzászólása Okt 28, 2010 /

Tiszteletem!

Most kaptam szét egy Hyundai tv-t. Az alaplapján 11AK30A4 van írva. A google-n keresgélve megtaláltam a doksiját. Ezt szerelik sokféle tv-be orion, vestel, stb...

Azt a jelenséget műveli, hogy bekapcsolás után amikor bejön a képe egyszer csak fogja magát eltűnik a kép aztán újra be, majd kialszik . Amikor nincs kép akkor nem is megy a nagyfesz. traf. "gerjesztése". Amikor meg van kép akkor meg szépen "gerjeszt". Ha a nagyfesztrafón letekerem a "SCREEN" jelzésű potit a jelenség abba marad és megy a TV rendesen, illeteve a tv képe picit el van ferdülve és feljebb is van csúszva, de ez nem annyira zavaró. Merre keressem a hibát, cseréljek nagyfesztrafót? Esetleg a vezérlésében nézem meg a kondikat? Szemre egyik sem tűnik rossznak. Köszönöm!
(#) kadarist válasza gerry hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Szia!
Azt nézd meg, hogy amikor elmegy a kép, akkor a sortápfeszültség megmarad-e? Teljesen le kell tekerni a Screent ahhoz, hogy ne álljon le?
(#) gerry válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Ha tekerem visszafele a potit a minimum állásból ,akkor az eredeti állás alatt nem sokkal újból hülyéskedni kezd!
(#) gerry válasza gerry hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Még kezdő vagyok de itt a rajz itt mit kellene megmérni. Bocs ha lámának tűnök, de rajzból ért az ember

A sortápfeszültség a B+ (150V). Ellenőrizd az EHT INFO RC komplexumát (a rajz jobb oldalán).

A B+ -on 150V helyett csak 114 V van! Ha a kép elmegy az is csak egy pillanatra megy el és a digit műszernek az kevés hogy megmérje. Ilyenkor 94-85V -ot jelez, ha túlvezérlem akkor meg kikapcsol a tv és cak 10V ot mérek rajta.
(#) axterix válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Igen azt cseréltem r817 47 ohm a relét összezártam de semmi ugyan azt csinálja.
(#) gerry válasza gerry hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Megnéztem az EHT INFO RC komplexumban a 330nf kondi az jó, de a C636 33µF kondi csak 28µF mutat, lehet ez a bibi? Köszönöm

Azt csinálja, hogy indulgat? A segédtáp egyenirányító utáni szűrőelkója jó?

Cseréld ki azt a kondit. A sortápfeszültség hogy alakul?
(#) skero válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Köszönöm a választ. Sajnos már csak holnap tudok képet készíteni mert lent hagytam a műhelyben a készüléket.
(#) kadarist válasza skero hozzászólására (») Okt 28, 2010 / 1

Akkor holnap visszatérünk rá.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 28, 2010 /

Szevasztok, ma hoztak nálam egy Panasonic tv-ét, az volt a problémája hogy vízszintesen volt a kép ernyőn egy kis vékony csík, a káder részben volt egy LA7876N-típusú integrált áramkör ami ezért volt felelős a vízszintes eltérítésért. Ki cseréltem az ic-ét de nem hogy meg javult volna hanem még rosszabb lett a helyzet, mert most meg a képcsőben látszanak belül ilyen szép kis lila fények, csatolok képet róla. Szerintem át húz valahogy a magas feszültség a kép ernyőn.Ha le veszem az elektronikát a képcső végéről szépen be indul a magasfeszültség, ha pedig rajta van nem indul a magas, és nem hallatszik az a bizonyos frekvenciájú hang sem ami szokott lenni egy tv-ek mikor normálisan működik. Szerintetek mit lehetne vele kezdeni?

DSC02300.JPG

(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Szia!
Ki kellene cserélni a képcsövet, mert levegős lett. Az LA7876N a függőleges eltérítésért felelős.

A sortápfesz változatlanul 114V. a kondicsere után.

A képcsőpanelen is szét kellene nézni, mert lehet, hogy a sugáráram-védelem miatt kapcsol ki.
(#) norby_torok hozzászólása Okt 28, 2010 /

helo a segitsegeteket szeretnem keni egy problemab. A minap kicsereltem egy Sunnyi At2170CTV proci vct 3831a c4 tvnel a magasfesz trafot. Namost a tv mukodik nagyon jol de hianyzik a piros szin a keprol. Rosz alkatreszt mar nem talaltam bene ezert arra gondoltam h a service menubol kene alitani de sehogysem tudom elerni tudtok nekem eben segiteni???
A schassi M35-36 schneider
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Szevasz, értem amit mondasz, de hogy lett levegős a képcső ha meg sem ütöttem, mert vigyáztam rá.

Köszönöm, hogy érted, de ha a képcső nyaka átmegy lámpába, akkor az levegős.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Hát ez nagy szívás akkor, abba nem érdemes már venni képcsövet, mert drágább volna a képcső mint amennyiért vette az illető. Köszönöm a segítséget. Szomorú lesz közölni ezt a hírt, lehet sokkot kap a szegény ember.

Keress egy bontott csövet.
(#) axterix válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Kicserélgettem az összes elkót a kis trafó környékéről, mert nem tudtam eldönteni melyik annak a szűrője pl:35/220,25/1000,16/100,25/2200, nézegettem az ellenállásokat elvileg azok is jók. kivéve azokat a kis SMD ket, azokat nem tudom hogy kell mérni és abból is sok van ott.Egyébként igen, indulgat most olyan 2ms-ként kapcsolgat és kíváncsiságból rátettem a műszert és a TDA4601-nél 15v és nem változik! Ja volt egy pár elkó amit nem cseréltem mert az audió végfokra mentek gondolom az nem baj.

A sortápfeszültség mekkora? Lehet, hogy túlterhelés miatt szaggat. Ha a sortranzisztort kiveszed, akkor mi történik? Ilyenkor a sortranyó kollektora és emittere közé köss be egy 60W-os 230V-os izzót. Azt kellene tehát eldönteni, hogy túlterhelés-terheletlenség miatt nem indul a készülék, vagy a tápegység saját hibája miatt rossz.
(#) BarnaPili hozzászólása Okt 28, 2010 /

A66EMZ 43 x 07 képcsőre kellene nekem egy eltérítőtekercs.Van valakinek? Egy Orion PT90es gépben van.Már egy kas alkatrészt kigyomláltam belőle,már csak ez hiányzik.
Barna István
(#) Fery válasza axterix hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

A pufferkondin megvan a 300 Volt ?
(#) axterix válasza Fery hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Szép jó reggelt a pufferkondin 313v van. Kadarist tanácsára rátettem a sortranzisztor b-e egy 100w izzót és nem világított.Lehet, hogy mégis ki kellene cserélni azt a TDA4601 et?
(#) Fery válasza axterix hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Igen érdemes lenne, mint ahogy a kolléga irta is. De leválasztottad a sortranyót ugye, és úgy tetted rá az izzót ? Az izzóval a sortápot kell terhelni, de magában, tranyó nélkül.
A pufferen a 313 az tökéletes. Szerintem is döglött a 4601. Fery
Következő: »»   361 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem