Fórum témák
» Több friss téma |
Hm, pont ezt írtam ide én is tegnap este.
Köszönöm a segítséget. De ezt a két rajzot korábban megnéztem a fórumban. Szerintem ezek nem az RA 6363 s skálahúrozási rajzai. Ebben a rádióban két oldalt van a rádió fém dobozára egy-egy dupla görgő erősítve. Ezekre kellene a skálahúrt felfűzni - feszesen; a húron van a skála mutatója, a húrt körül kellene fűzni a lendkeréken. Nekem a húron még egy fehér műanyag fésűszerű valami is lóg (ott van a rugó is, ami feszesen tartja); ez is letört valahonnan, vagy kipattant.
A fenti két rajz régebbi rádiós könyvekből lehetett kimásolva. Az RA 6363 s leírása ilyen könyvekben már nem igen jelent meg. Mindenképp meg akarom csinálni, amit elrontottam. A
Ha pár napig nem találsz megoldást, akkor szétszedek egyet.
Van nálam egy 6363S bontásra. A skálahúrozás érintetlen. Ha lefotózom, az segít?
Szia!
Csatoltam a skálahúrozási rajzot, ez az RA-6360-é az egy az egyben ugyan az mechanikai kialakításában mint a 6363 ha minden igaz. Sok sikert a javításhoz! Üdv: Laci
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, amit három fórumtagtól is kaptam. A csatolt rajz tökéletesen megfelelő, az alapján a skálahúrt fel tudom fűzni. Egy vezeték is leszakadt, de a fórumban lévő kapcsolási rajz alapján - gondolom - fel tudom majd forrasztani. (Forrasztópisztolyt már vettem, igaz, még soha nem forrasztottam.) Hétvégén hozzáfogok. Nincs egy ilyen rádiónak nagy értéke, de a szemlélet a lényeg: aki hibázott, az hozza helyre a hibáját, és a hagyományokat tisztelni kell. Sándor
Köszönöm a fotókat.
Szombaton hozzálátok összeszerelni - és forrasztani. Sándor
Igen, erről van szó! Most már látom, hogy az a "fésűszerű" valami nem tört le sehonnan.
Az egyik oldalon a fehér dupla görgő tengelyéről elpattant egy kis csődarab, amit nem találtam meg. Gondolom, ha valamilyen szigetelt vezeték burkolatáról levágok egy darabot, azzal pótolni tudom. Mindenesetre bárkinek, aki izzót akar cserélni, azt javasolnám, hogy óvatos legyen. Én ott tévedtem, hogy valamikor régen kivettem az izzókat, mert a sötétben zavart a fénye. Most pótolni akartam, de a bal oldali izzó foglalata csak a dróton lógott, nem tudtam, hova kell felerősíteni. - És a két oldalon nem egyformán állnak az izzók. A panel mögé akartam nézni, akkor pattant szét az egész; elrontotta az egész vasárnapomat.
A tápfeszek megfelelő értéküek?
Persze.
"A művész úr már elemről megy?"
Ha a hangfalakat felcseréled, akkor megszólal a bal oldal?
Sziasztok.A következő történt:az összes létező forrasztást átforrasztottam,és megszóllalt a bal oldal.Az öröm nemtartott sokáig..
Olyan szinten melegedtek a bal végtranyók továbra is,hogy a két réztekercs vörös izzásba kezdett,majd füstölésbe ment át A végfok csatlakozó tüskéin méregettem,és ott minden jónak tűnik.Vélemény? Én már tényleg nem értem Üdv,Ato
Akkor ott valami gerjedés lesz. Ha felcseréled a két modult, akkor is a bal oldali rész melegszik, vagy ugyanaz a modul, amit átraksz a jobb oldalra?
A jobb oldalit nem mertem berakni a bal helyére,de a bal ldalit beraktam a jobb helyére és szépen szólt,melegedés nélkül.
Akkor a végfokmodul jó és az előtt lesz valami nagyfrekis gerjedés, ami miatt forr a végfok. Ide már nem ártana egy szkóp, rámérni, hogy tényleg ott van-e a gerjedés a végfok alaplapi csatlakozóján és elindulni visszafelé a keresésben, hogy hol jelenik meg a gerjedés, ha van.
Próbáld meg kiforrasztani a bal végfokon a bemenetet(csatlakozón 2-es láb), ha így nem melegszik, kapcsolási rajz alapján egészen a bemeneti csatlakozókig(tranzisztorok, kondenzátorok nem e zárlatosak) nézd át az alaplapot, esetleg külső erősítő segítségével keresd meg hol van- hol tűnik el a hang. A kapcs rajzot megtalálod itt az első oldalon. Ha még így is melegszik, forraszd ki a Bf244 es tranyót(a végfokon) amit már mondtak előttem esetleg vedd ki a szabályzó modult hátha valami változik, más nem jut eszembe.
Hello mindenkinek!
Van egy Videoton ra 6363 és olyan problémám lenne hogy semmi jelet nem ad ki magából csak kis sisteregést. És hogy valaki meg tudja mondani vagy van valaki aki ilyenek a javításával foglalkozik.És hogy előre láthatólag menyi lenne, tudom hogy így látattalanban nem lehet meg mondani, csak annyit nem akarok rá költeni amiből vehetnék másikat. Előre is köszi mindenkinek a segítséget! Kellemes ünnepeket!
Szia! A végfok vagy a rádió nem ad ki semmit?
Hello! A rádió része annyi hogy a ledek világítanak, de semmi hang. A végfok-ot nem tudom mert én annyira nem értek hozzá, szóval arra nem tudok válaszolni. Hátulján a biztoséktok jók!
Filléres alkatrészekből áll ezért érdemes megjavíttatni. Annyiból még nem veszel másikat.
Aha még anyí hogy 4Ohm-os hangszórót kötöttem rá, és nem 8Ohm-ost, ez lehet baj? És akkor hol foglalkoznak ilyen dolgokkal hol tudom meg nézetni? Bp. környékén.
Ha megküldted akkor a végtranzisztorok elszálltak az örök vadászmezőkre, és kisvártatva követték őket a meghajtók is. Nem viccből van rávésve a hátuljára a terhelő impedancia értéke. Ésszel lehet rá akasztani kisebbet, de annak tudatában hogy meddig tekerhetem a hangerőszabályzót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |