Fórum témák
» Több friss téma |
Amúgy a hiba javítása következő volt.
Próbálkoztam több wma beépülő modulokkal aztán csak nem sikerült. Fogtam feltelepítettem a Windóz Média Player 9 -et - mert az alapból integrál egy wma kodeket - és kikapcsolva a winamp beépülőjét, egyből hibátlanul megy a wma lejátszása.
ismerem a kártyát, jelenleg nekem is van egy ilyen a PIII -asomban, de azt nem tudom, hogy milyen I/O val dolgozik, majd elő veszem valamelyik nap a gépet, aztán megnézem.
Köszi az információt, majd egyszer kipróbálom, most elvagyok boldogulva miro -val is.
Oké.Köszi.
Sziasztok!
Ezek ACPI foglalatos hangkártyák, vagy PCI-osak?Nekem egy ASUS XONAR DX hangkártyám van, ez PCI-ex 1x-es foglalattal megy, Bővebben: Link ilyen a kártya.Ezen már én is meghallom, a különbséget a 320 és a 256kbit-es mp3 fájlok között.Régebben volt egy pci-os genius hangkártyám, azt hiszem, az is cmedia chippel ment, de nagyon zajos volt.Sistergett meg hangos volt az alapzaja.Ezt az asus kártyát nem a 7.1 kedvéért vettem meg, hanem a hangminőség kedvéért. "Ha a normál hangkártyák 3-4 ezer forintért vannak, akkor ez az asus 20 ezerért tud valamit, amit a többi nem" alapon vettem meg. De végül is megérte, szeretem nagyon, szép hangja van.
Ezek PCI-sek az említett vásárlós oldalon meg is találhatod 8768 címszó alatt ha van még neki vagy 40db ot árult... Amúgy a te mostani kártyád is cmedia chippes csak asus felirat van rajta, viszont az nem a cmi saját a/d meg d/a konvertereit használja, hanem elvileg külső ic-ket legalábbis azokon az asus kártyákon így volt, amiket nézegettem, amúgy az első kérdésedet nem nagyon értettem az acpi "foglalatot", nem tudom hogy mire gondolsz, olyan foglalatról nem igazán hallottam még
Üdv.Ha nézed kártyát akkor nézd már meg,hogy a biosba mi a beállitása.Köszi.
A PCI -t keveri az ACPI -vel.
A PCI Peripheria Component Interconnect -et jelent, az az Periféria komponens összeköttetést. Az ACPI merőben mást jelent Advanced Configuration Power Interface -t. A dolga ennek a fejlett konfigurációjú teljesítmény interfésznek az, hogy a rendszer által nem használt eszközöket kikapcsolja, vagy készenléti állapotba helyezze, hogy energiát takarítson meg. A hangkártyának is pl ott an a DA/AD konvertere, hangerő szabályzajozója, MIDI I/O interfészcsatolója, analóg erősítője, ha ezek nincsenek kihasználva, akkor a rendszer aludni küldi őket. Ott van pl Processzor magok szabályzója is. Látható, hogy az alaplapon, rengeteg elkó, EMI szűrő, FET hidak (és ha figyelmesebb vagy egy VRM (Voltage Regulator Module) -re is rálelsz) láthatók a processzor körül, szervezetten. Na most amennyi EMI szűrő látható, annyi tápvonalas a CPU áramellátása.( Az már mellékes, hogy az alaplapgyártók úgy hirdetik, hogy 12fázisú a processzor áramellátása, és közben nem mert az alaplap másik oldalán jól látható, hogy hidalva vannak a tápkörök (az az egy csúnya átverés), viszont a legjobban a VRM BGA vagy TQF tokozásáról nehezen de leolvasható a típusa, az alldatasheeten meg utána tudsz nézni.) Minél több a tápvonalak száma, annyi felé osztható fel a processzor táplálása, és bizonyos területek egyszerűen kikapcsolhatók amit az ACPI a VRM -en keresztül ér el. Na tessék, jól megtekertem a témát. Remélem azért érthető volt.
Nem tudom, nem pci, hanem azt hiszem egy pentium gépben láttam egy pár ilyen foglalatot, sokkal hosszabb mint a pci-os foglalat.Én nekem azt mondták, hogy ACPI foglalat.Innentől fogva nem tudom mi.Bővebben: Link
Na az a néhány fekete foglalat a pci slotok mellett. abcdabcd:Lehetséges, hogy cmedia chip van a kártyán, de hogy jó hangja van, az biztos Ja és kell neki egy fdd táp is
Az a sokkal hosszabb csatlakozó a 32bit szélességnél nagyobb adatsínrendszert tartalmaz. Összesen 64bit vezetéken áramolhat az adat. Úgy szokták nevezni hogy PCI-X, vagy PCI64.
Szerk.: Állj! Az a fekete csatlakozó egy ISA busz csatlakozó Industry Standard Architecture a pontos megnevezése, magyarul: Ipari szabványú architektúra. Ebből létezik 8 bites (nincsen rajta toldás) és 16 bites (van rajta toldás).
Az nem PCI akkor ez a nemtudásod abból eredhet, hogy nem volt még akkor pc-d, ezek a leghagyományosabb slotok amik léteztek, csak mára már talán 1-2 ipari/szerver alaplapot kivéve kihaltak, ezek ISA slotok, azaz azoknak a 16bites változatai, léteztek ezek rövidebben is azok 8 bitesek voltak, pl én az IBM PS1 nevű 286os gépében láttam ilyet, persze az a gép már akkor is jó régi volt...
Nézd meg a linket, ezek ISA slotok... Az ACPIről nekem is volt valami fogalmam, ha nem is tudtam róla eddig ennyi mindent, csak nem értettem, hogy hogy jön ide ez a betűszó...
Sziasztok!
Próbálkoztam a CMI8738 hangkártyával amit régebben kérdeztem. Az a driver amit linkeltetek megy vele rendesen és így nem rossz a hangja, de ha felrakom az eredeti driverét akkor megint ugyanazt csinálja mint elötte.Mit kellene még csinálnom a kártyával hogy menjen vele az eredeti driver? Kicsit roszz EQ nélkül hallgatni mert a magasak halkak vele.
Üdv néktek...
Egy döntésben kérném a segítségeteket. Van egy Foxconn 975X7AA-8EKRS2H alaplapom. Processzorcserén gondolkodok, egy Intel Core 2 Duo E7600-ra esett a választásom. Viszont fogalmam sincs hogy az alaplap támogatja-e. Egyik helyen ezt, a másikon azt olvasom. Azért sem tudom, mert a kézikönyvben nem írja a támogatott processzorokhoz a Core 2 Duo-t, viszont nem egy magyar netes boltban odaírják. Nekem 975X7AA lapom van, de létezik 975X7AB is. Az AB konkrétan támogatja a Core 2 Duot, az AA-ra néhol írják. A legtöbb külföldi tesztoldalon az AA nem támogatja. A chipsetje viszont Intel 975X, ez azt írja hogy támogatja a chipset. Szerintetek?
Szia!
Szerintem támogatja.Bővebben: Link
Az inkább a hangfaladtól lehet, hogy a magasak halkak, de pl winamp-ban meg foobar-ban meg vlc-ben is van saját EQ, persze mindben saját, ha több programot használsz tényleg macerás lehet beállítani... Ez a driver szerintem jobb, ne sírd vissza az eredetit, ugyanis ez nem piszkál bele a hangba ezért is szól vele jó, és kisebb méretű, nem futtatja állandóan a programját a memóriában(mondjuk neked szerintem pont ez kell, mert mintha ebben lenne az az EQ is...)
Már nem emlékszek a problémádra egyébként csak halványan, hogy ajánlottam ezt a drivert, amit én is használok, mi volt a gond akkor?
Ne higgy csak úgy egy számítógépes boltnak se! Lehet az is hogy csak tévedésből van kiírva, sokszor összekevernek dolgokat, képek más temékről vannak ott, hogy csak a legegyszerűbbet/gyakoribbat mondjam, processzort a gyártó oldalán a CPU SUPPORT PAGE vagy hasonló elnevezésű résznél kell megnézni, itt a gyártók fel szokták soroni, az általad kiválasztott alaplapba tehető processzorokat, és azt is, hogy adott cpu-t esetleg melyik verziójú biostól támogatja az alaplap, mert lehet ilyen is, hogy csak egy adott frissítéstől ismeri fel/kezeli jól, mert pl az alaplap kiadásának a pillanatában még nem létezett az adott processzor, és pl ez lehet az oka annak is, hogy a "könyvében"/pdf-jében nincsen benne...
Sziasztok.
Most takarítottam ki a gépem, mert már megszívta magát rendesen porral. Sajnos takarítás közben a következő dologra lettem figyelmes. Három FET megbarnította a nyáklemezt maga körül. Kettő a PCI Expessz 16 -os periféria csatlakozó tövében található amiből az egyik az északi hidat látja el. Műszerrel mértem, az egyik 60 a másik 64C° -ot mutatott. A harmadik, ami a déli hidat látja el az 54C° fokos. Ekörül nem annyira barnult meg a környezet. Azt már elhatároztam, hogy veszek egy elkó készletet, viszont az lenne a kérdésem, hogy ha a feteket kicserélem, akkor érdemesebb nagyobb tűrésűt választani, vagy kettőt lepárhuzamosítani (hőleadó felület növelése céljából)? A PCIE 16 -nál található fetek típusa: 85T036H A Déli hídnál található: NIKOS P0903BDG A 85T036H típusú FET -ekről semmit nem találtam. Mivel lehet helyettesíteni őket, és hol lehet beszerezni?
Amúgy itt: Bővebben: Link lenne a "Foxconn cpu support list"-je de az oldalra legalábbis nálam azt mondja böngésző, hogy nem elérhető...
Ez volt az. Azért kellene mert pl játékoknál meg programoknál a magasak egyszerüen eltünnek EQ nélkül.Próbáltam trükközni eredeti meg a másik driver összerakásával, de nem sikerült.
Az összerakás elvileg nem megy, mert ez egy teljesen az alapoktól írt külön driver elvileg, és egyáltalán nem használ jel-utófeldolgozást, a gyári viszont még digitális ki/bemeneten is, így elrontva az ott jövő menő jelet...
Most meghallgattam a hangot amit csatoltál szerintem ez a "nyávogás" (angolol wow) jelensége ha jól tévedek Bővebben: Link Megoldást nem tudok rá, korábban nézegettem olyat, hogy létezik e központi EQ hangkártyára de nem igazán találtam, ha találsz engem is érdekelne, a fejhallgatómhoz hallás alapján csináltam egyet csak ez pl winamp-ból foobar ba nem exportálható (ha valahogy mégis van rá konverter nem tudok róla, nem is kerestem annyira) így pl ott ahogy sikerült alapon állítgattam be a csúszkákat ugyanúgy amennyire lehetett... De pl hangerőszabyálzó program van a windowsétól különböző , mert pl engem az zavar néha kicsit, hogy a felvételi hangerő meg a lejátszási nem egy ablakban jelenik meg, hanem külön kell behozni... Viszont ez is talán egyszerre nem mutatja ezeket, vagy már nem tudom mi volt vele a probléma pontosan... (mondjuk ez utóbbit én megoldottam úgy, hogy a gyorsindítás eszköztáron van 2 ikonom egy playback (ez sndvol32-t indítja) a másik meg record névre hallgat (ez sndvol32 /record -ot indítja) így az elsődleges hangkártyára ezeket a szabályzókat 1 kattintással elérem, de nekem 2 hangkártyám van... viszont a második hangkártyára már viszont ahogy tudom csak macerásan(menüből) érhető el a lejátszási és a felvételi hangerő is... szóval egy olyan megoldás engem is érdekelne, ha valaki tud, hogy lejátszási/felvételi hangerő esetleg eq a gépben lévő kártyákra egy kicsit tálcán óra mellett futó programtól...
Javítok: Rosszul olvastam le a FET értékeit: AP85T03GH a típusa, és nem AP85T036H
Értem és köszönöm.
A webárúházaknak én sem hiszek, csak végső elkeseredésemben nézem meg azokon is, de akkor is többön és külföldieken is. (Bár van hogy több egy adatbázisból "dolgozik") Annak mi lehet a következménye ha kipróbálom a processzorral?
Hali!
Hogy helyettesíteni mivel tudod azt nem tudom de van van egy lehetőség amivel lehet csökkenteni a hőmérsékletet.Hűtőborda.A kereskedelemben én nem kaptam ezért régi rossz videó kártya passzív hűtését daraboltam fel 10mm X 10mm darabokra.A felületeket zsírtalanítottam majd UVE Rapiddal felragasztottam.Tökéletes lett.De vehetsz Ilyet is ez még jobb!
Hát ha amúgy feszültségre passzol az alplapba, azaz így az alaplap nem ad neki magasabb feszültséget, mint amit szeret (ezt én nem tudom, de ennek adatlapokból utána lehet nézni, hogy valami hasonlóéval összehasonlítod ami a könyvében is fel van sorolva, és ha találsz olyat ami ugyanakkora feszültségen dolgozik), akkor azt szerintem minden következmény nélkül belepróbálhatod, max vagy hibát ír ki, vagy régebbi alaplapoknál volt hogy akkor nem azonosította vagy más tipusúnak azonosította a procit de a jó órajelen ment, vagy régebbi (P2/P3) as alaplapnál volt hogy esetleg nem a jó órajelen ment, de hát végülis ez már a tuning kategóriához közel jár, attól hogy nem a ráírt órajelen megy egy proci attól még működhet is de pontosat nem tudok a kokrét esetről, hogy mostani alaplapok hogy reagálnak erre, illetve konkrétan a tied...
De talán a foxconn honlapján csak ideiglenes a nem működés, és ha elérhető lesz, akkor nézd meg ott, gondolom nem ma meg nem holnap akarod (tudod) megvenni, persze hacsak nem vaslakitől veszed meg...
Ez a lehetőség ingen korlátolt, mert voltaképp csak tünetkezelés a jelenségre, az az problémát közvetlenül nem tudja megoldani.
A barnulás azt jelzi, hogy a tűrőképességének határán üzemel a FET, jó kérdés miért. A konfiguráció maga nem terhelheti túl, maximum élettartam beállítására, korlátozták a tűrőképességét, ezért kérdezem, hogy miféleképpen lehet orvosolni a még be nem következett katasztrófát. Esetleg az elkókészlet javíthat rajta? Az a 70C° nagyon magas értéknek tűnik.
Az nagyon magas ezért javasoltam a hűtést.Ha egy félvezetőnek a külső hőfoka 60-70 Fok akkor a mag Kb 100-150 körül mozog .Mivel a NYÁK-ra van forrasztva az ad neki egyfajta hűtést (innen a barnaság) de bordával meg"turbózva" elég kell hogy legyen. Tehát nem csak tüneti kezelés. Nem hiszem hogy teljesítményben nagyobbat betenni érdemes volna meg kockáztatva a meghajtott áramkörök épségét.Nem beszélve arról hogy talán nem is lehet helyettesíteni.A melegedés természetes dolog amíg normális keretek között van.Egy friss elkó garnitúra nem árthat de melegedni akkor is fognak a fetek mert ez a dolguk.
Értelek. köszönöm az információt.
Az a baj, hogy indításkor, az illesztőprogramok betöltésekor, lefagyott a gép ugyan ott(eddig ez kétszer jelentkezett, minden esetben a videokártya illesztőprogramja betöltésekor (vagy közvetlen után). Sőt, minden indok nélkül rendszer alól is. Továbbá ez a rendszer akadásos dolog is igen gyanús. Van egy olyan érzésem, hogy ez összefüggésben lehet a FET -ek magas hőmérsékletével, mert a többit is megmértem, azok maximum 42C° -ot mutattak. Az indokolatlan fagyás, egyre sűrűbben jelentkezik. Eddig havonta egyszer, most már hetente egyszer bekúszik, de a most például két nap alatt egyszer - egyszer. A tápegység nem tud a dologba beleszólni, mert próbaképpen le lett próbálva egy másik géppel, két videokártyával, és kitűnően bírta a terhelést, és stabil maradt a rendszer. Próbaképp azért újrahúzom a rendszert, hogy kizárhassam az illesztőprogram félöli hibákat, ami esetleg összedöntheti a KERNEL -t.
Ha a BIOS-ban van olyan beállítás ami a processzort automatikusan állítja be akkor semmi baj nem lehet.Tehát a BIOS-t alapra kell tenni,illetve minden a proci túlhajtását lehetővé tevő beállítást "Auto"ra.(A Jumper-eket is vissza alapra már ha volt állítva)
Kárt biztos nem teszel benne mert egy vagy több eddig fel nem ismert "kórokozó" is csinálhat némi gubancot ha folyamatosan nagy teljesítményre készteti a PC-t.Olyasmi mint a mikor a kutya a saját farkát kergeti csak pörög de nem csinál semmit végül K.O.
Esetleg még a jelzett terület plusz kényszerhűtése is megoldást jelenthet mondjuk egy 12-es venti 5 Volton járatva |
Bejelentkezés
Hirdetés |