Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   379 / 1274
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Igen PT90,a trafó elött

Az füstölt el
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Az a meghajtótranzisztor tápszűrő kondenzátora. Nélküle is működik a készülék. Biztosan fordítva építetted be vagy kisebb feszültségűt használtál.

Viszont mos mintha kicsit szét volna húzva a kép.Nem épitettem forditva és 25 v os volt

Az milyen hatással van a képre?
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Behullámosodhat kép sorirányban, ha rossz a szűrés.
Sorméreten a CD64 (220pF) értékváltoztatásával lehet állítani. Próváld növelni-csökkenteni 10-20pF-al, de lehet, hogy többel kell majd. Vigyázz, mert ide csak 2kV feletti kerámiakondi a jó!
(#) skarlik válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Üdv.jólett a Sony.A hiba MC2940,csere volt és tuner.ilyen a kép.Ha valakinek ilyen hiba lessz ezzel kezdje.

jo.jpg

(#) kadarist válasza skarlik hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Mi az az MC2940?

Bocs.LM2940c

Ezek szerint begerjedt a stabilizátor. Tunert is cseréltél?
(#) Fery válasza kadarist hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Stabkockákkal sűrűn előfordul sajnos, de én ilyen jelenséget nem láttam. Viszont többen jó helyen tapogatóztunk az antenna jel környékén. Gratulálok, örülök, hogy sikerült megjavitani. Fery

Igen tunert is,mert nemjött be az adás csak később vibrált a képÉs az volt az érdekes,hogy ha erősítős antennát dugtam bele nemjött be a kép,mintha sokat kapna, ha kihúztam az anternát, 1 szál dróttal meg tökéletes,Bizonyos frekvenciát nemtudott elviselni.Kicseréltem a tunert,mindjárt tökéletes lett egy olyan tuner kb tizes,de hálistennek rengeteg alkatrészem van.Tuner tipus:TVF-01AEP 1-693-338-14 SONY ESPANA.
.
(#) skarlik válasza Fery hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

kÖSZI SZÉPEN.sok tévét javítok,bizományisoknak is,de mindig vannak új hibák.
(#) skarlik válasza Fery hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Ilyen tuner volt,és ott van alatta az íc,lm2940,nagy csatlakozó felett

Szép munka vot! Kitartó vagy, és ez fontos!
(#) odzsika hozzászólása Nov 22, 2010 /

Hello! Probléma: LG tv-n minden adón másmilyen méretű a kép.. mármint összement, de egyiken pl csak a kép oldala fekete.. a következőn keretben körbe fekete.. aztán egy teljes méretű kép jön.. nem lehet beállítani h teljes képernyős legyen mer az a beállítás szürke és nem lehet rányomni.. visszaállítottam gyári beállításokra de ismét semmi változás.. mit tegyünk? Vigyük vissza garanciával?
(#) feerke válasza moele hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

A kép AV-ről is piros, de multival mértem a fűtő feszültséget és 3,7V (terhelve és úgy is hogy levettem a képcső panelt). Én úgy tudom hogy 6,8V körül kellene lennie.
(#) kadarist válasza feerke hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

A multi szinuszra van kalibrálva. Ott meg csak impulzusok vannak, ezért a mérés nem hiteles.
(#) skarlik válasza odzsika hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Szia a fény ráadásakor,és levételékor ,mozog a képméret?

Az biztos nyugodt tipus vagyok.deha sokáig kell kínlódanom egy tévével ,kuka.mármint a burkolat.(általában olyan tévéknél fordul elő amikor már belepiszkáltak)

Ilyet csak analóg(utatósMűszerrel lehet mérni,de én ilyen esetben egy kerékpár égőt szoktam rátenni,hogy megvan-e a feszültség.(rutin)

Szerintem ez LCD-tv és a szokásos képarány-probléma.

LCD igen.. és akkor lehet valamit tenni? Mármint "szokásos képméret"...
(#) kadarist válasza odzsika hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Analóg kábeltévéd van?

nem..
(#) kadarist válasza odzsika hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Hanem mid? Set top boxod? Ha igen, akkor HDMI-csatlakozóval kellene a tv-t összekötni a dobozzal.
(#) kowi hozzászólása Nov 22, 2010 /

Kedves urak!
Következő gondom van egy lcd monitorral kapott egy kis víz beöntést durr nem volt de száradás után csak a háttérvilágítás megy.
a táp feszültség ok.tovább nem néztem mert azt se tudom ilyen után hol induljak el vagy érdemes-e foglalkozni vele?
(#) odzsika hozzászólása Nov 23, 2010 /

Hát ha én azt tudnám... T-home-s kis doboz van és ahhoz van kötve.. Ennyit tudok róla
(#) kadarist válasza odzsika hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Akkor set top box-ról van szó. Kösd össze HDMI-kábellel. Ha jól tudom, akkor a T-Home-os dobozon van ilyen csatlakozó. Ha minden igaz, akkor így majd jól állítja be a képarányt. Mi tévé típusa?
(#) lidi válasza lapose hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Ma volt időm foglalkozni vele, kicseréltem a kondit, és ki is porszívóztam, egy ecsettel porolva. Úgy néz ki sikeres volt a műtét, most nagyon hamar van kép bekapcsolás után. Köszi !

Másik mai hihetetlen eset: digi-tv dual beltéri hetek óta szórakozik, nem veszi a távirányító jelét, csak 0.5-1m -ről. Kinn volt a szerelő, próbált mindent kicserélni, még komplett beltérit is. Végül arra jöttunk rá, hogy ha a két smartkártyából az egyiket kihúzzuk, megjavul ! Onnantól hibátlanul reagál a távirányítóra. Végül egy harmadik beltéri szerencsére működött rendesen.
Következő: »»   379 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem