Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Há te figyuz káma csákó! Ez nem egy ratyi chat oldal, ahol az a turbógyerek aki benyomja az ász rövcsiket.
Itt nincs demokrácia! Vagy writetolsz rendeseden hogy readelni tudjuk, vagy szárnysuhogás lesz, mert a stílusodat itt nem likeoljuk! Comprende carajito? ![]()
Megvannak az adatok ez egy 12v 200w trafó
Heló van egy gyári sal keverőm. Nincs rajta monitor mód,hogyan tudok rá építeni megbontás nélkül?
Szia!
Hogy Benne legyen a keverőben megbontás nélkül sehogy. De külön mellé lehet építeni könnyen, 2db sztereós 220K poti párhuzamossan kötve és a csuszkákról eszed le a jeleket.Üdv.:
sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a keverő működésével kapcsolatban.Még sosem építettem,csak most kezdett el foglalkoztatni a dolog.Legnagyobb eredményem 1(egy) TDA2003-as végfok 10W-al meg 1 kiv.jelző ![]() Néztem 1(egy) kapcsolási rajzot itt megtaláljátok: Bővebben: Link Szóval,azt nemértem ha 3 sávos DE mono akkor hogyankell bekötni? 3 különálló(de egyforma) erősített jelet kell rákötni és abból lesz 1(egy) jel?vagy hogyan.. aki tud légyszi segítsen, és bocs ha nagy ostobaságot kérdeztem ![]() Link beillesztve. szamóca
A rajzon egy hat csatornás, mono, jelösszegző kapcsolás van, (nem 2*3ch) aminek a "különlegessége" a trimerekkel beszabályozható érzékenység. (a bemeneti ellenállás rovására) Tehát ebből kettőt kell építeni, és kétpályás sztereó potikat kell alkalmazni, a sztereó kivitel esetén. A keverendő csatornák száma egyéni, a megfelelő trimer, poti, ellenállás elhagyásával.
Igen három jelforrásból (a potik állásától függően) egy jelkimenetre keveri le a jeleket.
Hali,
Egy kis segítség kellene. Adott egy Behringer Xenyx 1002-es keverő. Hibásan került hozzám, elég gatya állapotban. A táp szállt el, ami aztán szinte minden műveleti erősítőt kicsinált. Ezeket már lecseréltem, és a hang rész gyakorlatilag már hibátlanul üzemel. Egyetlen dologgal nem boldogulok, ez pedig a kivezérlésjelző. 2x4 ledes komparátoros áramkör. Nem vagyok hibatásos műszerész, de ránézésre nem egy bonyolult kapcsolás, de kifog rajtam. Az alsó három(2 db zöld, sárga) remekül működik, de a piros gyakorlatilag a bekapcsolástól folyamatosan világít. Átmértem 5x mindent, minden ok, a komparátort is lecseréltem, de még mindíg ugyanaz. Lassan beleőrülök ![]() Köszönöm!
Csak hogy tanuljak, azon kívül, hogy nem ebbe a topic-ba írtam, más hibát követtem el? Csak mert szándékosan nem tettem bele egyikbe sem. Egyrészt itt 2008-as az utolsó hozzászólás, és ez lehet, hogy csak az én pesszimizmusom miatt, de sok jóval nem kecsegtetett, másrészt nem a keverő a lényeg, hanem a kivezérlésjelző, az pedig elég sok audió cuccban van, így viszont leszűkül azok száma, akik olvassák, vagy rosszul gondolom? Köszi a hozzám való türelmet!
Hali!
A feszültségek rendben megvannak? Megnézted az ellenállásokat is? Azt pedig sose nézd, hogy mikor írtak utoljára egy topikba, mert ha írsz bele, akkor úgyis felkerül a lista legelejére, azt pedig mindenki látja ott oldalt. Látod én is, és biztos még sokan mások is. Az más kérdés, hogy van-épp itt olyan személy, aki érdemben tud válaszolni...
Köszönöm! A feszültségek teljesen rendben vannak. Mind a tápfesz az IC-ken, mind a feszültségosztónál megvan minden, aminek ott kell lennie. Az ellenállásokat is kimértem, azok is jók. Nekem elfogyott az ötletem.
Ha az IC9-et cserélted, és zárlat sincs azon a részen, de mégis fennáll a hiba, akkor nem sok más lehetőség maradt...
Esetleg cseréld le a LED-et.
Amíg nincs jel, addig a komparátorok a ledek anódját a 12-es lábköz kötik (aminek -15-nek kell lennie), ahogy nő a jel ezt a kötést sorról sorra feloldják, és a T19 meg a T20 áramgenerátor fix áramot küld át rajtuk. Az IC-k 12-es lábán mit mértél?
Nagyon érdekes, mert a piros led áramot a többin keresztül kaphatna csak.
Így tippre a leírt működést akkor csinálná, ha :
- a piros led fordítva lenne bekötve ÉS - az egyik lábára nem -15V hanem valami más lenne kötve
Próbáltad megcserélni a két IC-t? (IC9, IC12)
Idézet: vagy hibás, és átereszt...„a piros led fordítva lenne bekötve” Volt már szerencsém olyan LED-hez, ami elhalt, és fordított polaritással meg világított. De mekkora ennek az esélye? ![]()
Hát ez érdekes lehet. 27V van a 3-as és 12-es között, vagyis ennyi tápfeszt kap. A rajz szerint viszont elméletileg +-15 kellene lennie, vagyis 30V. Már csak az a kérdés, hogy mi okozza. Ezen tovább tudok menni, köszönöm! Jelentkezem, mire jutottam.
Igen, azzal kezdtem, de mivel ugyanazt produkálta, le is cseréltem őket, és mindíg ugyanaz, tehát nem az IC. A piros led-eket is lecseréltem már, biztos ami biztos
![]()
Hát ez bejött
![]()
Ez az egész azért lehet, mert nem tud a kimenőfesz a led nyitófesze alá menni. Használj kollektorkimenetű komparátort, vagy egy diódát a leddel sorba !
Hát nem azt írtad, hogy a feszültségek rendben megvannak? Azt hittem, ott, abban a részben mérted, ahol a hiba van, nem a másik végében a ketyerének...
![]() ![]()
Csak pironkodok. Jó pap holtig tanul. Természetesen Neked is köszönöm!
Köszi a gyors választ! Tehát ha építek ebből 2-t aminek külön külön 2 bemenete van akkor 4 mono csatornából tudok csinálni 2 darab sztereo kimenetűt?..de akkor ez a 3 csuszkapoti tulajdnoképpen csak volumegomb nem?
Hello!
Egy sztereó erősítőnek, két egymástól teljesen független csatornája van. Ami közös, hogy a két csatorna hangerejét, egyszerre szabályozzuk. (A két villamosan független potméternek, közös tengelye (tolókája) van.) Mono jelforrásból, csak akkor tudsz "sztereót" készíteni, ha a jelforrást mind két csatorna bemenetére rávezeted. (Vagy az összegző fokozat bemenetén mind két oldalra viszed a jelet egy ellenálláson keresztül.) De ettől a jel, még nem lesz a jel sztereó, csak mind két csatornán ugyan az a mono jel fog szólni! Egyszerűbb lett volna, ha leírod mit szeretnél építeni, és mit vársz tőle. Akkor a kapcsolásodat át lehet alakítani kívánságaid szerint. (Használd a hozzászólás fejlécében található Válasz gombot!) üdv! proli007
Sziasztok!
Kezdésnek szeretnék venni valami alapvetőbb keverőpultot. Én a következő kettőt néztem ki magamnak: Bővebben: http://www.argep.hu/product_1344856.html Bővebben:http://www.argep.hu/product_413485.html A Behringer márkáról már hallottam a másikról viszont nem, de szerintem a másik többet tud. Kérem ha valaki ért egy kicsit hozzá, feltétlenül írja, még vásárlás előtt szeretnék tájékozódni, köszönöm! Eddig Virtual DJ-vel csináltam a bulikon a zenélést és most beruháznék egy ilyen kisebb keverőpultra. Előre is köszönöm, Üdv Norby!
Hali! Van egy Behringer PMH 1000 tipusu keveröm aminek meghalt a tápegysége. A probléma az hogy ez egy aktiv keverő és nem igazán lehet megjavitani a tápot és a csere kissé drága lenne, viszont azt mondták, megoldható, hogy a kezelőfelületet (ha a beépitett végfokot nem is) müködésre birjuk, de kellene a kapcs.rajz hogy tudjuk, mit, hová és mennyit. tudna valaki segiteni, vagy tanacsot adni? KösziBővebben: Link
Hi,
Mi most egy Soundcraft-al küzdünk, abban is a táp égett szét..villám miatt. Elég sok vezetősáv elégett. Ha javíthatatlannak bizonyul, akkor csinálni kell hozzá egy külső tápot. A műveleti erősítőknek +/- 12..15V kell, plusz van benne a 48V-os phantom. Ezeknek megkeresem a vezetősávjait aztán rákötöm a külső tápot és meglátjuk.
Köszi ezt kerestem király vagy
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |