Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ez igy igaz, minél nagyobb a nyák annál tovább kell vasalni, és mivel a méret nő a hőelvezetés is ezért még melegebb vasalóval kell nekimenni, hosszabb ideig.
Na hát akkor kb. egyenlőre - amíg nem lesz a papírtémában továbbhaladás - addig kiveséztünk mindent!!!
Majd ma lehet hogy megpróbálok egyet vasalni! Van itthon pár példány sima A4-es nyomtatott papír! Majd én is doksizok mindent!
a jövő héten bemegyek a nyomdaellátóhoz,s veszek egy jó pár féle és fajta műnyomó papírt és tesztelem őket. a teszt eredményeit pedig mindenki rendelkezésére bocsátom. (fényképes illusztrációt mellékelve)
Naaaagyon jóó ötlet!
Mezei pirospont!
Megszeretném kérdezni, mindt kezdő fotózásos technikával ismerkedő, hogy milyen lámpák jó ide? hgli-n kívül. Fémhalogének azk jók erre a célra?
Szuper. Nekem ez vidékről nem nagyon ment. Ha gondolod küldök hétfőn ebből a papirból hátha ők tudják milyen papir. Ird meg mail-ba vagy privátba a cimet hova küldjem. Ez a papir nagyon jó.
5 évig használtam úgyanazt a P20-at és nem vettem észre semmi álagromlást rajta. Igaz a hűtőben tároltam 10C -on.
Ha döntötted a NaOH-t és még akkor sem hívódott elő akkor szerintem azt jelenti hogy túl sokáig világítottad meg.
Szia Bence!
Olyan fényforrások jók, ami UV-C -t bocsájtanak ki Pl.: higanygőz lámpa, kvarclámpa, germicid (fény)cső. De a legegyszerűbb ha veszel min. 160Wos HMLI-t és simán becsavarod a !porcelán foglalatba. Én a Conrados izzóval is próbálkoztam, e nekem nem volt túl jó.
Én ha fotóznék, akkor simán csak UV- ledekkel csinálnám! Darabja, kb. 100-150 Ft... Nem fogyaszt sokat, nem kell sok (nyákmérettől függ) és ugyanolyan gyors!
Csak nekem a P20 a drága... (nálunk 3900 Ft lenne) Jaah meg az okosok mondták hogy a napfény is végezne, db. 20 perc alatt! (déli órákban)
Ha megnézed a forumot akkor ott volt egy olyan topic ahol úgyan ezzel UV leddel próbálkoztak. Asszem elvetették de nem vagyok benne biztos, csak egyszer kétszer olvastam bele. Minap próbáltam a szabadban "fotózni" de sajna nem sok sikerrel. Akkor nem volt teljesen igaz, hogy Szeged a napfény városa
A hgli-t tudtam csak a többit nem ismertem. Már akkor meg van a hétfői programom. Megyek nézek valami olcsó világítás technika boltot és informálódok.A síma neoncső (van fehér meg sárga)valamennyire jólehet? Még egy kicsit süt a nap, kipórbálom hátha most több az UV-C Köszi
160W HMLI (higanygőz + izzószál) kb. 1000-1500 HUF
125W HGLI (higanygőz) + folytótekercs kb. 2500 HUF germicid (uv-c)cső (csak ez jó) 2400HUF (min 3. db kell) a kvarclámpát nem tudom.
Tegnap megkérdeztem fathert, hogy van-e itthon hgli. Mindt kiderült volt. Szerencsémre folytó is volt hozzá, valami nagyon régi de az a lényeg, hogy működik a dolog. Jövhéten elmék egy bizományiba és nézek grillezőt.
Milyen teknikával szoktátok a lakkot ráfújni? mert nekem nem nagyon akaródzik egyenletes lenni. Valakinek van valmai jó tipp-je erre a célra? Raron! köszi az eddigi helpet!
Csak úgy véletlenül olvastam bele.
A Germicid lámpára NAGYON VIGYÁZNI !!!! A legjobb, mert nem melegíti a felületet, de szemre nagyon veszélyes. Én mikor EPROM törlésre barkácsoltam egyet össze, de a nenongyújtó rendszer bekötését nem jól rajzolták le, így míg kísérleteztem vele, szabad szemmel néztem. Estére úgy begyúlladt szemem, nem győztem a reszelt krumpli pakolást cserélgetni.
Túl vastagon vitted fel a lakkot , attól nem terül rendesen, hanem megfolyik. A másik dolog hogy szobahőmérsékletű legyen a nyák, és total tiszta.
műnyomó papírok tesztje hamarosan!!!!
A műnyomó papírokat sikerült be szereznem : 90g/m2 , 135g/m2 , 150g/m2 , 200g/m2, mindkét felületükön fényes papírok, B1 méretűek. méretre vágták (A/4)
És mikor lesz a teszt?
Megjött a 25eFt-os hőlégfúvóm. Ezzel már lehet dolgozni. Úgyanitt vettem SMD-hez való forrasztópasztát is.
kép A hőlégfúvóról., 40 légfokozat Állítható hőfok 90C-500C-ig Úgy tapasztaltam hogy a legkisebb szűkítővel 30 -as légfokozatnál 360C-ra kell beállítani a hőfokot. kb. 3s alatt beáll a beállított hőfokra. Profi szerszám.
Na vettem olyyan ruhára vasalós papírt. Azt írja a használati útmutatón hogy lehet tintasugarassal is rá nyomtatni meg vasalni csak az aze nem jó mert annak nem jó a festéke. Nem olyan csillogós de sztem jó lesz de az ára több mint a műnyomóé mert egy db A4 lap volt belőle 250Ft de ha jó akko megéri nekem.
nagyon sok munkám van, a héten terveztem valamelyik napon,ha lesz rá időm.
kelet magyarországon élő elektronikát kedvelő társaimnak szeretnék segíteni. Ha műnyomó papír beszerzési problémájuk van szívesen segítek,van hál istennek egy jó tucatnyi műnyomó papírom. Email-re szivesen válaszolok.
Üdv!
Valaki el tudná magyarázni nekem a vasalásos technikát? Én eddig kézzel rajzolgattam. Esetleg ha van valahol valami jó leírás azt is szívesen olvasnám.
Szia. Olvasd végig elejétől ezt a topicot. legalább 10x le van irva az egész technikája.
Sziasztok!
Most akarok (fogok) áttérni a fotózós technikára. NYÁK szárításra, ezt a módszert találtam ki. (mellékelve) Magyarázat: Van a NYÁK + lakréteg. A nyák kb. 1,5 mm-es a lakk 0,5 mm-es. Ugye az nem érhet hozzá semmihez, mer rosz lesz. Na csinálni 4 db 5 mm-es fémtömböt (vagy ami bírja a meleget), ezzel körberakni a nyák 4 oldalát, és rá a vasaló. Bekapcs a vasaló, és ugye már szárítja is! Ez beválhat???
Kell egy ventillátor is, mert egyébként semmit nem ér. A másik dolog szerintem hogyha ilyen közel rakod a vasalót akkor leég róla a lakk. Én csak egyszerűen hajszárítóval szoktam. kb. 0,5m-re teszem a nyáktól, kitámogatom és így hagyom félóráig. A hajszárítózás előtt hagyom a nyákot 10 percig szabadlevegőn száradni, mert egyébként megfolyna + tele menne porral.
Ma vettem pauszpapírt. Holnap ráfénymásolják nekem a rajzot aztán jön a vasalás. A pausz fölé tegyek valami újságot vagy A4-es lapot miközben vasalom?
Hale! Nem kell fölé semmi újság.Max a panel alá, hogy ne égjen szét az asztal.(a pausz nem lessz nyerő)
Igen! Én mikor vasaltam akkor mindig úgy csináltam hogy
nyák>műnyomó>papír>vasaló Általában 4be hajtottam a papírt és ezen keresztűl vasaltam
KÖZÉRDEKŰ!
Mivel igen gyakran kérdeznek különböző módszerekről, ezért létrehozok egy idézhető hozzászólást, ami linkeket tartalmaz. RAJZOLÓS TECHNIKA linkek: 1.link Filcet is lehet használni, külön van erre való is(elektronikai boltokban), nincs értelme tovább ragozni a témát… VASALÓS TECHNIKA linkek: 1.link 2.link 3.link 4.link 5.link 6.link 7.link 8.link 9.link FOTÓ TECHNIKA linkek: 1.link 2.link 3.link 4.link 5.link 6.link Remélem ezzel sok fölösleges belinkelgetést, kérdést megelőztem, és sokaknak segítettem: Fureszk Ezzel a linkkel lehet hivatkozni erre a hozzászólásra: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_85991.html?highlight=1#85991 |
Bejelentkezés
Hirdetés |