Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok távirányitót szeretnék építeni ami 50-60 m ig működik egy autóhoz előre hátra...
kaptam egy kapcsolási rajzot meg akartam építeni de nem kaptam íc-t azt mondták hogy ilyet már nem gyártanak ezért szeretnék egy másikat ami már nem olyan régi
Az én problémám is hasonló, ezért nem hozok létre egy új témát.
Nekem ezzel az alkatrésszel van gondom. SHF506-36 Eddig egy boltban sem tudták, hogy mi ez... Kerestem az adatlapját már az aldatasheeten, de ott sem volt semmi róla... (Ez valamilyen infravörös vevő, amit, ha jól tudom, a Siemens gyártott.) Ha valaki tudna abban segíteni, hogy mivel lehetne helyettesíteni, azt megköszönném.
hi
ez a típus megegyezik a TSOP1736 tal (lomex 198 Ft), mit akarsz csinálni ezzel cerberus?
nekem kész vannnak a panelok hozzá, de a meghajtással gondba vagyok ???
A panelterveket el tudnád küldeni? Gondoltam, hogy csak azután fogok hozzálátni, ha már meglesz minden, de így sokkal egyszerűbb lenne a dolgom.
Pontosan mivel van gondod? A motorokkal?
paintbe csináltam akkoriban még, azok pedig már nincsnek meg (egy év nagy idő) de ha lesz időm hétvégén megcsinálom neked eaglébe (4.09r2)
ja motorok voltak itthon illetve ( gyengének bizonyult, szerintem, de később találtam olyan motort amilyennel ő csinálta) csak nem volt áttátelem :S és túl nagy lett volna mert 4,5 elemmel gondoltam az pedig nehéz, ha kettőt rakok még nehezebb.de akkor lehet erősebb motort is rakni, -> Léptető motorral lenne az igazi, de az 12V tal megy, ami van ithhon különböző kütyükből :S te kicsit leírnád részletesebben hogy gondolod, mert én is ebbe buktam bele
Hát, ha szerencsém lesz, akkor találok egy pár fogaskereket, amit fel tudok rakni a motorokra. (Egyszer szétszedtem egy videólejátszót és abból van egyí halom fogaskerekem.)
Motorokat meg én is olyasmiket használnék, mint amilyeneket ő is használt. Ha megcsinálnád a rajzot azt nagyon megköszönném!
nekem csak az áttétellel lenne gondom? sztem cska csigahajtással megy sima kicsi nagy fogakerékkel nem és milyen elmet aksrsz használni??
:wow1:csak csigahajtással? Hát elképzelhető... Majd meglátjuk...
Én 4.5 V-os elemmel gondoltam. 3.6 V-on is megy, de a kapsc rajz szerint 5 V-on sincs még gond, ezért a 4.5-el se lenne. (Legalábbis szerintem.)
Az alldatasheet.com -on megtaláltam, csináltam is vele egy infravevőt soros portra.
manyoc
előre is bocsi, de már kb 5 hozzászólással előtte megválaszoltam, és nem is "adatlapot" keresett hozzá. :S:S:S
hát szerintem azértr csigahajtás mert az a motor amit ő is használt elég gyenge, és 4.5 V elem is elég nehéz, és a talpazat se könyű. Hát összevethetnénk a fejünket és kitatlálhatnánk valmait erre
Mindkettőtöknek köszönöm!
Ma sikerült megvennem a TSOP1736-osokat. (De darabját 60 Ft-ért, ugyanúgy a lomexben.) Utólag átgondolva tényleg kell rá az a csigahajtás...
a fogakerék nehezen kivitelezhető anno egy éve még 200 Ft volt ,de kiváncsi leszek a további feljeménykere ? "Váz"-at miből hogyan akarod csinálni? sztem ha 4,5 V elemet teszél rá az a japán motor nem fogja elbírni
Hát a váz attól fog függeni, hogy mekkora lesz a nyáklap. Már nekiálltam tervezgetni, de a gond az, hogy nem igazán tudom kezelni ezeket a nyáktervező progikat, úgyhogy még el fog tartani egy ideig...
Na az én problémám megoldódott, térjünk vissza az eredeti kérdéshez.
burkus! Pontosítanál egy kicsit? Melyik IC-t nem kaptad meg? (van egy pár a rajzon)
Bocsi hogy ide írok, de hova máshova.
Lehetne egy ilyen kiemelt topic Alkatrész keresek. Nem találtam itt ilyet, de lehet már létezik akkor bocsi. Naszóval, keresek WD1772, WD1770, VL1770, VL1772-es icket. Bármelyik megfelelne nekem. Akinek van ilyen az ne kíméljen, de üzlet cim is jó ha valaki tud. köszönöm gerry
Gerry ott az apróhirdetés, szerintem oda tedd fel ! De ha nagyon akarod akkor kérd meg Topit, biztos szivesen nyit egyet...
Ez a mini robi nagyon komoly, én is ennek hatására kezdtem el foglalkozni a robotika témával. Én most egy Nyákmaró gépet kezdek építgetni, a mechanika megépítésénél tartok, és már jelentkeztek a problémák. Nem akar valaki csatlakozni a projecthez ? A végén meg kiadjuk a hobbyelektronika saját nyákgyártó gépét / software-rel Vagy nagyiparba gyártunk nyákot az itt lévőknek, persze olcsón... Aki szivesen résztvenne egy ilyen készülék fejlesztésén privi nekem ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |