Fórum témák
» Több friss téma |
Szia norbeat!
Köszi a gyors választ. A riasztást mobiltelefonra szeretném továbbítani. Ha jól értem akkor a riasztóközponnt PGM kimenetét rákötöm a Compact GSM valamelyik zónabemenetére (IN1 vagy IN2) és mehet a hívás riasztáskor. Bocsi, de nem vagyoki túl nagy szaki. Üdv. ![]()
Nem mindegy hogy IN1 vagy IN2 mert gondolom a COM hoz képest az egyik nyitott a másik alapbol zárt. Egyébként ami talán nehezebb lehet az hogy a központon kell programozni azt kimenetet. A központ leírásában biztosan kitérnek erre is.
Hello norbeat!
Úgy néztem, hogy mindkét bemenet beprogramozható nyitott vagy zárt helyzetbe. Remélem boldogulok vele. Még1x köszönöm a segítséget. ![]()
sziasztok!
dsc 1864 központhoz szeretnék bekötni egy gsm hívót, ami tell gsm pager3-as. Összekötésében kérnék segítséget, programozni tudom a pagert, csak fizikai bekötési rajzot szeretnék. még egy kérdés ha lehet, hogyan lehet megoldani, hogy távirányítóval tudjam élesíteni ill. kikapcsolni a riasztót. jelenleg "hörmann" bocsi a reklámért kapunyitóval rendelkezem ennek egyik csatronájára szeretném kötni. hörmann vevőt beszerelnék a központhoz, ide is kérnék rajzot ha lehet Bocsi a sok kérdésért, de megköszönném ha segítenétek.
Kösz, megoldódott közben találtam egy dsc központot és megnéztem mi merre. Csak nem nagyon ismertem ezeket eddig és ahova vitték a gsm hivót azt meg én nem láttam. Az akkura kötötték a gsm hivót, és a bell- inditja. Egyébként magam épitettem, mobiltelefon + PIC . ha érdekel valakit:
google: zsotomat ![]()
Igen,igen szerintem is így érdemes kötni, a BELL kimeneten bőven van terhelhetőség, pl.: nekem itthon úgy van, hogy a GSM/GPRS modul és a sziréna kültérije akkuról a rk. akkujáról kapja a tápot és a BELL - indítja a kül és beltéri szirénákat és a GSM modult is. Azért is érdemesebb egyébként ide kötni szerintem, mert ha pl.: áramszünetről is akarsz SMS-t kapni, akkor a PGM-et tudod Ac hiba és Ac hiba visszaállásra programozni és
akkor a GSM modul bemenete ami nálam Bentel , az kap szépen Ac hibánál egy negatív 12V feszültséget. De persze mindenkinek más az ízlése. Én spec. így tanultam. Üdv. ![]()
Ha tudna valaki tanácsot adni a másik topikban feltett kérdésemben, megköszönném.
Riasztórendszerek_haladóknak
Helló!
Adott a következő konfiguráció: Bővebben: Link A központ akkuja töltődik (13.6V), ez a feszültség mérhető a sziréna panelján is, viszont az akkun csak 12.8V. Ez az akku miért nem töltődik? 6 vezetékkel van bekötve. Továbbá szervizmódba be és kilépéskor nincs jelzés. Összefügghet a két hiba, vagy mi lehet a gond? Krisz
na tessék, egyik bemenet a gms hivómon pont a tápot figyeli és sms ha lemegy ( mert annak is van plusz akku tápja is ) , viszont ha a központ akkujárol megy akkor ez ugy nem jo mert az is akku. tehát ez jó ötlet volt, hogy a központot programozzuk fel ac hibára és akkor az adja a jelet a tápfesz figyelö inputnak, csak meg kell forditani a bemenet kiépitését, mert a PGM 0 logikás, és ennyi.
Kösz ![]()
Lehet, hogy hülye vagyok, de én sose kötöm a GSM-et a központ akksijára. Némelyik képes 3A-t is felvenni híváskor. Ha pl. mindenre kommunikál program szerint, azzal nem lehet tervezni sztem akksi kapacitást (24h készenlét pl.). Vagy saját akksis dialer, vagy segédtáp. Ebből lehet megint hitvita lesz
![]() ![]()
Egyáltalán nem biztos, hogy nem töltődik. Nincs az sehol leírva, hogy 13,8V-tal kell tölteni az akksit. A szirénáknak általában saját töltésszabályzó, ill. felügyeleti elektronikája van. Mérd meg, hogy az akksiról lehúzva (sziréna) jön-e ki belőle (sziréna akksi tápjából) feszültség. Valószínúleg igen. Azután ne foglalkozz vele. Töltődik az...
Szia norbeat!
Még egy kis segítséget kérnék. Összekötöttem a riasztóközpontot a kommunikátorral csak nem tudom jó-e. A riasztó telepítői könyvében az áll, hogy a PGM kimenetek úgy vannak megtervezve, hogy amikor a panel aktiválja azokat, akkor a kimenet a földre kapcsol. Csatlakoztassa az eszköz (esetemben gondolom a kommunikátor) pozitív pontját (+) az aux+ hoz, a negatív pontját az I/O-hoz. A központon az aux+ és az I/O oké, de a kommunikátoron IN1, COM és IN2 csatlakozók vannak. Nem tudom jól gondolom-e, hogy az IN1 (IN2) a negatív és a COM a pozitív kapocs. Amíg ezt nem tudom nem merem ráötni a tápfeszkót. Kérlek, ha tudsz ebben segíts! Üdv.: ![]()
Töltődik hiszen ha megszünne a megfelelő 13,8 töltőfeszültség, amit figyel a kültéri sziréna akkor biztosan jelezne, illetve akkor is fog jelezni ha az akku feszültsége 12,5v-nál alacsony értékre csökken. Hol mérted az akku két pólusán? (gondolom nem kötötted le az akksit)
Régen találkoztam már TELL GSM-mel, de ha jól emlékszem "ő" nem feszültséget, hanem "száraz" kontaktust vár a bemenetén. A középső láb a közös (COM), a mellette jobbról, illetve balról lévők az IN1, IN2. Ezeket lehet programozni NO, vagy NC-be. A központ AUX+ és a PGM kimenete közé egy relét kell betenni egy védődiódával (vagy kész relé modult). És a TELL programozásától függően az NC, vagy NO lábakat használni a GSM átjelző vezérlésére. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de akkor kövezzetek meg...
Ui.: Az Alexor-ba a PGM-et megfelelő eseményre programozni kell.
" a kimenet földre kapcsol" a COM=GND és ez a negatív! Tehát a COM állandó GND ha ahoz képest IN1 vagy IN2 (NO vagy NC nembiztos hogy ez a sorrend) összezár, vagy éppen szakad. Ha a központ aktiváláskor földre kapcsol akkor az NO bemenetre kösd (ovasd el a compact gsm leírását) Ide valóban nem tápfeszt kell küldeni hiszen azt két másik sorkapcson kapja.
Ha jól értem az aux- (negatív) érintkezőt kötöm a COM-ra és az I/O 1-et vagy 2-őt az IN1 vagy IN2-re (csak előtte beállítom a kommunikátoron, hogy NO állapotban legyen).
Bocsi, ha kissé sötétnek tűnök, de nem ez az erősségem. ![]()
Most néztem csak, hogy az alapbeállítás az IN1 és IN2-őn is NO, akkor ezt sem kell állítani. Tehát aux- a COM-ra, I/O 1 vagy 2 valamelyik IN-re.........
![]()
Az akku pólusain mértem, nem szedtem ki. Kiszedtem most, és ugyanennyit mérek az akkura kapcsolódó vezetékeken is. Jó, akkor ezt nem tekintem hibának.
Viszont, ha lekötöm a sziréna paneljáról a bejövő tápfeszültséget, akkor nem történik semi sem, nem kezd riasztani. Az a baj, hogy azzal a leírással, amit kaptam a szetthez, nem megyek semmire sem. Leszedtem egy magyar nyelvűt, de az sem teljesen érthető. Pl fogalman sincs, hogy első bekapcsoláskor miket kell beállítani. Találtam a topik utolsó oldalain egy leírást, hogy miket kell elvégezni, ezeket szerintem jól is hajtottam végre, de mégsem jó. Nem tudok még élesített állapotban sem riasztást kicsikarni, csak a kezelő csipog, de aztán az is abbahagyja.
DSC üzemi kikapcsolás...
segítséget kérek : egy DSC PC 500 RK berendezéssel védett üzletben villanyt kell szerelni... ha lekapcsolom a helyiség áramellátását a riasztó beindul ( mellesleg bármilyen áramkimaradás esetén is ) van- e lehetöség a vill.szerelési munkák idejére a riasztót üzemen kívüli állapotba helyezni ... a riasztó semmilyen felügyeleti rendszerbe nincs bekötve, a tulajdonosnak semmi fogalma nincs a működésről ( este be- reggel kikódol, és passz ... ) köszönettel , ha foglalkoztok velem ! jó munkát mindenkinek ! ![]()
sziasztok !
Nekem nem tud segíteni senki !!! Köszi előre Mészáros Gábor
A sziréna szólal meg, ha van bekötve szervíz szál akkor azt negatívra kell tenni és nem szól, vagy ki kell venni a sziréna akksit.
Nincs jól vezetékezve, ha már a szabotázsra (leszedted a burkolatot) sem kapcsolt be! Ha az a kültérid van amit a linkben mutattál akkor ez segíteni fog!
Bővebben: Link
A GSM hívó leírása:
Bővebben: Link
Így kötöttem be 6 vezetékkel. Ha megnyitom a burkolatot, akkor csak a kezelőn világít a 4-es zóna. Semmi más nem történik, akkor sem, ha a sziréna paneljáról lekötöm a bejövő tápfeszt.
Azzal a PGM-mel nem kell valamit csinálni? Mármint programozni, hogy működjön? Egyáltalán kell az a villogtatás szál? Egyébként hogyan kell éleszteni a rendszert? Én így csináltam: - szervíz szál negatívra - akku a szirénába - akku a központba - 230V a trafóra. Na és áramtalanítani? Mert még egyelőre nincs felszerelve, felesleges is lenne, amíg nem működik.
Ha nincs belső szirénád akkor a központ sziréna kimenetét kösd össze egy 1kohm értékű ellenállással. Indítójel megfelelő polaritású a szirénában?
Milyen távol van a kültéri a központtól? Flash szál nem lényeg. A szervízszálat remélem levetted utána.
Az 1k Ohm rajta van a "Bell+" és "Bell-" kivezetések között. "Bell+" van elvezetve a szirénához, és pozitív indító jelre van állítva már gyárilag is. A szervizszál le van véve.
Csak asztalon van összerakva, minden egység 1-1m 6 eres kábelt kapott. Mindez csak azért, hogy előbb működésre szeretném bírni, utána majd mehet a helyére. |
Bejelentkezés
Hirdetés |