Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
sziasztok!
Látom még írtatok a tegnapi bajommal kapcsolatban! Hát igazából mivel nem értek hozzá így elhittem hogy IC hiba (ami szintén nekem nem mondd semmit!), szóval lehet hogy mégsem az a baj?? de hogy került fel gyerek zár rá, ha nem is volt kapcsolója és miútán inzultáltam az univerzális kapcsolóval kikapcsolt, vagy elment a képe már nem tudom a lényeg hogy azóta nincs se kép se hang, csak amikor a gombjával ki és bekapcsolom hallani hogy elindulna ő, de valamiért nem tud, vagy nem akar és elkezd villogni rögtön folyamatosan a kis led az elején! lehet hogy amikor még volt távírja, gyerekzárral volt kikapcsolva és most hogy lett kapcsolója érezte és visszakapcsolt gyerekzárra?? de a saját gombjára miért nem reagál?? akkor csak saját kapcsolóval tudom visszakapcsolni? tipusa 630/TX807! köszi
Szerintem gyerekzár lesz.A TX807 nem villog hibakódokat.Csak a gyerekzárra és a bekapcsolt időzítőre villog a LED.Az eredeti távja teljesen meghalt?
Ha a telefonodon bekapcsolod a kamerát,és azon keresztül nézed,akkor a távirányító elején lévő kis LEDet láthatod villogni,ha nyomod valamelyik gombot.Ez a TV a számgombokkal indul el a távon,ez is fontos lehet.Ezeket ellenőrizd kérlek! István
A sajátja konkrétan nincs meg, ezért vettünk egy univerzálisat! ezt a telefonnal megnézem a villogást és a kódot dolgot nem nagyon értettem! nem látok villogást, csak folyamatosan világít!
Végig kellene próbálni az összes Thomson kódot.Nem olyan sok van.Csak nem a kikapcsoló gombbal ,hanem az egyessel pl.Az irányítóhoz adtak biztosan használatit.
István szerk:Az előző oldalon fel lett linkelve a beállítás.
Adtak igen és végig próbáltuk! azt hittem hogy amikor kikapcsolt azért kapcsolt ki mert megtalálta a kódot, de aztán nem tudja visszakapcsolni csak villog itt nekem!
mindenestre köszi a segítséget!
Azért is írtam,hogy a számgombokkal próbáljátok bekapcsolni,mert a "power" gomb csak kikapcsolja ezt a típust.De emlékeim szerint a 807es valami idióta kódot használ a távirányítónál,korábban volt valami gondunk nekünk is az univerzális távokkal.
Innen már jó lenne látni a készüléket,hogy pontos diagnózist lehessen mondani. István
és hogy oldottátok meg, vagy ezt én mint laikus ne is firtassam? nyomkodok én minden számot de hiába...
Azt hiszem vittünk neki egy eredetit.
Mondom én, hogy eredeti kell. Az univerzális nem nyerő.
A thomson egy igazi francia módon összerakott cucc...ld.Renault...nem egyszerű.A többi gépnél egész jól el lehet boldogulni az univerzálissal is,de nem hátrány ha megvan az eredeti valahol.Ha programozni kell vagy valami ilyesmi.
és akkor szerintetek, ha veszek egy újat, azzal simán működik majd? tehát be tudom kapcsolni!?
Maradjunk annyiban, hogy az eredeti megvételével mindent megtettél annak érdekében, hogy jól tudd irányítani a készüléked.
hát ez nem volt a legmeggyőzőbb, de jó, veszek majd egy ilyen kütyüt!
és köszönöm mindenkinek a segítséget! további szép estét! sziasztok
van egy TELETECH tv 11AK30A14-es panelel sor tranzistor kolektor aram csak 12 v. a procik kapjak az 5 v-ot stanby ledd vilagit akkor mi van ?
Sziasztok.
Már régóta bajlódok egy Sony (KV-29CS60) tévével és már tanácstalan vagyok vele kapcsolatban. Jopár alkatrészt cseréltem benne, a tápja is halott volt. Mindent rendbehoztam, már csak 1 oriási probléma van vele, hogy állandoan bezárlatolja a sorvégtranyot(Q8804) Mindent átnéztem már a kollektor korében, zárlatot sem találtam, ugyhogy nem értem. A zárlat a bekapcsolás pillanatában azonnal beáll a tranyoban, a képernyo picit felvillanaik, mint ahogy az a bekapcsoláskor torténni szokott, aztán meghal. Egy esetben nem zárlatol be, ha hehúzom az eltéríto tekercsek csatlakozoját. Csakhogy a horizontális eltérítést nem is ez a tranyo biztosítja be. Kotottem be egy 1,6A biztosítékot a kollektor korbe a sorvégtrafo 2-es lába és az ellenállások kozé, de ugyis bezárlatol a sorvégtranzisztor, a biztosíték nem olvad ki. Megmértem az eltéríto tekercsek induktivitását (350 uH) korul volt mindketto, ellenállásuk H- 1,2ohm, V-8,3ohm. Egyik sem utal zárlatra. Szerintetek mit nézzek meg még? Nagyon megkoszonném a segítségeteket. (Kuldok rajzot is, ez a hibás panel, az XX-el jelolt alkatrészek nincsenek beépítve ebbe a tipusba)
A másik sortranzisztor jó? A tranzisztorok körüli kondenzátorokat kapacitásméréssel mérd ki.
Kapacitásméréssel mértem ki az osszeset, mindnek megfelelo volt a kaapacitása. A másik tranyo nem zárlatos, de már azt is ujra cseréltem, mert azt hittem bekapcsoláskor átut, de ezek szerint mégsem. Olyan elofordulhat, hogy a kondiknak megvan a megfelelo kapacitásuk, mégis átuthetnek? De a zárlatteszt sem mutatott rajtuk semmit.
A vezérlés oldalon is kutakodtál? A meghajtótranzisztorok, azok bázisában lévő kondenzátorok.
Arra is gondoltam, hogy a nem original Sony-s tranzisztor nem passzol bele, mert amiket beleraktam, az mind utángyártott Sanyo. Lehet hogy indításkor nem bírnak annyit, mint az originálok és ezért lovi ki nekem. Persze ez csak feltételezés.
Oszcilloszkoppal mértem, hogy kapcsolgat-e a meghajtotranzisztor (Q8802), meg is voltak az impulzusok, ezért ott nem is kutakodtam tovább. De ha az is ludas lehet, akkor holnap még azokat is kimérem, az már nem tobb a tobbinél...
Nem hiszem, hogy tranzisztorgyártó gond lesz. Azt próbáld meg, hogy egy 60W-os izzón keresztül adsz sortápfeszültséget a sortrafónak. Erre mit lép? Más fórumokon sortrafó-hibát is feldobtak erre a hibajelenségre.
A kollektorkörben lévő kondikat nem szabad méregetni. Méred egy multival néhány volt körüli feszültséggel, azt mutatja jó, aztán megkapja a helyén az 1200 volt-os impulzusokat és úgy átüt mintha sosem mérted volna jónak. Azokat dobáld ki. Ha van egy frekimérőd nézz rá a sortranyó bázisára hogy a sorfreki nem nagyobb-e. Nézd meg szkóppal nem gerjed-e valahol a sorvég, az is ki tudja ütni a sorvégtranyót ha a parazita rezgésekre is kinyit, mert akkor a látszólagosan magasabb lesz a sorfreki is. Fery
Rettegek, nehogy sortrafo legyen, mert az nem olcso mulatság. Meg fogom probalni, csak be kell szereznem megint olyan sormeghajto tranyot, az meg 3 nap, míg lehozzák , mert sajnos nincs a kozelben uzlet, ahol megvehetném. Ha jol sejtem abban az esetben világítani fog az izzó teljes fénnyel, ha zárlatos a sorvégtrafo?
Nem, az izzóval áramkorlátozást és feszültségesést hozol létre. Legtöbbször ez az izzós megoldás megvédi a sortranyót a zárlattól. Melegedéseket, esetleges áthúzásokat lehet így megfigyelni.
Még egy kérdés, a sortáp OK ? A táp primer oldali elkóit cserélted ? Mert ha magas a sortáp akkor is durranhat.
Fery
Ok, akkor azokat kidobálom. Ha nem csal az emlékezetem akkor 31 kHz koruli értéket mértem a meghajtotranzisztor (Q8802) bázisán, de holnap megmérem, mert lehet hulyeséget írtam. De ha annyi is, nem tudom, hogy ez jo vagy rossz.
Igen, a táp abszolut halott volt, ugyhogy egyébként is cserélnem kellett pár dolgot. A sortáp (135,9V-tehát jo) és a tobbi táp, ami a vezérlést biztosítja mind megvan.
Már hallottam rola, de még sosem probáltam, látom itt lesz az ideje
A sorfrekvencia 15625 Hz. Ha annál többet mérsz akkor baj van. Attól is elrepülhet a sorvégtranyó, sőt repül is... 31 Khz körül a VGA monitorok sorfrekije van. Fery
|
Bejelentkezés
Hirdetés |