Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát.
Sajnos elutaltam neki a pénzt, 2e forintot. Nem értem miért üzemel még az oldal ha már nincs ki foglalkozzon vele. Az egyik aukciós oldalon kísértetiesen hasonlít az ugyan olyan UV superflux led mint amilyen a webshopban van. Az ára és a szállítási költsége is forintra stimmel. Megpróbálom felvenni vele valahogyan a kapcsolatot, hátha... Nem gondoltam volna hogy befaragok. Üdv.
Sziasztok!
Sikerült elérnem az SK Led webshop egyik góréját. Pénzem nem veszett el. Fogják küldeni e ledeket. Mivel ketten viszik a boltot ezért nem mindig tudja a jobb kéz hogy mit csinál a bal kéz, ezért nem jeleztek vissza a rendelésemről. Üdv.
Én kb egy éve tőlük rendeltem meg a levilágítómhoz a ledeket, rendben ment. De én nem a freeweb-es oldalon, hanem vaterán rendeltem meg a ledeket ugyanennél a csávónál, aki a webáruházat viszi.
Szerintetek a: CREE XR7090UV-L1-UV8-11 ledből ha hat darabot felrakok egy nyákra akkor azzal mekkora nyákot tudok bevilágítani? 3x2 -őt akarok rakni fel és 12V-ról hajtani. Tudnátok segíteni, hogy össze dobtok egy rajzot, hogy mekkora ellenállások, kodni és 7812-es kell bele. köszi!
Nekem már 3db is elég volt az A/4 es nyákhoz !
Mekkorát szeretnél?
Egy A5 méretű nyák rajzot tudok feltenni 6 db CREE ledhez... Nagyobbat nem nagyon tervezek levilágítani a közel és távoli jövőben. Erre a méretre manapság már igen bonyolult áramkör elfér. Ha mégis rászorulnék, egy-egy panelt a napon is le lehet világítani, ha extra nagy méret kell.
Na akkorát A5-ös nyákot nem akarok. Mert van itthon 2 db ilyen led-em és nem jól világítják be a nyákot most és azért gondoltam, hogy többet raknék fel. De jó akkor legyen 4db ilyen led és ehhez kellene az előbbi rajz terv, hogy a max. jöjjön ki belőle, de mégis mindehol tökéletesen bevilágítaná a nyákot. köszi
Az A5 pont a fele az A4-nek... tényleg nem akarsz akkorát? (durván 20*15 cm)
A nyák 6 LED-hez készült. Négy leddel csak nagyjából négyzetes területet lehet levilágítani, hogy egyenletes legyen. Bármekkora felületet le lehet világítani, csak idő kérdése, lényeg a Ledek egymástól való távolságának és a megvilágított felületnek az aránya (4 vagy 6 LED esetén)
Na jó! egyszer kell megcsinánom újra és akkor veszek még 4db-ot a kettő mellé, akkor a 6 led-es legyen. KÖSZI!
Kell hozzá:
- egy trafó 16-18V 1 A primerrel, - egy graetz híd 2 A (a biztonság kedvéért) - négy 2-5 W-os ellenállás, a pontos értékét megadom, ha megvan a trafód. - egy elkó 35V 470-2200 µF között. - A nyákot 65-70 mm-re kell elhelyezni a levilágítandó felülettől, nekem fordítva van, alulról világítok és fölötte van az üveg amire a levilágítandó nyákot helyezem. (A trafó hálózatra kötését, az életvédelem szempontjai szerint kell megoldani: biztositék, kapcsoló, szigetelés, stb) Nem kell stab IC vagy egyéb alkatrész, még az elkó is elhagyható lenne. A beültetést majd rárajzolom a rajzra és beszkennelem neked valamelyik nap, én nem készítettem hozzá, nem túl bonyolult a dolog.
Sziasztok!
Szerintetek az nagyon gáz, ha 16W-os elektronikus gyújtással szeretnék 15W-os UV BL fénycsövet működtetni? Az elektronika egy bútorvilágítóból lenne. Válaszokat előre is köszönök! üdv.: szab
Szia
Én 7W-os elektronikákkal hajtok 4W-os csöveket. Egyikkel sincs gond.
Jó akkor én is pontositok:F4T5BLB cső+Tecsó gazdaságos 7W-os elektronikája...
Hali mindenki!
Terveztem egy egyoldalas, nem túl bonyolult, kb. "papírezres" nagyságú nyákot Eagle-ben. **** Ez itt NEM az Apróhirdetési rovat! Frankye
Egy kicsit számolgattam. A CREE led-ek bevilágítási szögét 60 fokra vettem fel és 10cm-ről szeretnék világítani.
Az ábrán látszik a számolásom. Tehát 10cm-ről kb. 12cm átmérőjű kört tud bevilágítani. Ezt felhasználva jött a következő ábra. Ha egy A4-es méretű NYÁK-ra megfelelő pozícióba helyezem el a CREE ledeket, akkor képesek lefedni egy A4-es méretű NYÁK-ot. Mivel ez egy nagyobb költségvetésű beruházás lenne ezért kérném, hogy nézzétek meg és erősítsetek meg ha igazam van.
Szervusz!
Körülbelül, de: - A sugárzási szög több mint 60 fok, de változik az intenzitás. - Mindig a függőleges irányú vektorral kel számolni, 60 foknál már csak fele a függöleges irányú fényerő. - A széleken kisebb csíkot lehet hasznosítani, mint a rajzodon, mert mint látható is nagy lesz a fényerő ingadozás (kb a számított sugár felét) - A két középen lévő LED felesleges, ott így túl nagy lenne a fényerő. Régebben én is számolgattam és a gyakorlatban is teszteltem és arra jutottam, hogy ha A5-öst akarok levilágítani akkor 6 CREE LED kell négyzethálóban egymástól 77 mm-re, ekkor a levilágítandó felületnek 66 mm-re kell lennie egymástól, pár hozzászólással ezelőtt tettem fel nyák rajzot kiindulásnak. Nekem a gyakorlatban bevált, igaz nem tökéletesen A5 a szélesség/hosszúság aránya de az intenzitásingadozás aránya minimális. A4-nél növelni kell a távolságokat kétszeresre. Üdv. István
Köszi!
Akkor van egy 20,4V, 70W, 2A-es tápom, fúrógép töltőé. Tovább hogyan?
sziasztok,
szeretnék egy levilágítót építeni, de rengeteg kérdésem lenne: 1. 4db 8W UVcső elég? 2. milyen messze kell tenni a csövektől az üveget amire ráhelyezem a nyákot? 3. tudna nekem valaki adni egy időzítő rajzát amin be lehet állítani az időt és magátol kikapcsolja a csöveket? A segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!
Egy elkót téve a kimenetére mekkora az üresjárati feszültsége?
pü-ben írtam, neked, hogy most nem tudom megnézni, mert nem vagyok otthon.
De valamikor csak hazamész?
Az előtét-ellenállások méretezéséhez szükséges az érték, vagy csak saccolni tudok.
1. Igen.
2. Attól függ. (Minél közelebb van az üveg a csőhöz, annál intnzívebb a fény, de kevésbé egyenletes a megvilágítás és vica versa.) 3. Igen, a fórumban is van ilyen, kicsit keresgélj!
Hello időzittőnek én ezt a kapcsolást építettem meg és
ezt a kódot égettem bele. Csak ajánlani tudom
Szervusz!
Mellékeltem a beültetési rajzot a multkor becsatolt nyákrajzhoz, az eredeti közepén volt egy csavaros szorítás és graetz híd, de mivel neked már DC tápod van hozzá így ahhoz rajzoltam be a szükséges alkatrészeket. Ha lemérted a pontos üresjárati kimeneti feszültségét a DC tápnak, akkor lehet pontosítani az ellenállások értékeit, úgy kalkuláltam hogy 300-330 mA körűl legyen az UV LED-ek árama, hogy ne legyenek túlhajtva, de nem kritikus, ha a DC táp üresjárati feszültsége 20-25 V között van. A CREE LED-ek kontaktusát hogy gondolod a nyákon kialakított hűtőfelülettel? forrasztással, hővezető ragaszóval, vagy hővezető pasztával? Én hővezető ragasztót használtam, de a legegyszerűbb talán a hővezető paszta alkalmazása.
feltudnád rakni a .brd vagy .lay file-okat is? köszi
eddig a led alatt csak a nyák fólia csíkja volt és nem kentem alá semmit sem. mert azt hittem, hogy az a hővezető paszta kiég alóla forrasztás közben.
Ha a paszta mind kifolyik már régen rossz!
A levegőnél minden jobb, annak a kicsi lednek 1 W-ot kell disszipálnia (300-350 mA-nél), ha nem jó a hűtése, nem lesz hosszú életű! A nyákot több darabból raktam össze, mivel a free Eagle nem tud A5 méretet. (Ha a távolságokon módosítani akarsz akkor az egyenletes levilágítás nem garantált)
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy 9 W-os energia takarékos égő áram köre használható-e 8 W-os UV csőhöz? Én személy szerint kételkedek benne de szeretném kikérni a véleményeteket. üdv szaky27
Prábáljatok LED-et venni közvetlenül Kínából, az EBAY-en keresztül. Amelyik kínaival én eddig üzleteltem mind korrekt volt és minden megérkezett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |