Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nézd csak: Bővebben: Link. Ugorj az 5.3. fejezetre. Ezen kívül a gugli csak úgy ontja magából az infókat:Bővebben: Link
Üdv !
Nincs valakinek infója arról, hogy 0,35-ös rézvastagságú nyákon mekkora teljesítményt lehet átvinni a szélesség függvényében? Olyat találtam, ahol áramot adnak meg, de az nincs rajta, hogy mindezt mekkora fesz mellett.
A "kapcsolóüzemű tápegység" egy elég tág fogalomkör. A számítógépek tápegység és mondjuk egy kis teljesítményű tv-tápegység felépítése és működési tulajdonságai nagymértékben különböznek egymástól. Kb. 100W-ig a flyback (záróüzemű) rendszerű jó lehet, a felett pedig valamilyen ellenütemű megoldást érdemes választani. Egy komoly teljesítményelektronikai összefoglaló: Teljesítményelektronika
Szia! A lényeg az áram. Ha van egy fogyasztód, akkor annak ismered minden adatát, az áramát is. Ebből csak ki kell számolni, hogy milyen széles sáv kell.
ok, de nem mindegy, hogy 3v3 -on 1A , vagy 50V-on folyik 1A. Vagy rosszul gondolom?
Sziasztok!
Milyen áramköri megoldással tudok egy hőmérő IC (LM35) pozitív és negatív (hőmérséklettől függ) kimeneti feszültségéhez + 0,5V-ot hozzáadni? Köszi! LAC
cs!
hát például ellenállások + ilyenek Nagyon hanyag, meg MSN-es az írásod. Ezt itt nem szeretjük. Kérlek, változtass rajta. Action2K
De mégis mihez kellene ez a lista? Listák: Bővebben: Link
Egy nyitóirányban előfeszített szilíciumdióda kb. 0,6-0,7 V-ot ejt magán, egy germánium kb. 0,2 V-t, ebből kettőt sorba kötve 0,4V jön ki. Ez nem pont a kért 0,5 V, de megfelelő lehet.
Hello!
Milyen célból szeretnél hozzáadni? +-500mV-ot? Mert a megoldás attól függhet.. Ballege! Bár a link az LM350-re mutat, de a kérdező, a hőmérőszenzorról beszél (ha igaz). üdv! proli007
Üdvözletem!
Van egy olyan gondom, hogy vettem SMD kerámia kondit, de nincs jelölése, ráadásul 2 fajtát vetten 22p és 100n Egyik lilás másik tejes kávé színű melyik lehet a 100n? Kitudom mérni egy sima multiméterrel esetleg? válaszokat előre is köszi
Ha van kapacitásmérés állás a multimétereden, akkor meg tudod mérni a kondenzátort.
1000FT multiméter
![]() ![]() Sajna nincs.
Látod, meg is van, hogy mit kérj a Jézuskától Karácsonyra.
Sajnos idén a jézuska nagyon sóher
![]() Egyébként én a 100n a tejeskávé suínűre saccolom. Nyertem?
Töltsd fel 12V-al a kondenzátorokat, majd mérj rajtuk feszültséget. Amelyiken mérsz valamennyit egy kis időre, akkor az a 100nF-os.
Megtudnád nekem nézni?
1206 méret most éppen összeszerelek és sok pakolászással járna amit mondasz, megkimélnél ettől a procedúrától?! Megtudnád nekem nézni, biztos van nálad othon egy 100n kerámia. Segítséged előre is köszi.
Mit nézzek meg? A Te 1000Ft-os multiddal is el lehet végezni ezt a próbát. A kondenzátoraid nincsenek nálam, ezért ott helyben kellene elvégezni ezt a feltöltéses tesztet. Tehát a 100nF-oson fogsz feszültséget mérni a töltés után.
Kérdésed ide való: Vásárlás hol kapható?
Sziasztok
azt szeretném kérdezni hogy nem tudjátok hogy a sony autósrádió miért nem játsza le a rádió adókat? (a cd viszont lejátsza)
Olvasd már el mit írtál!
Szerinted meg tudod úgy is fogalmazni, hogy legyen valami értelme?
Szia.
Pontos típus, pontosabb jelenség. Az antenna rendben ??? mgabesz
Sziasztok! Nemrég kibányásztam egy régi honda civicből egy fordolatszám mérőt, ennek van 3 kivezetése. Kérdésem az lenne hogy ez mia alapján méri a fordulatot?
(úgy gondolom talán két láb közti megszakítások) válaszokat előre is köszi
Szerintem meg 2 táp egy pedig a kommunikáció. Lehet CAN, de nem biztos.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |