Fórum témák
» Több friss téma |
Segítsetek légyszí. Van nekem ez a bigyóm. Valami trafó lehet . Olyan régen szedtem ki valamiből hogy már nem emlékszek rá, hogy mire szolgálhatott. Tán még tudnám valamire használni.
Sziasztok
Van egy kapcsolásom amit megszeretnék építeni és van benne egy ic ami tartalmaz két tranzisztor egy NPN és egy PNP-t. Örülnék ha valaki el tudná magyarázni hogy mire jó.ez
talán abba a környezetbe amibe van egyszerübb lenne tedd ide a kapcsolást.
Bocs, hogy ilyenekkel zargatlak titeket, mer lehet , hogy hülyeség.
Találtam egy erősítő kapcsolást a neten amiben van egy ilyen kondi mértékegység (legalábbi sztem az akar lenni): C3 - 100ľF Elég sok mértékegységet ismerek, de ilyennel még nem találkoztam.
Vagy 100 nano vagy 100 mikro gyanitom másik karakterkészlettel irták mint amivel te olvasod.
Ez mikro akar lenni.
Sajnos a különféle karakterkészletek másként jelennek meg, mint szeretnénk, ezért mindenkinek javaslom a mikro prefixumként a jól bevált "u" (pl.: uF) jelzés használatát.
HI ! --> EZ <-- az alkatrész tulajdonképpen egy - egy ( PNP és egy NPN ) tranzisztor amit egy tokba integráltak. Csak annyival bonyolították túl a "CHIP-et", hogy a tarnyók soros bázisellenállásait és a hidegítő ellenállásokat is a tokba integrálták. ""ELVILEG"" hagyományos alkatrészekkel helyettesíthetőek, persze a méret rovására!
Kezembe került egy ilyen (melléklet) *bigyó*.
Annyit sejtek róla, hogy valamilyen nyomásmérő szerkentyű (ami korántsem biztos, mivel a homlokfelületén semmi furat). 4 szál vezeték jön ki belőle, a sárga az árnyékolásra van kötve. Próbáltam a gyártó honlapján beazonosítani...semmi eredmény. Valakinek van valami ötlete, mi lehet ez?
Végállás érzékelő? A gyártó berendezéseinkre szoktak kinézetre ilyet szerelni.
Akár valamilyen hőpatron is lehet.
Autóba láttam hasonló hőérzékelőt
Nem tudom elképzelni, hogy érzékeli a végállást, fém tokozású az egész. Na meg 4 szál jön ki belőle, ezért hőmérőnek is fura.
És ha Aktiv ? 1szál pozitiv, 1szál negativ, 1szál adat, 1 szál árnyékolás.
Csak ötlet, Tornáztatom az agyam.
Találtam itthon ezt a dolgot (csatolt kép) csak nem tudom mi lehet ha adok neki 9V-ot akkor bekepcsol és az előlapból kilógó 2 vezeték szentem 1 éeintkezőre megy mert ha összeérinetm akkor mást mutat a kijelző (ez is csatolva van)
az aljára az van írva hogy 16KHz. az lenne a kérdésem h mi lehet ez?? 4 eres telefonvezeték jön ki belőle lehetséges hogy ez telefonhoz van??
Idézet: ide áthelyezve! „Ez mi lehet?”
Egy kapcsrajzban KC147 típusú Zener dióda van alkalmazva.Ez valószínűleg orosz, és nemigazán kap6ó.Nemtudja valamelyikőtök hány V-os ez a Zener???
Szerintem az tranzisztor. Nézd csak itt .
hmm... igen ezt én is megtaláltam.Beteszem a rajzot...
Szerintem 4,7V-ossal próbáld meg. Nem találtam továbbra sem.
OK megpróbálom valszeg a típusba ők is elrejtették a fesz. értéket, és mivel 5V körüli szokott lenni a táp valószínűleg ottankörül van a Zener értéke is.
Megpróbálom 4,7V-al
Halihóóó!
Biztos, hogy 4,7 V-os. A többi paraméter a betűjelzéstől függ, néhány fontosabb: Iz= 3 - 58 mA (KC147A); 1 - 26,5 mA (KC147G - ez így persze marhaság mert vagy orosz "G", vagy KSz147G - ilyen meg nincs ). Max nyitóirányú áram: 50 mA. Max. disszipációs teljesítmény 0,3. ill. 0,125 W. Szerintem a többi nem érdekes, ezek alapján már ki tudod választani a rendes helyettesítőjét.
Helló!Segítsetek beazonosítani ezt az alkatrészt!
Annyit tudok róla valoszínüleg TO220mf tokozású két vonal közt 333 felirat található rajta se gyártó sem azonosításhoz szükséges jelölés.A képen nem túl jól sikerült.Köszi előre is.
Szia!
Szerintem ez egy tranzisztor, de nem túl jó a kép róla. Valószínű valami orosz gyártmány.
Egyébként nem tudtok véletlenül egy kapcs.rajzot, amibe K155ЛA3 vagy(és) UA723PC típusú IC kell?
Üdv! Van nekem egy 14 lábú IC. Felirata:
DM8501N és alatta: SN7473N. Nem igazán tudom eldönteni hogy most SN vagy sem Elvileg a felső sort kell nézni de akkor DM... Valaki?
Szerintem jelen esetben az alsó sort kell nézni :yes:
Azaz egy 7473-as jelű TTL IC-d van :yes:
Köszönöm!
Még van pár példány amiről nincs infóm. NEC D8049PC MC-68 DY 23C256 ITT SAA1021N MC68HC05C4P TOSHIBA TMP4315BP SST 29EE010 (Ez elvileg 1 Mbit (128K x8) Page-Mode EEPROM de jó lenne ha valaki megerősitene) SAMSUNG KDA0476BCN-66 AY-3-8500-1 (Szerintem TV fallabda játék, ebből sokat gyártott...) LA4185 (Ránézésre kapásból végfoknak nézem) ITT TIBPAL 16R4-25CN MMI PAL 16R4DCN És van 2 amin nem tudom mit kellene nézni, irom a két felső sort. 1: BT008 512-0005P-1 2: 833 B+ MM53100N Bocs a nagy listáért de ezek rámmaradtak édesapám után... Most nekiálltam összeszedni a dolgait, szeretném kideriteni mi az amit talán fel tudok használni. Tudom nagy lista, nem is kérek olyasmit hogy adatokat keressetek, elég annyi hogy ha valakinek beugrik hogy hopp, az az IC az mi, akkor beirja. Köszönöm szépen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |