Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   364 / 1274
(#) oriza válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Jaj, de kár! Közben levettem a hátulját. Nem kell kiporolni sem! Thosiba képcső van benne. Mennyire volna bonyolult a bemenet kialakítása?
(#) csanyimiki hozzászólása Okt 31, 2010 /

Sziasztok van egy hyndai tévém,csak viszont piros a lép rajta,amiugy tökéletes a kép,csak piros,nem tudom mi lehet a kehéje,valaki segithetne,köszi
(#) BarnaPili válasza oriza hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

A legegyszerűbben úgy,ha ráhangolsz egy videomagnót,és annak a bemenetét használod.Vagy fogsz egy bontott modulátort ugyancsak egy videomagnóból,és azt bedobozolod.Sok értelme nincs erre a TVre videobemenetet tenni,mivel semmi többletszolgáltatást nem nyújt,mint az RF jelátvitel:
Gondolok itt az RGB jelekre,illetve a sztereo hangra.
Modulátorral át tudsz vinni összetett videojelet,ez általában minden készülékből kijön.
István
Ui: Utánanézek,melyik TV típusnak volt ilyen bemenete,de az csak az első lépés,még sok mindent át kell drótozni a TVben.Szerintem nem éri meg,ez így érték eredeti állapotban.A Toshiba csövek legendásan jók ,és szép színűek voltak.
(#) Hurka válasza csanyimiki hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Hmmmmmmmm... Nem lehet, hogy a színvégfok szállt el?
Nekem volt egy Telefunkenem, annak is az volt a hibája, de az IC valami sokezer forintba került --> beletettem egy tranzisztorosat...

Üdv.: Hurka
(#) oriza válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Köszönöm a gyors választ! Igazad van, felesleges megbolygatni!
A konverter!!! Eszembe jutott, hogy valamikor a Pana kamerámhoz kaptam ezt az átalakítót. Be kellett dugni a kamera oldalába. Most tán csak tápot kell adni a jack-re és kész!?
(#) BarnaPili válasza oriza hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Igen.
Ott áll rajta:5v DC.ezt egy 7805-el megoldod,és kész.Valószínűleg a pozitív láb a jack vége,de ezt mérd ki egy multiméterrel.A test fütyül az antennacsatlakozó és a két RCA külsejével.A két RCA-t meg lelesed a kameráról.Sima ügy.
István
(#) sanyi841224 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Hali.Meg tudnád mondani,hogy mennyi lehet a sorkimenő?Köszi.
(#) mcsico válasza mcsico hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Valaki please help!!
(#) Fery válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Szia. Nagy valószínűséggel a memória tartalom megsérült. Van a proci mellett egy memória IC, abba kellene beleégetni, a típusnak megfelelő dumpot. Legrosszabb esetben maga a processzor repült, de ez a valószinütlenebb verzió. Rajzod van? Ha igen akkor nézz körül a proci környezetében, hogy a tápok rendben megvannak-e. Fery
(#) kadarist válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Hatezer.
(#) Pityu9 hozzászólása Okt 31, 2010 /

Üdv!
A következő problémába kellene a segítségetek: van nekem egy ITT ideal color típusu TV készülékem és a következő hibákat produkálja, bekapcsoláskor kerregő hangot ad, szellemképes és fura csikokat rajzol euro scartra kapcsolva jelforrás nélkül.Euroscartról is szellemképes, tehát nem az antenna a hibás. Remélem tudtok segíteni, nagyon jó kis TV nincs szívem kidobni.
(#) kadarist válasza Pityu9 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Szia!
A szellemképes képről is készíts fotót.
(#) kadarist válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Szia!
Egy alapos portalanítás csodákra képes
(#) kadarist válasza mcsico hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

A tápfeszültségek rendben vannak? Ha feltekered a G2 (Screen) potit, akkor az egész képernyő világosodik, vagy csak a csíkok?
(#) Pityu9 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Üdv!

Bocs, de most nem tudok fotót csinálni a képéről ,nincs nálam most a TV, de arra emlékszem, hogy minden megjelenő tárgy a képernyőn a méretétől függően szellemképes. Egyébként a TV többször volt már javítva csak már nem emlékszem, hogy miért .Amúgy néha a szinek is eléggé fakók.
(#) kadarist válasza Pityu9 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Esetleg színes (piros) elhúzások is vannak a képen világosabb képrészleteknél? Mert ha igen, akkor képcsőgyengeség lesz a hiba oka. A G2 feszültség növelése és a fűtőáram növelése hozhat ideiglenes javulást.

Nem, piros elhúzások nincsenek, az elhúzások mind fehér árnyalatúak.
(#) kadarist válasza Pityu9 hozzászólására (») Okt 31, 2010 / 1

Na, az se rossz! Képcsöves lesz, a visszafutási csíkok is ezt erősítik. Egy kis állítgatás talán még javíthat az állapotán.

Értem, akkor ha valamit akarok még ettől a TV-től , akkor kerítenem kell egy másik ilyet, hogy átrakjam a képcsövet, vagy az elektronikát, mert azért azt ugyis ki kell szerelni képcső cserekor. Köszönöm a segítséget!

Igen, erről van szó. De előtte még tekergess a képcsőpanelen található potikon, meg kösd át a fűtőáram-korlátozó ellenállást, hátha jobb lesz.
(#) Pityu9 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 31, 2010 / 1

Értem, akkor tükör, jelráaddás, biztonsági leválasztó trafó aztán elleszek ezzel egy ideig. Még 1x köszönöm.

Nem kell biztonsági trafó, mert a készülékben eleve olyan van.
(#) BarnaPili válasza Pityu9 hozzászólására (») Okt 31, 2010 / 1

Szerintem a kattogós indulást a tápelkók okozzák,főleg a 10µF/350V.A szellemképességet pedig a képcsőáramköri lapon lévő elkók kiszáradása csinálja.Azokat cseréld ki,és szerintem jó lesz.
István
(#) BarnaPili válasza Fery hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Memória IC gyanús a gép,de nem elég újraégetni,cserélni is kell.Ez soknál előfordult.Kimentem,beállítottam,telefont fölvettem másnap...aztán újra kimentem...csere.
István
(#) Fery válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Így igaz, csak közben mi, nem itt, ezt megbeszéltük. Én is mindig cserélem.
(#) garamszegiroland hozzászólása Okt 31, 2010 /

Sziasztok. Van egy grundig tv melynek van készenlétje de nem indul el a tv.(cuc 1806) Cseréltem fetet táp ic-t de semmi változás.Mi lehet a gondja?
(#) kadarist válasza garamszegiroland hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Kezdd a tápfeszültségek kimérésével.
(#) garamszegiroland válasza kadarist hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Hello a primeri oldalon rendben vannak a feszek a táp ic is kap tápot és indito feszt is.
(#) fredee4444 válasza attila93 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Udv
Ha nem zárlatos a FET akkor nagy valoszinuséggel jo.
Akkor azt kellene megnézned, hogy a trafo szekunder korében lévo elkokon van-e feszultség. Ha Nincs, akkor a primer korben keresendo a hiba. Abban az esetben mérd meg eloszor, hogy az IC kap-e tápot.
(#) kadam hozzászólása Okt 31, 2010 /

Üdv!
Előszedtem egy régi Samsung TV-t, gondoltam bütykölgetem egy kicsit, hátha rájövök mi a baja. Szerintem rájöttem, egy púpos elkot cserélnék ki benne, de ehhez ki kell vennem a készülékből a NYÁK lapot. Az a gond, hogy nem tudom teljesen kihúzni, mert az a tappancsos nagyfesz kábel nem elég hosszú ehhez, nem engedi eléggé elmozdítani. Azt a kábelt ki tudom szedni valahogy úgy a képcsőből, hogy szépen vissza is tudjam tenni?
Következő: »»   364 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem