Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   56 / 90
(#) sk8angel válasza jalos hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

A digitális proporcionális távbüvölésre való átállással a párhuzamos többfrekvenciás jelekből soros jeleket fabrikálunk , namost.. mivel soros az információ, egy jel hosszának változtatásával is változik az egész jelsorozat hossza.(innen van a problémám is) A következő a vevó. Az a dóga, hogy ebből a soros adatfolyamból valami használhatót kinyerni a következőképpenpozitív shift) pl 4 csatorna az öt imulzust jelent. Az első tüsi az 1-es kezdete, a második tüsi az 1-es vége 2 es eleje stb stb az ötödik a 4-es vége.( tipp:házi dekóder 4017-es icvel, tutifrankón müködik, ha valakit érdekel feldobom a sémályát. RF rész saját kidolgozásra!)Ha ez így mind igaz - szóljanak közbe ha nem!!- akkor pár vevőnek el kell tárolnia a jeleket, és párhuzamosan kiküldenie, máskülönben ezek a szabik nem müködnének "normálisan"
(#) sk8angel válasza jalos hozzászólására (») Nov 14, 2010 /

Bocsánat a regényekért, csak hangosan gondolkodom.
Azthiszem a megoldásom egy szervó és monostabil jel difijének a hosszával változtatható folyamatosan szinkronizált frekvencia lenne, amely vezérelné a FET-et ( huhú ez aztán a körmondat ). A feladat újra adott . CSakúgy sercegnek a szinapszisok. Ezt akkoris meg fogom oldani, csak kell egy kevés idő, egy kevéske sör -az alkohol tágítja az ereket az agyban is- meg akivel tudok vitatkozni ezen a témán ( külön köszönet Istvánnak).
(#) meszi hozzászólása Nov 14, 2010 /

Az optós szabályzót általában nagyobb 70A feletti szabályzókban használják a zavarvédelem miatt.
Az ez alattiak BEC-esek.
(#) sk8angel válasza sk8angel hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Azthiszem megvan mi a probléma. A hülyegyerek nemgondolt a zavarokra, holott oldalakat papoltam az egészről.. Megtüzdeltem 100n-od kondikkal a cuccot( ic, vevő tápja stb), és láss csodát!! Még bele bele zavar a 2 csatorna de nem vészes, sőt használható.
mostmár nekiállok lepróbálni a második szabit, amit terveztem. A hiányzó motyókat kiszámolom, és feldobom a teljes alkatrészlistát, de az is lehet hogy áttervezem a vezérlés részét. Majd jelentkezem
(#) meszi válasza sk8angel hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

A modell irányítóknál áttértek a 2,4GHz-e adó/vevó freki használatára. Ezzel minden zavar megszűnt, amit a régi 35/40 Mhz-en működő adóknál előjött.
Az elektro motor szabályzója már nem tudja megzavarni a vevőt!
(#) sk8angel válasza meszi hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Nos, igen, hallotam már róla. Nagyobb hatótávolság, szinte semmi zaj, baromi jó dolog. Sajna én 35mhz en tudom úgyködni egyenlőre. Szeretem a problémákat, mert meg kell oldani őket -valamilyen szinten-. Mostanában régi 27megás AM cuccokal volt dolgom, az egyik ismerősömnek egy Tamiya onroad autója van amit 1990 es kiadás, mütöttem egyszer már, de azóta megy mint a távirat
(#) borvendeg hozzászólása Nov 17, 2010 /

Hello!
Olyan problémám van, hogy az uj robotomhoz Li-Po 11.1V-os aksit fogok használni. Van egy RAY tronic C10-es töltőm. Ez elvileg tudja, ezt az akkutípust tölteni. De nem találok hozzá balancer csatlakozót.Vagy ez nem tudja azt a funkciót?
A kézikönyvében meg sem említik ezt az információt.
Az oldalán van egy 3 pólusú csatlakozó de ez kevésnek tűnik a 11.1V-os lipo aksi balancer csatijához.
üdv.:B.M.
(#) sk8angel válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 17, 2010 /

Valszeg ha leírásban sincs hogy balancer töltő akkor alanature tölt, vagy balancer, de csak 2 cellát tudtölteni( ?) A 3 tüsi kevés a 3cellás akksihoz. Használj multimétert, nézd meg mi jön ki belőle ( csak ne a füst legyen az ). Dobj egy képet vagy linket légyszíves a töltőről.
(#) borvendeg válasza sk8angel hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Közben rájöttem, hogy ez nem tud ilyet. http://www.modellhungaria.hu/akkutolto-raytronic-p-10331.html?osCsi...f7c195
De a linken töltés közben valami rá van dugva az aksira a balancer csatlakozóra az mi lehet? Ha jól látom akkor csak a cellákat figyeli. De mit tudok csinálni ha elment egy-egy cella és nem balanceres a töltőm?
(#) sk8angel válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

ha elment a szinkron, egyesevel kisutod, majd cellankent toltod. Masodik: veszel balanceres toltot, vagy osszedobsz egyet. Ha megdoglott 1cella akkor kibontod a rosszat
(#) pittyu2 válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Nagyon fontos, hogy a töltés vége 12.6 V.legyen. De balancer nélkül nem jó tölteni mert az elhangolódott cellák még jobban elmásznak. Például így alakulhat :
4.1--4.1--4.4 cellánként. Így is kikapcsol a töltő mert megvan a 12.6 V. A Kínai tömeg gyártás annyira lenyomja az árakat, hogy nem érdemes építeni. (a bütykölési hajlamunkat más, kevésbé veszélyes dolgok építésében éljük ki ) Én is töltök L 200 IC ből épített fesz. áram generátorral + balancer. Ilyenem van:Bővebben: Link
Bővebben: Linkhttp://www.hobbycity.com/hobbyking/store/catalog/cell-medic_t.jpg
(#) pittyu2 válasza pittyu2 hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Meg egy ilyen:Bővebben: Link
(#) borvendeg válasza pittyu2 hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Értem. Mondjuk most pofára estem mert azt hittem van hozzá töltőm. Milyen balanceres töltőt érdemes venni ami nem túl drága? Lehetőleg olyan képeket linkelj amik nagyobbak és látszik rajtuk típus. Köszi.
(#) pittyu2 válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Magyar emberként természetesen az itthoni boltokat ajánlom: Zenn model. Rcpanda.Modell hungária stb. Külföldi oldalon én a Hobby king-- től szoktam rendelni. Próbálkozz a guuglival.
(#) ethosz2 hozzászólása Nov 18, 2010 /

Helló!

Burhless motor meghajtó rajzokat hol találok?

Egy 600W-os motort kellene meghajtani. Vásárolni nem akarok, mert távirányító is jár hozzá, meg drága, én pedig nem modellezésre akarom igénybevenni a motort, elég, ha egy potival lehetne a fordulatot szabályozni.
(#) pittyu2 válasza ethosz2 hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Magyarra lefordítva :A 600Wos motoromhoz nem akarok szabályzót mert távirányító is jár hozzá, ami így drága lenne mert nem modellezéshez kell amit potival akarok nyomatni.... Akkor *** írod a modellező topikba. **
(#) SBandee válasza ethosz2 hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Hali

Nem tudom, honnan veszed, de ha egy motorszabályzót veszel modellboltban, nem szoktak távírányítót is hozzácsapni, max. egy hozzávaló motort.(Vagy én nem értem amit írtál.)

Brushless motorszabályzót vehetsz különböző feszültségekre, teljesítményre, és a potival való szabályzást egy 'szervó teszter'-rel lehet egyszerűen megoldani.

Vagy lehet még olyan megoldást alkalmazni, hogy veszel egy olcsóbb szabályzót, amin kicseréled a FET-eket nagyobb teljesítményűekre. Sokan csinálták már, és működőképes volt.
(#) Moderátor hozzászólása pittyu2 hozzászólására (») Nov 19, 2010

Még ha igazad van is, akkor sem ez a stílus az idevaló.
(#) Csiki hozzászólása Nov 19, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Olyan extra gondolatom támadt hogy szeretnék építeni egy "TESZT" modell távirányítót a vezérlő ic adott a TX2-es tökéletessen megfelel nekem, de a freki-nél akadályba ütköztem amit szoktam a sóginak javítgatni panelt némelyik 27 némelyik 49Mhz-s. Ötleteket szeretnék gyűjteni hogy a legjobb megoldani ezt a freki váltó kérdést, meg esetleg az ic utáni antenna rész kialakítása hogy a legjobb( frekvencia váltás, antenna erősítés...).
Ötlet a lenti SKY sport távirányítóból indult, számomra elég egyszerű a kötése, csak a több frekis üzemmódot kéne megoldani.

Ötleteket előre is köszönöm.

Ha valakit érdekel egyszerűbb vevő panelt is tudok lefényképezni esetleg kirajzolni. Jahh és pontosabban ez játék kategóriás modell vezérlés.
(#) pucuka válasza Csiki hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

49 MHz semmiképp, talán 40.xxx MHz.
Úgy tudnád megoldani, hogy egy vendégpanelen megépíted a 27, és a 40 MHz -es változatot is a csatolt .pdf -en szereplő RF részből, és mindíg azt dugod a vezérlőpanelre, amelyikre éppen szükséged van, adónál, és vevőnél is, párban.

Gondoltam arra is hogy rakok bene egy 27-es és egy 40 es kristályt és ide oda kapcsolgatok a 2 között bár az lenne a jobb ha pl potival akár tizetes pontosságal tudnám szabályozni a frekit. Egyébként az egyik táviránító hátulján tényleg 49 mhz volt az aszem valami tank szerű tünemény volt.
(#) pucuka válasza Csiki hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Sajnos nem elég a kristálycsere, a hangolt köröket is állítani kell. Ha csatornákat is állítgatni akarod, akkor egy PLL -es adót, (ez nem annyira bonyolult) és egy PLL -es (szintézeres) hangolású vevőt (ez azért már elég bonyolult) kell építened.
A 49 MHz -es meg akkor valamilyen amerikai szerkezet lehetett

Igazság szerint én egy adót akarok építeni ami a különféle vevő panelhez jó, ugyanis ha pl javítottam nem míndig tudtam lepróbálni. Tudsz nekem küldeni, be linkelni PLL-es adó kapcsolást ?
(#) lomboy hozzászólása Nov 20, 2010 /

Üdv Mindenkinek!
Új vagyok RC modellezésben (régen szabadonsiklóztam), szeretnék építeni különféle munkagépeket, teherautókat.
Pl. egy homlokrakodós géphez(motor, kormányzás,kanál) hány csatornás adóra, vevőre van szükség és anyagilag megéri-e SK megépíteni az RC részt? Épített-e már valaki hidraulikás megoldást, vagy mindenki szervomotorokkal oldja meg a mozgatást? Szeretnék minél élethűbb miniatűröket (1:10) összehozni, az idő nem számít. Ja és utolsó kérdés tudtok vmi olyan műanyagról, amit otthon kutyulgatva, melengetve, stb, formákba lehet önteni?
Előre is köszi a válaszokat.
(#) borvendeg válasza lomboy hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Ha a polietilén gyanta megtszi műanyagnak akkor az jó. Nem drága jó vele dolgozni és baromi erős. Festékboltban van.
(#) zolika60 válasza lomboy hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hogy hány csatornás rendszert használsz, az a működtetni kívánt funkciók számától függ. (Hajtás előre, hátra, kanyar balra jobbra, tolólap fel, le markoló fel, le, nyit, zár, stb..) Hidraulikus rendszert a súly többlet miatt nem igen használnak modellezésben. Persze lehet, de különlegességnek számítana. (Ami nem baj.) Adóvevőt építeni lehet, de sokkal olcsóbb és egyszerűbb venni. Nagyon sok kétkomponenses műgyanta van, ami formába önthető. A zsugorodási tényezőre kell figyelni. Némelyik sokat zsugorodik kötés közben.
(#) jonnybrown hozzászólása Nov 22, 2010 /

etető hajó építésébe fogtam, csak ennyi kérdésem lenne, hogy a vevőjére az van írva, hogy 100mA és 4-6V

ennek a feszkót, hogy a jobb előállítani 12v-os az akku benne... elég mondjuk 7806 vagy előtét ellenállás is megfelel?
(#) jalos válasza jonnybrown hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Biztonsági okokból vevő aksit használnak,4-5 cella.
A vevő 5V-tal megy általában,stabilizátor ic-t javaslom.
Milyen motorszabályzót akarsz használni?
(#) Csiki válasza lomboy hozzászólására (») Nov 26, 2010 /

Szia Lomboy!
nekem erre a gondolatodra lenne egy ötletem szerintem kivitelezhető lenne amit lent csatoltam rx2-tx2 páros ic-t abból 2 vevő és 2 adó panelt építeni, ugyanis ez az ic 5 funkciót tud ellátni és egyszerűnek tűnik a kötése, azaz ha 2 adó és vevő panelt építesz akkor 10 funkciót tudsz ellátni, hogy ne gabajodjon össze a 2 adó vevő arra meg azt gondoltam hogy az egyik 27mhz-n sugároz a másik meg pl 30-40 mhz-n így szerintem kivitelezhető.
Következő: »»   56 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem