Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Lapozás: OK   33 / 78
(#) Moderátor hozzászólása Hori95 hozzászólására (») Szept 26, 2010
 
Há te figyuz káma csákó! Ez nem egy ratyi chat oldal, ahol az a turbógyerek aki benyomja az ász rövcsiket.
Itt nincs demokrácia! Vagy writetolsz rendeseden hogy readelni tudjuk, vagy szárnysuhogás lesz, mert a stílusodat itt nem likeoljuk!
Comprende carajito?
(#) Hori95 válasza J-O-E hozzászólására (») Szept 27, 2010 /
 
Megvannak az adatok ez egy 12v 200w trafó
(#) Hori95 válasza (») Szept 27, 2010 /
 
Tudom mivel kell nagybetűt írni
(#) teslavendel hozzászólása Szept 30, 2010 /
 
Heló van egy gyári sal keverőm. Nincs rajta monitor mód,hogyan tudok rá építeni megbontás nélkül?
(#) Műszerész válasza teslavendel hozzászólására (») Okt 13, 2010 /
 
Szia!
Hogy Benne legyen a keverőben megbontás nélkül sehogy. De külön mellé lehet építeni könnyen, 2db sztereós 220K poti párhuzamossan kötve és a csuszkákról eszed le a jeleket.Üdv.:
(#) tunya200 hozzászólása Nov 7, 2010 /
 
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a keverő működésével kapcsolatban.Még sosem építettem,csak most kezdett el foglalkoztatni a dolog.Legnagyobb eredményem 1(egy) TDA2003-as végfok 10W-al meg 1 kiv.jelző
Néztem 1(egy) kapcsolási rajzot itt megtaláljátok: Bővebben: Link

Szóval,azt nemértem ha 3 sávos DE mono akkor hogyankell bekötni? 3 különálló(de egyforma) erősített jelet kell rákötni és abból lesz 1(egy) jel?vagy hogyan..
aki tud légyszi segítsen, és bocs ha nagy ostobaságot kérdeztem

Link beillesztve.
szamóca
(#) szamóca válasza tunya200 hozzászólására (») Nov 7, 2010 /
 
A rajzon egy hat csatornás, mono, jelösszegző kapcsolás van, (nem 2*3ch) aminek a "különlegessége" a trimerekkel beszabályozható érzékenység. (a bemeneti ellenállás rovására) Tehát ebből kettőt kell építeni, és kétpályás sztereó potikat kell alkalmazni, a sztereó kivitel esetén. A keverendő csatornák száma egyéni, a megfelelő trimer, poti, ellenállás elhagyásával.
Igen három jelforrásból (a potik állásától függően) egy jelkimenetre keveri le a jeleket.
(#) pbencsik hozzászólása Nov 8, 2010 /
 
Hali,

Egy kis segítség kellene. Adott egy Behringer Xenyx 1002-es keverő. Hibásan került hozzám, elég gatya állapotban. A táp szállt el, ami aztán szinte minden műveleti erősítőt kicsinált. Ezeket már lecseréltem, és a hang rész gyakorlatilag már hibátlanul üzemel. Egyetlen dologgal nem boldogulok, ez pedig a kivezérlésjelző. 2x4 ledes komparátoros áramkör. Nem vagyok hibatásos műszerész, de ránézésre nem egy bonyolult kapcsolás, de kifog rajtam. Az alsó három(2 db zöld, sárga) remekül működik, de a piros gyakorlatilag a bekapcsolástól folyamatosan világít. Átmértem 5x mindent, minden ok, a komparátort is lecseréltem, de még mindíg ugyanaz. Lassan beleőrülök . Talán a maximalizmusom is okozza, hogy emiatt az "apró" hiba miatt még mindíg darabokban van, de bosszant az is, hogy egyszerűen nem tudok rájönni, mi lehet a hiba. A két csatorna szinte teljesen független egymástól, és mind a két oldal ugyanazt produkálja, vagyis mindkét piros led folyamatosan világít. Becsatoltam az áramkört. Rettentő hálás lennék, ha vki szánna rá egy percet, hátha csak én nem látok a szememtől.
Köszönöm!

Clip.jpg
    
(#) pbencsik válasza (») Nov 8, 2010 /
 
Csak hogy tanuljak, azon kívül, hogy nem ebbe a topic-ba írtam, más hibát követtem el? Csak mert szándékosan nem tettem bele egyikbe sem. Egyrészt itt 2008-as az utolsó hozzászólás, és ez lehet, hogy csak az én pesszimizmusom miatt, de sok jóval nem kecsegtetett, másrészt nem a keverő a lényeg, hanem a kivezérlésjelző, az pedig elég sok audió cuccban van, így viszont leszűkül azok száma, akik olvassák, vagy rosszul gondolom? Köszi a hozzám való türelmet!
(#) titi válasza pbencsik hozzászólására (») Nov 8, 2010 / 1
 
Hali!
A feszültségek rendben megvannak? Megnézted az ellenállásokat is?
Azt pedig sose nézd, hogy mikor írtak utoljára egy topikba, mert ha írsz bele, akkor úgyis felkerül a lista legelejére, azt pedig mindenki látja ott oldalt. Látod én is, és biztos még sokan mások is. Az más kérdés, hogy van-épp itt olyan személy, aki érdemben tud válaszolni...
(#) pbencsik válasza titi hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Köszönöm! A feszültségek teljesen rendben vannak. Mind a tápfesz az IC-ken, mind a feszültségosztónál megvan minden, aminek ott kell lennie. Az ellenállásokat is kimértem, azok is jók. Nekem elfogyott az ötletem.
(#) titi válasza pbencsik hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Ha az IC9-et cserélted, és zárlat sincs azon a részen, de mégis fennáll a hiba, akkor nem sok más lehetőség maradt...
Esetleg cseréld le a LED-et.
(#) lorylaci válasza pbencsik hozzászólására (») Nov 8, 2010 / 1
 
Amíg nincs jel, addig a komparátorok a ledek anódját a 12-es lábköz kötik (aminek -15-nek kell lennie), ahogy nő a jel ezt a kötést sorról sorra feloldják, és a T19 meg a T20 áramgenerátor fix áramot küld át rajtuk. Az IC-k 12-es lábán mit mértél?
Nagyon érdekes, mert a piros led áramot a többin keresztül kaphatna csak.
(#) lorylaci válasza pbencsik hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Így tippre a leírt működést akkor csinálná, ha :
- a piros led fordítva lenne bekötve ÉS
- az egyik lábára nem -15V hanem valami más lenne kötve
(#) titi válasza pbencsik hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Próbáltad megcserélni a két IC-t? (IC9, IC12)
(#) titi válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Idézet:
„a piros led fordítva lenne bekötve”
vagy hibás, és átereszt...
Volt már szerencsém olyan LED-hez, ami elhalt, és fordított polaritással meg világított. De mekkora ennek az esélye?
(#) pbencsik válasza lorylaci hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Hát ez érdekes lehet. 27V van a 3-as és 12-es között, vagyis ennyi tápfeszt kap. A rajz szerint viszont elméletileg +-15 kellene lennie, vagyis 30V. Már csak az a kérdés, hogy mi okozza. Ezen tovább tudok menni, köszönöm! Jelentkezem, mire jutottam.
(#) pbencsik válasza titi hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Igen, azzal kezdtem, de mivel ugyanazt produkálta, le is cseréltem őket, és mindíg ugyanaz, tehát nem az IC. A piros led-eket is lecseréltem már, biztos ami biztos , de az sem hozott eredményt.
(#) pbencsik válasza pbencsik hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Hát ez bejött ! Rettentő érdekes. A 12 db műveleti erősítő ugyanazt a tápot kellene kapja(+-15V). A komparátor IC is ugyanazt a tápot kapja, mint az ehhez az áramkörhöz tartozó műveleti erősítő. Ami érdekes, hogy a +15 voltos táp hiba nélkül mindegyik műveleti erősítő IC-n megvolt, és a -15 az ehhez tartozó egyetlen IC kivételével szintén mindenhol rendben volt. Hogy mi az oka, hogy ezen csak -12 V volt, gondolom vhol szakadás lehet, nem tudom biztosan, de nem is érdekes, mert egyszerűen átkötöttem a -15V-ot egy másik műveleti erősítőről, és láss csodát.. Szóval köszönöm, azt hiszem az alaposságom csiszolásra szorul, mivel a tápot ílyenformán nem mértem. Köszönöm mégegyszer!
(#) Milan90 válasza pbencsik hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Ez az egész azért lehet, mert nem tud a kimenőfesz a led nyitófesze alá menni. Használj kollektorkimenetű komparátort, vagy egy diódát a leddel sorba !
(#) titi válasza pbencsik hozzászólására (») Nov 9, 2010 /
 
Hát nem azt írtad, hogy a feszültségek rendben megvannak? Azt hittem, ott, abban a részben mérted, ahol a hiba van, nem a másik végében a ketyerének...
(#) pbencsik válasza titi hozzászólására (») Nov 9, 2010 /
 
Csak pironkodok. Jó pap holtig tanul. Természetesen Neked is köszönöm!
(#) titi válasza pbencsik hozzászólására (») Nov 9, 2010 /
 
A végeredmény a lényeg, ne pironkodj!
(#) tunya200 hozzászólása Nov 9, 2010 /
 
Köszi a gyors választ! Tehát ha építek ebből 2-t aminek külön külön 2 bemenete van akkor 4 mono csatornából tudok csinálni 2 darab sztereo kimenetűt?..de akkor ez a 3 csuszkapoti tulajdnoképpen csak volumegomb nem?
(#) proli007 válasza tunya200 hozzászólására (») Nov 9, 2010 /
 
Hello!
Egy sztereó erősítőnek, két egymástól teljesen független csatornája van. Ami közös, hogy a két csatorna hangerejét, egyszerre szabályozzuk. (A két villamosan független potméternek, közös tengelye (tolókája) van.)
Mono jelforrásból, csak akkor tudsz "sztereót" készíteni, ha a jelforrást mind két csatorna bemenetére rávezeted. (Vagy az összegző fokozat bemenetén mind két oldalra viszed a jelet egy ellenálláson keresztül.) De ettől a jel, még nem lesz a jel sztereó, csak mind két csatornán ugyan az a mono jel fog szólni!
Egyszerűbb lett volna, ha leírod mit szeretnél építeni, és mit vársz tőle. Akkor a kapcsolásodat át lehet alakítani kívánságaid szerint.
(Használd a hozzászólás fejlécében található Válasz gombot!)
üdv! proli007
(#) Norby14 hozzászólása Nov 9, 2010 /
 
Sziasztok!

Kezdésnek szeretnék venni valami alapvetőbb keverőpultot. Én a következő kettőt néztem ki magamnak:

Bővebben: http://www.argep.hu/product_1344856.html

Bővebben:http://www.argep.hu/product_413485.html

A Behringer márkáról már hallottam a másikról viszont nem, de szerintem a másik többet tud. Kérem ha valaki ért egy kicsit hozzá, feltétlenül írja, még vásárlás előtt szeretnék tájékozódni, köszönöm! Eddig Virtual DJ-vel csináltam a bulikon a zenélést és most beruháznék egy ilyen kisebb keverőpultra. Előre is köszönöm, Üdv Norby!
(#) hannibal2000 hozzászólása Nov 22, 2010 /
 
Hali! Van egy Behringer PMH 1000 tipusu keveröm aminek meghalt a tápegysége. A probléma az hogy ez egy aktiv keverő és nem igazán lehet megjavitani a tápot és a csere kissé drága lenne, viszont azt mondták, megoldható, hogy a kezelőfelületet (ha a beépitett végfokot nem is) müködésre birjuk, de kellene a kapcs.rajz hogy tudjuk, mit, hová és mennyit. tudna valaki segiteni, vagy tanacsot adni? KösziBővebben: Link
(#) kukac_24 válasza hannibal2000 hozzászólására (») Nov 22, 2010 /
 
Hi,
Mi most egy Soundcraft-al küzdünk, abban is a táp égett szét..villám miatt. Elég sok vezetősáv elégett. Ha javíthatatlannak bizonyul, akkor csinálni kell hozzá egy külső tápot. A műveleti erősítőknek +/- 12..15V kell, plusz van benne a 48V-os phantom. Ezeknek megkeresem a vezetősávjait aztán rákötöm a külső tápot és meglátjuk.
(#) roland9 válasza hannibal2000 hozzászólására (») Nov 22, 2010 / 4
 
Hello!

Remélem tudtam segíteni.
üdv.: Roland
Bővebben: Link
(#) hannibal2000 válasza roland9 hozzászólására (») Nov 22, 2010 /
 
Köszi ezt kerestem király vagy
Következő: »»   33 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem