Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   134 / 1135
(#) bankimajki hozzászólása Dec 11, 2010 /
 
Sziasztok letudtam a sulit, (rövid távon, kedden jön a köv. vizsga). És újratelepítettem az egész gépet. Egybe leformattáltam a winyót. És ismét mindent felraktam. A formattálás után az első indításkor a BIOS viszonylag gyorsan betöltött, de most ismét várakozik elég sokáig. A winyóról csináltam HD Sentinellel egy új képet. Remélem erre gondoltatok. Az a kérdés hogy mi okozhatja a BIOS lassulását? (A Boot menüben nem lehet sok mindent állítani, vagyis nem lehet lelőni azt hogy mit nézzen bootolásnál. Első helyre betettem a winyót, 2.nak meg a DVD ROM-ot. Indításkor memóriát nem ellenőriz. D2D recovery kikapcsolva.) Kb. ennyit lehet állítani. Egy új BIOS felrakása segíthet valamit? Ill. az újabb verziószámban lehet hogy több mindent, pontosabban be lehet lőni? Amúgy egyáltalán nem gáz így. Szummázva 2 percen belül talpon van most a gép.
(#) didyman válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Én mondtam, hogy semmi köze a POST-hoz a lemez tartalmának, nem értem, miért tetted újra a gépet, bár irigylésre méltó, hogy ráérsz erre.
A SMART-ban van némi hiba, mint te is látod, van döglés a lemezen. Ez önmagában nem oka még a lassulásnak. Próbáld ki, ha lehúzod a lemezt, gyorsan túljut a POST-on? BIOS-t ne frissíts, nem az lesz az oka szinte biztosan és nem kapsz vele megváltó menüpontokat sem, ez egy Acer gép, ne várj tőle semmi olyan beállítást, amit informatikus fejjel ésszerűen meg kéne hagyni..
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 11, 2010 /
 
Sziasztok!
Felteszem ide a kérdésemet, mert ez a számítógépes téma.
Van nekem egy TP-Link WR-340GD routerem, ami mostanság szórakozik. A gond az, hogy nem töltődnek be a lapok, ha a routeren keresztül jön a net. Ha kikötöm a routert és a modemből egyből a gépbe kötöm a kábelt, akkor semmi gond, minden tökéletes. Az is fura, hogy 3 gépből csak nálam szórakozik. Az az érdekes, hogy amikor a lapok nem töltődnek be, akkor nem szakad meg a kapcsolat, mert msn és még netes játék is megy, ami nem szakad meg. FW frissítést is csináltam, de a helyzet változatlan. Másik routert tettem be ideiglenesen, azzal jó a net, rendesen betöltenek a lapok, viszont most az msn időnként mindenkit ledobál, aki a hálózaton van. Valakinek valami ötlet, hogy mi kínja lehet a routernek?
(#) Dióda válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Megmondanád az alaplapod pontos tipusát?
Illetve hogy hogyan van kábelezve a merevlemez és a dvd ? Illetve milyen dvd meghajtóról van szó ?
(#) didyman válasza Dióda hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Ez egy Acer laptop lesz.
(#) didyman válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Milyen rendszer?
(#) bankimajki válasza Dióda hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
A teljes gép: Acer Aspire 7520 Itt egy link róla: Aspire 7520
A DVD ROM ha minden igaz: optiarc DVD RW AD-7560A
És ha jól tudom akkor SATA a csatolófelülete. (A winyónak is.)
(#) Ricsi89 válasza didyman hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Win7 van két gépen, közte az enyémen is, és a harmadik gépen meg Ubuntu.
(#) Dióda válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Még eggy kérdés: Milyen oprendszert telepítettél őkelmére?
(#) bankimajki válasza Dióda hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Win. XP SP3. (A win 7-tel még nem vagyok kibékülve.)
(#) Dióda válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Akkor ne is csodálkozz mivel a gép Vista rendszerre jött ki így az xp telepítő nem tudja a sata vezérlőket rendesen kezelni így visszabuktatja normal ide módba ergo nem megy sata-ként és nincs ahci sem. Sajnos az xp nem lett erre fölkészítve és ha jól emlékezem akkor az sp3 is csak talán az intel vezérlőjével működik de ez a gép nem inteles. Utólagosan meg xp-be nem lehet a sata módot aktiválni.
(#) bankimajki válasza Dióda hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
És ez kihatással lenne a BIOS betöltési sebességére is?
Meg már régebben felmerült egy másik probléma is, amit vírusnak gondoltam, de megmaradt a telepítés után is. Az lenne, hogy ha a gép lemegy alvó állapotba, akkor nem éled fel semmire csak a bekapcsológombra. (És ha hosszabb ideig úgy marad, pl. 30-45 perc, akkor már az sem hozza vissza. Csak az akksi kivétele segít.) Ez milyen hibára utalhat?
(#) Dióda válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Pont erre.
Az oprendszer nem tudja lekezelni a géped erőforrásait és mivel hiányoznak az illesztők a gép és a rendszer között így művel anomáliákat. Tegyél föl egy vistát és megcsodálkozol.
(#) bankimajki válasza Dióda hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Isten ments. Az a legrosszabb op.rendszer a világon. Akkor inkább már Linux. Vagy win7. És köszönöm szépen a segítséged.
(#) didyman válasza Dióda hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Ez így mind nem igaz.
-XP telepítőbe integrálható akár AHCI illesztő is.
-Az XP tökéletesen kezeli a SATA eszközöket, amennyiben az illesztőjét felteszi hozzá
-Nem buktatja vissza sehova, ha telepítéskor nem áll rendelkezésre SATA illesztő, akkor te magad tudod BIOS-ban átállítani kompatibilis üzemmódra. Ennek semmire, ismétlem, semmire nincs hatása azon kívül, hogy a SATA-val jött pár új funkció nem aknázható ki. Sebességben ez kb. a nulla eltéréssel egyenlő, az NCQ hatása asztali környezetben szinte elhanyagolható, XP alkalmazása során.
-Ha nem natív módban lett telepítve az XP, akkor is lehet váltani utólag az AHCI illesztővel, ehhez az élő rendszer alatt le kell kézileg cserélni az IDE-vezérlők illesztőit, majd újraindulni, BIOS-ban átbillenteni az üzemmódot és voilá. De enek gyakorlati jelentősége csak RAID alkalmazhatósága miatt van, nem a sebesség az indok.
(#) didyman válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Semmi köze hozzá. Gondold végig, készenlétben nem az illesztők működnek, hanem a vas. ha nem képes visszatérni, csak akku kivételével, az hardveres okokra vezethető vissza, vagy a BIOS-ban lesz az eb elhantolva.
(#) didyman válasza Dióda hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
BIOS POST során és S3/S5 készenlétben mégis miféle illesztők hiányoznak?
(#) Dióda válasza didyman hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Nos elsőkörben:
Az XP alapból nem tudja kezelni a sata meghajtókat csak ha telepítéskor valaki betelepíti mint külső meghajtóprogramot.
Ad kettő:
Utólagosan csak intel chipset esetén lehet aktiválni a sata módot elfogadható módon.

Erre élő példa a szomszédom szintén acer laptopja hogy ott lehet állítani ugyan hogy ide vagy sata módban menjen a merevlemez de ha ide módba teszi az ember akkor olyan lassú lessz mint a tetű , de hogy miért teszi ezt nem jöttünk rá "mérnök informatikus" barátommal sem.

Ráadásul ha sata módra van állítva a merevlemez akkor van olyan gép ami az xp telepítőt nem is engedi hogy elérje a merevlemezt.
Hozzáteszem gyárilag az xp-ben nincs sata mód ergo a gyári telepítő lemez nem tudja kezelni. Meg lehet csinálni olyanra egy telepítőt de az nem hopp egyszerű móka.
Harmadik poén:
Az acer-nél utánnanéztem eme remekművének.
Xp alá még driverek sincsenek.
Amit az xp fölismert az úgy működik .

Szerinted az xp tökéletesen fölismer mindent és tökéletesen is kezeli úgy hogy driver a kanyarban sincs?
Én kétlem .
Ha a biosban nem lehet a merevlemezt állítani akkor meg csórikám el akarna indúlni sata beállítással amit a bios erőltet de mire észheztér hogy itt olyant nem várhat és vissza kell butulnia ide módra az időt vesz igénybe és ennyi.


De tessék nézd meg magad Bővebben: Link
(#) bankimajki válasza Dióda hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Driverek vannak hozzá. Hosszú keresgélés után de találtam drivert mindenhez. (Még amikor megvettem, van amihez több verzió is van.) És minden driver fennt van. (Amúgy nem lenne hang az integrált hangkarin, nem menne a WLAN, a videó is gány driver nélkül...stb.) De ezt szerintem ti is tudjátok.
(#) didyman válasza Dióda hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Nincs időm ilyenekre, ezért rövid leszek.
-XP-be Nlite segedelmével a lemez megírásával együtt 10 perc integrálni bármit, ami hiányzik.
-Csak Intel lapkákat támogat: Hülyeség. Bocs.
-Az, hogy egy gyártó nem tesz elérhetővé XP alá illesztőket a rendszeréhez, nem azt jelenti, hogy az alkatrészek gyártói sem írnak hozzá. Éppen ezért lehetséges nagyon sok Vista-only támogatott gépre teljes funkcionalitással XP-t rakni. És azért írok ilyen ökörségeket, mert elég sűrűn teszek ilyet, vélhetően akkor nem lehetetlen.
-A csórikád nem akar sehogyan sem elindulni, a POST az int 13 révén átadja a vezérlést a lemez MBR területének, mely a boot szektort kezdi el végrehajtani, ahonnét az ntloader kezdi meg a kernel betöltését és a HAL reszelését, a lemezvezérlő eddig nem kerül szóba. A rendszeren telepített illesztőkhöz semmi köze és nem, nem butul vissza automatikusan semmivé, akárhogy magyarázod.
(#) Dióda válasza didyman hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Nem azt mondtam hogy nem lehet hanem hogy ez nem egyszerű ujrahúzom és megy procedúra.
Persze meg lehet csinálni hogy jó legyen összevadászott driverekkel is efelől semmi kétségem mert én is csináltam már jópárat.
De azt te is beismerheted hogy ha nem a megfelelő vagy esetleg nincs is meghajtó a rendszerben csak akárminek van fölismerve ami nem megfelelő akkor a rendszer nem azon a teljesítményen dolgozik amin kellene neki.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
köszi a jótanácsot , ez lesz a következö lépés , proba a szomszéd községben , közben fölfedeztem egy furcsa jelenséget , ha alufoliával a lencsébe tükrözök egy kicsit több fényt (pl villanyégöböl ) akkor megszünik a csikozás , ha elveszem a tükröt akkor ismét visszatér , már kezdem azt gondolni , hogy a kamera belselyében van valami baj (automatika) , vagy az alufolia esziv valamilyen zavart? de ehhez sötét vagyok , elöbb a proba holnap, Köszi Feri
(#) belfi2 válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Hali!
Ne vidd sehova inkább kérdezd meg, hogy a fiad milyen világítást használ.Valószínűleg a "forró pixel" jelenséggel állsz szemben ami a gyenge megvilágításból ered.Próba ként tegyél be hagyományos izzót ha nem az lenne nálad.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
megcsináltam az ötletedet , kompakt égöket kicseréltem hagyományos izzokra , sokkal jobb a helyzet , tettem a kamera mögé is egy izzót , néha bevillan a csikosság de valahol itt van a kutya el ásva , valoszinü beletenyereltél a lényegbe , nagyon köszönöm , lehet hogy sok fényt igényel , 1.3 Mpix. amugy gyönyörü szép képet ad , be kell lámpáznom a kamera mögött , lehet hogy ugy jo lesz Köszi mindent Feri
(#) belfi2 válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Szoftveres beállítási lehetőség nincs? (Fény ;hang)
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Ez a forró pixel ez érdekes én ezt fényképezőgép ccd-knél hallottam és ott minhta ez valamiféle konkrét hibája lenne a konkrét pixeleknek, de most rákerestem ott ahol emlékeztem, hogy láttam erről leírást (CHDK projekt) és valahogy főleg hosszabb záridőkkel hozzák összefüggésbe így első pillantásra, szóval lehet tényleg a megvilágításhoz is köze van... de érdekel ha te is erre a jelenségre gondoltál és esetleg tudod pontosabban, hogy mik is ezek a "hot-pixelek", akkor leírhatnád
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Idézet: Nero PhotoSnap
"Némely digitális kamera a forró pixeleket képekben tárolja főleg akkor.mikor gyengék a fényviszonyok és az ISO érzékenység a maximális értékre van állítva.A forró pixelek általában egyedi pixelként piros,zöld,kék,fehér,színekben jelentkeznek."

Így jobb mintha Én fogalmaztam volna.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
kivilágitok mindent izzokkal és igy jol mükik a kamera , azok a csikok fehér pöttyök sokaságábol állt . Az érdekelne hogy , esetleg mit kellene álligatnom a setupban , netalán elmaradna ez a csikosság , van itt egy-két ismeretlen csuszka , megmutatom , szerintem nagyon sok a fény ami kell a jo müködéshez , egy 60as égö a kamera mögött , kettö a plafonon , egy szemben a kamerával , de ha a szembenit lekapcsolom , megint becsikoz , ha visszakapcsolom akkor megint jora fordul 3-5 mp mulva Köszi mindent Feri

csuszka.jpg
    
(#) abcdabcd válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Ez a sok fény kell valószínűleg hogy sajnos igaz, nekem Logitech STX kamerám van, ami még igazán olcsónak se volt mondható amikor vettem és ez is a ráírt 30FPS-t "megfelelő sebességű számítógéppel"-helyett megfelelően SOK fénynél tudja... pl tavaszi napsütés tűz be a nyitott ablakon... 2db 60as égő a csillárban nem elég hozzá...

Viszont nekem szerencsére ilyen pöttyözős csíkozós jelenség nem jött elő, bár nem is használok energia- (és fény- ) takarékos égőt...
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Köszi a választ, valami ilyesmit vettem ki én is a chdk útmutatóból (hogy a kompenzáláshoz valamilyen pixel térképet kell tárolni, csak az is érdekelne hogy ez pontosan mitől van)
Következő: »»   134 / 1135
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem