Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Jaj, de kár! Közben levettem a hátulját. Nem kell kiporolni sem! Thosiba képcső van benne. Mennyire volna bonyolult a bemenet kialakítása?
Sziasztok van egy hyndai tévém,csak viszont piros a lép rajta,amiugy tökéletes a kép,csak piros,nem tudom mi lehet a kehéje,valaki segithetne,köszi
A legegyszerűbben úgy,ha ráhangolsz egy videomagnót,és annak a bemenetét használod.Vagy fogsz egy bontott modulátort ugyancsak egy videomagnóból,és azt bedobozolod.Sok értelme nincs erre a TVre videobemenetet tenni,mivel semmi többletszolgáltatást nem nyújt,mint az RF jelátvitel:
Gondolok itt az RGB jelekre,illetve a sztereo hangra. Modulátorral át tudsz vinni összetett videojelet,ez általában minden készülékből kijön. István Ui: Utánanézek,melyik TV típusnak volt ilyen bemenete,de az csak az első lépés,még sok mindent át kell drótozni a TVben.Szerintem nem éri meg,ez így érték eredeti állapotban.A Toshiba csövek legendásan jók ,és szép színűek voltak.
Hmmmmmmmm... Nem lehet, hogy a színvégfok szállt el?
Nekem volt egy Telefunkenem, annak is az volt a hibája, de az IC valami sokezer forintba került --> beletettem egy tranzisztorosat... Üdv.: Hurka
Köszönöm a gyors választ! Igazad van, felesleges megbolygatni!
A konverter!!! Eszembe jutott, hogy valamikor a Pana kamerámhoz kaptam ezt az átalakítót. Be kellett dugni a kamera oldalába. Most tán csak tápot kell adni a jack-re és kész!?
Igen.
Ott áll rajta:5v DC.ezt egy 7805-el megoldod,és kész.Valószínűleg a pozitív láb a jack vége,de ezt mérd ki egy multiméterrel.A test fütyül az antennacsatlakozó és a két RCA külsejével.A két RCA-t meg lelesed a kameráról.Sima ügy. István
Hali.Meg tudnád mondani,hogy mennyi lehet a sorkimenő?Köszi.
Szia. Nagy valószínűséggel a memória tartalom megsérült. Van a proci mellett egy memória IC, abba kellene beleégetni, a típusnak megfelelő dumpot. Legrosszabb esetben maga a processzor repült, de ez a valószinütlenebb verzió. Rajzod van? Ha igen akkor nézz körül a proci környezetében, hogy a tápok rendben megvannak-e. Fery
Hatezer.
Üdv!
A következő problémába kellene a segítségetek: van nekem egy ITT ideal color típusu TV készülékem és a következő hibákat produkálja, bekapcsoláskor kerregő hangot ad, szellemképes és fura csikokat rajzol euro scartra kapcsolva jelforrás nélkül.Euroscartról is szellemképes, tehát nem az antenna a hibás. Remélem tudtok segíteni, nagyon jó kis TV nincs szívem kidobni.
Szia!
A szellemképes képről is készíts fotót.
Szia!
Egy alapos portalanítás csodákra képes
A tápfeszültségek rendben vannak? Ha feltekered a G2 (Screen) potit, akkor az egész képernyő világosodik, vagy csak a csíkok?
Üdv!
Bocs, de most nem tudok fotót csinálni a képéről ,nincs nálam most a TV, de arra emlékszem, hogy minden megjelenő tárgy a képernyőn a méretétől függően szellemképes. Egyébként a TV többször volt már javítva csak már nem emlékszem, hogy miért .Amúgy néha a szinek is eléggé fakók.
Esetleg színes (piros) elhúzások is vannak a képen világosabb képrészleteknél? Mert ha igen, akkor képcsőgyengeség lesz a hiba oka. A G2 feszültség növelése és a fűtőáram növelése hozhat ideiglenes javulást.
Nem, piros elhúzások nincsenek, az elhúzások mind fehér árnyalatúak.
Na, az se rossz! Képcsöves lesz, a visszafutási csíkok is ezt erősítik. Egy kis állítgatás talán még javíthat az állapotán.
Értem, akkor ha valamit akarok még ettől a TV-től , akkor kerítenem kell egy másik ilyet, hogy átrakjam a képcsövet, vagy az elektronikát, mert azért azt ugyis ki kell szerelni képcső cserekor. Köszönöm a segítséget!
Igen, erről van szó. De előtte még tekergess a képcsőpanelen található potikon, meg kösd át a fűtőáram-korlátozó ellenállást, hátha jobb lesz.
Értem, akkor tükör, jelráaddás, biztonsági leválasztó trafó aztán elleszek ezzel egy ideig. Még 1x köszönöm.
Nem kell biztonsági trafó, mert a készülékben eleve olyan van.
Szerintem a kattogós indulást a tápelkók okozzák,főleg a 10µF/350V.A szellemképességet pedig a képcsőáramköri lapon lévő elkók kiszáradása csinálja.Azokat cseréld ki,és szerintem jó lesz.
István
Memória IC gyanús a gép,de nem elég újraégetni,cserélni is kell.Ez soknál előfordult.Kimentem,beállítottam,telefont fölvettem másnap...aztán újra kimentem...csere.
István
Így igaz, csak közben mi, nem itt, ezt megbeszéltük. Én is mindig cserélem.
Sziasztok. Van egy grundig tv melynek van készenlétje de nem indul el a tv.(cuc 1806) Cseréltem fetet táp ic-t de semmi változás.Mi lehet a gondja?
Kezdd a tápfeszültségek kimérésével.
Hello a primeri oldalon rendben vannak a feszek a táp ic is kap tápot és indito feszt is.
Udv
Ha nem zárlatos a FET akkor nagy valoszinuséggel jo. Akkor azt kellene megnézned, hogy a trafo szekunder korében lévo elkokon van-e feszultség. Ha Nincs, akkor a primer korben keresendo a hiba. Abban az esetben mérd meg eloszor, hogy az IC kap-e tápot.
Üdv!
Előszedtem egy régi Samsung TV-t, gondoltam bütykölgetem egy kicsit, hátha rájövök mi a baja. Szerintem rájöttem, egy púpos elkot cserélnék ki benne, de ehhez ki kell vennem a készülékből a NYÁK lapot. Az a gond, hogy nem tudom teljesen kihúzni, mert az a tappancsos nagyfesz kábel nem elég hosszú ehhez, nem engedi eléggé elmozdítani. Azt a kábelt ki tudom szedni valahogy úgy a képcsőből, hogy szépen vissza is tudjam tenni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |