Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Módosítottam az előző hozzászólásomat.
Ezt valahol én is olvastam fél szemmel de nem emlékszem rá!
Lehet nincs benne!? Passz! Heuréka! ML1640 A 2009 Augustrusban (vagy ezen időpont elött) készült gépekkel semmi probléma, lefut a firmware frissítés, de a 2009 szeptember utáni gépeken nem. Így azok nem fogadják el az utángyártott kazettákat! Egyenlőre keressük a megoldást, de nem sok jót ígérnek ez ügyben. A gyártás dátuma leolvasható a gép hátoldalán. Engem az bosszant,hogy nem látok a "Nyomtató állapotán" verzió számot! Szóval akkor lehet,hogy még is csak kell frissíteni a frimwert! Én ez alapján csináltam! git Says: May 21st, 2010 at 6:19 am http://www.testcopy.ru/practikum/18-zapravka-kartridjei/38-2010-01-...3.html go download quickly,mine is1.01.00.93 version,i used http://denis-krevedko.narod.ru/ml_1640_1641.zip process:i downloaded zip file from above link,extracted it,turned on my printer ml 1640,then pressed the button on my printer for 3 sec,and i got the info that my os version:1.01.00.93 11-23-2009,then in my pc i clicked downl1640_93.bat file ,a ms dos window appeared saying ”downloading ……. press any key to continue”,but i didnt pressed any key to close the window,then in my printer there appeared flashing red led for 5 sec then stopped returned to green led,now after 1 minute i pressed some key in my pc to clse the ms dos window,then i turned off my printer,waited for 20 sec then turned on,and i pressed button on my printer and it showed ”os version:1.01.00.93f 11-23-2009”,”initial tonar page count :0”, fantastic i made it ,every time i turned on my printer it resets to saying ””initial tonar page count :0”. thanks to the blogger.all credit goes to ”Blog Saha Tambunan”
Húú de komoly. Kössz!
Ezzel szerintem most nem játszok el. Majd ha kipihent leszek. Mielőtt ezt meg csinálom, érdemes kihasználni a maradék port a tonerből. Nem?
Ha kezzel tudod jobra-balra mozgatni a patronos reszt, es patron csere sem segit, akkor mar csak az elektronika maradt, ami ha meghalt, vele egyutt az egesz nyomtatot eltemetheted
Emberkek! Kicsitt olvassatok utana a lezernyomtato mukodesenek es felepitesenek, mert ebben a temaban ez az alap. Minden egyeb info es tapasztalat erre epul ra. Igen a lezernyomtatoban van lezerdioda (logikus, nem?), meg tukor is, de foleg lencse (az ehetetlen fajtabol), ezek alkotjak a lezeregyseget a hozza tartozo vezerlo elektronikaval egyutt. Ennek semmi koze a festekkazettahoz, hacsak az nem, hogy a lezeregyseg keltette lezersugar a fenyerzekeny hengert pasztazza vegig, ami viszont a festekkazettaban van (a nyomtatok tobbsegenel, de van ahol kulonallo egyseget alkot)
Télleg? Kicsit degradálod a dolgokat.
Akkor miért nem veted észre, hogy az volt a kérdésem, hogy ez hol van a nyomtatómban? Vágom a működési alapokat, és még azt is, hogy a lézer nyomtatóban van lézer. Ne csináld már ezt.
Tudom jobbra- balra mozgatni a fejet. Beletettem a gyári kazettákat is, de semmi reakció nem történt!
A számítógép folyamatosan azt írja ki, hogy a cseréljem ki... valamilyen alkatrészt amit nem nevez meg. De mi okozhatta ezt a kritikus hibát a nyomtatóban?
[quote]Még egy kérdésem lenne. Olvastam is, hogy a tonerben szokott lenni egy tükör, meg egy lézer dióda, ami a képért felelős. Az ennél a típusnál hol van? keresgéltem amikor szét szedtem, de nem láttam benne ilyesmit. Pedig kellene, hogy legyen. Nem?
Bocsanatot kerek, nem akartam degradalni a dolgokat, en ugy ertettem, hogy a festekkazettat szedted szet es abban kerested a lezer diodat. Amugy a te nyomtatodban a festekkazetta folott van a lezeregyseg, egy fekete dobozban, elzarva kulvilagtol. Ha leszeded anyomtatod tetejet, meg is latod. Udv
Ma beletúrtam és láttam egy műanyag nyúlványt,amiben lehet a cucc. Ha több időm lesz meg nézem. Kössz
Ova intelek attol, hogy szetszedd!! Na jo, szetszedheted, mindent a szemnek, semmit a keznek alapon, Folteve ha nem akarsz masik nyomtatot venni. Talalsz benne a lezerdiodan es lencsen kivul egy furcsa feluletszerelt motortis, aminek hatszogu rotorjarol visszatukrozodik a lezersugar, es a lencsen keresztul jut el a dobra. Kezzel ne erintsel semmit, ottmarad az ujlenyomatod, es mar nem fog tokeletesen nyomtatni.
Samsung ML 1640(2040,2240) 2009 szeptember utáni gyártású nyomtatókkal is ki lehet tolni nem is bonyolult a dolog pusztán egy kis elektronika kell bele ami bekapcsolásnál egy memória IC-nek összezárja 2lábát egy relével kb 4-5 másodpercig és nullázza az oldalszámlálót én már sokat megoldottam így!
![]()
Üdv!
Szóval akkor azt mondod,hogy a nyomtató lapszámláló le fog tiltani 2500 lapnál!?! A nyomtató ML-1640 Mert én csináltam egy ilyen frimware frissítést és a nyomtató minden ki-be kapcsolásnál 0-za a toner lapszámlálóját de a nyomtató által kinyomtatott számot nem piszkálja! A toner még a kezdő toner benne de már újra töltöttem és nem chipes! A nyomtatás eddig jó reméljük jó is lesz! A "Service Date" Gyártási idő pedig 2009-11-7 OS verzió fw előtt:1.29.00.84 05-13-2009 OS verzió fw után:1.29.00.93 11-23-2009 üdv Marcall Idézet: „Tested using the original initial cartridge. I think if you want to use a replacement cartridge, you have to disconnect CN5 and short out CN9.” A PDF-ben ezt a részt nem egészen értem. Mi ez?
Üdv!
Ez a dolog egy gyári tonerral volt megoldva de ha egy utángyártott tonert akarsz használni akkor szerinte meg kell szakítani a a patkolást! az 5 és a 8 láb között. A 9es biztos elírás! üdv Marcall!
Igen nekem is a 9-es láb volt furcsa, hogy hogy jött a képbe. Akkor ezek szerint nem maradtam ki valamiből.
![]()
Ezért írtam,hogy kiszoktunk vezetni 2vezetéken egy kis nyomógombot és ha letilt bekapcsolásnál kb 4-5 másodpercig nyomva kell tartani és nullázza a oldalszámlálót!
Egyébként hiába hogy tesztoldalon 0van írva a gép számolja még mennyit nyomtatsz vele !
Ha valaki találkozik Samsung scx 4100 vagy 4300as nyomtatóval annál sincs semmi gond pedig chip kéne arra is annál annyi a teendő hogy gépet vissza kell állítani alapbeállításokra és kitörli lapszámlálót !
Hello
Megcsináltam ezt a Firmware frissítést én is. Tök jól működik! ![]() ![]() Kinyomtattam a teszt oldalt. Előtte - Utána. Beteszek alulra 2 képet
üdv!
Gratula a sikerhez! Csak most figyelj oda a nyomtatáskor nehogy valami nagy terjedelműt nyomtass mert nem fogja pontosan érzékelni a toner töltöttségét! Minden bekapcsoláskor 100%-osnak érzékeli! De ha után töltöd a tonert és oda figyelsz akkor nem lesz gond! Ha esetleg akarsz venni toner port adok egy címet és/vagy egy telefonszámot ahonnan én is rendeltem! üdv Marcall!
Amint látod már eléggé kivan a lelke a tonernek. Veszek bele cuccot, és föltöltöm. Hogy mikor? Na az jó kérdés.
Hát igen látom 40%on van!
Ha esetleg valami szöveget akarsz vele nyomtatni és úgy tűnik kifogyott akkor vedd ki a tonert rázd "össze" egy kicsit tedd vissza és jó lesz! Jah meg ha gondolkodsz előre akkor nagyobb kiszerelésben érdemesebb port venni persze ha a anyagiak is megengedik! Lásd: 95g-os kiszerelésben 2000Ft. két töltés fele fele arányban 1000g-os kiszerelés 7000Ft ez durván 16 töltés a gyári 1500 lapos tonerral! Meg kell gondolni! üdv Marcall
A tiédet is ezzel a cuccal töltötted föl?
Szoktál asalással nyákot csinálni? Vagy fotózni? Érdekelne a tapasztalatod. Én szoktam ezt is azt is. Hallottam, hogy az utántöltő festék por nem fekete, csak szürke. Az nekem nem lenne jó fotózáshoz. A vasalást meg a nyákra felirat készítés céljából használom. Az is jó lenne, ha működne. Különben hol veted az utántöltőt? Ha neked bevált, akkor én is vennék. Szerintem az 1000g-os az rengeteg! Az 16 feltöltés, azaz 16X2500 lap. Húú az rengeteg. Az életben nem használnám el. Bőven elég lenne a 2 feltöltésre való adag. Bár ha azt nézem, hogy ha az elfogy 2 év múlva, akkor keríthetek megint festék por lelőhelyet. Ez a por meddig eltartható? Ha meg venném a nagyot, mert nem vágna földhöz az ára, és sokkal gazdaságosabb lenne, akkor nehogy becsomósodjon, és dobhassam ki egyszer.
Most jutott eszembe ha nem működik a 4-8 láb összezárás akkor a 5-8 as lábbal is lehet próbálkozni mint a képen is van !
Megjött az utántöltőm.
![]() ![]() Alul képek. Hétvégén feltöltöm a cuccot, és tesztelek. ![]()
Helló mindenkinek
Van egy régi Minolta PagePro 6-os nyomtatóm,LPT porton csatlakozik a gépemhez,nagyon szépen működik , de amikor feltettem a Windows 7-et az nem ismerte fel nyomtatóként, hanem egy ismeretlen eszközkén.Az lenne a kérdésem,ha veszek hozzá egy átalakítót USB-re akkor ez a hiba megoldódik-e? Már a Minolta magyar képviseletének is írtam, de ők semmi érdemleges választ nem adtak. Előre is köszönöm
Nezz utana a neten, talalsz-e drivert a nyomtatodhoz Windows 7 alatt. Ha igen, letoltod, instalalod es maris mukszik.Ha nem talalsz, lehet, hogy valasztanod kell a nyomtatod es a windows 7 kozott. Vagy maradsz az xp-nel. udv
Hello feltöltöttem a tonert az új cuccal.
Először szétszedtem, kipucoltam, és a régi port is kiszórtam belőle. Aztán megint pucolás, és beletöltöttem az új port. Kicsit megráztam, és próba. Tök jó lett. Látszólag. Azért csak látszólag, mert amikor a fény felé fordítom, akkor látszik, hogy milyen sok festék megy a szélére. Dobok be róla képet. (első kép) Aztán nyomtattam egy tök feketét. Normálisan nézve ok, fény felé fordítva is rendben. (második kép) Aztán megint egy fekete lap nyomtatás, és már megint látszik fény felé fordítva, hogy sötétebb a széle. (harmadik kép) Utána kinyomtattam egy kapcsolási rajzot, na az tökély. (negyedik kép) Szóval nem tudom ez így jó-e, mert rendesen nézve, és nem át világítva tök jó az összes. |
Bejelentkezés
Hirdetés |