Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hali!
Remélem tudtok segíteni... Van egy piros TO-5-ös tokozású diódám,de nem tudom,hogy hány mW. Annyi van a diódám,hogy "TD9231" aztán pici számokkal "644". Ebből meg lehet tudni valamit? Próbálkoztam vele,úgy,hogy adtam neki 1,5V 720mA és elég szépen világított meg melegedett de sajnos most nincs optikám. ![]()
Sziasztok!
Olyat szeretnék csinálni hogy egy 9 volt-os elemel fűtő szálat valami nagyon nagyon egyszerű kapcsolási rajz kellene mert nem nagyon vagyok profi benne vagy valami ellenálás esetleg! Válaszotokat előre is köszönöm szépen ![]()
Nem tudom nem értek hozzá az a helyzet vagy akkor 2-3 9 voltos elemel is jó lenne ha meg lehetne csinálni
![]()
Értjük, csak azt nem, hogy mit akarsz fűteni a szállal, mert egy hungarocellvágó a maga száz valahány fokjával elmegy róla, de egy merülőforraló már nem.
Sziasztok!
Szerettem volna megmérni a kapcsolásom végleges áramfelvételét. Amíg csak a ledek voltak és egy kapcsolóval kapcsolgattam őket addig tudtam mérni. Most megépítettem a vezérlő áramkört hozzá. NE555+4022 Most viszont nem tudok mérni. Ha ráteszem a műszer akkor néhány led világít a maradék meg az 555 ütemére halványan villog. Ez mitől lehet? (próbáltam dig. műszerrel, analóggal és sima panelba építhető árammérővel is.)
Csak viccelsz
![]() Elemről egy barby-szobát sem tudsz fűteni, max néhány másodpercig.
Egy lakószoba befűtéséhez kilowatt nagyságrend kell. Ehhez sokezer adapterrel kellene táplálnod a fűtőszáladat.
Akkor sem érdemes kisfeszültséggel próbálkozni, mindenképpen hálózati táplálás kell. Legjobban egy direkt fűtésre tervezett, gyári készülékkel tudnál fűteni. Egy néhány-száz wattos hősugárzót kéne szerezned.
Egy átlagos háznál 60 W / légköbméter fűtési teljesítmény igény. Egy kicsi, 2*3m-es alapterületű, 2,3m magas helység 13,8m3. Ezt szorozzuk 60W-al, kijön, hogy 828W-os fűtőteljesítmény kell oda. Az elektromosok 60-70%-os hatásfokkal dolgoznak, tehát minimum 1500W-os, villanyfűtés kellene oda. Ami, szinte mindig menne. Ez csak a 230V-os hálózatból lenne megoldható, persze nem valami gazdaságosan.
100W-os izzó. 1% fény 99% hőtermelés. Még túl is tudod fűteni vele, ha nincs hőfokszabályozó, és jó a hőszigetelése.
Azért jó, hogy úgy kell kihúzni belőled, hogy mit is akarsz.
Pici ellentmondást érzek a két hsz-ed között.
Ha ez így lenne, mindenki égővel fűtene! Az a 60 % sem tűnik pontos adatnak számomra, de ez csak egy érzés.
Ezt senki sem mondta. Csak ne elemről, vagy dugasztápról próbáld megoldani, hanem hálózatról. Egy hűtő-méretű helységet pár száz wattal be tudsz fűteni, ha megfelelő a szigetelése.
Keresel valami hasonlót, ennél olcsóbban te magadnak biztosan nem fabrikálod össze!
Bővebben: Link
Pontosan mire gondolsz?
Ha magának barkácsol valamit, főleg ekkora hozzértéssel, az kevésbé tűzveszélyes?
Egy zárt (pláne ha gyúlékony) dobozba ne rakjunk már szabályozatlan hősugárzót. Erre gondolok.
Szó sem volt dobozról, ő egy szobát írt.
Bővebben: Link
Egy hűtőszekrénnyi szobáról van szó. Bővebben: Link
9voltos elemel egy 2mm-es drót simán fel izik (vörös izásig) és tartja most 19 percnél járunk az elem nem melegszik...meglátjuk meddig birja
![]()
Na én azt meg nézem ha te 9V-os telepről felizzítod!
Pl egy sütő méretű helyet egy higany gőz égővel simán fel lehet fűteni *** Az ez irányú veszélyes megoldás mikéntjét töröltem. Ez a téma, az olyan kezdőké mint Te. Nem adunk itt ilyen tanácsokat. Action2K
Nem mindegy, milyen fajta az elem, miből van a derót és milyen a hossza!
De miért kell ilyen veszélyes marhaságokat írni? Tűzveszélyes, áramütés-veszélyes sőt még a szemet is károsítja az UV-sugárzás
![]()
" Az elektromosok 60-70%-os hatásfokkal dolgoznak, tehát minimum 1500W-os, villanyfűtés kellene oda."
A hősugárzó, olajradiátor hatásfoka közel 100%... Az áram előbb-utóbb hővé alakul. Pl. egy hősugárzó melegedő vezetéke (ami pl. egy fúrógépnél veszteség) is fűti a helyiséget, és nem veszteség. Azért nem 100% a hatásfok, mert valami elektromágneses tér is keletkezhet, de ezek századszázalékok ha lehetnek.
Te szórakozol velünk!
9V-os elem alatt ilyen elemet értünk, ez még egy 0,2 mm-es huzalt sem izzít fel, nemhogy 2 mm-est.. Hány táskányi méretű a te 9V-os elemed, és milyen fajta? |
Bejelentkezés
Hirdetés |