Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   33 / 375
(#) szabi83 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

A tr12-s, amit én vettem 2800ft/1000mm, volt egyel olcsóbb fajta is, hasonlóan jó minőségű C45-s anyagból, anyát pedig nem tart semeddig megcsinálni.
(#) Stewe válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

0,1 mm-es holtjáték egy plottert nem zavar nagyon, de ha szerszámgépről van szó, akkor a forgácsolóerő a rugalmas holtjátékokat is megjeleníti, a mellékelt rajzon látható, hogy néz ki egy 10mm-es kör 0,1 tengelyholtjátékkal

Kérek egy rajzot! Kezd komolyan érdekelni. Már ha holtjátékmentes....
(#) szabi83 válasza Stewe hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Hobbycnc-n magad is olvashatod, hogyan kell készíteni..
(#) szabi83 válasza Stewe hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Ennyire meghazutolni a valóságot

Nem akarlak elkeseríteni, de ez 4 tizedesjegyig így pontos ahogy van!
(#) gulasoft válasza szabi83 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Jó, neked lehet hogy semmi, nekem nincs hozzá gépem.
Képek fent vannak. A 15-ösön látszik a vezérlő, egyenlőre csak le van rakva az Y tengelyre, mert ez is megy a postára (remélem megjön a másik 2 amit rendeltem és akkor abból megy egy, mert állandóan kirántják alólam a vezérlőt, mert mindenkinek sürgősen és azonnalra kell, Én meg megsajnálom őket és odaadom a sajátomat). Látszik, hogy a z még nincs visszakötve.
A 0.1 mm az nekem nem jó annál pontosabb kell, mert elég precíz nyákokat nyártok, hülyén nézne ki 0.2mm-es vonalak a nyákon míg lukak meg el vannak fúrva 0.1mm-el.
Ezért szeretnék egy fémvázat, csak oda már akkor precízebb alkatrészek kellenek, és az meg ugye a sok pénz.
(#) gulasoft hozzászólása Nov 8, 2010 /

Csak hogy lássátok, hogy nem most kezdtem:

Az első verziónál én is kis csapaágyat használtam. Kimartam a lukat, körbetekertem a csapágyat szigetelőszalaggal, bekalapáltam, állt mint Katiban a gyerek, veregettem a vállam milyen kasa gyerek vagyok, aránylag olcsón megúsztam.
Két hónap múlva egy kézzel ki lehetett húzni, lötyögött jobbra balra, teljesen használhatatlan lett.
Akkor vettem a profi csapágyházat. Ezt két kézzel tépheted, akkor sem mozdul el, előbb törik a fa, mint hogy ez akárcsak egy tizedet elmásszon.
Érdekelne hogy egy 18mm vastag fába hogyan lehet egy 12 mm széles csapágyat úgy berakni, hogy ha megtépem egy kézzel, akkor az a helyén maradjon, ugyan ez a kérdés vonatkozik a csapágyba berakott menetesszárra is.
(#) gulasoft hozzászólása Nov 8, 2010 /

Azért érdekes látni, hogy az egy év hogy megviselte fagépet. Pár átalakításon átesett. Ezért mondtam, hogy az ember elkezdi 2000 forinttal utána csak úgy röpülnek a zsebéből az ezresek.
Komolyan jó lenne egy fémvázas komplett tervrajz aluprofilból, pontos méretekkel.
Azt még talán én is meg tudom csinálni, utána már csak hajtás és a vezetés kéne, azt viszont nem tudok csinálni.
(#) gulasoft válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Igen tudom, azért került rá ez a brutális csapágyház. Atomtámadás esetén ha más nem is ezek megmaradnak. Csak 2000 forintból metrikus közgyűrűs feszíthető csapágy 6 darab nem jön ki. (jó ha valakinek van otthon komplett esztergája meg cnc-je akkor lehet hogy egy vasdarabból amit a fiók mélyén talált megoldja )
Ezért tart az enyém is 15 fölött.
(#) szabi83 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Keresd fel a hobbycnc fórumon, Nemes János topikját, ő közölte a rajzait, képeit, a kész gépét, nem írom le mennyiért készült el a gépe, de rajzok alapján és a cuccokból 200 ezer körül jön ki, amibe a munkadíj is benne van.

Kösz erről beszéltem mikor Sir jött a 2000 forinttal. Ennyi pénzem nincs.

Képeket remélem megnézted, és látod, hogy nem ma indultam, és talán látszik mitől tartok 15 fölött.

Valami ennél sokkal olcsóbb terv kéne.
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Hobbycnc, mechanika 1-6-ig. Ha ez sem jó, akkor nem tudom, hogy mi kéne neked...
Mellékletben a legujabb cnc-m. Szerinted mennyiből jött ki a váz?
(#) Sir-Nyeteg válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Bocsi: váz és meghajtás.
(#) Sir-Nyeteg válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Érdekességnek még pár kép.
(#) lui3 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Szia és az én kérdésemre tudsz választ?
protel99-----mach3 vagy protel99----gcode.
(#) Kastler válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Idézet:
„Képeket remélem megnézted, és látod, hogy nem ma indultam...”
hát anyira azért nem szép a géped, már bocsánat. Nem ugy mint Sir-Nyeteg-é, gratulálok hozzá. Sok sikert az építéséhez
(#) Kastler válasza lui3 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Hello az eagle-ből lehet egy ulp-vel konvertálni, maró és furó g-code-ot.
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Nem tudom mond meg Te. Így kompletten kéne nekem is, mert motorok és vezérlő van.
Mondj egy árat.
(#) gulasoft válasza Kastler hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Igen, de az enyém nagyobb, és öregebb. Újonan az enyém is szebb volt, csak sokat lett alakítva.
(#) Sir-Nyeteg válasza lui3 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Nézegettem utána, de sajnos a szoftverek terén nem vagyok annyira otthon. Googléval tudnék én is keresgélni.
Bocsi. Ha nem sikerül megoldanod, akkor írj rám, és máshol is utána kérdezhetek.
(#) gulasoft válasza Kastler hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Igen de ez protel99, egyébként hogy állítasz elő eagle-ből gkódot? Melyik ulp az?
(#) Kastler válasza lui3 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

(#) Kastler válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

ezzel
Bővebben: Link ügyes kis program
(#) Stewe válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

A fa nagyon megdrágítja... pláne, hogy nem is fa, csak bútorlap.

Minden egyes rögzítést megtalpalni, minden csapágyazást perselyezni, rugalmas az egész, és a párhuzamok, merőlegességek repülnek az első páratartalom változás után... Merev önhordó fémszerkezet lehet hogy drágább, de a folytatást leegyszerűsíti.
(#) gulasoft válasza Stewe hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Igen. Ez a baj a fával.
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Még mindíg várom az árat.
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Mi az hogy még mindig? Eddig vártad? Tudnom kellett volna? Hmmm... érdekes...
Kb 10ezer ft-ból ki lehet hozni:
5ezer a váz, 2ezer a trapéz, bontott nyomtatóból acélrúd, csapágy 2ezer, alu darabok voltak itthon. de legyen 500ft, anyák 500ft.
Mit felejtettem ki?
Következő: »»   33 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem