Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ilyen gondom nekem is volt.
Nem kérdeztem hanem adtam neki egy diszkrét hűtőbordát. Minden szép és jó ![]()
Idézet: „DC14V és stabil” Ezt miért kell tovább 'stabilizálni' 12V -ra? ![]()
Hali
Idézet: „Mert van egy 14v 40VA-es tarfóm” Idézet: „Azt elfelejtettemm mondani, hogy DC14V és stabil.” Akkor mostan melyik?
Sziasztok!
Szeretnék egyszerű akkutöltötségmérőt készíteni, és annyit szeretném megtudni, hogy egy 7824 stabilizátorIC vin-vout közötti feszültségkülönbséget felhasználhatom egy lm3914 vezérlésére? Nem lesz baja a 7824-nek? Persze a védődióda ott van. Előre is köszi!
Igen! Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! A javasolt TC1047A-val oldottam meg a mérést. Picit nehézkes a forrasztása, mert iszonyat kicsi, de működik és mér negatív °C-t is.
Üdv LAC
Üdv.
Lenne egy kezdő kérdésem. Vásároltam egy ilyen SCART--->Komponens kábelt. http://eurobeat.hu/index.php/Manufacturer/Kabelek-adapterek-eloszto...lektro Hogy a beltérit amin csak scart van, össze kössem az LCD-vel. Kábeleket rádugtam, tv-t komponens módba állítottam de semmi... Kipróbáltam a dvd lejátszóval is de ott sincs kép. A kábel lehet a hibás vagy én vagyok ennyire amatőr? Rosszul nem lehet össze dugni mert a kábel is színkódos és a tv-n a bementek is azok. A beltéri RGB-módban van. Lehet hogy a beltérin a kimenő scart nem viszi a komponens jelet? Vagy a kábel rossz?Köszönöm.
Már írtam, hogy ez nem úgy komponens, ahogy Te gondolod, hanem RGB. A Scart aljzat RGB kimenetét köti az RCA-csatlakozókra. Ha ezt akarod használni, akkor A beltérit RGB-be kell kapcsolnod.
Azt hiszem ott van a bibi hogy ezt a vezetéket fordítva tervezték, a bemeneti rész a scart, nem pedig a komponens vége. Tehát fordítva van. És az RGB jelet sem konvertálja át komponensre ezért nincs kép, hiába RGB használ mindkettő (scart, komponens) csak másképp.
Csak kötöd az ebet a karóhoz. Az RGB a legjobb jel egy hagyományos tévé vezérlésére. Ezt nem érdemes bonyolítani ha nem muszáj. Az RGB-ből csak elektronikus úton tudsz színkülönbségi jeleket és világosságjelet készíteni.
Mit ír a leírás: "Alkalmazás: RGB jelet szolgáltató jelforrás (pl. DVD, Set-Top box, számítógép) összekötése televízió Scart bemenetével." Tehát RGB-RGB összekötő, csak a csatlakozók típusát váltja.
Nem kötök és semmit sehova
![]()
Én azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mit készítsek? Csináltam már az iskolában egy ház villamos hálózatának makettjét, LED-el, kapcsolókkal.. Most is hasonló ledes dolgot szeretnék. Találtam már egyledes villogó (astabil multivibrátor) vagy két ledes villogóról cikket, de alkatrészeket nem tudtam szerezni.
![]() ![]()
Helló!
Egy EI lemezes trafónál mi a jelentősége, ha a lemezek nem egyesével vannak belerakva, hanem kettesével? Tehát össze van fogva 2db "E", majd 2db "I", stb. Krisz
Szerintem ezért a témáért nem fognak örülni a moderátorok.
A legegyszerűbb ha kinézel egy kapcsolást és megrendeled hozzá az alkatrészeket akkor nem fog csalódás érni. Mert a bontott alkatrész hibás is lehet.
Kismértékben megnövekszik a szórása, és az örvényáramú vesztesége.
Hello
Hestore.hu-ról megrendeltem a kezdőszettet.. El is kezdtem csinálni az első kis KIT-et.. És van benne hat darab ellenállás. 100Ohm 2,2KiloOhm és egy 1KiloOhm-os ellenállás de az a probléma hogy, nemtudom melyik melyik:/ Multiméterem nincsen... Honnan tudom hogy melyik melyik ellenállás?
Nezd meg a szinkodjat, es bogaraszd ki pl innen
Üdv Mindenkinek! Itt, az oldalon található labortápegységhez szeretnék egy kivezérlésjelzőt építeni. Találtam ezt a kapcsolást, de ez 12V-hoz jó. Hogy tudnám átalakítani 30Vra? Vagy esetleg egy másik kapcsolást tudna valaki nélkülözni nekem? Előre is köszönöm!
Szijasztok! Van itt egy trafóm
RTP2N3B012 Egy panasonic DVD Házimozi rendszerből mentettem ki! Van/Volt hozzá még egy valami másik áramkör azt nem tudom mivolt már régen volt ez ésaz már nincs meg! Az lenne a kérdésem hogy ezt a trafót tudnám használni egy TDA7294 es IC-s Erősítőhoz? Valaki ha tudna segíeni megköszönném! És mijen feszultségeket tudok ebből levenni
Sziasztok! Nekem nagyon tetszik a cikkek között a led bonsai. És elhatároztam, hogy csinálok egyet csak úgy.
Kb mennyi led-ből "nézne ki jól". Értitek miről hablatyolok? ![]()
Nagyon kevered a dolgokat. A kivezérlésjelző az erősítőhöz és nem labortáphoz való. Amit linkeltél, az pedig fordulatszám mérő ventillátorhoz.
Most akkor mit is szeretnél?
Hello!
Van egy ilyen diódahidam: Bővebben: Link A bekötése érdekelne. a két AC vezeték az Ac felirathoz és a mögötte lévőre megy?
Miért kérdezel meg dolgokat többször is?
Bővebben: Link
Bocsi csak az általam használt elnevezés volt rossz. Egyszerűen leírva akkor egy olyan áramkört szeretnék ami úgy működik mint az általam belinkelt pc ventilátor fordulatszám mérő. Tehát ahogy tekerem fel a potit úgy egyre több led világítson a ledsoron. Jó is lenne az a kapcsolás,ha ráraknám a 30Vos labortáp + kimenetére, de ez az áramkör 12V-ra van tervezve. Összegezve tehát egy olyan kéne ami nem 12, hanem 30voltos kimeneten működne.
mert ha igy rányomom, és rákapcsolom a feszültséget akkor a nyákon a forrasztásnál dob egy szikrát. (ahogy a sarus vezeték van beforrasztva). Az AC résznél.
Gyorsan összedobtam Neked egy képet. Amúgy elnézést hogy beleszólok a témába. Remélem érthető. Tehát az AC felíratú és a tőle átellenesen lévő lábba kell kötni a váltó áramot. Ezután egyenáram lesz a másik két láb között. Az pozitív jellel megjelölt lesz a pozitív, a tőle átellenesen levő pedig a negatív.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |