Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Igen PT90,a trafó elött
Az füstölt el
Az a meghajtótranzisztor tápszűrő kondenzátora. Nélküle is működik a készülék. Biztosan fordítva építetted be vagy kisebb feszültségűt használtál.
Viszont mos mintha kicsit szét volna húzva a kép.Nem épitettem forditva és 25 v os volt
Az milyen hatással van a képre?
Behullámosodhat kép sorirányban, ha rossz a szűrés.
Sorméreten a CD64 (220pF) értékváltoztatásával lehet állítani. Próváld növelni-csökkenteni 10-20pF-al, de lehet, hogy többel kell majd. Vigyázz, mert ide csak 2kV feletti kerámiakondi a jó!
Üdv.jólett a Sony.A hiba MC2940,csere volt és tuner.ilyen a kép.Ha valakinek ilyen hiba lessz ezzel kezdje.
Ezek szerint begerjedt a stabilizátor. Tunert is cseréltél?
Stabkockákkal sűrűn előfordul sajnos, de én ilyen jelenséget nem láttam. Viszont többen jó helyen tapogatóztunk az antenna jel környékén. Gratulálok, örülök, hogy sikerült megjavitani. Fery
Igen tunert is,mert nemjött be az adás csak később vibrált a képÉs az volt az érdekes,hogy ha erősítős antennát dugtam bele nemjött be a kép,mintha sokat kapna, ha kihúztam az anternát, 1 szál dróttal meg tökéletes,Bizonyos frekvenciát nemtudott elviselni.Kicseréltem a tunert,mindjárt tökéletes lett egy olyan tuner kb tizes,de hálistennek rengeteg alkatrészem van.Tuner tipus:TVF-01AEP 1-693-338-14 SONY ESPANA.
.
kÖSZI SZÉPEN.sok tévét javítok,bizományisoknak is,de mindig vannak új hibák.
Ilyen tuner volt,és ott van alatta az íc,lm2940,nagy csatlakozó felett
Szép munka vot! Kitartó vagy, és ez fontos!
Hello! Probléma: LG tv-n minden adón másmilyen méretű a kép.. mármint összement, de egyiken pl csak a kép oldala fekete.. a következőn keretben körbe fekete.. aztán egy teljes méretű kép jön.. nem lehet beállítani h teljes képernyős legyen mer az a beállítás szürke és nem lehet rányomni.. visszaállítottam gyári beállításokra de ismét semmi változás.. mit tegyünk? Vigyük vissza garanciával?
A kép AV-ről is piros, de multival mértem a fűtő feszültséget és 3,7V (terhelve és úgy is hogy levettem a képcső panelt). Én úgy tudom hogy 6,8V körül kellene lennie.
A multi szinuszra van kalibrálva. Ott meg csak impulzusok vannak, ezért a mérés nem hiteles.
Szia a fény ráadásakor,és levételékor ,mozog a képméret?
Az biztos nyugodt tipus vagyok.deha sokáig kell kínlódanom egy tévével ,kuka.mármint a burkolat.(általában olyan tévéknél fordul elő amikor már belepiszkáltak)
Ilyet csak analóg(utatósMűszerrel lehet mérni,de én ilyen esetben egy kerékpár égőt szoktam rátenni,hogy megvan-e a feszültség.(rutin)
Szerintem ez LCD-tv és a szokásos képarány-probléma.
LCD igen.. és akkor lehet valamit tenni? Mármint "szokásos képméret"...
Hanem mid? Set top boxod? Ha igen, akkor HDMI-csatlakozóval kellene a tv-t összekötni a dobozzal.
Kedves urak!
Következő gondom van egy lcd monitorral kapott egy kis víz beöntést durr nem volt de száradás után csak a háttérvilágítás megy. a táp feszültség ok.tovább nem néztem mert azt se tudom ilyen után hol induljak el vagy érdemes-e foglalkozni vele?
Hát ha én azt tudnám... T-home-s kis doboz van és ahhoz van kötve.. Ennyit tudok róla
Akkor set top box-ról van szó. Kösd össze HDMI-kábellel. Ha jól tudom, akkor a T-Home-os dobozon van ilyen csatlakozó. Ha minden igaz, akkor így majd jól állítja be a képarányt. Mi tévé típusa?
Ma volt időm foglalkozni vele, kicseréltem a kondit, és ki is porszívóztam, egy ecsettel porolva. Úgy néz ki sikeres volt a műtét, most nagyon hamar van kép bekapcsolás után. Köszi !
Másik mai hihetetlen eset: digi-tv dual beltéri hetek óta szórakozik, nem veszi a távirányító jelét, csak 0.5-1m -ről. Kinn volt a szerelő, próbált mindent kicserélni, még komplett beltérit is. Végül arra jöttunk rá, hogy ha a két smartkártyából az egyiket kihúzzuk, megjavul ! Onnantól hibátlanul reagál a távirányítóra. Végül egy harmadik beltéri szerencsére működött rendesen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |